Втора вицешампионска титла за Краси Михайлов

* Нелепо падане в последния кръг в Серес (Гърция) лиши троянеца от сигурна републиканска титла * Пламен Петров – трети в Гърция и четвърти в националния шампионат

Краси Михайлов
ТРОЯНЕЦЪТ  Красимир Михайлов (29 г.) завърши отлично представянето си в националния пистов шампионат по мотоциклетизъм, клас „Супербайк” (SBK 600 куб. см) и за втора поредна година спечели вицешампионската титла в крайното индивидуално класиране.

КРАСИ БЕ ФАВОРИТ за титлата и в последния старт в Серес (Гърция) му бе необходимо да завърши преди конкурента си Спас Панев от Плевен. Резултатите от тренировките и първото място в квалификациите сочеха, че троянецът няма да има проблеми и след първата обиколка нещата се развиваха според прогнозите. Но нелепо падане във втората обиколка провали сигурната републиканска титла за нашето момче.

На старта в Серес (Гърция)
„САМ СЪМ си виновен – в Гърция карахме заедно с по-високия клас, поувлякох се да натискам, а пистата бе мокра, валеше дъжд, и направих грешка. След това пак имах шансове, но се оказа, че заради падането изтича масло върху задната гума на мотора ми и не можех да рискувам, все пак успях да завърша”, сподели пред Т21 вече двойният ни републикански вицешампион. Попитахме го за плановете му догодина: „Победа в националния шампионат! Два пъти подред ми се изплъзва, но този път вярвам, че ще успея”. Краси завършва годината и с още едно призово класиране - трето място в Източноевропейския шампионат в своя клас, след победителя Душан Благоевич (Сърбия) и Ахмед (Турция).

В МОМЕНТА Красимир Михайлов няма генерален спонсор и до голяма степен разчита на собствени средства. Участието му във важните стартове пък се подпомага от сестра му Денислава Докторова и нейната фирма „Пюър Енерджи Ойл” (Троян). Разбира се, допълнителна подкрепа не би била излишна и ще е важна гаранция за бъдещите силни резултати на най-успешния ни пистов мотоциклетист.

Троянската агитка - много яка
ОЩЕ ЕДНО троянско момче жъне успехи в пистовия мотоциклетизъм в същия клас – 23-годишният Пламен Петров. На последното състезание в Гърция Пламен финишира трети и остана на „милиметри” от почетната стълбичка в националния шампионат – 4-то място в крайното класиране (миналата година Пламен бе седми). От нас – браво, момчета!

Т21

Още по темата:

8 коментара:

Анонимен каза...

БРАВО, ПОСТИГНАТОТО Е ПЛОД НА КАЧЕСТВАТА НА ПЛАМЕН ПРИ ЛИПСА НА УСЛОВИЯ ЗА СИСТЕМНИ ТРЕНИРОВКИ В ТРОЯН. ЗАСЛУЖАВА СИ ДА БЪДЕ ПОДКРЕПЕН. БАЛКАНСКИ ЧЕДА НА СЛАВНИ ДЕДИ...

Анонимен каза...

Bravo i samo napred !

Анонимен каза...

Браво момчета!!!!!!!!!! :D

Анонимен каза...

Един пример как и без силни спонсори, а само с лични качества, талант и средства, човек може да осъществява мечтите си. Успех, момчета! И догодина да си поделите 1-вото място.

Анонимен каза...

Браво на момчетата........УСПЕХ...!!!

Иван Цочев, 32 г. каза...

Браво и от мен!

Анонимен каза...

Професора каза: Известно е на всички , че българина е силен на индивидуалните спортове. Има лаф: " Един българин побеждава винаги един германец , ама съберат ли се двама българи...не моааат." Защо? - защото българина - природно е устраен , да е егоист?! Така , че и в Троян ,индивидуалните спортове - да! За футбола и баскетбола - не ! Там трябва ъкъл , а ъкъла го няма- изнесе се в чужбина. Ако ме разбирате ,коментирайте !

Анонимен каза...

Браво на Красимир ама другия младеж който се опитва да се състезава нещо не му идва! А и не съм много съгласен, какви са тези неща хора без книжки да се правят на състезатели!!! Срамота !!!

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |