Спипаха извършителите на бракониерска сеч в Шипково

* Бастисани са 67 букови дървета в три частни гори в землището на селото; секачът и поръчителят ги грози затвор до 6 години и
 до 20 хил. лв. глоба
 
НА 7 МАРТ в Районно управление „Полиция” (РУП) – Троян получили сигнал, че предния ден бракониери дървосекачи са вършели в частна гора в местността Пътни дол в землището на с. Шипково. При проверката на място се установило, че незаконно са осечени общо 67 букови дървета – с диаметър от 12 см до 34 см, намиращи се в три съседни частни гори по протежението на горски път в землището на с. Шипково. След последвалите бързи оперативно-издирвателни действия бил разкрит и извършителят на бракониерската сеч – 34-годишният А.Д. от с. Борима, работник дървосекач в дърводобивната фирма на съселянина си С.Б. (52 г.).

ЗАРАДИ СЪМНЕНИЯ, че незаконната сеч е поръчана от собственика на фирмата, бил извършен обиск в офиса и дървопреработвателния цех на С.Б. в Борима. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 235 от НК, предвиждащ лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 1000 до 20 000 лв.

Т21

15 коментара:

Eдин от Вас каза...

Питам Т21: защо няма една дума в този сайт за лайното, дето бутна майка с дете с колата на Тати. Или не я намирам, а я въртят телевизии и радиа???

troyan21 каза...

Ще има, днес.

Анонимен каза...

Браво! Редно е повече проверки в Троян, като тези от последните седмици.

Анонимен каза...

Спипаха бракониер....ПОХВАЛНО
Осъден няма да има.......ЖАЛКО
Закони има,но не се изпълняват....УМИШЛЕНО

Анонимен каза...

Марио Шопов продава дърва на занижени цени на населението без да издава фактури и превозни билети.Дървената мафия е толкова изобретателна, че едва ли могат да и се хванат следите.

Петрова каза...

Рано или късно всички ние ще съжаляваме за това, което става с нашите гори. Сече се поголовно в името на бързото забогатяване.
Какво ще оставим на нашите деца.

Владимир Влаев каза...

И аз като "Един от Вас" вече 2 дена се чудя, защо няма нищо за инцидента в тази троянска медия, а цяла България го отразява ...

Анонимен каза...

Ами защото каквито сме ние, такива са ни общинските съветници, такива са ни и "журналистите"!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Според мен от вестника нямат интерес да го публикуват. Иначе едва ли има друга причина. Или пак ще потулят случая. Не знам дали е вярно, но този гамен май е внук на онзи комунист в общината Кацаров.

Анонимен каза...

Двама близнака с два Джукана от Троян ли са от Дебнево ли са ама изсякоха горите наред , гола сеч а уж подборна тази и миналата година в Белиш , Дебнево, Гумощник, Троян и не знам къде още...След тях е ужас

Анонимен каза...

Идват избори и нещастната българска гора пълни партийните каси. Това не е от вчера. Дървената мафия е от най-наглите.

Анонимен каза...

Абе с оня бандюга Иван де бе сътворил дървена борса в с.Д.дол какво стана...нещо май осра работата. Нагази в дълбоки води без пояс, та мирише на пандела.
В "Мишелика " и там се реже като за световно.

Анонимен каза...

Почти всички дърводобивни фирми и фирмички работещи на територията на горско стопанство-Троян,независимо от собствеността на горите-държавна или недържавна, работят за Митьо
Шишков,който им поставя условие: или работиш за мен,или няма държавен обект(сечище),ако му откажат Шишков изпраща копоите(горски инспектори)да измислят някакво нарушенийце и да го съсипят, ако не си плати естествено."БАЛКАН"99(Баню от Чифлик)години наред е златната кокошчица,"ЖЕРАВИЦА" ,"ЛЕСОКОМ"-ТЕ НЕ ПОДЛЕЖАТ НА ПРОВЕРКИ,за кого ли работят..

Анонимен каза...

Тъп съм и не се сещам, ама май имам нещо на ум!....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |