Щеше да е голям срам – Фънки или Къци?!

* Къци и Фънки – двете страни на една монета, шушумигата и шушумигоборецът * Защо пуснах SMS-че за Орлин на финала

ВИП Брадър 2012

ГЛЕДАХ ЗДРАВО този „Биг (ВИП) Брадър” по Нова тв. Беше ми много забавно. Признавам си. А не като някои, които се мусеха интелектуално за пред хората при споменаването на „Брадър”-а, а вечер засядаха пред екрана. Правя тази уговорка, за да сме наясно, че съм навътре в материята и не говоря наизуст.

ИСКАМ ДА КАЖА две неща. Първо, браво на Орлин! Спечели, който заслужаваше. Не само защото е хубавец, казват талантлив, коректен. И още – млад, обичлив, в отлична форма. И също - уютен за съжителство, добряк или поне добре възпитан. Да не забравяме и троянската му връзка, един вид той бе нашето момче в къщата. Но най-вече, поне за мен, защото алтернативата бе Фънки! Аз също пуснах SMS-че за Орлин на финала.

ВТОРО. „Бунтарят” Фънки. Този торбалан наистина е забавен и умее да се ебава яко, със себе си също, което си е сериозна работа. И ако не друго, издава интелект и самочувствие (повече второто). Браво, хубаво, и мен ме кефеше този наш външен двойник на Шрек (като вътрешен мащаб нещата са несравними и в полза на анимационното „чудовище”). Но!!! Бесен съм, постепенно побеснях, тъй като лека-полека окръгленият майтапчия с пурата започна да се изживява като „революционер”, рушител на статуквото и системата, мъжкар от най-световна величина. Даже, о Боже мили, един от застъпниците му го сравни с героя на Мел Гибсън в „Смело сърце” (Уилям Уолъс, предводителят на шотландците в битката за независимост – бел. моя). Нерде Гибсън/Уолъс, нерде Фънки, би казал класикът.

„РЕВОЛЮЦИОННОСТТА” на Фънкито доби космически размери, след като бе изгонен другият „революционер” – Юли Константинов, оперен певец или тв-водещ, не съм съвсем наясно. Защо не си падам по „революционерите”, и по двамата, но сега думата ми е за Фънки? Ами защото този тутманик се правеше на мъжкар на гърба на един мушмурок, на гърба на една омаломощена шушумига като Къци. И с ескалираща наслада и някаква грозна нашенска дебелащина не спря да мъжкарее в „титаничен” сблъсък с Къцамун, както, не може да му се отрече находчивостта, прекръсти своя „страшен” враг. Фънки – повелителят на Къцитата, Къцобореца.

ВИП-БРАДЪРСКИЯТ ни Шрек дотолкова бе обсебен от своя човек, че и след като Къци бе изгонен, не спря да го бори. Разбираемо – без Къци „героичността” на Фънки отиваше на кино. Къци и Фънки – двете страни на една монета, шушумигата и шушумигоборецът. Пфу! Радвам се, че Орлин спечели. Защото най заслужаваше. И защото иначе щеше да е голям срам – Фънки или Къци?!

Генадий Маринов

18 коментара:

СЛРД Троян каза...

Много добър анализ,Гена!Поздравявам те!На твоето мнение съм!

Анонимен каза...

Забелязали ли сте,че узреят ли черешите,излизат и светулките?После узряват ечемиците,краставиците стават евтини,а скилидките на чесъна почват да се правят.Тогава прииждат черешовите води на реките и .....приижда лятото,като страшна хала,с всичките си плодове,пекове,жита,жътви,надежди и радости.Светът се развива на село.
И животът също....

Иванко каза...

Гена, Гена...

Анонимен каза...

Толкова ли няма какво да се прави вече по Троян, че почнахте да гледате тази помия?!... Че и анализи да ѝ правите...

Анонимен каза...

Напълно подкрепям 2-ри, няма нужда да търсиш нещо там където се знае, че го няма. Back to the roots е формулата.

Когато наближи зимата и първите вестоносци на снежната кралица се появят, много мечки се подгатвят за зимен сън. Вадят от мазето буркан с мед, шишенце с ракийка. Напалват каминката за да е топличко и уютно и сядат пред телевизора с цигарка в ръка и започват да размишляват - To be or not to be? Когато филмчето свърши, някои от тях почесвайки се по главата установяват че истинския въпрос е бил: How to be?

Иван Цочев, 32 г. каза...

Както обикновено традицията се спазва и не се минава статия в сайта на "Т21" без хейтъри. Няма угодия на това народонаселение, и какво лошо има в това да се гледа Випбрадър 2012. Всички критици и специалисти бяха единодушни снощи, че това издание е най-силното от началото на формата в БГ. Останете със здраве!

Иванко каза...

Генадий, Генадий???

Генадий Маринов, Т21 каза...

Кажи, Ванка?! :)

Иванко каза...

Брат'чед, виж 4ти.

Анонимен каза...

Добра статия!

Анонимен каза...

Докато народът гледа и обсъжда Випбрадър мръсниците му ебават мамата.
Аз пък уча детето си какво ще му тръбва в живота, след като се махне от държавата с народ от неудачници.

Анонимен каза...

http://www.helikon.bg/books/53/146193_pazi-se---neudachnik!.html

Анонимен каза...

Просто не трябва да следва неудачите на баща си - дъртият hater, дето все някой друг му е крив, че е пълен безделник и безхаберник.

Анонимен каза...

В една демократична държава хората трябва да имат избор–разнообразие от хранителни продукти, работни места, детски и учебни заведения, лекари и болници, пенсионни организации, читави и способни управляващи, интересни телевизионни предавания, вестници и художествена литература и много други необходими неща за един нормален човешки живот. За да има избор, а и да може да го употреби този човек трябва да има, и средства.
Относно правилото, че колкото плащаш–това получаваш за нас е видно–с ниски доходи ниско качество навсякъде, ниска култура,пълно опростачване до побъркване, самочувствие без покритие, маниакални навици, неграмотност за елементарни неща, объркани чувства, обич от егоизъм, или за показност, парадиране с ценности, които не са никакви ценности!
От време на време, ако някой се окаже малко по–различен от масата в положителна посока, бива "разфасован" от останалите, които всеки поотделно ако се замислиш, има право. Има право да критикува живеещият на село, за който природата е нещото, което е най–важно, има право и бащата, който чертае "великото"бъдеще на детето си, има право безработния, за който предаванията по телевизията са на заден план, има право и смятащия, че зад такива предавания и някои други незначителни статии и събития, се крият "мръсните" дела на управляващите. Всички критикуващи имат право до момента, в който се замислят и се опитат да разберат каква е същността на това "произведение" "ВИП БРАДЪР".
Ако го гледаш просто така, като събития и случки в една къща със събрани на едно място някакви хора, няма да ти направи впечатление. Ако се опиташ да разсъждаваш обаче, ще разбереш много неща за психологията на българското ВИП общество, а и реалната действителност в държавата ни,която се е отразила и върху психиката на хората, техните взаимоотношения, без значение дали са ВИП, или не.
Когато си прочел една книга, изгледал филм, или театър, трябва да си разбрал какъв е замисъла на това, което си прочел и видял. В противен случай все едно, че си спал.
Мисля, че Генади не е сторил грях с разсъжденията си, а просто е отделил малко време и за това "чудо", "ВИП БРАДЪР", а и не е спал!!!

Анонимен каза...

Фънкии, ще умреш от затлъстяване, майка ти да ...

Анонимен каза...

https://www.bivol.bg/darzhavata-banev-1-0.html

Анонимен каза...

Фънки е готин!

Анонимен каза...

Започвам от 17....ти да не си дрогиран(а)?Тава предаване е за луди и се учудвам как мова де го предават по телевизията в най-гледаното време,де си бай Ташо ,тооо твоя охранител се осра за 3години,а ти без образование 45

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |