„Грижа за вас – д-р Стела Марковска”

* Сдружението отвори в Троян безплатна трапезария за нуждаещи се пенсионери, социално слаби и болни хора
Благотворителност 

НА 25 МАРТ 2013 Г. първото частно благотворително сдружение „Грижа за вас – д-р Стела Марковска” в Троян отвари социална трапезария, която се намира на ул. „Любен Каравелов” №54. Трапезарията ще предоставя безплатен обяд – от понеделник до петък включително – на нуждаещи се от подкрепа пенсионери, социално слаби и болни хора.

ИНИЦИАТОР И СПОНСОР на тази благородна идея е д-р Стела Марковска, родена в Троян, в семейството на учителка и известен адвокат. Средното си образование дарителката завършва в Троян, а след това следва медицина в София и специализира „Вътрешни болести” и „Дерматовенерология” . Д-р Марковска има сериозни заслуги за развитието на медицинската козметика в България и е автор на много научни публикации в тази област.

ВОДЕНА ОТ ХУМАНИТАРНИ ПОДБУДИ, д-р Стела Марковска открива социалната трапезария в Троян в памет на своя брат Васко – студент по право, загинал нелепо преди години от лавина в Рила планина.

РЪКОВОДСТВОТО на новосформираното сдружение „Грижа за вас – д-р Стела Марковска” благодари на инициаторката за протегната ръка към нуждаещите се жители на града и се надява тази инициатива да бъде продължена и от други!

От сдружението

18 коментара:

Анонимен каза...

Пожелавам на д-р Марковска здраве, дълголетие и успехи в работата. Трогна ме решението и да направи това дарение за затруднените съграждани. Ужасна е гледката на ровещи в гюмовете хора.

Анонимен каза...

ИМА ОЩЕ НАДЕЖДА, ЧЕ ЩЕ СЕ СЪХРАНИМ, ИНИЦИАТИВАТА НА СТЕЛА Е СЕРИОЗЕН СИГНАЛ ЗА ТОВА, НО ТОВА ГО ПРАВИ ЕДНА ПЕНСИОНЕРКА, КЪДЕ СА "ЗАМОЖНИТЕ" ТРОЯНЦИ. ЛАВИНАТА В КОЯТО ЗАГИНА ВАСКО Е ДО ХИЖА РИБНИ ЕЗЕРА В ЦЕНТРАЛНА РИЛА. С прф. НИКОЛА ШИПКПВЕНСКИ И ГАНКО ЦАНОВ БЯХМЕ НА ОТКРИВАНЕТО НА ПАМЕТНАТА ПЛОЧА ЗА СЪБИТИЕТО, НЕЗАБРАВИМО ПЪТУВАНЕ С ТЕСНОЛИНЕЙКАТА КОЧЕРИНОВО - РИЛСКИ МАНАСТИР В КОМПАНИЯТА НА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИТЕ ТРОЯНЦИ.
ПИША АНОНИМНО, ЗАЩОТО ТАКА Е ПРИЕТО ТУК /ЗА СЪЖАЛЕНИЕ/ И СЪВСЕМ НЕ КОРЕЛИРА СЪС СЛОВОИЗЛИЯНИЯТА ТУК НА МНОГО ТРОЯНЦИ С ГРОЗНИ, МРЪСНИ, ГАДНИ ДУМИ И ИМЕНАТА НА ТРОЯНСКИ ЗНАМЕНИТОСТИ КАТО АНГЕЛ БАЛЕВСКИ, ИВАН ХАДЖИЙСКИ, НИКОЛА ШИПКОВЕНСКИ, ГАНКО ЦАНОВ И ДЯДО ВЛАСИ, КОИТО НАМИРАХА НАЙ ПОДХОДЯЩИЯТ НАЧИН ДА ТЕ КРИТИКУВАТ СЪС СИЛАТА НА ЧИСТОТО СЛОВО

Анонимен каза...

Още един министър на финансите като Дянков и няма да има нужда от подкрепа на нуждаещи се пенсионери, социално слаби и болни хора поради една простичка причина-ще са си заминали от този свят гладни, болни, в пълна мизерия и най-лошото-угорчени от живота. Благодаря на ГЕРБ!

Танас Бочоолу каза...

Пенсионери-ясно. Болни хора - ясно. Инициативате е великолепна в тон с християнските ценности. Но що за термин е "социално слаби" ? За мързеливите роми ли става дума ? Защото познавам един "социално слаб" ром, който ако стисне камък-вода ще пусне !

Анонимен каза...

Какво стана с келеша блъснал майката с бебето ? Моля информирайте читателите ! Осъден ли е, наказан ли е, отнета ли му е книжката...Или пак ще се потули случаят и боклучето ще върти гуми по улиците !

Елена Митева каза...

Чудесно! Предлагам да пренасочим идеята "Висящ хляб" към тази столова!

Анонимен каза...

браво на Стела! Аз харесваммного тази идея за"висящи" стоки...първи в Троян са магазините на Лесидрен! Браво....ако има и други, да си кажат!

Анонимен каза...

Дано покрай бедните не лапат и работещите там.

Анонимен каза...

Да не е обявено военно положение, или Троян да е обсаден? Висящи хлябове и кафета, а висящи комунисти има ли?
Благотворителността е благородна, но в нормално функционираща държава почти не е необходима.
Предпочитам второто.

Анонимен каза...

Питам те Елена - "Ти адвокатката на Лесопласт ли си или онова красиво момиче от похода до "Амбарца" говорещо с дърветата ?"и написало прекрасно Есе за тях , тук в този вестник...

Анонимен каза...

Как го правят другите?
Веднага, след първия момент, в които се заговори за криза в икономиката, намалени доходи/мин. пенсия 600 евро/, растяща безработица, ровещи в гюмовете хора/независимо от раса/, недохранени деца, ежедневие в стрес и др, правителство, организации, училищни ръководства, психолози, кметства, лекари без граници, бизнесмени и обикновени хора с дори и минимални доходи се втурнаха да помагат на крайно нуждаещите се. На първо място беше църквата с готвенето и предоставянето на храна за бедните.
Откриха се магазини за хората с ниски доходи, пенсионери и безработни към кметствата с хранителни стоки, доставени без посредник, отпуснаха се закуски за децата в училище, доставяха се хранителни стоки безплатно , в супермаркетите са отделени големи кошници, в които всеки, който може и иска купува и оставя хранителни продукти/сол, захар, макарони, боб, леща и др/. Психолозите бяха навсякъде, където имаше нужда.
Никой от виновните за положението в страната ни, правителствата след това и хората, които можеха не направиха достатъчно. Църквата е бедна и безпомощна.
Добро начинание от страна на д–р Марковска, и дано срещне разбиране и помощ. Всички заедно можем, защото хората, затова са хора, за да живеят като хора. Всеки, имащ сърце и човешки чувства ще се разстрои от картината на човек, ровещ в гюмовете, за да се нахрани!!!
Искам да попитам, как е малката Симона, момиченцето, останало без майка? Има ли нужда от нещо в момента?

Анонимен каза...

В хранителния магазин на ъгъла до Лесидринския също има "Висящ хляб"

Елена Митева каза...

Не съм адвокат, и никога няма да бъдааааааааа :) Между другото не мога да разбера, защо никой не си пише името тук! Какво крием?

Марианна Радионова каза...

Искрено благодаря за добрите думи написани от 1 и 2. Кака Стелка е една от малкото истински ТРОЯНЦИ, която неведнъж е показвала своята обич и е дарявала свои скъпи семейни вещи, книги и албуми със снимки на различни институции в нашия град.
Утре /31.03.2013г/ Д-р Стела Марковска навършва 85 г. Искрено и желая добро здраве и жизнено дълголетие!

Анонимен каза...

Баба ви Стела е поизкукуригала доста.В буквалният и преносният смисъл.
И какво толкова готви там,кой готви и кои ходят?
Може ли някой да ми обясни?

Марианна Радионова каза...

Анонимен 13, днес бях при кака Стела в София и трябва да ти кажа, че тази жена със своя бистър ум и знания ще те сложи в джоба си!!!
Вие сте интересни хора. Тази 85 годишна троянка прави ДОБРО за социално слабите, болни и бедни хора, а вие се подигравате! Дано не сте от стар троянски род, защото ще сте позор за града ни!

Анонимен каза...

15 искаше да кажеш Марианче.13 е Елито,едно много красиво,интелигентно и чувствително момиче.
Поздрави на Събчо !

ГРЕТА СТОЯНОВА каза...

АДМИРАЦИИ ЗА ХУМАННАТА ПОСТЪПКА НА Д-Р МАРКОВСКА! ЗДРАВЕ И ДЪЛГОЛЕТИЕ!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |