Троянската връзка/и в новия кабинет

* Нашият човек Юлиан Попов получи поста министър на екологията в служебното правителство, назначено вчера * Троянска група впечатлена от посланик Марин Райков
 
Юлиан Попов и съпругата му Таня Бризби, Баба Стана, 2011 г.
ВЕДНАГА открихме троянската връзка в новия служебен кабинет на България, обявен вчера следобед (12 март 2013 г.) от президента Росен Плевнелиев. Говорим за министъра на екологията Юлиан Попов.

ЩЕ ПОЧНЕМ оттам, че г-н Попов е зет на лондонския топ адвокат с троянски корени и голям дарител за троянската просвета Джон Бризби (женен е за сестра му Таня Бризби); също като сем. Бризби Попови имат свой имот, къща във възрожденски стил, в махала „Баба Стана” в с. Орешак до Троян и редовно прекарват ваканциите си там. Юлиан Попов е и редовен участник и съучастник в бабастанските събития, организирани от английските му роднини, често посреща и свои гости в живописната махаличка. Многократно е бил гост на церемониите по връчването на годишните троянски ученически награди, известни като наградите „Бризби” (по името на техния учредител и спонсор Джон Бризби). Юлиан Попов е добър познат на Т21 и преди време поддържахме рубрика с материали, препечатани от личния му блог.

Попов и писателката от САЩ Елизабет Костова, Баба Стана, 2007 г.
Таня и Юлиан целуват ръка на дядо Гавриил Ловчански
НОВИЯТ ЕКОМИНИСТЪР е роден в София (1959 г.). Завършил е българска филология в Софийския университет. Бил е директор на литературния музей „Ангел Каралийчев”. Един от основателите и пръв изпълнителен директор на Нов български университет (НБУ), член на Управителния съвет и в момента. Известен журналист (екологията е една от големите му теми) и един от първите и най-активни български блогъри, образователен експерт, общественик (секретар е на лондонското благотворително сдружение „Приятели на България”, чийто председател е Джон Бризби и е основано през 1991 г. от Иван Станчов). Директор е на Българското училище за политика „Димитър Паница” към НБУ. Председател е на фондацията „Елизабет Костова”, създадена за поощряване развитието на съвременната българска литература. Автор е на две книги – „Английска България или Швейцария на Балканите” (2004 г.) и „Островът на мъглите” (2006 г.). От години Юлиан Попов живее в Лондон. 

Марин Райков с троянските си гости, Париж, 2012 г.
И ОЩЕ ТРОЯНСКА ВРЪЗКА - този път с новия премиер и доскорошен посланик на България във Франция Марин Райков. Миналата година голяма наша група – деца и техни ръководители, гостуващи по проекта „Училищен обмен” на побратимите ни от Виньо на Сена, градче сателит на столицата Париж – посетиха българското посолство във френската столица. Връзката осъществил Франк Льодюк, завеждащ кабинета на кмета на Виньо. Научихме, че троянските гостенчета били посрещнати много любезно в дипломатическата ни мисия. Лично посланик Райков ги развел из залите на посолството, разговарял с тях, направили си много общи снимки.

Снимка на входа на посолството с цялата троянска група
ПО ДУМИТЕ на очевидци бъдещият министър-председател направил отлично впечатление на всички, а французите, които придружавали троянската група, много го харесали. „Моето мнение – Марин Райков е чаровен, харизматичен, фин и много интелигентен човек. Всички от неговия екип му говореха на Вие”, сподели пред Т21 председателката на Комитета за побратимяване в Троян Веселина Попова, участвала в посещението.

Т21

59 коментара:

Анонимен каза...

Още от снощи във Фейсбук честитят на Сорос. Честитят и се "поздравяват" с поредното колониално правителство. Правителството на зам.министрите на Герб. Правителство, което трябва да замете следите от финансовия погром над България от правителството на А-отборът на Герб и да подсигури служебна победа или поне по-масово служебно представителство на Герб в следващия парламент. Световните финансови жандарми могат да са спокойни. Могат да са спокойни монополите и корпорациите, които изпомпват финансовият ресурс на България от години. "Новият" премиер г-н Марин Николов ни в клин ни в ръкав отсече - "няма да има национализация". Не че има право и възможност да я направи, но, господарите му искат и трябваше да го чуят още един път. Национализация е възможна и се извършва в САЩ, Великобритания или Франция, но не и в колониална България.
Да, фамилията на "новият" премиер е Николов, а не Райков. Последно време стана много модерно определени хора да се отказват или да крият фамилиите си, а някои дано се сетят защо.
ИП

Анонимен каза...

Пеевски,застреляй се! Не искаме агресивни и крещящи лумпени като теб и Сидеров! И хич даже не ни връщай в тоталитарните години с твоята национализация! Отивай да си губиш времето в безмислено бърборене в кафенето при Дон Чичи и попа! Искаме нормални и интелигентни хора като новия премиер! Хора с излъчване, а не злобни човечета като теб и твоя лидер!И не си помисляй,че представляваш народа! Никой в Троян не те приема на сериозно.

Анонимен каза...

"Искаме нормални и интелигентни хора като новия премиер"!.
Извинете,Вие нормален ли сте? Още при прочитането на първата си написана реч,този "интелект", сам се усети,че речта му е сбъркана !
А да говориш от името на целия град, е меко казано лумпенска проява...
И не не съм Пеевски.

Анонимен каза...

Абе да ви питам вярно ли че Донка Михайлова е с Дидко Енкин и Йорданчо Данков с общински пари в Германия. Кво дирят там в тия времена на криза и тия стари муцуни ли са знаковите лица на Троян

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

2-ри, малко данни за "интелигентния" ви "нов" премиер.
Политологът Антон Тодоров: "Марин Райков е бил секретен сътрудник (агент) на РУМНО - тоталитарното военно разузнаване на комунистическа България преди 10 ноември. Това е абсолютен скандал и доказателство, че инструкторът от отдел "Военно-административен" на ЦК на БКП Стоимен Стоименов, който е съветник по националната сигурност на Росен Плевнелиев е сивият кардинал, който кадрува на върха на държавата."
Няма да ви информирам каква каша забърка този "интелигент" със мед.сестри в Либия, когато беше заместник на НаТка в правителството на Костов.
Няма да ви информирам и за едни френски ВЕЦ-ове в България като Пасарел и Кокаляне и които са собственост на ФРЕНСКАТА ДЪРЖАВА и по-интересното - Българската държава ПЛАЩА на френската държава тези ВЕЦ-ве ДА НЕ РАБОТЯТ. И това вие го плащате чрез всяка сметка за ел.енергията която консумирате и защо др. ченге от ДС Райков /Николов/ се препарира като чуе думичката "национализация".
2-ри, нормално е за всеки обикновен тъп селски цървул да квичи и да плюе от безсилие срещу фактите.
Много ми е интересно как френската държава може да е собственик на български ВЕЦ-ове, а Българската държава да не може да бъде собственик на собствените си ВЕЦ-ове, които тя е изградила.
Същото е и с ЧЕЗ.
ИП

Тихомир от Кози вир каза...

И аз като5ти номер"да ви питам вярно ли че Донка Михайлова е с Дидко Енкин и Йорданчо Данков с общински пари в Германия. Кво дирят там в тия времена на криза и тия стари муцуни ли са знаковите лица на Троян"

Анонимен каза...

И аз също питам докога лицето Дилян Ангелов Енкин ще митка по света на общински разноски!Не наяде се тоз рушветчия!

Анонимен каза...

Хайде малко информация за това, лъже ли президента Плевнелиев или не.
При съставянето на новото служебно правителство, Плевнелиев обяви, че членовете на кабинета са безпартийни. Оказа се обаче, че новият министър на околната среда Юлиян Попов, свързан с кръговете „Капитал” и този на Джордж Сорос, е член на Консервативната партия във Великобритания.
Нещо повече - На два пъти Юлиян Попов се е кандидатирал и като общински съветник в Лондон пак от Консервативната партия във Великобритания.
справка:
http://openlylocal.com/polls/509
Election for Member for Brunswick Park Ward on May 4 2006 :: London Borough of Southwark :: Openly
Английски гражданин ли е г-н Юлиан Попов?
Според условията, само английски граждани могат да се кандидатират.През 2006 година Българияя не беше член на ЕС. Значи Юлиян Попов се е кандидатирал като английски гражданин.
*
Според американската Конституция, „Всички хора, родени или натурализирани в Съединените щати, са съответно субекти на юрисдикцията на Съединените щати и на щата, в който живеят”
Г-н Марин Райков Николов е роден в САЩ и по конституция е американски гражданин. Трябва изрично волеизявление за отказване от американско гражданство, за да остане само българското и да се спази НАШАТА Конституция.
*
Въпрос: легитимно ли е служебното правителство в момента?
*
Въпрос към анонимния "умник" 2-ри - тези "нормални" хора в това правителство КОЙ НАРОД ПРЕДСТАВЛЯВАТ и какво им е "нормалното" съобразно Конституцията на България?
2-ри, вие по рождение ли сте с умствени затруднения?
ИП

Анонимен каза...

А комуноида Сергей Дмитриевич къде е роден бе,гнидо червена!

Анонимен каза...

http://www.youtube.com/watch?v=iT2JmYIh6jg

Анонимен каза...

И 5-ти и 7-ми, прескочете до Общината, попитайте Донка Михайлова къде е и ще си задоволите любопитството.А ония двамата дали са в Германия - незнам, но беше изнесена информация, че Общината работи по съвместен проект с Елванген - Германия и в момента българската група е на посещение там. И не - не са отишли с общински пари.

Анонимен каза...

Сергей Дмитриевич Станишев е роден на 5 май 1966 г. в град Херсон, Херсонска област, СССР (днешна Украйна). Ако този "специалист" по копчетата на съветските униформи не се е отказал от Руско/Украинско гражданство - с пълна сила важат и за него горните констатации.
Същото важи и за Георги Пирински, За Симеон Борисов и за други.
Само че днес обсъждаме току що назначеният български служебен кабинет, чийто членове не е ясно дали са български граждани и дали това назначение отговаря на българските закони.
Схващате ли го това, 10-ти. Или ще ви трябва допълнителна помощ?
ИП

Анонимен каза...

Г-н Юлиан Попов наистина е бил кандидат на Консервативната партия в Англия на тамошните местни избори през 2006 г., което е видно тук:
http://openlylocal.com/polls/509
Явно г-н Юлиан Попов е британски гражданин, но това не изключва възможността да има двойно гражданство - българско и британско. Вси пак самият той трябва да изясни този въпрос.

Election Results Candidate, may 4, 2006

Julian G Popov Conservative Party 190 1.9% No

Анонимен каза...

А с чии пари са отишли 12ти нали по този проект с Елванген има общинско съфинасиране и не отговаряш на въпроса чий го дирят Дидко Енкин и Йорданчо Данков по проект на Общинска администрация - Троян..да не би да ги защитаваш защото и ти си от екскурзиантите..

Анонимен каза...

Двойното гражданство не "спасява положението"
Конституция на Р.България:
Чл. 110.
Членове на Министерския съвет могат да бъдат само български граждани, които отговарят на условията за избиране на народни представители.
Чл. 65.
(1) За народен представител може да бъде избиран български гражданин, който няма друго гражданство, навършил е 21 години, не е поставен под запрещение и не изтърпява наказание лишаване от свобода.
ИП

Анонимен каза...

Ето до къде ни докара Бойковото правителство и да видим до къде ще ни докара сегашното!...

Мъж се самозапали в София


50-годишният Димитър Димитров се е запалил до фонтана пред президенството, това е четвъртият случай на самозапалване за по-малко от месец

Мъж на възраст близо 50 години се е самозапалил до фонтана пред сградата на президентството, предаде БГНЕС.

От МВР потвърдиха за инцидента и уточниха, че самозапалилият се не е криминално проявен.

Сигналът е подаден в 13:35 часа на спешния телефон 112.

Мъжът е загасен от служители на НСО, които са реагирали бързо с пожарогасител, съобщи "БЛИЦ".

Човекът е с обгорено лице, ръцете му също са пострадали. Закаран е в "Пирогов".

Първоначално мъжът е стоял до фонтана пред президентството и не се е движел, разказаха свидетели на инцидента.

След минута просто е пламнал. Самозапалил се е с бензин.

Мъжът се казва Димитър Димитров и се е занимавал с ковано желязо. Около мястото, където се е запалил има разхвърляни негови визитки.

На мястото на инцидента има кола на пожарната, жандармерия и полиция.

Това е четвърти случай на самозапалване у нас за по-малко от месец.

На 18 февруари млад мъж се запали в центъра на Велико Търново на бул. "България". Той се заля с бензин на пешеходна пътека и се подпали със запалка. Въпреки опитите на случайно минаващ възрастен мъж да го спаси, отчаяният човек по-късно почина. Самозапалилият се обяснил на спасителя си, че го е направил, защото е отчаян от живота.

36-годишният участник в протестите Пламен Горанов се самозапали рано сутринта на 20 февруари в знак на протест пред общината във Варна. Той почина на 3 март. В негова памет 6 март бе обявен за ден на национален траур.

На 26 февруари 53-годишенният Венцислав Василев в сградата на Община Раднево, област Стара Загора, пред очите на портиерката на общината. Пострадалият бе приет в Клиниката за изгаряния в Пловдив със 71% изгаряния и почина на 10 март.


Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

До Администраторът на сайта.
Надявам се да изтрие 18-ти и 19-ти коментар. Това е един и същи участник в този сайт, който постоянно, многократно и от години си позволява каруцарски лексикон и директни обиди.
Много добре му знаете IP-то и много добре знаете кой е.
Не е беда, че е неграмотен и че два текста от Конституцията не може да разбере, дори когато в тези текстове буквално е записано кого касаят.
Проблемът е, че този, конкретно този невъзпитан участник ПРОГОНИ от сайта ви много хора.
ИП

troyan21 каза...

Напомняме правило №3 за коментиране в сайта на Т21: "Не се допускат нецензурни персонални обиди, както и смъртни заплахи, клетви и други подобни - заради елементарната културност и коректност".

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

troyan21 каза...

До №20 (ИП): Нито можем да проследим IP-тата на коментиращите в сайта на Т21, нито имаме намерение да го правим. Ще цитирам администратора на сайта Стоян Борджуков, който чудесно е обяснил позицията ни: "Многократно сме казвали и доказвали, че коментарите в сайта на Т21 са абсолютно свободни - тържество на свободното слово. Въпреки рисковете".

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Алооооооооо, принципния главен редактор, ами премахни тогава обръщението на Пеевски към №2, защото го обижда че е с умствени затруднения

Анонимен каза...

Иляне, ти си тоя дето прогонваш всички. Няма по-досаден от теб.

Анонимен каза...

Генади, обидно ли е изречението: усмирителната риза понякога е изключително необходимо средство?

Анонимен каза...

Шайката безработни копеленца покрай маймуняка акимов,отново действа. Интересното, е че се раздвижва всеки път,щом Пеевски изкара наяве поредната кражба на трапчанската глава.
Чудно къде е прокуратурата обаче?

Анонимен каза...

Както и да прозвучи, аз лично се радвам че в правителството се включват хора живяли дълго в чужбина, защото това значи че са по-необременени от простотията тук и също че са видяли как действат развитите държави.

Анонимен каза...

До 26ти,прокуратурата поне последно беше под общината отдолу малко в десно.Мисля,че още е там:):)

Анонимен каза...

Хайде само да не приписваме ореол на Пеевски като репресиран от Минко, досадил е на всички без оглед какви са. И Пеевски, и Минко и Енкин да се скрият защото омръзнаха на всички никой от тях нищо реално не направи за Троян

Анонимен каза...

Пеевски, виждал ли си лидера си по ... ? Като по цял ден се чудиш какво да правиш, защо не си направиш и ти подобни снимки, да се разбере в атака по какво ви подбират? Или по-точно по липсата на какво:)))))))))))))))))))

Анонимен каза...

Благодаря на Администратора за реакцията.
Много сте прав 26-ти. Но, толкова и това могат.
Сега са особено настървени, когато АТАКА здраво вдига рейтинг и направо са побеснели. Няма и не могат да преглътнат факта, че по всички улици на България протестиращите днес в 90% от случаите скандират и искат това, за което АТАКА се бори от 8 години.
Няма и не могат да преглътнат факта, че днес в България има само две партии - АТАКА и всички останали :)
Не случайно са се изпокрили като мишлета и не смеят да се покажат на светло.
ИП

Анонимен каза...

Илиянчо,драги мой , в много неща си прав , но от часовете прекарвани пред компютъра изкрезваш. Излез , вдигни байрака , поведи някаква група , покажи смелост и запознай народа троянски за какво се бориш. Водачи трябват , а не плямпащи в Съвета пред 20-на "уж народни избраници".Енергия голяма хабиш, ама те четат и чуват не повече трийсетина човека.Изчисли 30 коментара - 10 са твои.

Анонимен каза...

Някой наистина трябва да е с умствени затруднения, за да пише подобни идиотщини срещу национализацията или одържавяването. Естествено, ако не е лично облагодетелстван от кой да е монопол или чужда компания. Едва ли анонимен 2-ри е облагодетелстван с нещо. Остава първото.
В САЩ одържавиха Дженерал Мотърс, национализираха няколко банки и застрахователни компании. Във Великобритания национализират обратно железниците. В Германия национализират или одържавяват водният сектор и други дейности от социалният сектор. В Унгария изгониха едно от ЕРП-тата, което после дойде в България и национализираха сектора. И още много примери могат да се дадат. Разбира се, за хора с умствена недостатъчност и липса на елементарна информация - това е нещо страшно. Тук още си играят на "леви" и "десни" и им пробутват клишето за държавата като "лош стопанин", което пък доведе до известното определение за идиот - беден, но десен :)
ИП

Анонимен каза...

32-ри, напътствия давайте в къщи. Къде стоя и какво правя не е ваша работа. И не ми говорете за "смелост", след като вие сте се скрили като анонимна мишка и не смеете да си напишете именцето от страх.
Тук сте големи бабаити, ама ви се пълнят гащичките само при мисълта да отидете в ОбС и да си защитите правата, които имате по закон.
Ето затова страхливците ги яздят, стрижат и доят. Друго за вас няма и не се предвижда.
На никой в общината или в държавата не му пука, че мрънкате или хленчите по цял ден в мишите дупки или в този и подобни сайтове. Тарикатите управленци са напълно наясно, че сте едни нещастни страхливци и че бабаитлъкът ви е колкото да се изрепчите на някого и то анонимно в този сайт или под юргана.
Избрали сте си Минко Акимов и Донка Михайлова за водачи в този град. Следвайте ги, не мрънкайте и не си търсете водачи. Вие си ги избрахте, не извънземните.
Само преди половин месец ви отчетоха бюджета за 2012-та и ви приеха новия бюджет за 2013-та. Пак ви направиха на маймуни, ама добре, че още не го знаете и никой не ви информира. Не че изобщо ви пука от друга страна. Пак ще ви доят и пак ще ви стрижат. И пак само ще хленчите и ще ми гризете обувките. Да ви е сладко! :)
ИП

Анонимен каза...

Илиянчо,не 10 , а 20 са твоите изпразвания тук.На площада пред нас излез и ни поведи,че наистина стадото не знае на къде да тръгне , съвсем ни ошашавихте с празнодумия. С писанията тук ако мислиш , че си го извадил над юргана пак бъркаш

Анонимен каза...

27. Анонимен каза...
Както и да прозвучи, аз лично се радвам че в правителството се включват хора живяли дълго в чужбина, защото това значи че са по-необременени от простотията тук и също че са видяли как действат развитите държави.


Той и "Горския" цар ги води едни все от чужбина и все доказали се/а и не само той/и какво стана...Ако бяха толкова кадърни що не стояха в големите корпорации/големи заплати най малкото и живот като на кино/, ами дойдоха тук та ни ебаха майката по домакинска книжка. Къде бяха толкова години та не работиха за България както казваше Ж.Ганчев /"На полза роду"/, ами се връщат сега да ни доошушкат?!

Анонимен каза...

Ревете по Пеевски, ама само той Ви дава аргументи за далаверите из общината и бившите ни управници в частност.И аз съм имал различия в мисленето от него, но кога е прав прав е. Това де се опитва да Ви го покаже ПП"Атака" 8г. все Ви се струваше майтап, ама на гол гъз майтап си е живо е...е... казали са го хората и то от опит. Всичките от новото правителство не ги ли видите че са все гербераси под прикритие марионетки чакащи само нарежданията на вече бившия премиер в оставка Б.Б., или наистина сме толкова заспали че наистина си заслужаваме съдбата...

Анонимен каза...

Добре де, има "троянска връзка", ама какво следва от това? Добро, по-добро, нищо? Дано да от първите две.

Тихомир от Кози вир каза...

Кажи 37 Пеевски и Атака докараха ли едно нещо до край в Троян,спечелиха ли подръжка за една кауза,реализираха ли нещо за града.Само партийният председател Пеевски се репчи в общинския съвет.....пълна нула като ефективност на политическите действия

Анонимен каза...

35-ти /32-ри/, виждам, освен че сте неграмотен, ставате вече и прекалено нахален. /Обикновено вървят ръка за ръка/
Вижте сега какво пише в Закона за местното самоуправление и местната администрация:
Чл. 36. (1) (Предишен текст на чл. 36 - ДВ, бр. 69 от 2003 г., в сила от 27.10.2003 г.) Общинският съветник е длъжен:
1......
2. да поддържа връзки с избирателите и да ги информира за дейността и решенията на общинския съвет.
*
Вие, анонимно човече, за какво стенете и ревете? Искате да не изпълнявам закона като другите общински съветници ли? Кой си ти, анонимно човече, че да говориш от името на всички? Като не ти изнася - не чети!
Ако си овца - търси си друг пастир /водач/, който да те води по площади, улици и където ти харесва.
В ПП АТАКА се занимаваме с политика и с реалните проблеми на гражданите и знаем какво правим, къде сме тръгнали и на къде отиваме. Ако това ти харесва - заповядай в АТАКА. Ако ли не - търси си твоя път и не ми пречи. Аз не ти преча!
Това, че не се приемат нашите предложения и решения - не ние сме виновни. Вие си избрахте ТАКОВА мнозинство в ОбС или в Парламента, които отхвърлят всяко наше предложение. От къде на къде ще обвинявате АТАКА?
И не мога да разбера - що за нахалство и простотия е, да си избирате мнозинството на "победителите", след което да ревете от тези "победители". На кой се сърдите? На извънземните? А "върхът на сладоледа" е да плюете по някого, след което да го преповтаряте по улици и площади за същото, за което сте го плюли и очерняли, че и да продължавате същата "песен".
*
Господинът от Кози вир, ако някой ден се поограмотите и случайно разберете, че на местно ниво хората не ги УПРАВЛЯВАТ, а се САМОУПРАВЛЯВАТ - тогава ще коментираме.
Само един въпрос - вие как се САМОуправлявахте последните години? На вас пък кой ви е крив, че сте си стояли в къщи или другаде и сте оставили някой друг да решава вместо вас?
Неграмотността не е извинение, Кози вир.
*
Ако искаш нещо - правиш го! Дали ще бъде прието и реализирано, това не винаги зависи от теб.
Но да мрънкаш и да цивриш по сайтове и по кьошетата, че все някой друг ти е виновен, а ти не си мърдаш пръста от страх и безхаберие да направиш нещо за себе си и близките си, за което Законът ти дава пълни права - и Господ не може да ти помогне.
Ние от АТАКА поне се борим и се опитваме да променим Живота ни. ФАКТ!!!
Вие къде сте?
Мрънкате и дирите кусури, че някой не ви донесъл благоденствието на тепсия, па да ви го остави пред прага, щото сте много заети да плюете, да хленчите, да се оплаквате и да се самосъжалявате?
Няма да е лошо да опитате да вземете участие в собствения си живот и да не чакате все някой друг да ви го нарежда и преподрежда. Ако искате!
ИП

Тихомир от Кози вир каза...

Тоз не е добре казвам ви!!!!!!

Анонимен каза...

Аз съм 19-и и питам защо ми изтрихте изказването........?Че на И.П. трябва всичко да изтриете-във всяко едно негово изречение има обида към всички вас,които сте читатели на сайта.И то безоснователни обиди....Настоявам да бъде върнато изказването защото квалифицирането на един човек(ако може да се нарече така:)))) не е обида.........

Анонимен каза...

Скрий се бе наркоман!

Анонимен каза...

Много си е прав Илианчо, и то за много неща. Ала, пустата ни бавно развита мисъл!?
Двавесет и толкова години глад и несигурност, стрес, студ, лъжи,комплекси, и колко още неща?
С една дума, прост народ–слаба държава. Не е казано случайно. Малко ни е! Колко ли ни трябва, обаче, за да се сетим? Много, много време както изглежда.
Колко ум и разум е имало в главата, и на този млад човек, дни след като е взел книжка, да покаже колко е "велик", като шофира по начина по който е шофирал.Едно дете е наранено, майката е в шок, а и другия човек, който е бил в близост, и свидетел още не е на себе си от уплаха.
Липсват ни много неща за съжаление, и жалко!!!

Анонимен каза...

Поради интереса на някои участници в този сайт - кои са общинските съветници, включени в делегацията на община Троян за Елванген Германия, ви информирам, съгласно чл.36, ал.1, т.2, а именно:
Туристите общински съветници за тази безплатна екскурзия, според информацията, която получих са:
1. Дилян Енкин БСП
2. Йордан Данков Герб
3. Николай Тодоров ИТ
4. Милко Станчев ДСБ
*
Защо казвам "туристи" и "екскурзия"? Защото тези общински съветници са там в пълно НАРУШЕНИЕ на чл.113, ал.2 и 3 от Правиилника за Работа на ОбС Троян и взаимодействието му с общинската администрация.
Конкретно:
чл.113,
ал.2 - Предложения за изпращане на делегации на общината и Общинския съвет в чужбина, както и приемане на чужди делегации се обсъждат и решават от кмета на общината и председателя на Общинския съвет
ал.3 - общинските съветници се включват в делегации след мотивирано предложение и решение на общинския съвет с включен мандат за дейността на избраните общински съветници в делегацията.
*
ОбС Троян НИКОГА не е получавал и разглеждал такова предложение от Председателя на ОбС, а самият ОбС НИКОГА не е вземал решение и не е давал НИКАКЪВ мандат на тези общински съветници да го представляват и с конкретни задачи в Елванген Германия.
Опасенията ми през предишният мандат, че ОбС Троян се превръща в туристическа агенция, в която за награда за послушание се изпращат послушковци на безплатни екскурзии се потвърди.
Постоянните ЗАКОНОНАРУШЕНИЯ и нарушения на Правилника на ОбС от Председателя на ОбС Троян отдавна не са изненада.
ИП

Анонимен каза...

Още нещо интересно за което се сетих.
На последната сесия през м.февруари 2013, в дневният ред имаше точка от Председателят на ОбС Троян за промени в Правилника на ОбС Троян.
В една от промените се искаше да отпаднат от чл.113 алинеите 3 и 5. Алинея 3 ви я цитирах, ето ви и алинея 5 - ал.5 Общинските съветници по ал.3 изготвят писмен доклад и отчет за пребиваването си и изпълнението на възложения мандат до председателя на съвета в срок от 10 дни след завръщането си. отчета се включва като точка от дневния ред за първото възможно следващо заседание.
*
С какви мотиви се искаше това премахване на тези две алинеи, цитирам Председателят на ОбС Троян - "Предложената промяна е за реално неработещи текстове и с оглед облекчаване дневния ред за еабота на ОбС."
Умопомрачително, нали? Понеже тези текстове били "неработещи", ама защото смият Председател не работи и не са му удобни на него и екскурзиантите - дайте да ги премахнем. Добре си изтегли тази точка, но по всяка вероятност пак ще я внесе.
В крайна сметка се иска тотално затъмнение и Кмета и Председателя сами и на ушенце да определят кой къде да бъде изпращан. Като награда за послушание!
Никакъв ОбС, никакъв мандат, никакво отчитане пред ОбС къде и за какво си ходил. Тук пак трябва да припомня, че ОбС е органът, чрез който гражданите се САМОУПРАВЛЯВАТ и всичко написано по-горе касае пряко и тях! На който изобщо му пука де.
Тоталитаризъм в действие!
ИП

Анонимен каза...

Николайчо Хитров,крайно време е да поработиш и да си оправдаеш заплатата, а не да кибичеш и разнасяш клюки и доноси в този сайт.
Спри да вземаш рушвети и остави хората да развиват бизнес според възможностите си, а не според това на теб колко дават.
Да не мислиш, че не съм те разгадал?
Почти всички троянски доноси са сътворени от теб за очерняне на този или онзи.
Но рано или късно ще ми паднеш!

Анонимен каза...

Г-н Пеевски,мислех да не се прибирам в Троян за изборите- аз не съм като изброените по-горе ЕКСКУРЗИАНТИ и няма балами които да ми плащат пътя. Обаче чета този сайт редавно и само ВИЕ ИМАТЕ ДЪРЗОСТТА да кажете истината.

Анонимен каза...

Пеевски, престани да пишеш ту подписвайки се, ту анонимно хвалейки се! Няма пукнат човек, да ти харесва пустословието, крайно време е да разбереш, че си разконспириран. От ясно по-ясно е, че сам се питаш и си отговаряш. Най общо казано - само спамиш коментарната част на сайта.

Анонимен каза...

Полека само с изказванията в множествено число,49ти. А като не ти изнася,никой не те кара да четеш коментарите .Този сайт не е твой,понимаеш ?

Анонимен каза...

Аз ще защитя г-н Пеевски,въпреки слабостите си той е човек, който се бори за истината и правдата, заслужава уважение и подкрепа.
Мариян Данчев

Анонимен каза...

49-ти, вие наистина сте болен мозък с тези ваши малоумни твърдения.
Успокойте се и се примирете най-после, че сте безсилен и не сте в състояние да оборите едно мое изречение. Това да не ви притеснява. Знаете ли какво им е дори на общинските съветници и другите партии? И те газ пикаят като вас, мрънкат и ръмжат от място или от някоя миша дупка :) Има го на видео от сесиите и всеки може да го види с очите си.
Не можеш да опонираш на една справедлива кауза, 49-ти. Обречен си! Можеш само да ми гризеш подметките или да ми олигавиш обувките - и толкова. Е, това го можеш и не се притеснявай - изобщо не ми пречиш :)
АТАКА не е толкова партия, колкото е кауза, 49-ти. Ако ще да си скъсаш задника, това не можеш да го промениш. Само ще си перфорираш стомашно-чревния тракт от злоба. Щади се, душа!
Нещата вече са докарани до там, че всяко гласуване за ГЕРБ, БСП, ДСБ, НДСВ, ДПС и България на "овцете" /на Пръмова-Кунева/ - спокойно може да се определи като опит за непредумишлено убийство!!! И няма и не може да има никакви смекчаващи вината обстоятелства.
Ако си "вдянал" това, свирни да ти обясня и другото :)
ИП

Анонимен каза...

"49-ти, вие наистина сте болен мозък с тези ваши малоумни твърдения. Успокойте се и се примирете най-после, че сте безсилен и не сте в състояние да оборите едно мое изречение"

"Обречен си! Можеш само да ми гризеш подметките или да ми олигавиш обувките - и толкова. Е, това го можеш и не се притеснявай - изобщо не ми пречиш :)"

Тоз човек ИП не е наред казвам ви!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

ИП е много наред дори, ама някой други не са наред!

Анонимен каза...

Милко Станчев освен че се е разходил до Германия свършил ли е нещо като съветник? Егати мушмурока прави се на десен,а е в пълна комбина с Енкин и Данков.Заради такива корумпирани като него днес няма десни партии в Троян.Продажник!

Анонимен каза...

Пеевски,ако ти стиска поискай обяснение на сесията защо тия екскурзианти са нарушили закона

Анонимен каза...

чудя се как не ги е срам в тия времена когато хората се самозапалват от безизходица, когато в Троян нито има къде да се работи, пък който работи изкарва грешни пари и тия дебелооки хора пътуват до германия, какви са те, какво са направили за града освен собствения си бизнес

Анонимен каза...

Пеевски, намисли си като прочетеш една статия каво ще се прикажеш, а не като дърта клюкарка след всеки да се обясняваш. Какво е общото между Юлиян Попов и другите ти сказания?
ИМ

пожарогасители обслужване каза...

Това може само и единствено да ни радва и да се чувстваме малко или много горди, че бъдещият министър-председател е направил отлично впечатление на всички, а французите, които придружавали троянската група, много го харесали.Явно знае как да говори и как да се държи, което е необходимо, за да бъдеш на подобен важен пост.Статията е страхотна и поздравления за блога.Дано да има повече като тази фондация „Елизабет Костова”,която е създадена за поощряване развитието на съвременната българска литература.Само като си помислим колко качествени произведения имаме си струва.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |