Държавата отпуска 2,2 млн. лв. за входа на Троян?

* Троянският ангажимент – да се заделят 200 бона общински средства за ремонт на пътя от „Лесопласт” до Кози вир * Донка Михайлова: „Аз преценявам, че това е разумна сделка”
А дано, ама...
НА ОБЩЕСТВЕНОТО обсъждане на проекта за общинския Бюджет 2013 (11 февруари) кметът Донка Михайлова в кратката си презентация съобщи една изключителна новина. Г-жа Михайлова каза дословно следното: „Имаме разговори с Министерството на финансите, което е готово да даде пари за реконструкция на входа на Троян в доста сериозен обем – 2 200 000 лв., ако ние дадем 200 000 лв. за улицата от моста на „Лесопласт” до Кози вир”.

С ДРУГИ ДУМИ – дългогодишната мечта на всички, които милеят за града ни и не са безучастни към факта, че двете основни врати на Троян (и южната откъм Беклемето, и северната откъм Ловеч) са безнадеждно амортизирани, грозни, тесни и сякаш водят към някое западнало селце, а не към европейски град с претенции. През годините имаше множество обещания за промяна, особено за входа откъм Ловеч, за който говорим сега. Още по времето на кмета Дилян Енкин на няколко пъти се обявяваше, че реконструкцията започва – като елемент/начало на нов обходен път на Троян с нов мост в долния край на града (Мондешкото) и продължение по десния бряг на реката чак до Шамака към Беклемето; резултатът – нулев. При кмета Минко Акимов идеята за обходен път и реконструкция на северния вход на града също бе в обращение, но и тогава нищо не се случи.

 „АЗ ПРЕЦЕНЯВАМ, че това е разумна сделка. Въпросът е, че ще имаме 200 000 лв. по-малко за разпределяне”, бе оценката на г-жа Михайлова. Иначе казано – градоначалникът изрази убеждението си, че финансовият ангажимент, който Общината трябва да поеме, за да получим държавната целева субсидия за входа на Троян, си струва. И определено е така, защото тези 200 хил. лв., с които ще се натовари общинския бюджет, ще отидат за ремонт на една възлова улица, поемаща немалък, включително и транзитен трафик. Нека си спомним също, че заради дупки по тази улица през м. февруари 2010 г. стана жестока катастрофа, отнела две живота; а всяка година големият завой (при „Хемус”) и съседните участъци се превръщат в лунни кратери и гълтат доста средства за неизбежните кърпежи.

Т21

Бел. ред. Правителството вече е в оставка и явно обещанията на държавата за финансиране на наложителния ремонт на входа на Троян увисват във въздуха. Което, надяваме се, няма да откаже общинското ръководство да се бори за постигане на целта. 

23 коментара:

Анонимен каза...

Сега има да чакате

Анонимен каза...

Щом веднъж са водени преговорите и е стигнато до някакво обещание - пак ще успеят с новото правителство. стискаме палци, защото искаме да видим входа към града ни по начина, по който трябва да изглежда!

Анонимен каза...

Европейски град...???

Анонимен каза...

1-ви, личи си колко си доволен! Михайлова пак ще постигне резултат в преговорите, който и да е насреща. Убеден съм.

Анонимен каза...

Всички се надяваме на това

Анонимен каза...

Приветствам настояването на община Троян пред МРРБ. Да не пропуснете да ремонтирате и ж.п. прелеза при Лесопласт, нищо, че има държавен сервитут по 10м. от релса на железния път. Не търсете съдействието на собственика БДЖ и ПЕБ ЖИ Плевен. Бедни са като църковни мишки и само ще гледат умно. Веригата винаги трябва да се връзва-прави се входа на Троян и прилежащите зауствания. Локалния ремонт там е крайно необходим.Успех!

Анонимен каза...

Дано стане. Ама май трябва да се ремонтират много улици и много други като работни места, доходи и т. н.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

"...сякаш водят към някое западнало селце, а не към европейски град с претенции" ???

...водещи към западнало селце /с претенции за какво? /, а не към европейски град.

обещания за промяна
Дилян Енкин
Минко Акимов
Донка Михайлова
резултатът – нулев

КПСС каза...

Към 4-ти.Няма проблем Сер-гей ще даде пари.

Анонимен каза...

Подобни обещания слушаме от 12 години за силно належащият ремонт на улица Македония , който зависел от някакъв проект на втори воден пръстен. Прости и лъскави комунистически обещания.. за предизборна победа.

Анонимен каза...

хайде стига негативни изказвания за всяка добра новина-аз лично се надявам да стане този пътен участък защото всяка сутрин и вечер си тропам колата и си плащам данъците

Анонимен каза...

Ако ГЕРБ спечели ще стане, това е ясно, нали са обещали. Но да не стане може, ама на дали! Мамка му и живот!!!

Анонимен каза...

Дано да стане, голяма турболенция и грозна картинка.

Анонимен каза...

То входа добре–ами изхода?!Влизаш в града и излизане няма!!То ако е за Габрово заинтересуваните няма и да стигнат до Троян!

Анонимен каза...

Отново Ви призовавам, ДА МАХНЕМ ЕНКИН И АКИМОВ от Общинския съвет! Най-големите тарикати и мишки, хванали се за властта и смучат, смучат и ни правят на луди. Мамка му, търпеливи говеда излязохме Троянци. Тезих двамата са за панделата, ама нали сме гъзоблизци,ще си ги траем, тарикатите!

Анонимен каза...

абе айде стига с тези простотий,хората да не ядат асфалт.кво само дрънкате народът си каза ''оставка'' и толкоз.ако на някой не му харесва терминал 2 го чака,а който остане съсела и г-н ангелов ще му свършат ''работа''.ама да почакаме до края на април пък да видим кон боб яде ли ......

Анонимен каза...

След разкрития за финансови нарушения, присвоени средства в големи размери, нагласено спечелени търгове, корупция и др. бившите/разбира се/ кмет и председател на кметството на Солун са осъдени на доживотен затвор. Сега се работи по въпроса/с намесата на обикновените хора, разбира се/, да се върнат парите в касата на кметството. Парите, които са на същите тези обикновени хора–работници и пенсионери.
Предстои делото на бившия министър на отбраната, който е в затвора в момента, и може би ще последва същото тежко наказание.
Крадоха труда на хората, живяха като царе, дошло е времето да плащат, и ще платят!!! ПРИ НАС В БЪЛГАРИЯ??? КОГА???


Анонимен каза...

Присъдите са за нарушения и присвоени средства за 17.9 милиона евро, от 1999–2010 год. Има вероятност за конфискация на имуществото им, което ще стане собственост на общината.

Анонимен каза...

18 ти, това е факт в Гърция, но не забравяй, че тук е България, със корумпираната си съдебна система-съд и прокуратура.С монополите. Не забравяй, че всичко тук е частно-ЕРПта изнасят печалбата навън, Софийска вода е френска, Лукойл руски, внасяме газ, въглища и не произвеждаме стомана и чугун. Не забравяй, че тук монополите диктуват политиката на правителства с цел заедно да крадат все повече и повече.Ако все пак по наследство нещо произвеждаме- електроенергия евтина от АЕЦ Козлодуй, то тук енергийната мафия я изнася и трупа милиони.Виж училището и улицата, образованието е сведено до това 90% от завършилите да могат да четат без да сричат. Улицата и подрастващите са залети от наркотици. Правят си ги сами вече, в неконтролирани консистенции с подръчни материали-даже МВР ги е именувало-готвачи. Децата ни се самоубиват под зоркия поглед на МВР. Принципа там е-който си плаща не го закачаме.Закрилата идва от партиите, те за пари унищожават децата ни. Питам, защо трябва партиите които са представени парламентарно да получават държавни субсидии милиони левове. Защо, та това са нашите пари от данъците, които трябва да бъдат разпределени за пенсии, медицинско обслужване, образование и т.н.Като казах здравеопазване-плащаме си за всичко нищо, че се осигуряваме.На какво основание Дянков иззе 50 милиона лева/общо за мандата си 1 милиард/ от здравната каса и ги похарчи?А децата ни умират защото не можем да съберем пари за всички за лечение в чужбина. Това е геноцид. Това е углавно престъпление!Ако не са хората които работят в чужбина и да пращат в РБ 1 милиард евра годишно, то държавата отдавна да е фалирала. За това няма заслуга никое правителство.Та това е България 18ти.Тук се въведе и понятието работещ-беден. Звучи взаимоизключващо се но е факт.В Гърция може да има възмездие, но не и тук. До момента който прогнозирах-месец юли когато народния гняв ще измете всички хрантутници от парламента. Дано не се случи.Пишейки слушам радио и конкретно президента-шикалкави и мотае. Бог да ни е на помощ!

Анонимен каза...

Ще им дойде времето и на българските крадци от кметства, правителства, министри, здравни каси, работодатели, и навсякъде където се краде от залъка на обикновения човек. Това не може да продължава до безкрайност!!! Опасявам се обаче, че както 89 година крадците си направиха вътрешен преврат, и продължиха да властват под прикритие, ще го направят и сега, и... тежко ни!

Анонимен каза...

Ама вие какво си мислите, че ще стане с гражданската квота в парламент и правителство?
Две неща! Или ще ги купят(по-реалното нащо), а тези които се пишат ербапи ще ги сплашат(рязане гуми на колата, палежи, отвличания, побои, телефонни заплахи ит.н.) и какво ще стане, кой би издържал? Пак същото, нищо наво под слънцето!Някой ще ме обрини в песимизъм, но Вие не разбрахте ли, че парите които са в тези хора са твърде много е докато ние бяхме изпаднали в дълбок летаргичен сън, те натрупаха несметни богатства и сега пак ние ще духаме супата. Така, че надежда няма, като се има в прадвид и всеобщата криза, няма спасениебратя, не се надявайте на чудеса!!!

Анонимен каза...

Ей това е истината за България 22-ри.Който го е проумял вече е навън.Който си мисли ,че може да се промени нещо нека си седи в БГ и да се бори с вятърни мелници.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |