Михайлова - година начело

* „Политиката е ефективна, само когато гледа напред” * 100% изпълнение на приходите в бюджета два месеца предсрочно 
* Таралежчета и пчелички за местните журналисти

Кметът Михайлова в кабинета си, 14 ноември 2012 г.
НА 14 НОЕМВРИ 2012 Г., точно година след като пое ръководството на Троян, кметът Донка Михайлова даде пресконференция по повода пред местните медии. Преди деловата част пък почерпи гостите си със специални сладки във формата на таралежчета и пчелички – защото бодете и за да продължавате да бодете като тях, поясни градоначалникът (човекът на Т21 се пошегува, че пчеличките по-скоро приличат на търтеи, но бе опроверган). Символичните подаръци бяха придружени и с писмено пожелание, в което се казваше: „Най-често, когато ни убождате, се коригираме. Понякога се чувстваме несправедливо наранени… И двете животни са полезни и обичливи. Прилягат и на вас, и на нас, защото това, което ни свързва, е общото желание нещата в Троянска община да вървят към по-добро”.

КМЕТЪТ НАПРАВИ синтезиран отчет на свършеното през първата година от мандата. И започна с финансовите показатели. Изпълнявани през годината проекти на общи стойност 11,193 млн. лв. и подготвяни нови проекти за над 31 млн. лв. В началото на ноември, два месеца преди края на годината – изпълнение на 100 % на бюджета в приходната му част; „Уникално постижение за България, въпреки че в началото на годината намалихме данъка на МПС и на недвижимите имоти”, коментира с нескрито задоволство г-жа Михайлова. Придвижване далеч напред в класацията на Министерството на финансите за финансовата стабилност на общините – от 104-то на 40-то място, най-напред от всички общини в Ловешка област.

В СОЦИАЛНАТА СФЕРА. Осигурена работа на 215 души по програмите за временна заетост – лични асистенти, домашни помощници, работници по поддръжка на пътищата и озеленяването. Спад на безработицата – от 7,5% миналата година до 7,2% в момента, което е и най-ниското ниво в областта. Друго важно постижение в тази посока е отварянето на дома за възрастни хора в с. Добродан, в който вече са настанени 15 души, а общият му капацитет е за 28.

ПЕРСПЕКТИВИ. „Политиката е ефективна, само когато гледа напред”, заяви Донка Михайлова; и поясни, че задачите на днешния ден също са важни и не бива да се пренебрегват, но по-важното е какво се прави за утрешния ден, в перспектива. „Троян влиза в следващия програмен период (2014-2020 г.) във възможно най-добра стартова позиция”, бе категоричната кметска констатация. Аргументите? Троян вече е включен сред 52-та града, които ще получават целеви субсидии по Оперативна програма регионално развитие (ОПРР) през следващия програмен период; и въпреки че градът ни е от 4-то ниво, с решение на Министерството на регионалното развитие е бил приравнен към градовете от 3-то ниво, имащи право на тези целеви субсидии. Друг важен момент – всичките 21 села в община Троян са пълноценни бенефициенти по програмата за подпомагане на селските райони, което ще осигури допълнителни ресурси.

ПЛАНИРАНЕ. В ход е подготовката на Общ устройствен план за цялата община, не само за града, който е разчетен за поне 20 години напред. Също – подготвят се Общински план за развитие (2014-2020) и Интегриран план за градско развитие, очертаващ зоните за бизнес, социални дейности, жилищния сектор и т.н. (нещо, за което много се е говорило през годините, но досега оставаше само на думи).

ПРОЕКТИ. Специално място в отчета на г-жа Михайлова бе отделено на огромната работа по подготовката на проекта за следващия етап от интегрирания воден цикъл на Троян – извършени са над 60 процедури за отчуждаване на имоти и много друга подготвителна работа; очакванията са този гигантски проект за над 31 млн. лв. да бъде одобрен и Троян да получи пълна реконструкция на 20 км канализационна мрежа и 7 км водопроводи. Подготвя се и проектът за водния цикъл на с. Врабево и се преработва проектът за водния цикъл на с. Орешак, като и за двата ще се кандидатства през следващия програмен период. „На път сме да спечелим битката за общинското ВиК-дружество, заплашено от одържавяване”, заяви г-жа Михайлова, която не премълча личната си заслуга; тя и още няколко нейни колеги кметове са изнесли тежестта на трудните преговори с централната власт.

ПЪТНИТЕ И ДРУГИ РЕМОНТИ и поддръжка. През изтеклата година работата в тази посока бе интензивна; някои от по-големите обекти са ул. „Дунав”, ул. „Димитър Несторов” в Орешак, реализацията на проекта за укрепване на левия бряг на реката в централната градска част и подготовката на проект за укрепване на другия бряг, обследване на мостовете в общината и започналите ремонти, почистване на речното корито до моста при „Елма и т.н. По отношение на зимното почистване – една особено чувствителна тема – бяха изнесени важни данни. Общо 486 км са пътищата в цялата община, като от тях 110 км са общинска пътна мрежа (между селищата), 150 км са в селата и 54 км в града, 22 км са от републиканската пътна мрежа; и 150 км са от второкласната и третокласната републиканска мрежа - за тях се грижи държавата (Областта), но нерядко се налага да помага и Общината. Г-жа Михайлова подчерта, че Община Троян ще бъде безкомпромисна към фирмите, изпълняващи строително-ремонтни и други дейности и стриктно ще се следи за спазването на договорените срокове, както и всички останали договорености; а на некоректните изпълнители ще се търси съдебна отговорност (подобна мярка вече е предприета към ф. „Пътстрой” от Стара Загора, спечелила обществена поръчка и изпълняваща немалък обем улични ремонти в Троян). 

Таралежчета и пчелички за местните медии
АДМИНИСТРАТИВНО ОБСЛУЖВАНЕ. Свършеното и в тази посока е доста: закупени електронни подписи за всички селски кметства, което дава възможност за издаване на място на различни удостоверения на граждани и ще им пести време и средства (Община Троян е първата в Ловешка област, реализирала тази придобивка); въведена е нова версия на деловодна система, даваща възможност да се проследява движението на кореспонденцията; нов модерен софтуер е въведен и в отдела за местните приходи.


ГРАЖДАНСКИЯТ ДИАЛОГ. В тази посока, според г-жа Михайлова, развитието е безспорно. Създадени са вече Консултативен съвет на бизнеса и Консултативен съвет за образование и култура, абсолютно всички наредби на Общината минават през обществено обсъждане, реален диалог на властта с гражданите се води и в много други посоки.

ДОНКА МИХАЙЛОВА не отбеляза сериозни неудачи през първата си управленска година. Все пак бяха споменати няколко проблема: не са привлечени сериозни външни инвеститори, което е сред основните задачи занапред; бавно извървяване на процедурите по обществените поръчки – тук има доста възможности за оптимизация; стиковането на работата в общинската администрация не става с нужното темпо – може по-бързо и по-ефективно.

Т21

Още по темата:

89 коментара:

Страцо каза...

Г-н Маринов не се ли пише "таралежчетата" или аз се бъркам.Грешката е в началото на публикацията...сега май трябва освен учебник по география и такъв по Български език да ви подаря... :)

troyan21 каза...

Умно момче си, Страцо, географ и литератор, и зорък като орел, браво! Благодарим за забележката! :) А пропо - след "Г-н Маринов" не си ли изпуснал една запетайчица, сигурен съм, почти, че не е от незнание... :)

Поздрав най-сърдечен: Генадий М.

Анонимен каза...

В Троян трябва да се построи поне един нов, съвременен завод за 700-800 работещи. Останалото е всекидневие.

Анонимен каза...

Е да ама когато ГЕРБ и компания бламират кмета в общинския съвет няма да има инвестиции.

Анонимен каза...

Аз искам да поздравя г-жа Михайлова! За мен тя го заслужава. Поздравления и успех за в бъдеще!

Анонимен каза...

Не Герб и компания,а Енкин затвори заводите и не допусна голям магазин в Троян!!!

Анонимен каза...

Аз искам да попитам кога ще имаме дата за Воден цикъл 2? От много време се говори, но нищо конкретно не се казва!

Иван Цочев, 32 г. каза...

Да ви кажа под секрет, че тая кака на снимката е внесла предложение за повишаване на таксите за детска градина за догодина. Ще има някакво обществено обсъждане, което със сигурност ще бъде проформа и ще бъде прието нейното предложение (има го на сайта на общината). Дайте всички, които сме заинтересовани да направим нещо! Казвайте си идеите!

Анонимен каза...

Браво на кмета и на екипа му! Успехи и занапред!
Троян обаче има нужда от няколко неща, а именно да се поставят светофари на някои натоварени кръстовища, градът да се газифицира най-сетне, за да заживеем и ние като хора в 21 век, да се открие магазин от голяма и хубава верига, за да можем да имаме избор при пазаруване откъм асортимент и цени, а не да ходим до гр. Ловеч например.

Анонимен каза...

Ако не са "СПЪВАЩИТЕ" господа покрай Донка Михайлова със водач отмъстителния Минко-акото ,общината може още по-добре да функционира........успех г-жо Михайлова...!!!!

Анонимен каза...

Какво браво на кмета и на екипа му???Какво свьршиха нито голям магазин нито нищо .Ку4етата ще ни изядат по пътищата....

Анонимен каза...

Иване Цочеве, би ли ме светнал колко плащате сега за детска градина ?

Страцо каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Кмета година напред, Троян още една година назад.

Анонимен каза...

Поздрави за Михайлова!!!

Тя промени много в града, успехите и са налице.

Гена, пак ти прибрал някой лев, бонак такъв.

Анонимен каза...

Относно таксата за детска градина:1-во не е прието; 2-ро: не мисля че като се повиши таксата от 10.00лв на 12.00лв и хранодена от 1.80лв на 2.00лв чак толкова ще ни се отрази...Всеки родител иска детето му да получава по-добри грижи и качествена храна. Лично на моето дете никога не му достига храната, която се дава следобеда. За другите хранения няма как да знам.

Анонимен каза...

След управлението на Акимов, кой да е кмет би изглеждал гений с последваща всенародна радост. Общината функционира, населението вегетира. Какво му трябва на човек.

Иван Цочев, 32 г. каза...

12-ти, анонимнико, сега плащаме по 50 лева на месец, ако и сега ти се виждат малко, че искат да ч повишават още...
15-ти, какво ти е виновен Генадий и "бОнак" се пише с "У"

Иван Цочев, 32 г. каза...

16-ти, вярно, че не е прието още, но ще го приемат - можеш да бъдеш сигурен. Точно там е работата, че с 20 ст. на ден няма как да се промени качеството и количеството на храната. Въпросът е по-скоро принципен, но има хора, за които всеки лев е ценен.

Анонимен каза...

В тази обедняла държава, в която половината от населението живее под ръба на критериите за бедност и в която всичко свързано с държавни и общински пари е най- апетитния бизнес, а това предопределя и много агресивна битка между участниците, сред които е и кмета на едно населено място,та в тази обстановка Донка ни обяснява колко обичливи били пчеличките :)))))))))))))... Другарко, моля ви, не сме първолаци! Уникални послания има таз жена.. кой въобще й се връзва.. ако не друго поне на края на мандата ще спечели приз за най- сърцераздирателно съчинение... ама какво ли се чудя, на толкоз перли, пепели от рози и прочие, то направо живеем в реалити сапунка.

Анонимен каза...

Ако една община е финансово стабилна, това означава, че и населението е финансово стабилно. За какви 20 ст. става въпрос?

Ценка Мастравска каза...

Г-н Иван Цочев, аз плащам за моето дете за пълен месец 49.60лв., което разделено на 22 дни прави по 2.25лв. на ден. Въпроса ми към Вас е: Ако си гледате детео вкъщи, ще се побирате ли в тези 2.25лв. за закуска, обяд и следобедна закуска?
На фона на заплатите, които получаваме 49.60лв. на месец са много, но погледнато от друга страна 2.25лв. на ден са нищо.
Помислете малко преди да пишете коментари.

Анонимен каза...

Когато една държава е финансово стабилна, то и населението е финансово стабилно... 21-ви, ти да не си завършил в Свищов икономическа демагогия по времето на Тато?

Анонимен каза...

Иван Цочев, 32г. започна много да прилича на Мончо Дянков! А Мончо не го обичаме!!!

Анонимен каза...

23-ти, ако населението е финансово нестабилно, това означава, че няма как да си плаща местните данъци и такси. Няма как да плаща за услугите на общината. От това следва, че бюджета на общината се срива и общината става нестабилна. Освен това, хората от тази стабилна община не бягат и не се изселват и същият брой или повече жители на общината си плащат задълженията и пълнят бюджета. Икономиката в една финансово стабилна община също е на ниво и е много стабилна, а по тази причина хората имат добра работа и добро заплащане, с които заплати си изплащат задълженията към общината.
Освен общината да не е финансово стабилна и да ни лъжат за пореден път?

Анонимен каза...

Ей, голямо извъртане прави тая жена! Аз да попитам - какво е свършила, освен да финализира, и то по най-лошия възможен начин, проектите на Акимов? Нещо свое няма ли да покаже? Освен политагитките и всевъзможните комитети на доброволни начала? Това ли и е диалога? Да натриса червените си бабички в разни комитети?

Анонимен каза...

За една година добре, има успехи а за следвщите гидини, какво ще правим подкрепям хорат които се изказаха , че за толкова години нито един кмет неможа да вкара в Троян стратегически инвеститор и неможа да направи един голям супемаркет, а само си приказваме и не се ли усеща, че Троян върви назад от това, което е бил в годините.

Анонимен каза...

26-ти, не е добре да се лъже. От "лошо" финализираните проекти от Михайлова до сега нямаме санкции и глоби, но от "добре" финализираните проекти от Акимов сега и през следващите години ще има да плащаме повече от 4 милиона лева санкции и глоби.

Иван Цочев, 32 г. каза...

24-ти, анонимнико, може ли да ми кажеш с какво ме оприличаваш на Дянков? Аз също не го харесвам като министър.

Анонимен каза...

26-ти, много неподготвен се изказваш! Прочети какво пишат повечето постинги! Нямаш място в този форум!

Анонимен каза...

Ефектът от кметуването на Михаилова зависи от това дали ще успее да доведе в Троян голям промишлен инвеститор. Всичко останало е поддръжка, освежаване, доизкусуряване.

Анонимен каза...

Докато се съобразява с обединените сили на Дилян Енкин и М Акимов нищо съществено няма да направи.

Анонимен каза...

Изборите са още далече, но видите ли имената на тези двамцата в листите, драскайте ги с най-дебелата черта

Анонимен каза...

мрънкаш
досадно... за 10 лева...
освен това не моето дете ще ги изяда...

Анонимен каза...

26-ти, премери си температурата с този твой Акимов!

Анонимен каза...

В Троян трябва по някакъв начин да има производство, да се произвежда това е истината, най-лесно е всеки да седи в офис.Въпреки многото рискове истината е в производството, дали хранително вкусова промишленост, дали някакъв клон на фирма която да дойде и да произвежда, тогава вече големите вериги магазини сами ще дойдат без дори да ги викате.Няма как без производство, така ще има и повече заетост за населението и всичко лека полека ще живне.Не симпатизирам особено на кметицата, но това което прави до момента наистина ме радва и макар и малко си мисля че мисли за града ни.Незнам от кого зависи обаче да се привлече някакъв сериозен инвеститор в региона който да ПРОИЗВЕЖДА?

Анонимен каза...

Точно така 36-ти, от кога я държа тази теза и аз, ама никой не се вслушва, всеки си знае песента и си я пее.

Анонимен каза...

https://www.bivol.bg/bosia-arest.html

Анонимен каза...

И защо някой инвеститор ще дойде да прави бизнес точно в Троян? Причини? Мотивация?

Анонимен каза...

Освен откритата дружба с унищожителя на Троян- Минко Цочев Акимов, Донка Михайлова, нищо друго не показва. Нещо повече, обществена тайна, е че Дилян Енкин и Колю Кацаров командват парада. А те го командваха цели 12 години. Този град го пиши бегал!

Анонимен каза...

РОДИЛНИТЕ МЪКИ НА АНТИКОМУНИЗМА

(или как една руска марионетка спасява България от Тиквата)
Николай Флоров
Парадоксът е очеваден за всички: България днес се управлява от комунистите. Никой не си прави илюзии, че те са някакви социалисти, че Държавна Сигурност е нещо друго, че бандитизма в страната не е комунистически, че олигархията не е комунистическа, че Русия, а не Европа им лежи на душата, че са готови да леят кръв и леят кръв, че кучешките им зъби са едва-едва скрити под кривата гримаса на ръмжащи за реванш популисти, че се гърчат като настъпени червеи от собствената си безидейност. Времето отдавна ги е отписало, но те продължават да манипулират и лъжат, да забраняват и да заплашват, да крадат и да убиват.
Всички знаят, че природата им е отмъстителна и особено злопаметна. За това не са нужни специални примери – пред вас издевателстваше цели два мандата президентурата на комунистическо ченге, оглавяващо отбор десарски съветници, много от които замесени в непосредствено свързаните с тази институция убийства.

Анонимен каза...

Така пред вас е страхът - отново страхът: кой ще почука на вратата ви, кой ще ви даде завоалирани инструкции или направо ще ви изръмжи заплашително, ще ви каже как да пишете или как да не пишете, кого да слушате и кого не. А ако не слушате, ще ви натроши кокалите или ще ви ливне киселина в лицето.

Те и досега мислят, че знаят най-добре какво ви трябва или какво ви липсва, за кого да гласувате и защо те са единствените, които трябва да управляват. Те и досега мислят, че са елит. Или забравихте, че те бяха самозвания авангард на работническата класа? Те са пред вас като министър-председатели и ченгета, като духовници, масони, богаташи, търгаши.

Кой още има илюзията, че комунистите не са тук? Има ли още такива наивници, или недостатъчно са ви псували Алексей Петровци, или недостатъчно са ви подигравали Румен Петковци, Сергейчета и Калфинчета, Гоцета и Боцета. Ако не са, тогава чакайте да блесне отново петолъчката на Бузлуджа, а след това на партийния райхстаг. Тогава и Румен Петков ще ви се изчишка отгоре, а вие може да подложите ръка, да погледнете към небето и да кажете: «Я-а, то ръми бе!»

Ако политическия ви компас е още разцентрован, да ви припомним, че те доскоро с половин уста, а напоследък и с цяло гърло, продължават да ви тикат любимата си Русия в мозъците, Русия на възроденото КГБ, което вече целенасочено помага на унижените си в последните избори храненичета от БСП да дойдат отново на власт.

Не се съмнявайте, че ще дойдат отново на власт, но това няма да стане защото са много,а защото тя ще им бъде поднесена на тепсия от залитащия от политическа тъпотия български народ, млян десетки години между камъните на партийната пропаганда и изплют безпардонно да си търси съдбата както знае. Ще им бъде поднесена от политическата апатия на огромно мнозинство, наброяващо може би два или повече милиона - вечно патъркаща и вечно бездействаща овча маса, неорганизирана и поради това неспособна да защитава интересите си.

Властта, братчета, не са давали никога и няма да я дадат. Властта трябва да им се вземе и ако няма кой, трябва да сте готови да им ядете попарата. А също така трябва да свикнете на вас да гледат като на леко малоумни или малко-нещо недорасли и политически закърнели, с други думи бъзльовци и хапльовци.

Как иначе сегашната комунистическа Тиква ще бъде сменена от една руска марионетка?

Анонимен каза...

Защо сте недоволни от Михайлова, Акимов, Енкин и Кацаров? Те да не са паднали от небето в общината?

Анонимен каза...

25-ти, Това което казвате важи само за една затворена система. Много хора бягат в по-големи градове, промишлени центрове и в други държави. Там те са по-финансово стабилни, но (все още) притежават недвижими имоти в Троян и заплащат и данъците за тях. Много от тях подпомагат парично и роднините си (какво да правят), за да "връзват и те двата края". Друга категория живущи в Троян посягат на спестените "бели пари за черни дни", а трети свиват консумацията.

Така таксите може да са събрани, но картинката остава *** икономически мизерна ***, жителите продължават да се изселват, и от добра работа и добро заплащане, с които хората да си изплащат и увеличаващите се задължения към общината - няма и следа.

Точно за това всяко повишаване на такси или данъци се отразява на определени групи от хора доста болезненно, особено на тези, на които се налага да свият потреблението на стоки от първа необходимост, а вече са "опряли в стената".

Освен това, хартията е много търпелива...
Не вярвяите на статистика, която сами не сте фалшифицирали, беше казал някой.... :)

Анонимен каза...

44-ти, значи населението се изселва, няма не само добра работа, а никаква, свито е потреблението, никой не идва да инвестира, но общината била финансово стабилна.
Днес оня идиот Дянков се изцепи, че според "данните" хората и пенсионерите живеели по-добре, ама не го усещали???
От няколко години ни обясняват колко зле била Гърция и как била във финансов фалит, а хиляди българи работят на гръцките пенсионери и те им плащат с част от гръцката си пенсия. Толкова били зле гърците, че нямало да получат 15-та и 16-та заплата или пенсия. Докато ние в същото време сме обявени за "Остров на финансовата стабилност". Обявени отново от онзи идиот Дянков, когото грузинците не успяха да го сбарат и да го пребият, но поне го изгониха с ритници.
Кой лъже в крайна сметка?

Анонимен каза...

45-ти, ние (5%) сме "Остров на финансовата, икономическата и всяка друга стабилност" именно чрез мизерията на останалите 95%.

Анонимен каза...

Дванадесет години- Енкин,две години Акимов... Сега, и винаги, садружници! Не, (че не е било публична тайна, но жалко за Кметицата. Не винете Кацаров, той е само в джаза! А, и той се старае, мъка е, но се труди! Да си знаем, докато, този черен дявол, пардон червен, Дилян Енкин, не изчезне от нашия живот, от нашия обществен живот, и не само Михайлова, и не господ да слезе, Троян ще е такъв! Господ да ни пази и помага!

Анонимен каза...

Де да можехме да станем толко зле колкото са гърците в момента-за Великден по 300 евро, за коледа май малко повечко и те от две години само стачкуват откъде и кой има пари да им дава тези бонуси, явно имат кадърно управление щом изпросиха още парици от МВФ, м?

Анонимен каза...

Управляващите в БГ 5 % са финансово стабилни, толкова стабилни, че за генерации напред са се накрали. Фирми и икономика (червена и сива) колкото искаш. И какво им липсва, че да тръгнат да търсят парички за останалите 95 % от населението, от които са си напълнили джобовете? Някои да ги кара да сторят това както в Гърция?

Анонимен каза...

Браво на тази жена! Интелигентна и чувствителна към хората. Питам се дали Троян я заслужава!

Анонимен каза...

Успех на Михайлова! Дано да устои на злобата и омразата и да не позволи да я отклоняват от пътя й. От това зависим всички.

Анонимен каза...

Минимална пенсия 600 евро. Намаление от 1800 на 1400 евро. Помощи за безработни 480 евро за 1, или 2 години, в зависимост от стажа. Много от добавките и помощите за многодетни, пенсионери и т.н. се запазват. Билет за целия градски транспорт за 1.5 часа струва 1.4 евро. За инвалиди, пенсионери и учащи е 0.7 евро. Има и билет за една линия 1.2 евро. Карта за целия транспорт/месечна/ е 45 евро, карта без метрото/месечна/ е 20 евро. Наполовина от тези суми и за категориите посочени по–горе.
1 л.слънчогледово олио=1.6 евро, 1 кг.захар=0.8 евро, 1 л.зехтин екстра качество=4 евро, а 5 л. е 13.5 евро, 60–70 пранета прах скип=9 евро, 2 бр шампоанХ750 мл=4.6 евро палмолив арома терапи, брокольо 0.910 кг=1.31 евро, спанак биологично чист 1.078 кг.=2.90 евро, 1 хляб.350 гр=0.6 евро, банани 1кг=0.9 евро, краве сирене ДОДОНИ кг=8.00евро/с вкус на истинско сирене/, отлежало, тиквички пресни кг=1.35 евро, брюкселско зеле кг=2.89 евро, Свинска пържола врат с кости=3.5 евро, пиле цяло прясно 1.5 кг=5.5 евро.картофи кг=0.79 евро, яйца пресни 10 броя=1.85 евро, кондензирано мляко в метална кутия 7.5 % масленост 410 гр=0.6 евро.В Троян е над 2 лева, домати малки 0.500 кг=2.78 евро, ябълки кг=1.2 евро добро качество, и т.н., и т.н.
Чанта книжна, побираща около 7-8 кг покупки струва 06 евро, найлонова екологична се дава с покупките безплатно, в ЛИДЪЛ струва 0.04 евро.
Дават им, дават, защото протестират, отстояват конституционните си права, искат да живеят като хора. Трудно ще е, много трудно, но вярвам че ще оцелеят, защото уважавайки себе си, ще ги уважават и другите. Ние сме си свикнали с нашето си дългогодишно съществуване, нищо не може да ни накара да искаме човешки живот, защото не го познаваме. Затова ни правят каквото си искат, а ние не реагираме, готови да се спасяваме кой както може.

Анонимен каза...

Аз пък се питам какво България е съгрешила, че я наказа Господ с комунизъм? Само умопомрачени могат да повярват, че именно хората докарали държавата до пълна разруха, са тези които могат да я възкресят. То все едно да повярваш, че турците ще те освободят от турско робство.

Анонимен каза...

По тази причина са ни оставили на произвола на съдбата. Някоя от водещите държави интересува ли се от това, как в една европейска държава се отглеждат и възпитават децата с такива доходи, как живее един възрастен човек с пенсия 85 евро, при зимен студ –27 градуса. Помощите за отопление в северна Гърция са 300 евро, в Атина–150 евро. Може и да са повече парите, но в никакъв случай по–малко.
Защо ни изоставиха 44 година, защо ни изоставеха 56 година, защо ни изоставиха 89 година, защо не обръщат внимание и сега? Защо ли, защо? Защо се страхуват, че Гърция може да фалира и да излезе от ЕС. Защо ли? Защото Германия ще загуби спечелените от лихви вече 80 милиарда еврао, и не само от Гърция, а и от останалите проблемни държави в ЕС. Защо помагат на Гърция? Защото ще загубят пазари, ще трябва да изтеглят от страната работещи фирми, и накрая защото хората протестират, протестират против крадливите министри, лъжливите водачи на партии и правителства. Много адвокати и служители са продължили да вземат пенсиите на вече починали хора.При нас положението не е по–розово! Протестират за това, че сега много от парите дадени като заеми се "гълтат" от банките, същите банки, които щедро раздаваха заеми за подаръци и ваканции, пътувания и какво ли не. Хората не знаеха какво е действителното положение с икономиката на страната, имаха работа и доходи по законови наредби и конституция и вземаха,и заеми, както навсякъде в нормалния свят.
В момента мерките и ограниченията, които се предлагат срещу заеми от ЕС не е сигурно, че ще са резултатни, а заемите и при по–ниските лихви няма да са съживителни за икономиката, тъкмо обратното, държавата ще фалира сигурно, защото с ниски доходи икономика не се съживява. Може би, ниските доходи и при нас са причина за трудния живот на обикновените хора, пенсионери и работници/колкото ги има/, а и за мижавата икономика/колкото я има/. Върнаха ни земята , но ние нямахме нито опита на дедите си, нито средства за да започнем от начало. От нулата, или със заем няма да ти стигнат и три живота, за да стигнеш дядо си от 1956 година. Станахме държава от края на 19 век, слабо развита, и чакаща някой да дойде и да използва евтината ни работна ръка. Каква съдба? Но ние сме си виновни, никой друг!

Анонимен каза...

Михайлова наистина е човек, който умее да гледа напред. Да си я пазим и да я уважаваме!

Анонимен каза...

http://troyannews.com

Анонимен каза...

Прав сте 55–ти, много сте прав! Да си ги пазим, а и да си ги избираме. Да си изберем и ББ, правилно ще е, защото тези, които дробят попарата, трябва да си я изсърбат. Така или иначе по–подготвени хора от "нашите" не съществуват в границите на България, а чуждите както изглежда няма да дойдат.Относно уважението? Ако ме уважават/да усетя, че някой се интересува от моите човешки права/, и аз ще ги уважавам, та дори да са и от "нашата" партия!
виждате до къде я докараха гръцките социалисти, в стремежа си да се "докарат" на избирателите. Само, че там даваха на хората, а в България първо режат ленти за сметка на мизерния живот на хората.

Анонимен каза...

Поздравявам г-жа Михайлова за публично направения отчет. Такова поведение прави чест на всеки кмет, но ми се иска да получа отговор и на някои въпроси, свързани с този отчет:
1. Приходите събрани, това е похвално, но нищо не се казва за разходите - къде и за какви дейности /по какви разходни пера са похарчени средствата, каква е наличността в края на октомври, какви разходи се планират за ноември и декември. Само така ще стане ясно колко и дали се управляват парите разумно.
2. Как е предвидено да се финансират тези проекти за 31 млн лева при положение, че вероятно трудно се обслужват и настоящите като плащания. Да не забравяме, че има и кредит за връщане!
3. Осигурената работа за 215 човека е добро начинание, както и отчетения спад на безработицата. Всъщност има ли анализ на какво се дължи намалената безработица - на нови работни места, на повече пенсионирали се граждани през годината, на напуснали Троян?
4. Колко ще плати общината за изготвянето на този Общ устройствен план? Такъв е необходим за населени места с висок интерес към инвестиции и се прави с цел избягване презастрояване, правилно изграждане на промишлени зони и т.н. Обосновано ли е плащането на такава сума в този период?
5. По пътните ремонти има много какво да се желае като качество и приоритети, също и по зимната поддръжка. Това ще коментирам в началото на пролетта.
6. Диалог с гражданите - консултативния съвет на бизнеса е предимно от общински съветници, които като платени такива не са дали никакви идеи за развитие, какво да очакваме в качеството им на неплатени кметски съветници? Има ли значим проект, по който да работи този консултативен съвет?
7. Не на последно място - нека не забравяме предизборните обещания за привличане на инвеститори и работа в Троян. По най-болезнения проблем обаче липсва каквато и да било работа.
Предварително благодаря, ако получа отговори.
Николай Недялков

Анонимен каза...

Много е прав 50-ти. Не заслужаваме Михайлова и туй то. Цяла нощ не съм спала от тази мисъл и реших да отида в Гърция да страдам за наказание. Както казва 55-ти, трябва да си я пазят. Ама да си я пазят, колко да си я пазят. Трябва всички злосторници да се изселят и да останат само 1000 души в Троян, които да гледат напред /с катафалката отпред/.

Анонимен каза...

ЕК: Харчете пари за работни места, не за пътища

Европейската комисия обяви, че Испания трябва да се въздържа от използването на европейски средства за строителството на пътища и за други инфраструктурни проекти, пише в. "Ел Паис". Вместо това парите трябва да се инвестират в създаване на работни места и модернизиране на малките и средните предприятия.

Анонимен каза...

Колкото и да се приказва за развитие на Троян, 47-ми го каза, докато Енкин е фактор тук нищо няма да се случва. Наистина и сто Донки да дойдат тук ще са безсилни пред него. Айде след двайсетина години като се спомине ще говорим тогава за развитие на града.

Анонимен каза...

Политиката на г-жа Михайлова е сбъркана точно толкова, колкото беше сбъркана политиката на Акимов. Няма как да е друго - БСП и Герб са двете страни на една и съща монета. Разликата е само, че г-жа Михайлова замени милиционерският ботуш с бели ръкавици, че замени милиционерската арогантност и умствена безпомощност с висок интелект, че замени милиционерското единовластие и диктат с диалог и откритост.
Да, ама какво от това, посоката остава същата и продължаването на пропадането, въпреки безспорно по-доброто управление на общината /но в тази посока и в рамките на тази 23-годишна система и модел/ - ще продължи. Г-жа Михайлова буквално пропиля първата и най-важна година от мандата си. Смяна на посоката и модела се прави през тази първа година. Да, бяха направени някои добри неща, но те са в сферата на "политическата и управленска козметика".
Мнозина пишат и говорят, че Михайлова трябвало да "докара инвеститори". Първо, това не е работа на един кмет да докарва инвеститори. Те сами идват, ако имат интерес и за какво. Което обуславя второто - работа на кмета и ОбС е да създават условия и да правят градът атрактивен за външни инвестиции. Само с лозунги и с мерак не става.
Един от най-големите рецидиви на продължаващата политика и управление е мащабното залитане в посока инфраструктурни проекти, което изяжда финансовия ресурс и човешкия управленски ресурс на общината, а в същото време за хората, за малкия и средния бизнес не остава ни време ни пари. Да се оправят и да се спасяват по единично. И те го правят - спасяват се кой на където намери за добре.
Десетки пъти предупреждавах, че ще дойде време, когато малцината останали в този град ще ходят голи и боси върху прекрасни улици с още по-прекрасни канали и водопроводи под тях.
Десетки пъти повтарях и предупреждавах, че Проблем номер едно на Троян днес е спасяването на човешкият ресурс. Ама не с приказки, с казионни граждански организации или някакви косвени дивиденти от реализиране на канали и улична мрежа.
И така нататък. Темата е огромна.
Възможно е да не съм прав относно досегашните 23-годишни политика, модел и система на управлениета, но тогава някой да ми обясни защо независимо кой е на власт, днешният българин живее все по-зле и дисбалансът между нас и останалите европейски държави постоянно се увеличава?
Кое е сбъркано? Че има ли лоша предизборна програма? Че имаше ли лоша програма преди 89-та и коя петилетка не преизпълнихме и не постигахме големи успехи? "Големи успехи", които в края на 89-та ни докараха пред празни магазини и на колене?
Същите които ни докараха пред празните магазини в края на 80-те, същите тези днес ни докараха с празни джобове пред магазините и без перспектива на родна земя.
Защо? Кое им е сбъркано на тези едни и същи управленци от 44-та до днес?
Много въпроси станаха и много отговори се дължат. Само дето никой не иска да отговаря. А тези, които имат отговор - те са под информационно затъмнение.
ИП

Анонимен каза...

Много сте прави - инвеститорите сами идват. Но ако общината им предостави /дори и безвъзмездно/ парцели, прокара комуникации - пътища, вода, ел.енергия и ги освободи от данъци и такси за определен период от време ще дойдат много по лесно. Троян не е на море, на плавателна река, няма летище и затова трябва да ги привлечем по по-различен начин. Има много троянци в София, трябва някой да се срещне с тях и да ги агитира да лобират за родния си град - да разберат, че така ще помогнат на роднините си тук е ще запазят цената на имотите си, и т.н.

Анонимен каза...

За бога братя,бегай далеч от тоо прокажен град,че той заприлича на ромско гето,където и да погледнеш.

Анонимен каза...

Допълнение към 63.
За жалост тази идея с парцелите ще срещне яростен отпор от местните бизнесмени и техните лобита в местния "парламент". Освен другото ще има борба за качествени работници, ще трябва и те вдигнат заплатите и да подобрят работната среда, въобще мечти-и-и-и... Но пък Машстрой си има купувач и няма лошо и той да получи преференции, стига да открие нови работни места.

Анонимен каза...

А купувачът е Калинел!!! Така, че работни места ще има за шивачки. А Йордан Данков узакони директивата на задругата на троянските еснафи заявявайки, че на Троян не му трябват външни инвеститори.Защо, прочетете пост номер 63!

Анонимен каза...

Жалко е, че единственото спасение на хората/и те го разбират/, е да се "спасят" зад граница.След като предпочитат да "мизерстват" и зад граница, помислете си какво е положението в страната ни.
Колко предприятия работят и колко са в доброзорна отпуска?

Анонимен каза...

Илиане, пак си прекалил с английската сол - осра се отново. Престани с тоя фалшив антикомунизъм /тези управленци от 44-та, тези до 89-та ни докараха до празни магазини/ Хайде стига глупости. До 89-та имахме и заводи, и пазари и квалифицирани работници, и система на управление. Всичко за един нормален живот. Казвам фалшив антикомунизъм защото много добре знаеш, че цялата ти рода - баща, вуйчо и т.н. бяха активни комунисти.Сега ти в стремежа си да изпъкнеш плюеш по тях, по баща си плюеш. Недей така. Освен това минаха почти 25 години от т.н. демокрация. До кога ще се оправдават нещата със социализма. Хората искат да видят обещаните благини на демокрацията. Уви няма да стане.Некадърници, родоотстъпници, политически парвенюта,нахални мошеници съсипаха и съсипват направеното, а не създават нищо ново.

Анонимен каза...

Две думи и от мен, Илианчо. Защо казваш, че не било работа на кмета да доведе инвеститори? А чия работа е? На поп Марин? Щом някой е станал кмет на един град, то той отговаря за съдбата на съгражданите си. Преди всичко - да имат работа, да имат ток, вода, да е благоустроен градът им и т.н и т.н.

Анонимен каза...

Прав е ИП, че не е работа на кмета да хване инвеститорите за ушите и да ги докара в Троян. Неговата задача е да осигури икономическата рамка, която привлича инвеститори. Това обаче не е възможно да се случи поради конфликт на интереси и защото не отговаря на интересите на местните червени и пребоядисани феодали.

Анонимен каза...

Като започна,та цяла неделя - вали,вали,валят предложения,инвестиции,родоотстъпници,парвенюта,майцепродавци,над 2000 м вали вече и сняг.Всичко вали,само не и блага,не и надежда,не и упование.Е що така бе,маме?

Анонимен каза...

Г-н Пеевски,
не съм съгласна с Вас, че не е кметска работа да привлича инвестироти. Като някой нещо не знае, няма срамно - да попита колегите си кметове от други градове как така успяха, а ние все не можем? Докога ще слушаме как това не било грижа на кмета, онова не било негова отговорност?
Ами като е така, да не се изправят пред нас и да ни казват какво щели да променят, защото знаят как!

Анонимен каза...

Хайде първо един работещ светофар, после нормален магазин, пък после голям инвеститор.

Анонимен каза...

Абе тоя Пеевски пак ли се появи тука....,нали бе абдикирал псувайки сайта...Какво го привлече пак тук това джудже(духовно и физическо)?Явно и в другия сайт не намира поддръжка...:)

Анонимен каза...

68-ми, само толкова и това ли успя да роди "умната" ти главица?
Хайде вземете сменете плочата, че от 10-12 години една и съща боза бълвате. Отделно лъжите и простащината ви за мои близки хора, които не познавате и хабер си нямате кой какъв е бил. Но, простака си е простак. Такива злобни човечета като теб, 68-ми, няма никой с какво да запомни. Картините на Иван Пеевски са на 5 континента, в десетки частни и обществени галерии и организации из целия свят. Името и биографията му са в Историята на българската живопис и не подхожда на някакво анонимен кретен да спряга името му и да дава квалификации. И то на лъжлива база. Но, така е в Троян и така е било винаги - некадърниците и мишките в този град винаги изплуват отгоре, знае се като какво.
*
Очевидно такива като 68-ми много разчитат на късата памет на хората. Да не говорим, че вече се смени едно поколение и младите хора няма как да знаят и да помнят какво беше в края на 80-те и до къде бе докарана българската държава. Нещо повече - самият Т.Живков определи социализъмЪт като недоноШче.
Тотален срив и тотална икономическа и политическа неконкурентноспособност. И всичко рухна!
А това, че същите тези, които създадоха недоноШчето в края на 80-те, а в последствие останаха още 23 години да управляват и да ми се правят на демократи, капиталисти и какво ли не, създавайки това днешно икономическо и социално чудовище, което няма аналог в цивилизования свят - това не прави годините преди 89-та по-добри и база за сравнение с цивилизованите държави.
Само че така им е по-удобно да лъжат, да мамят, да крадат, да разсипват държава и общини, след което да обвиняват Демокрацията.
23 години тези управленски кретени и некадърници правят "реформи" и още кой знае колко години ще "реформират". Ако не са "кретени и некадърници" то тогава са престъпници и мястото им е в затвора. Как във всички други бивши соц.държави успяха, а само тук се влачим вече 23 години като дебили и не отлепяме на никъде? Е няма друга такава държава в Европа.
Никъде няма комунистически капитализъм или капиталистически комунизъм, защото няма и дървено желязо.
*
За каква демокрация от 25 години ми бълнуваш бе, 68-ми, къде я видя тази демокрация? Ами нали основният белег на всяка Демокрация, това е Гражданското общество. Къде ни е гражданското общество след 23 години? Няма такова. Има някакви същества които постоянно мрънкат под юргана или след 5-тата чашка и чакат някой да дойде да им оправи живота. Няма такъв филм при Демокрацията. Такъв филм дават като втора серия на "Залпът на Аврора" в едни друг вид общества като това днешното в Троян и България.
Съвсем естествено е в едно такова общество някои хора да смятат, че работа на кмета е да ходи и да докарва за ушите частни инвеститори в Троян. Как си го представяте? По разпореждане на Партията и Правителството? Тези дали са чували какво е пазарна икономика и свободно движение на хора, капитали и бизнес?
Май не са. Те си чакат Партията и Правителството да заповядат и да разпоредят кой къде да ходи да инвестира и да прави бизнес. Абе, вие в кой свят живеете? Да сте чули и разбрали, че от 2007-ма година България е пълноправен член на Европа и е подвластна на европейските норми и правила?
п.п. въпросите са към опонентите ми
ИП

Анонимен каза...

Уважаеми 74, ако позволите, ще ви информирам за член от НК, а именно
Чл. 148. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г., бр. 21 от 2000 г.) За обида:
1. нанесена публично;
2. разпространена чрез печатно произведение или по друг начин;
3. на длъжностно лице или на представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му и
4. от длъжностно лице или от представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му,
наказанието е глоба от три хиляди до десет хиляди лева и обществено порицание.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 21 от 2000 г.) За клевета, извършена при условията на предходната алинея, както и за клевета, от която са настъпили тежки последици, наказанието е глоба от пет хиляди лева до петнадесет хиляди лева и обществено порицание.
(3) В случаите на ал. 1, точка 1 може да намери приложение ал. 2 на чл. 146 .
*
Надявам се, че ще можете да докажете в съда къде и кога съм псувал този сайт, но най-вече - да докажете тезата си за "духовното и физическо джудже".
*
Нали не си въобразявате, че сте анонимен и "неоткриваем"?
Нали не си въобразявате, че аз като пиша със собственото си име, ще търпя такива като вас да ме обиждат и клеветят от позицията на "анонимен"?
Да, от години е въведена една порочна практика с наложен "принципа на ненаказуемост", от която доста страда обществото, но, съветвам ви да не разчитате на това.
И.Пеевски

Анонимен каза...

http://troyannews.com/%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B1%D0%B8%D1%89%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D0%BD-%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0/

Анонимен каза...

Илиане, разбра се вече, че ти самият си комунистическа издънка. При това от най-яките и коварни - вуйчо ти е бил шеф на полицията и ДС в Ловеч.Затова сега така зверски хулиш комунизма - търсиш и ти място под слънцето на демокрацията.

Анонимен каза...

Илиан е типичен представител на онези, които знаейки комунистическото си потекло дращят да избягат от него като безмилостно анатемосват комунизма.

Анонимен каза...

Това е един от парадоксите на посткомунизма, а Илиан е от най-шизофреничните му интерпретатори.

Анонимен каза...

Много го величаете - той е просто един политически клоун, който си въобразява, че прави интересно шоу.

Анонимен каза...

Пеевски, когато цитираш закони, мери със същия аршин и за себе си! Защото ти непрекъснато клеветиш несправедливо честни хора, често подменяш и извърташ информация както на теб ти е угодно, освен това публично обиждаш с епитети. Но когато ти кажат, че "не си пиеш хапчетата" скачаш до небето.

Анонимен каза...

Един от най-големите рецидиви на комунизма беше, че гонеха и преследваха хора заради убежденията или принадлежността на техни приятели, близки или роднини. На много млади хора беше забранено да учат примерно само защото техни близки били царски офицери, бивши управляващи преди 44-та или хора несъгласни с комунистическия режим.
Заклеймяването беше най-честата практика и обявяването на цели следващи поколения като "врагове на народа".
78 до 81 са едни типични представители на това комунистическо мислене и практика. Само един осакатен червив червен мозък може да вменява измислена косвена вина и да отправя измислени косвени обвинения.
Има само една "малка" подробност. Никога не съм бил член на БКП, категорично отказвах, за което си платих цената - работа за мен нямаше по време на комунистическия режим в Троян преди 89-та и на инженера му се наложи да работи като общ работник трети разряд и каменоделец четвърти разряд. Справка - трудовата ми книжка.
Май нещо не се връзват твърденията на 78-81 с реалностите.
"По-интересното" е, че този кошмар продължава и до днес. Който не е слуга на бившите-настоящи комунистически и комсомолски управленски величия и ги критикува - отново същото.
Същите са и отрепките, които преследват хората, злословят по техен адрес и вършат мръсната работа на управленските некадърници.
А защо са некадърници - идете в коя да е бивша соц.държава и ще се убедите сами.
Има обаче и определена полза от такива като 78-81. Липсата на аргументи и отчайващата безпомощност да оборят едно мое изречение ги е докарало до нивото на примата да съскат и да навлизат в личното пространство на опонента.
А на кой му пука от един кучешки лай? Нека си лаят. Не ли?
Това ще промени ли факта относно падението на един град, който през 2007-ма си избра милиционер и най-висша бивша комунистическа номенклатура от преди 89-та за кмет?
Това ще промени ли факта, че бивш труженик в ГК на БКП днес е зам.областен управител и лидер на много "дясната" Герб?
Това ще промени ли факта, че бивш секретар по идеологията на БКП в ГК на БКП днес ни поучава и е с трайно присъствие в троянските медии? И че иска да издигнете паметник на бивш първи секретар на БКП?
Това ще промени ли факта, че такива смели "антикомунисти" като М.Станчев и М.Шошкова станаха "кочияши и мажоретки" на кмета бивш милиционер и член на Бюрото на ГК на БКП?
Това ще промени ли факта, че след 23 години съм останал единствен в ОбС Троян, който да говори за Демокрация, Гражданско общество, плурализъм, Свобода на словото и инакомислието и пр.?
Не, това нищо няма да промени. Нека си лаят!
ИП

Анонимен каза...

А пък моите кокошчици,да ви кажа,едно сладко започнаха да кудкудякат,ама все едно са завършили АОНСУ!Ма не са!Самоуки са всичките,даже Пеевски,петела де,и той е самоук,самороден талант.Ма как пее....и едно дълго,така,провлачено....
Кукуригу-у-у-у-у-у-у-у-у !
Даже бай Коста,комшията,се буди понякога,тегли му една,па се обърне на другата страна.
Много е справедлив,ама иначе не струва...

Анонимен каза...

http://grigorsimov.blog.bg/politika/2012/11/20/arestuvaha-bosiia-zashtoto-hvyrlil-domat-ami-da-hvyrlim-i-ni.1022332

Анонимен каза...

http://bosia.blog.bg/politika/2012/11/14/protest.1020222

Анонимен каза...

Поздравления за кокошия коментар.Смислено,приятно,развеселяващо.Другото е само кудкудякане на кокошки,ама не щастливи.

Анонимен каза...

Кокошки,кокошки,ма и те срама имат.Щото дядо обичаше да повтаря,че всеки има срамота,но на когото се види - на него се смеят!Това,разбира се,беше преди BIG BROTHER,преди даже "На всеки километър" в оригинал да изтече в Канала.
Е,след това вече е друго....

Анонимен каза...

Шокирана съм от сумата храноден в детските градини и ясли. Какво ядат тия деца, пържен вятър на скара ли? Какво е качеството на храната за тия пари? Какви са заниманията, имат ли необходимите неща за основа на обучението за в бъдеще, и играчки сигурни за здравето на децата?
Просто не знам ако ББ е казал на приятелката си Меркел, че едно дете в България се храни с 1 евро на ден, каква е била реакцията? В кой век живеем, какъв ЕС, какви магистрали и рязане на ленти? С какво са заслужили българските деца такова отношение? Хората в България какви са, опитни зайци, Освиенцим 2012 година? Защо да живеем в непрекъснат стрес,под страх да пресечем улицата, под страх да включим бойлера, готварската печка, да се обадиш по телефона,под страх да се зададе празник и пред невъзможността да купим подаръци на близките хора, децата и внуците? Днес имаш и си ял, за утре са свършили парите! Защо трябва да виждаме хора във възрастта, когато трябва да живеят достойно, да ровят в кофите за смет?
Чета някой път статиите и ми се иска да се зарадвам, но отново има нещо, което ме спира. Сещам се за пенсионера със 170 лв.пенсия, сещам се за хилядите безработни млади хора, а и по–възрастни, за децата в домовете за сираци и изоставени, ако щете и за старите хора в домовете за такива, наблъскани по 4 или 5 в стая, радващи се на чинията храна/виждала съм/, сещам се за инвалидите, на които се отказва помощ, защото имат 2 крака, а за помоща се изисква да нямаш крак, поне един!? Защо тази гавра с обикновените хора? Къде е срама и съвестта на управляващите от правителства и тия по–надолу? Ако един кмет на един град разсъждава човешки и е загрижен за своите "съграждани"/както писа някой/, ще обяви гладна стачка в знак на протест срещу политиката на държавата, или ще поведе хората на протест. Ала това може да се случи само в приказките, или в някоя друга държава.
Нека не очакваме от подрастващи, хранещи се с 1 евро на ден, и възпитавани духовно с такива доходи, да са нещо по–различно от майките и бащите си, а и дядовците и бабите! След още 3Х60 години ще е същото в милата ни Родина/ако съществува, разбира се/.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |