Домът в Добродан отвори врати

* Конкурса за директор спечели икономистът Невена Балевска 
* Първите 15 вече са настанени,  капацитетът – за  28 души * Кое смекчи неотстъпчивостта на министър Дянков?

ОТВОРИ ВРАТИ новият общински социален дом за стари хора в с. Добродан. Конкурсът за директор на дома спечели Невяна Балевска, икономист по професия, която вече подписа договора си; назначени са и останалите от 7-членния персонал. В социалното заведение досега са настанени 15 възрастни жители на нашата община, а пълният му капацитет е за 28 души. „Задължително е 1-2 места да се пазят свободни за екстрени случаи”, обясни ресорният зам.-кмет на община Троян Поля Димова. „Една услуга, от която имахме голяма нужда”, коментира пък кметът Донка Михайлова.

ПРИПОМНЯМЕ - материалната база на дома в с. Добродан бе готова още през 2011 г. (говорим за сградата на закритото през 2007 г. селско школо, в чиято реконструкция и префункциониране бяха вложени близо 400 хил. лв. – 328 хил. лв. от държавния Социално-инвестиционен фонд и 66 хил. лв. от общинския бюджет); от самото начало обаче бе ясно, че Общината няма сили да финансира дейностите и се разчита изцяло на държавата. Очакваше се домът да отвори врати в началото на 2012-та, но през лятото финансовият министър Симеон Дянков категорично отказа финансиране до края на годината.

„НАПРАВИХМЕ всичко възможно – срещи с министър Дянков, със заместника му Владислав Горанов, с представители на Министерството на труда и социалната политика и Агенцията за социално подпомагане, но не постигнахме резултат”, обясни на пресконференция в началото на м. юли г-жа Михайлова. Как след това се стигна до положителната развръзка и кое смекчи неотстъпчивостта на министър Дянков – нямаме информация; на наше питане миналата седмица г-жа Михайлова с усмивка заяви: „Ще го запазя в тайна”.

Т21

Още по темата:

19 коментара:

Анонимен каза...

Браво!

Анонимен каза...

Евала!!!

Анонимен каза...

ейййй, как ли няма някой злобен коментар?

Иван Цочев, 32 г. каза...

Спокойно, 2-ри, рано или късно и това ще стане. Както казах в коментар под друга статия в този форум изобилстват хейтърите (извинете ме за чуждицата)!
Иначе поздравления за новата придобивка на Общината!

Анонимен каза...

Цочев, спри да дишаш лепило!

Анонимен каза...

"...Конкурсът за директор на дома спечели Невена Балевска, икономист по професия..."
Не казват какви са били другите кандидати, за да не се разбере,че са отхвърлени кандидати със специалност социални дейности?!

Анонимен каза...

И аз знам за такива кандидати, но нали знаеш, 6-ти, условията се определят според човека,който трябва да е на поста ... Някой да ме убеди в противното? Не може, тъй като ЗНАМ, че на такава позиция е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да работи човек със специалност "социални дейности"! Но ... както и да е (не, че няма значение ...), важното е старите хора да се чувстват добре там и избраните служители да полагат нужните грижи за тях, че ми се къса сърцето за тези мили хорица в есента за живота си ...

Анонимен каза...

Я някой да ме светне "избраната директорка" на кого каква е, че не се сещам засега :)

Анонимен каза...

Какво ли си казват старите хора? Може би, че и за тях след толкова десетилетия чакане е дошло "светлото" бъдеще.
Дано са щастливи и се радват на добро отношение от персонала! Дано също не ги забравят близките хора, а най–вече внуците и правнуците.

Анонимен каза...

Поздравления за новата придобивка!

Иван Цочев, 32 г. каза...

Да, традицията се спази и в тази статия!

Анонимен каза...

заваляха злобните коментари............

Анонимен каза...

7-ми, новата директорка и тя е червена бабичка:)))

Анонимен каза...

Домът е чудесна придобивка.Браво на предишната власт,че направиха това събитие възможно!Относно директорката,вие си лайте,тя си гушка заплатката....

Анонимен каза...

Не са злобни коментарите.
След като държавата влага пари за обучение на специалисти в сферата на социалните дейности, кандидат без никакъв професионален опит в тази област буди най-малкото недоумение, или може би отново по троянски - мой човек

Анонимен каза...

В другите градове се откриват нови производствени бази,създават се ефективни работни места,а тук се честити откриването на старчески дом?!?!?

Анонимен каза...

15-ти, не "може би", ами 100% е сигурно. Нали прочете, че няма и задължителното образование? Тогава? А лично знам, че се явиха хора с образование "социални дейности"!!!

Анонимен каза...

В детската градина колко персонал се назначава за за 15 деца?

Анонимен каза...

Придобивката определено е полезна и необходима, но назначенията са типично по комунистически, така че не се чудете защо бягат младите и кадърните хора.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |