Втора вицешампионска титла за Краси Михайлов

* Нелепо падане в последния кръг в Серес (Гърция) лиши троянеца от сигурна републиканска титла * Пламен Петров – трети в Гърция и четвърти в националния шампионат

Краси Михайлов
ТРОЯНЕЦЪТ  Красимир Михайлов (29 г.) завърши отлично представянето си в националния пистов шампионат по мотоциклетизъм, клас „Супербайк” (SBK 600 куб. см) и за втора поредна година спечели вицешампионската титла в крайното индивидуално класиране.

КРАСИ БЕ ФАВОРИТ за титлата и в последния старт в Серес (Гърция) му бе необходимо да завърши преди конкурента си Спас Панев от Плевен. Резултатите от тренировките и първото място в квалификациите сочеха, че троянецът няма да има проблеми и след първата обиколка нещата се развиваха според прогнозите. Но нелепо падане във втората обиколка провали сигурната републиканска титла за нашето момче.

На старта в Серес (Гърция)
„САМ СЪМ си виновен – в Гърция карахме заедно с по-високия клас, поувлякох се да натискам, а пистата бе мокра, валеше дъжд, и направих грешка. След това пак имах шансове, но се оказа, че заради падането изтича масло върху задната гума на мотора ми и не можех да рискувам, все пак успях да завърша”, сподели пред Т21 вече двойният ни републикански вицешампион. Попитахме го за плановете му догодина: „Победа в националния шампионат! Два пъти подред ми се изплъзва, но този път вярвам, че ще успея”. Краси завършва годината и с още едно призово класиране - трето място в Източноевропейския шампионат в своя клас, след победителя Душан Благоевич (Сърбия) и Ахмед (Турция).

В МОМЕНТА Красимир Михайлов няма генерален спонсор и до голяма степен разчита на собствени средства. Участието му във важните стартове пък се подпомага от сестра му Денислава Докторова и нейната фирма „Пюър Енерджи Ойл” (Троян). Разбира се, допълнителна подкрепа не би била излишна и ще е важна гаранция за бъдещите силни резултати на най-успешния ни пистов мотоциклетист.

Троянската агитка - много яка
ОЩЕ ЕДНО троянско момче жъне успехи в пистовия мотоциклетизъм в същия клас – 23-годишният Пламен Петров. На последното състезание в Гърция Пламен финишира трети и остана на „милиметри” от почетната стълбичка в националния шампионат – 4-то място в крайното класиране (миналата година Пламен бе седми). От нас – браво, момчета!

Т21

Още по темата:

8 коментара:

Анонимен каза...

БРАВО, ПОСТИГНАТОТО Е ПЛОД НА КАЧЕСТВАТА НА ПЛАМЕН ПРИ ЛИПСА НА УСЛОВИЯ ЗА СИСТЕМНИ ТРЕНИРОВКИ В ТРОЯН. ЗАСЛУЖАВА СИ ДА БЪДЕ ПОДКРЕПЕН. БАЛКАНСКИ ЧЕДА НА СЛАВНИ ДЕДИ...

Анонимен каза...

Bravo i samo napred !

Анонимен каза...

Браво момчета!!!!!!!!!! :D

Анонимен каза...

Един пример как и без силни спонсори, а само с лични качества, талант и средства, човек може да осъществява мечтите си. Успех, момчета! И догодина да си поделите 1-вото място.

Анонимен каза...

Браво на момчетата........УСПЕХ...!!!

Иван Цочев, 32 г. каза...

Браво и от мен!

Анонимен каза...

Професора каза: Известно е на всички , че българина е силен на индивидуалните спортове. Има лаф: " Един българин побеждава винаги един германец , ама съберат ли се двама българи...не моааат." Защо? - защото българина - природно е устраен , да е егоист?! Така , че и в Троян ,индивидуалните спортове - да! За футбола и баскетбола - не ! Там трябва ъкъл , а ъкъла го няма- изнесе се в чужбина. Ако ме разбирате ,коментирайте !

Анонимен каза...

Браво на Красимир ама другия младеж който се опитва да се състезава нещо не му идва! А и не съм много съгласен, какви са тези неща хора без книжки да се правят на състезатели!!! Срамота !!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |