Троянчета печелят в алпийските ски

* 7-годишният Боян Баев е наричан „новият Сашо Диков”; „Ако Троян имаше свой алпийски ски клуб, нещата щяха да са доста по-лесни”, коментира бащата на младата надежда
Който си го може, го може

ТРОЯН, въпреки че в момента няма действащ спортен клуб в алпийските ски, има своя малък голям шампион в този красив и изключително популярен по света и у нас спорт, научи Т21. Или по-точно – има своите шампиони, млади надежди, които, подкрепяни основно/единствено от родители и приятели, успяват да тренират интензивно, да ходят по състезания и да печелят медали и слава за града ни.

7-ГОДИШНИЯТ Боян Баев, наричан вече „новият Сашо Диков”, е един от тези млади троянски таланти (да припомним, че скандалният тв журналист и шеф на „Канал 3” е троянец и бе №1 в алпийските ски в България преди ерата Попангелов – бел. Т21). Наскоро Боян завоюва трето място и бронзов медал в гигантския слалом на състезанието от републикански ранг, провело се на пистата край екохотел „Здравец” в Родопите. Троянчето стигна до подиума в тежката конкуренция на 34 свои връстници, повечето представители на големите алпийски клубове в страната. Боян има и доста други призови класирания на Витоша, Боровец, Банско, миналата година спечели победа в своята възрастова група на състезанието за купа „Канари”, кръг от републиканското първенство, за двете му поредни победи на троянския Зимен празник за купа „Беклеме” вече сме писали.

Боян с баща си (вляво) и със Сашо Диков
ОТ БАЩАТА на Боян – бизнесменът Пламен Баев, научихме, че малкият тренира 3-4 пъти седмично, основно на Беклемето, а издръжката – екипировка, тренировки, транспорт, такси и т.н., се поема от семейството. „Ако Троян имаше свой алпийски ски клуб, нещата щяха да са доста по-лесни”, коментира пред Т21 г-н Баев, който въпреки всичко е оптимист.

Николай с родителите си
ДРУГ ТРОЯНСКИ ТАЛАНТ е 11-годишният Николай Тодоров, който кара от около година, но вече има своите успехи, включително на състезания извън Троян, а наскоро спечели убедителна победа във възрастовата група до 12 г. на Зимния празник за купа „Беклеме”.  Николай също се състезава благодарение на родителския ентусиазъм и подкрепа и също би имал повече възможности, ако в Троян се създаде спортен клуб в алпийските ски. И от нас – успех, момчета!

Т21

Още по темата:

36 коментара:

Анонимен каза...

СЛЕДВАЙТЕ ПЪТЯ НА САШО, ТОЙ НА 6 г. ПОБЕДИ ВСИЧКИ ВЪЗРАСТИ НА ИМПРОВИЗИРАНИ СЪСТЕЗАНИЯ НА "ЧЕРЯШОВ ДЯЛ" КЛУБ Е НЕОБХОДИМ, НО ДО ТОГАВА, ТРЕНИРОВКИ - МАКЪР И НА БЕКЛЕМЕТО И УЧАСТИЯ, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ СТАРТОВЕТЕ НА ВИТОША, НА 24.03. МОЖЕ ДА ИМА ДЕТСКО В ДОБРИНИЩЕ ...

Анонимен каза...

За Добринище да минат през София,че някакъв олигофрен самозабравил се, е превърнал Беклемето в бащиния,и до Велик ден няма минаване (:

Анонимен каза...

Умник, голямата писта неработи от доста време, така като гледам няма и изгледи да заработи... Дали пък няма друга причина да не са отворили прохода още ? Да не би да е заради снега и времето ? Или пък не им се разправя още да го отварят ? Ааа какви налудничави мисли само... заради пистата ще да е....

Анонимен каза...

Пистата минаваща през пътя? Снежната барикада на пътя под Карцовия бук,отрязваща пътя нагоре.
Пробвай да ми бутнеш думите (:

Анонимен каза...

Божееее!
Браво на момчето, но само нека напомня, че в Троян има клуб по ски алпийски дисциплини, в който обаче синът на Баев не участва, защото е от голямото добро утро.Също трябва да кажа, че три пъти на Беклемето седмично е просто смешно за тренировка за някакви амбиции, каквито има таткото.Всички имаме деца, и на тези ,които карат ски си им купуваме екипировка сами.Не е само Баев!
Интересно ми е, на кои точно състезания от "републиканско ниво" е печелел малкият.Това за мен си е чиста спекула, защото няма как да тренираш на Беклемето и да победиш децата от големите ски клубове, като Славия, ЦСКА, Юлен.Ако момчето отиде на състезание с тях, трудно ще влезе в 40-цата.Вероятно състезанията, на които има добро класиране са тип "гостите на хотела" или като това на Беклемето, което не е с цел спортно майсторство, а за радост на малчуганите, т.е. участват и деца, които са току що проходили в ските.Абсолютно същото се отнася и за тенис уменията на малкият.Там се дават луди пари за тренировки при български тенис величия, а в крайна сметка възможностите на малчуганът са равни на средностатистически член на "Ски Тенис Клуб-Троян", в който децата играят/тренират за символични месечни такси.
Не искам да бъда криворазбран.Не казвам нищо за детето.Нека да е живо и здраво, и все така да продължава да спортува-дай Боже да има и големи успехи извън Троян.Обръщението ми е по-скоро към болните амбиции на бащата.Баев, като бивш член на националният отбор по ски преди мнооого години, искам да ти кажа, че няма как в Троян да направиш детето си състезател на национално ниво.Сравнението с Диков е смешно, защото той на ранна детска възраст, вече караше за ЦСКА, демек не се е "изграждал" на Беклемето.
Въобще тази статия ми се вижда много спонсорирана. :)
Дали г-н Маринов не е получил някоя вратна пържола, или тарелка с кюфтета за да я напише, защото става ясно, че това:ски клубове, Сашо Диков, републикански състезания, не са му много ясни.Е, най-вероятно си пише по стандартният начин - к'вото му каже спонсорът.Нищо, че е не е вярно.
Поздрави!
един баща на дете, което кара ски и играе тенис, и който купува екипировката да детето си сам.....кат' Баев.

Анонимен каза...

Завистчица май го гризе горният татко....

Анонимен каза...

Ами то на "горният татко" детето, три години подред взема първо място на състезанието на Беклемето в неговата възрастова група.Ама таткото не е с болни амбиции, добре си знае мястото и не иска на някой да пише по медиите за синът му, че бил на национално нивоСъщо така много добре знае, че ако детето му отиде на национално състезание, ще го "сгънат" като мокър вестник, по простата причина, че детето е далеч от нивото на състезателчетата, които карат/тренират по 120 дни на сезон, и то на писти, на които правят кръгове от световната купа.Та така, "горнит татко" това го знае, ама Баев май не го знае.....Генадий Маринов също.

Анонимен каза...

Скубят коси и кълнат грозно,че не пише за нащо,а то много ясно,че е по-кадърно от тяхното...

Анонимен каза...

Мммм,разгарят се родителски борби в стил "Кой е по по най".Ама уважаеми родители,ако Беклемето имаше първо статут на курорт,и бе започнат да се превръща в такъв ,съответно щеше да има по-добри условия за зимен спорт.Съответно и периодът за практикуването им щеше да е доста по-дълъг от сегашния. Но,дори и при тази фантастика от моя страна,все пак Беклемето не е подходящо за професионално развитие ,не и в ски спорта. Така,че пращайте дечурлигата си където трябва да тренират. А да споменаваме смешката "СКИ-ТЕНИС-АЛКОХОЛНИ ПАРИ",е несериозно някак си...

Анонимен каза...

До №5,коя кодина си бил ски национал,а пак си бъди анонимен

Анонимен каза...

До №5,коя година си бил ски национал,а пак си бъди анонимен

Анонимен каза...

Да-а-а.
Всички имат право.
Баев е изключително амбициозен.
Браво!
Хвала на такива родители!
Друг е въпросът материалът(синът му) да ли и той е толкова амбициозен и с тези три тренировки на Беклемето (където дефакто няма действаща прилична ски писта) може да постигне някакви резултати в държавните първенства.
Пожелавам на всички родители да подхождат с подобна амбиция и да насочат трайно децата си към спортни занимания .
На Баев(младши) му пожелавам да след закриване на ски сезона да тренира сериозно тенис.На тенис комплекса в Орешака има три корта , на които може да тренира дву- или триразово седем дни в седмицата.Това е пътят към високото спортно майсторство.

Анонимен каза...

Може ли да попитам някой от коментиращите - занимавал ли се е някога с професионален ски-спорт /алпийските дисциплини/? Като състезател, треньор или администратор?
ИП

Анонимен каза...

Имаше едно време ски школа в Троян... Лагери,тренировки,успехи,медали...
Папая най-добре е запознат как беше...

Анонимен каза...

Имаше и един треньор - Атанас Станевски (лека му пръст)... Апропо, ето и календарът на БФ ски:
http://www.ski.bg/events_bg.php?men=3&smen=3_3_1
В него него не фигурира горното "състезание от републикански ранг".

Анонимен каза...

Троян- Град на тенисисти. Мъже се почукват по топките !Къде го търсите тоя зимен спорт тук ?

Анонимен каза...

Зимата имитират тренинг на Беклемето, лятото се правят на Джокович в Орешака. Няма такава смешка като ски-тенис клуба, карикатури.

Анонимен каза...

Тъпи троянски влечуги....Този град си заслужава жителите.Да не би Хасково(родно място на най-добрия български тенесист )да е световно известно в тениса...И 2-ри(4-ти)погледни картата на БГ и виж къде е Троян,София и Добринище,тъпако олигофренски.

Анонимен каза...

18 ти, успокой топката де, хора са и те като теб! Или ти си нещо повече, а? Но за жалост не го доказваш по никакъв начин, а напротив, по ниско изглежда стоиш от тях!

Анонимен каза...

Ма май си се запенил нещо,а? Но си прав,Троян е пълен със злобари като теб. И какво за Добринище искаше да ми кажеш,че от злоба освен да обиждаш,друго не излезе от устата ти?

Анонимен каза...

Чети внимателно 20-ти....

Анонимен каза...

С тези антични екипчета накъде?

Анонимен каза...

През Беклемето,Пловдив-Пещера,има по-кратък и по-живописен път,предлагаш 2 начина за стигане до Добринище. Но само ако Беклемето е отворено. Но има ли смисъл да пиша всичко това, след като теб те вълнуват успехите на отрочето в Троян.Да е здраво и дано да не прилича на създателя си !

Анонимен каза...

http://www.ski.bg/bfski_alpine_bg.php?fen=3&sfen=4

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

КУПА САМОКОВ 2013 ДЕЦА 6-12 години Giant МОМЧЕТА 2005-2007 Оfficial ranking
COMPETITION JURY
TECHNICAL DELEGATE ДОНЕВ Йордан CHIEF OF RACE БАНКОВ Любослав REFEREE ЖИСОВ Атанас
COURSESETTER
FORERUNNERS Александър Шаламанов
COURSE ЯСТРЕБЕЦ 3 START 1625 m
FINISH 1495 m
DROP 130 m
GATES 28 DIRECTIONS 28 STARTING TIME 10:00
LIST n°813
Vola Timing (www.vola.fr) / SkiAlp Pro 1.0.14 ИНФОСПОРТ www.infosport.bg
06/03/2013 / БОРОВЕЦ / БФСки 06/03/2013 at 15:46 / Page 1/2
Rank Bib Name Year Club Time Gap
1 17 Кузманов Иван 2005 СК Юлен 44.93
2 16 Костов Илия 2005 СК Пампорово 45.27 0.34
3 27 Захариев Михаил 2005 СК Марина спорт 47.57 2.64
4 54 Хаджистоянов Борислав 2005 СК Юлен 48.02 3.09
5 49 Петров Атанас 2006 СК Чамкория 48.24 3.31
6 46 Савов Томислав 2005 СК Марина спорт 48.64 3.71
7 21 Боянов Мирослав 2006 СК Юлен 49.49 4.56
8 47 Мавриков Борислав 2005 СК Юлен 49.57 4.64
9 51 Баев Боян 2005 инд. Троян 49.85 4.92
10 39 КРУМОВ КОНСТАНТИН 2006 СК Мария 50.01 5.08
11 20 Буров Тома 2005 СК Марина спорт 50.32 5.39
12 30 Исаков Димитър 2005 СК Пампорово 50.74 5.81
13 38 Метларов Майкъл 2006 СК Чамкория 51.31 6.38
14 31 Христосков Веселин 2006 СК Юлен 53.88 8.95
15 42 Стоилов Николай 2005 СК Мотен 53.93 9.00
16 15 Господинов Ивайло 2007 СК Мотен 54.74 9.81
17 33 Бишоп Джейкоб 2005 СК Разлог 56.02 11.09
18 32 Рангелов Марк 2007 СК Мотен 56.33 11.40
19 53 Семерджиев Марко 2005 СК Рожен 56.63 11.70
20 18 Велков Велизар 2005 СК Витоша ски 57.09 12.16
21 25 Янев Александър 2005 СК Марина спорт 1:00.80 15.87
22 34 Филипов Спас 2005 СК Канари 1:01.32 16.39
23 45 Ангелов Георги 2005 СК Чамкория 1:02.70 17.77
24 19 Попов Райко 2005 СК Чамкория 1:02.86 17.93
25 29 Христов Дамян 2005 СК Витоша ски 1:03.14 18.21
26 44 Савов Емил 2006 СК Витоша ски 1:03.30 18.37
27 28 Вукадинов Кристо 2006 СК Рилски Скиор 1:08.59 23.66
28 36 Метларов Марк 2006 СК Чамкория 1:09.39 24.46

Анонимен каза...

Купа "Еко Хотел Здравец" Гигантски слалом Момчета 2005-2007 Резултати
Vola Timing (www.vola.fr) / SkiAlp Pro 1.0.14 ИНФОСПОРТ www.infosport.bg
24/02/2013 / Еко Хотел Здравец (BUL) / СК Тракия 25/02/2013 at 20:26 / Page 1/1
Rank Bib Name Year Club Time Gap
1 38 КОСТОВ Илия 2005 СК Пампорово 30.35
2 46 ПЕТРОВ Атанас 2006 СК Чамкория 30.51 0.16
3 22 БАЕВ Боян 2005 СК Троян 32.44 2.09
4 26 БУРОВ Тома 2005 Марина спорт 32.75 2.40
5 40 КУЗМАНОВ Иван 2005 СК Юлен 32.76 2.41
6 21 АНГЕЛОВ Георги 2005 СК Чамкория 33.89 3.54
7 37 ИСАКОВ Димитър 2005 СК Пампорово 33.90 3.55
8 43 ЛЕФТЕРОВ Димитър 2005 СК Пампорово 34.14 3.79
9 49 САВОВ Томислав 2005 Марина спорт 34.24 3.89
10 53 ХАДЖИСТОЯНОВ Борислав 2005 СК Юлен 34.51 4.16
10 34 ДИ КАНДИДО Лукас 2005 СК Чамкория 34.51 4.16
12 35 ЗАХАРИЕВ Михаил 2005 Марина спорт 35.54 5.19
13 51 СТОИЛОВ Николай 2005 Мотен 35.78 5.43
14 48 РАНГЕЛОВ Марк 2007 Мотен 36.68 6.33
15 30 ВЕЛКОВ Велизар 2005 Витоша ски 36.83 6.48
16 45 МЕТЛАРОВ Майкъл 2005 СК Чамкория 36.86 6.51
17 33 ГОСПОДИНОВ Ивайло 2007 Мотен 38.29 7.94
18 47 ПОПОВ Райко 2005 СК Чамкория 40.35 10.00
19 52 ФИЛИПОВ Спас 2005 СК Канари 40.62 10.27
20 50 СЕМЕРДЖИЕВ Марио 2005 СК Рожен - Чепеларе 41.00 10.65
21 54 ХРИСТОСКОВ Веселин 2006 СК Юлен 41.14 10.79
22 29 ВЕЛИНКОВ Ивайло 2005 СК Канари 43.44 13.09
23 32 ГАВАНИ Робен 2007 СК Лавина 44.88 14.53
24 41 КУНЕВ Александър 2007 СК Габрово 45.06 14.71
25 36 ИЛИЕВ Йордан 2007 СК Канари 45.19 14.84
26 31 ВУКАДИНОВ Кристо 2006 СК Рилски скиор 47.72 17.37
27 44 ЛЕЧЕВ Виктор 2005 СК Пловдив 48.05 17.70
28 23 БАЛТАДЖИЕВ Ивайло 2007 СК Габрово 51.80 21.45
29 24 БОБЕВ Никола 2006 Витоша ски 53.94 23.59
30 42 ЛАФЧИЕВ Самуил 2006 СК Драгалевци 57.41 27.06

Анонимен каза...

Купа "КАНАРИ"
Писта "Свети Константин"-25.03.2012г.
ГИГАНТСКИ СЛАЛОМ
МОМЧЕТА 2005г.,2006г.,2007г., 2008г.
Официални резултати
Жури: Технически данни:
Технически делегат: Трасе: Писта "Свети Константин"
Старт: 1376m
Финал: 1343m
Ръководител състезание: Михаил Пелтеков Спускане: 190m
Съставител на трасето: Михаил Пелтеков
Forerunners: - А - Богдан Сяров Рени Русева
Врати: 7
Завои: 6
Старт: 10,30ч.
Време:Облачно Сняг : Твърд Температура: S : 3º F : 3º
Rank Bib. Name Year Club Run 1 Gap
1 61 Боян Баев 2005 гр. Троян 29,55 0,00
2 54 Матей Матеев 2005 ски клуб "Пловдив" 33,40 3,85
3 57 Спас Филипов 2005 ски клуб "Канари" 34,27 4,72
4 63 Цветомир Петров 2005 гр. Троян 34,36 4,81
5 52 Петър Барбанаков 2005 ски клуб "Канари" 35,19 5,64
6 50 Иван Кунчев 2006 ски клуб "Канари" 39,84 10,29
7 55 Момчил Гюров 2006 ски клуб "Канари" 41,17 11,62
8 56 Йордан Илиев 2007 ски клуб "Канари" 41,33 11,78
9 58 Велизар Тодоров 2005 ски клуб "Канари" 43,41 13,86
10 53 Васил Костов 2006 ски клуб "Канари" 43,59 14,04
11 51 Николай Петров 2007 ски клуб "Канари" 76,17 46,62
Did Not Finish - Run 1
Bib. Name Year Club
62 Никола Атанасов 2005 ски клуб "Канари"

Анонимен каза...

Е,и?

Анонимен каза...

E , и това е в одговор на 5-ти. .Това за мен си е чиста спекула, защото няма как да тренираш на Беклемето и да победиш децата от големите ски клубове, като Славия, ЦСКА, Юлен.Ако момчето отиде на състезание с тях, трудно ще влезе в 40-цата.Вероятно състезанията, на които има добро класиране са тип "гостите на хотела" или като това на Беклемето, което не е с цел спортно майсторство, а за радост на малчуганите, т.е. участват и деца, които са току що проходили в ските.Абсолютно същото се отнася и за тенис уменията на малкият.

Възмутен каза...

30ти стига плю а виж класиранията на малкия Боян....то бива злоба и завист ама чак дотам не бива!

Анонимен каза...

Юленци, рилци и чамкоройци са светлинни години пред момчето със скафандъра, ще го сгънат на закуска, аман от троянски-аматьорски напъни.

Анонимен каза...

Абе тапанар32 ти не виждаш ли класациите, ами само злобееш?Или избиваш комплекси тук .... неуспял боклук.

Анонимен каза...

Съгласен съм с 33!!!

Анонимен каза...

Ей ще измрете от напъни да се показвате колко сте успели и реализирали. Комплексари!

Анонимен каза...

Маи много неинформирани хора се изказват.Родителя от коментар 5 си е напълно прав,както и тези които се изказват в полза на малкия Боян.Истината е че баща Баев си го знаем що за натрапник е,но пък тои иска сина му изведнъж да стане Томба.И затова тази зима обиколи всички ски учители,знаини и незнаини.Лошо няма само че аз му казах да не насилва малкия,обаче няма кои да слуша,но това е друга тема.Не му прави чест да пише че няма клуб в града,а да идва и да търси специалист именно от ски-клуба да му оправя техниката на малкия.Така че тези които не разбират от ски да не се изказват.А на Боби успех

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |