Алооо, организаторите, как я мислите тази работа?!

* Мислех си да не говоря лошо за Фестивала на сливата в Троян 
(21-29 септември), стисках зъби, таях някакви надежди, 
но чашата преля
Предизвикано

МИСЛЕХ СИ да не говоря лошо за едноседмичния Фестивал на сливата в Троян (21-29 септември). Стисках зъби, защото таях някакви надежди, че въпросното нещо, в което са вложени 353 000 лв., ще работи (и) за Троян. И макар да е претупано и без грам свежест и новинка - нищо че заглавието на спечеления от Община Троян проект е „Провеждане на иновативно културно събитие в община Троян – Български фестивал на сливата” и че големите пари се дават за иновации, за откриване на нови културни пространства – все нещо ще излезе.

СТИСКАХ ЗЪБИ, когато по времето на предишния троянски кмет някаква приятелска фирма от София командирова в Троян 2-3 девойчета, които си нямаха хал хабер за какво става дума и мигаха като ярки, да напишат проекта за троянския Фестивал на сливата?! Още тогава се усети, че работата мирише лошо и едничката цел май е да се усвоят едни пари, не друго.

СТИСКАХ ЗЪБИ и когато прочетох „регламентите” на конкурсите, разделени за по-авторитетно на две групи, предфестивални и фестивални. Без конкретни теми – примерно на литературния конкурс за есе, разказ или стихотворение темата бе „да са свързани с темата на Българския фестивал на сливата в Троян или с културата, природата, бита или историята на троянския регион”, да се чудиш да се смееш ли, да плачеш ли. С недомислия от типа да обявиш конкурс за изпълнител на танц на фестивала, без да има такъв танц или пък две седмици преди журирането да обявиш конкурс за картини, срок, в който дори боичките не могат да изсъхнат, камо ли да се роди и развие творческа идея.

СТИСКАХ ЗЪБИ и когато забелязах как организаторите се фукат, че Фестивалът е „продължение и развитие в нови форми на популярния Празник на сливата и троянската сливова ракия”, или както го бяха записали в регламента на ракиения конкурс – „иновативно събитие с 20 годишна история” (хем ново, хем старо, нещо като „дървен камък”, но не в тази абсурдна формулировка е същината на проблема), а игнорират напълно 20-я Празник на сливата и троянската сливова, провеждащ се по същото време в Орешак. Сякаш Празникът не съществува – без да е споменат във фестивалната програма, без организаторът му и съорганизатор на събитието от самото му създаване през 1992 г., Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата (НИХЗИ), да е привлечен като партньор?!

СТИСКАХ ЗЪБИ и когато на живо изгледах (20 септември) двата абсолютно формални „конкурса” за изпълнители на песента и танца на фестивала – и в двата единствените участници бяха избрани предварително и цялата „конкурсна” работа бе да излязат на сцената и да покажат това, което са разучили. Доста неловка ситуация, от която логично бе да се появи някакво притеснение у организаторите и да се потърси начин гафът да се замаже. Но нищо подобно не се случи – явно ни мислеха за големи балъци и/или нуждата да се отчете определената бройка конкурси бе по-важна от всичко. 

СТИСКАХ ЗЪБИ и когато разбрах, че са подлъгали големия карикатурист и почетен гражданин на Троян Милко Диков да преформи логото, което преди много години подари на Празника на сливата и троянската сливова и което се наложи през годините като запазен знак на сливаро-радиджийското ни шоу. За да потулят някак си организационното недомислие с обявяването на конкурс за ново лого.

СТИСКАХ ЗЪБИ, когато гледах как фестивалните организатори, спечелили поръчка за 111 300 лв. - Обединение „Еврохауз” (София), представлявано от Каталина Иванова-Желязкова и включващо столичните дружества „Юрапел Комюникейшънс” ЕООД и „Парти Хауз” ООД, тихомълком пробутват основни дейности на разни местни институции, примерно на Музея на занаятите, но без да им заплатят стотинка; ясно защо – заради келепира, прибираш парите, пък друг ти върши работата, без да му плащаш. Стисках зъби и защото съм сред основателите и дългогодишен активен участник в организацията на празника и добре знам с какъв бюджет сме разполагали през годините и какви чудеса биха могли да се направят със споменатата по-горе камара европейски пари.


СТИСКАХ ЗЪБИ, гледайки как в уж „иновативното” събитие, което трябваше да разширява културните (ни) хоризонти и да развива една традиция, нямаше нищо ново, абсолютно нищичко! Може би „най-иновативното” бе огромният син балон, който би трябвало да изобразява синя троянска слива и който се рееше над централния троянски площад. Макар че подобна „въздушна слива” се обсъждаше от години, но все не стигаха парите.

СТИСКАХ ЗЪБИ, когато след големи настоявания най-накрая получих информация за промоутърските/рекламните дейности на Фестивала и видях неща, от които ум да ти зайде (5000 бр. плакати и 5000 бр. дипляни, по 2 съобщения дневно, общо 120 съобщения, в 3 местни/регионални медии в продължение на месец преди обявяването на конкурсите за фестивала, 150 публикации в 5 национални вестника/сайта, 300 съобщения в 5 радиа и колосалния бюджет за тези дейности в размер на 111 700 лв., повече от парите за същинските дейности); невиждано, безскрупулно. Промотирането бе поверено на ЕТ „Иван Тодоров 98” (Плевен) и сумата я казахме; ако не ви се вярва, вижте документите.

СТИСКАХ ЗЪБИ, но отвореното писмо на г-жа Руслана Попсавова, адресирано до кмета на община Троян Донка Михайлова и до в. „Троян 21”, което получих в събота вечерта (29 септември), преля чашата. Може да сме всякакви, но тъй да ни правят на маймуни, не се търпи. Представяте ли си?! По един проект, финансиран от най-важната и най-стриктно следена европейска оперативна програма (ОП „Регионално развитие”), проект с максимално публични проектни дейности и даващ възможности да се „пипа” доста по-фино, да ни демонстрират подобна наглост – хора на фирмата организатор да печелят конкурси от фестивала и сами на себе си да си раздават пари?! Алооо, организаторите, как я мислите тази работа и за толкова ли недосегаеми се смятате?! Или си мислите, че ние в Троян ядем доматите с колците и сливите с клоните?! Алооо и към бенефициента по проекта Община Троян – четирима ваши хора от година работят по Фестивала на сливата, каква е тяхната роля, те съучастници ли са в тези безобразия?! И ако не са, защо ги допускат?!

ЧАШАТА ПРЕЛЯ! Затова искаме някой да ни обясни какво става. И да се опита да разсее съмненията, че Фестивалът на сливата се превръща в една голяма перачница. Тези подозрения не са само наши, но дано не са основателни. Да не забравяме и друго – че през пролетта догодина (2013 г.) предстои втората част на Фестивала на сливата, надеждите ни са тогава да е по-различно. И да не се налага да стискаме зъби.

НЕ ИСКАМ ДА БЪДА
разбран неправилно – във феста имаше и хубави неща (сещам се за „Карандила”, водещата Петя Дикова, Ангел и Мойсей, закупената сцена, новата пътека за инвалиди на площада, също изградена по проекта, ентусиазмът и майсторството на някои от местните самодейни състави, рокаджийската вечер, някои от щандовете на импровизираната Улица на занаятите, великолепната музейна експозиция на открито). Имаше настроение, имаше раздвижване на позастоялата троянска среда, имаше, казват, и туристическа полза за района; моите адмирации! Подобни събития са хубаво нещо, безспорно, но само ако се правят чисто и качествено!

Генадий Маринов
 

П.П. Видях, съвсем случайно, че в някакъв официален документ, украсен с емблемите на финансиращите организации (ОП „Регионално развитие” и Европейския фонд за регионално развитие) и представящ журито за фотоконкурса на Фестивала на сливата в Троян, фигурира и моето име, Генадий Маринов. И то не като редови участник, а като… председател на въпросното жури. На това му се вика сюрприз – да си шеф на нещо си, а да не знаеш?! Вярно е, че преди няколко дни по телефона г-жа Каталина Иванова-Желязкова ме покани в някакво жури, но аз категорично отказах да участвам. Обясних, че искам да наблюдавам събитието отстрани и един подобен ангажимент би ограничил тази ми възможност, разбрахме се. А сега изведнъж – председател. Дано всичко това е някакво недоразумение, а не спекулация. И дано да не се окаже, че името ми фигурира в някакви хонорарни списъци, а там някой друг се е разписал вместо мен?!

Начало

Още по темата:

Празникът на сливата през годините:

59 коментара:

Анонимен каза...

Гена, и нещо друго прави много грозно впечатление. Отваряйки сайта на фестивала, с изненада установих че такъв се е провел през 2011,2010,2009 и т.н.
Т.е. празник на сливата никога не е имало...

Анонимен каза...

Генадий фестивалчено показва нагледно как се " усвояват" европейски средства. Делнали са си паричките пич-като почнеш от фирмата изготвила апликационната форма, та до конкурса по ЗОП където с актовното съдействие на екипчето от общината са затворили схемичката. Всичко си е законно.Съвет от мен- прегледай си банковата сметка защото ще ти пратят хонорарче за председателското място/което си отказал но не писмено/, а и ще ти затворат устата.

Анонимен каза...

Тези хубавци могат да бъдат накарани да върнат парите по програмата, хем на общината фестивалчето ще излезе без пари ;) Контролните органи по програмата веднага ще се зарадват на такова усвояване !

Генадий Маринов каза...

До №1: Това е поредната идиотщина - организаторите изобщо не се напънаха да обяснят какво е Фестивалът сливата (сегашното нещо) и какво Празникът на сливата (който тази година в Орешак отбеляза 20-тото си издание), някак тихомълком ги "сляха", за да черпят имидж. Не за друго. Изобщо не се опитаха да стъпят на традицията и избягаха от партньорство с Празника и организаторите му (Изложението в Орешак); избягаха и от партньорство с "Винпром - Троян", който държи марката "Троянска сливова" и неизбежно трябваше да е сред партньорите, неизбежно, ако се правеше нещо истинско, а не някаква проектна халтура, преследваща едни големи пари. Почвам да се ядосвам, затова спирам. Ще кажа само още едно нещо - халтураджийството на Фестивала на сливата бе заложено от приятелската фирма, наета да напише проекта, това стана при предишната кметска власт и явно тогава бяха набелязани други (приятелски) изпълнители; което е смекчаващо обстоятелство, но главното си остава - сегашните изпълнители развиха "творчески" халтураджийството, от неумение или премислено, не знам. Надявам се, все пак, че е заради първото, а ръководителката им г-жа Каталина Иванова-Желязкова наистина е един фин и мил човек, който вероятно е имал добри и чисти намерения. Но нали знаем къде водят добрите намерения понякога... За промоутърите от Плевен, гушнали 112 бона, пък не ми се говори, както казват по Троянско - там е син вир без дъно. Факт!

С уважение: Генадий Маринов

Анонимен каза...

И пак опираме до минак трапчански и неговото протеже павлин петков. Първият крал, чрез вторият. Всички виждат кво си накупи милиционера и къв е стандарта на петков. Но понеже кражбата е амплоа на ГРОБ, нищо няма да се случи.

Анонимен каза...

Ами от промоутърите от Плевен е Пежото на крадливия трапчански циганин .....

Анонимен каза...

Това, което мисля да направя е да пратя тоя и другия мат'ряли на тая т.нар. оперативна програма "Регионално развитие"...Ама ще пратя и наглото изказване на тая Каталина, защото ние и преди нея сме "пили вода" и не са ни нужни нейните съвети и заплахи. Най-важното е да се види как си се самонаграждават. Щото Каталинка като говори за европейски празници да обясни има ли там такава практика или това се нарича конфликт на интереси!

Анонимен каза...

Питайте, как Акимов и Спасовски си купиха етажа на БТК? Аз оценявам и после си го копувам.Ако това не е пладнешки грабеж, здраве му кажи.Къде са контролните органи?

Анонимен каза...

Донке ма, заспа ли ма? Кажи нещо и ти!

Анонимен каза...

Хей тук имаше една мижитурка дето написа ,че Донка мислела само за Троян ,а обещаните им два апартамента са измислица.Сега разбра ли умноко ,че да се изкарат пари като кмет е по лесно от колкото като си депутат.ЗАсправка дилян енкин и минко акимов.От абсолютни ташаци милионери след мандатите си като кметове на град Троян.А темида глуха и сляпа.

Анонимен каза...

А добро утро,че има ли още глупаци в Троян да си мислят ,че нещо ще се направи от Донка без келепир и измама от която,да спечелят само НАЩЕ хора ,които е докараха от града в селото.Не видяхте ,че клекна още на първото заседание на маймуните ,които окрадоха Троян до шушка.

Анонимен каза...

Ебахти ,НАГЛИТЕ МАЙМУНИ ,които продължават да крадат от всичко до което се докопат. С по колко гъзове са тези хора бре?Надявам се поне онзи отгоре да им го върне един ден,явно тук долу всичко е пълно порно и беззаконие.

Анонимен каза...

Ало 1-ви: Празник на сливата и сливовата ракия как де не е имало бре малоумно пърче.

Анонимен каза...

Ама си и прост и неграмотен. Я вземи прочети какво пише 1-ви,и какво добавя и г-н Маринов. Чети бе,чети,не да се пулиш като качулатка преяла с отровни гъби!

Анонимен каза...

Абе в тази община трябват нови лица. Трябва да се даде път на младите.

Анонимен каза...

Кучетата си лаят -керванът си върви -кметовете си крадат...



9

Анонимен каза...

Както се вижда Гена много добре са го измислили организаторите.Пълни джобове и заблудени овчици за пореден път.

Анонимен каза...

Към критикуващите,включително вестника:
1.От всички изказвания не се разбира,какво точно имате предвид(извън явната завист и злоба,че не сте измежду взелите от парите)
2.Защо това е публикувано като'предизвикано'?Кой те предизвика,Генади?Моля,с факти,а не с лично мнение,как ти се струвало,че е.Ако те е предизвикала вещ,събитие,кажи си,не се притеснявай.Но според мен може да те предизвика само човек.
3.Производителите и търговците са много доволни.Дали ще го отчетат официално е друг въпрос.Какво мнение имат злобните лешпери,няма значение.

Анонимен каза...

Аха, производители и търговците били много доволни!?!? Гена, няма смисъл да отговаряш на подобен тъпунгер. Да похарчиш 300 и татък хиляди лева,за да бъдат доволни шепа амбулантни търговци от цигански произход, нямам думи! Лошото,е че ужасно много хора в този град така мислят по много теми. Кибапи,кифтета, цигания и малко шаренко= вечно щастие за глупака...

Анонимен каза...

Този празник беше по-лош от пазара в четвъртък. Липсваха повече сергии с гащи, фланелки ,дънки ...Друго нищо. Е хапнаха кебапи и захаране памук като на "Капала чершия". А рок концерта приличаше на дивашко надвикване и повтаряха като на шизофреници "Троян къди си!".Сигурно много се чудеха къде се намират: в лудницата ли или другаде. Но нали трябваше да си изпеят левчетата.

Анонимен каза...

Това мероприятие е изначално тъпо! Но като са решили да го правят поне да го направят добре, ама не. За 353 000 лева европейски пари и 17 000 лева общински /наши/ можеше поне един свестен концерт да има, а то какво - бабички от с. Бели Осъм, цигани от Сливен - оркестър "Карандила" и то на деня на независимостта 22.09.2012г., кючеци и Ангел и Мойсей с единствената си песен! Това ли струва 370 000 лева?!?

Анонимен каза...

Чудесна статия г-н Маринов

Поздравления

Анонимен каза...

От години не живея в Троян, но винаги когато имам възможност посещавам празниците. Тази година беше голяма крачка напред. Бше разнообразно и интересно и за децата и за големите с различни интереси. Градът беше оживен, колкото от много време насам не е бил. Колко малко му трябва на човек за да бъде навън. Изглеждаше, че всички се забавляват. Не знам за какво става въпрос с тези конфликти за "празник" и "фестивал", но знам че интересни неща имаше и в Орешака и в Троян. Имаше участие на Винпром,защото мои приятели посещаваха завода. Личи си че хората са се потрудили, пък било то фирма организатор, за промоции или друг. Празник имаше и интерес имаше. Нека да има повече такива поводи хората да излизат от домовете си, да разнообразяват ежедневието си и да се забавляват.

Анонимен каза...

Оказва се,че този фестивал е бил само за любители,а не за професионалисти или сериозни фотографи.А те защо не показаха класата си? А се скриха?О да,Символичните награди...Няма пари...няма сериозни творци..

Анонимен каза...

До №20, не знам къде си бил, но дори хора, които не харесват тази музика, се изказаха ласкаво за концерта. Не харесваш този тип музика - хубаво, не си длъжен. Коментарите за диващини и подобни обаче можеш да си запазиш. И също така, като един от музикантите, участвали в събитието - забихме напълно безплатно, никакво заплащане, направихме го от добра воля и желание да се случват подобни неща тук.

Анонимен каза...

24-ти. "Защо не са наградени други? Защото сериозните фотографи не се занимават с подобен вид конкурси и липса на реклама."

За това явно са наградени хора, които нямат нужда от реклама.

Въпрос:

Каква е ползата тогава от този конкурс? и за кого ?

Анонимен каза...

Абе хора 353000лева ще наградят всички жители на община Троян с по 20лева,че една отсечка да са асфалтирали...........3530лева ми се струват много а тази сума(353000) е направо смешна,че общината 29 коли на другарите от ОСТроян да е подарила за хубавите закони който кове с пот на челата...........абе при свършен факт ДА СА ИМ ЧЕСТИТИ ПРЕМИЙТЕ НА ................

Анонимен каза...

Поздравления към "Т-21" и към Генадий за събраната информация и изнесените факти!

Анонимен каза...

Генадий, добре че поне ти казваш нещата такива каквито са,че никой друг не смее

Анонимен каза...

НЕКА КМЕТЪТ ИЗЛЕЗЕ С МНЕНИЕ ПО ВЪПРОСА!!! НА КАКВО ПРИЛИЧА ТОВА? БЕЗОБРАЗИЕ!

Анонимен каза...

С по-малко пари през 2006 година Гриша Ганчев докара в Ловеч звездите на рока - шест вечери по два концерта!!!

Анонимен каза...

Освен всичко друго наградите за конкурсите са били изключително неравностойни. В едни конкурси наградите били финансови, а в други бутилка сливова, в трети пък само диплом.

Анонимен каза...

Генадий, и аз те подкрепям напълно и съм съгласна с теб! Наистина...помисли как да се сезира Управляващия орган?! Може би подписка или само препрати линка от статиите си тук! Тези външни фирми са нагли, безочливи и надути,те са всичко друго, но не и професионалисти! Е, явно професионално си подготват документите за обществените поръчки или някой от общината им ги подготвя и им помага?!

Анонимен каза...

АВТОРСКИ ПРАВА
Участникът в конкурса гарантира, че е носител на авторските права и на правата
за публикация на творбата, с която участва. За автор на снимката ще бъде считан
кандидатът, чието име е записано на гърба на снимката. Участникът освобождава
община Троян от всякакви претенции на трети лица, свързани с използване на творбата
за промоционалните цели на конкурса, както и за публикация на промоционални и
информационни материали, свързани с дейността на община Троян.
Всяко право на интелектуалната собственост, отнасящо се до предадените за
участие в конкурса фотографии, принадлежи на община Троян, която може да ги
използва без ограничения. Участникът в конкурса предоставя на община Троян правата
за публикация на творбата, с която участва, за промоционалните цели на конкурса,
както и за публикация на информационни и промоционални материали, свързани с
дейността на общината.
Снимките, участвали в конкурса, стават притежание на община Троян чрез
договор с автора за безвъзмездно отстъпване на авторските права за неограничено
право за ползване.
Община Троян запазва всички права върху публикуване, тиражиране и
използване на снимките.

Доколкото знам от участник в конкурса, не са подписвани никакви договори, ама пък и що да подписват, нали всичко си е за фирмата.

Анонимен каза...

Eeee Донке, от кумова срама можеше малко да се поизчака с кражбите. Можеше малко да се свърши това онова.
Да ни е честита за пореден път кметицата "специалист" по проекти. Такава реализация ни чака и за вбъдеще.

Анонимен каза...

Стискаме зъби, затова си правят каквото им е угодно.

Анонимен каза...

Като сезирате управляващия орган, какво ще стане? Ами ще си го премести в другия крачол. Яд Ви е, че не Вие лапнахте паричките. Ами да не сте спали. Догодина пак ще дойдем и пак ще Ви приберем паричките. Имате време, една година така че свиквайте.До догодина отворковци!

Анонимен каза...

Тоя отгоре, май не си е пил хапчетата...Около пладне ще се вживее в ролята на Бойко Борисов,а надвечер ще се гримира по нощница...

Анонимен каза...

Няма да е далеко времето, когато присвоеното и придобитото несправедливо ще ви задави, ще се опитвате всячески да се отървете от него, за да отървете решетките. Не е възможно тази порнография да продължава безкрай.
Ако не се размърда правосъдието, ще се размърдат от ЕС, които ни връщат някакви пари, които са собственост и на народа. Ако не се размърдат и те, ще и писне на природата да гледа това безобразие, и ще се погрижи и за незаконно присвоилите. Тогава тези пари, и създадените материални придобивки няма да имат никаква стойност.
Разигравайте си коня, но мислете и за последиците.
Да ви е сладко с присвоеното/който си е позволил/, и когато седнете на масата да се нахраните, мислете и за хората, които живеят с пенсия 170 лв. и не могат да присвоят като вас, семействата, които отглеждат децата си с ниски доходи, а това е предпоставка за не толкова психически и физически здраво поколение, от което ще очаквате работа, и много търпение.

Анонимен каза...

Респект за поста на 39- ти!

Само да напомня, че започва дейност танцовото студио на Яна Акимова, което се помещава над пощата. Помещение ,което Акимов с изненада открил,че бабичката му била закупила без негово знание.

Анонимен каза...

Моля, Община Троян да обясни на гражданите си за какво бяха изхарчени 370 000 лева.

Анонимен каза...

когато прочетох 37ми се ядосах, но когато продължих към 39ти .....хм, доплака ми се! Благодаря на 39ти! И едно предложение към Генадий и Админът, направете така,че да може да се харесват мненията! Така ще се получи нещо като гласуване!

Анонимен каза...

Искам да поздравя г-н Маринов за тази статия. Не бях влизал в този сайт и форумът му от много месеци. Но, влезнах да отдам заслуженото на позицията на Т21, както и да се извиня. Да се извиня на гражданите на Троян, че като общински съветник, гласувах "ЗА" това мероприятие. Не казвам Празник или Фестивал, а мероприятие, пък било то "иновативно" /каква думичка само/. И аз се подведох като г-н Маринов и аз имах други и по-високи очаквания и аз не желаех да спирам нещата и да се правя на лош пророк. Нормално и естествено е да се дава шанс. Дадох го, но съм меко казано разочарован. Защо? - г-н Маринов добре е обяснил нещата, а аз бих добавил само това, което написах в сайта на Троянски новини и за което мнение "съвестни" граждани веднага ми скочиха. Понеже трябва да съм коректен и обективен - иска ми се да отдам заслуженото на г-жа М.Шошкова, която единствена като общ. съветник се усъмни и повдигна въпроси около предстоящия фестивал. Днес ще наизлязат много критици, но тя е с най-голямото право да критикува. Аз мога само да се извиня за това решение на ОбС от мое име, което и правя.
И.Пеевски

Анонимен каза...

Има Фейсбук за тази работа...

Анонимен каза...

Алоооо Генадий осъзнай се

Анонимен каза...

9-ти: дръж се по-възпитано. Ясно, че ти липсват първите 7 години, но....

Анонимен каза...

41, не ти ли е неудобно да задаваш такива въпроси? Всичко си е законно и хонорарите са изкарани с пот на челото.

Анонимен каза...

"...хонорарите са изкарани с пот на челото."

Ще се разплача от умиление за тия работни хорица. Като гледам плодовете от труда им, иде ми аз да се изпотя (:

Анонимен каза...

Г-н Пеевски, като един честен човек,наистина загрижен за съдбата на Троян, мисля че имате все още какво да направите. Като общински съветник можете да поискате информация и да разплетете цялата верига около тоя фестивал. Да стане ясно кои са виновните и кои ще поемат отговорност за действията си. Можете да изнесете пред обществото информация кой какви пари е получил досега и за каква работа. Можете да предотвратите и втора подобна излагация, която ни очаква през пролетта, когато ще е второто издание на фестивала. Не е нормално цялата тази порнография да остане извън дебатите в общинския съвет, още повече че сегашния му председател в началото я сътвори.

Анонимен каза...

Като един честен човек да се загрижи за града, а после да го обявят за луд.
Да не ти дреме Илиане, гледай си интересите, открадни ако ти падне, и не си разбивай нервите.Тия, които са извън страната ги обявяват за родоотстъпници, и страхливци, а тия, които си позволяват да протестират в страната, са луди и комплексирани. Явно си заслужаваме съдбата!

Анонимен каза...

Момци, иде празника на Троян, сещайте се какво шоу ще ни представи културния отдел на Община Троян и на каква софра ще седнат маймуните от трапето и другите села!

Анонимен каза...

Моля някой да каже, от какво всъщност се оплаквате? Не съм съгласен с Генади, но той според мен има право на мнение поне поради 3 причини. Първо, излязъл е с името си. Второ, има компетентност по някои въпроси (май че има журналистика и следва да е в час за есетата). Трето, сайтът си е негов и може да си пише каквото си ще:)

Анонимен каза...

Ти май се опита да кажеш нещо,ама не ти се получи. Я се понапъни пак,подреди бръмбарите в главата.Никой да не пише , 52-ри ще твори :)

Анонимен каза...

За сведение на 52, Г. Маринов не е журналист по образование.

Анонимен каза...

Няма значение какво е образованието на човек, който работи честно, справедливо и си върши добре работата в полза на града!

Генадий Маринов каза...

До №54 и №55: За протокола - завършил съм българска филология в Софийския университет. Образованието определено има значение! :):):)

С уважение: Генадий Маринов

Стефан Босев каза...

Браво Генчо!Това,което си написал ми даде пълна информация за този фестивал.Вярвам ти и ти благодаря!Не можах да изпитам "удоволствието"присъствайки лично на на центъра.Все пак през фестивалната седмица имаше и едно друго събитие,за което сигурно трябва да благодарим на общинската управа.Говоря за изявите на един "джипси"атракцион тип Луна парк построен на площадката срещу блок "Къпинчо".Успяха момчетата да ни задоволят нуждата от чалга и децибели поне за пет години напред.Накрая искам да споделя "задоволството" си от факта,че след написаното по- горе от всичките 55 човека само ти си се подписал.Напред чрез анонимност към "Гражданско общество"

Анонимен каза...

И да се знае, празника на СЛИВАТА И ТРОЯНСКАТА СЛИВОВА РАКИЯ е в Орешак. Откраднат от Енкин, превърнат в Троян на изкуствен празник, а в днешно време на фестивалче!

Анонимен каза...

ПИТАММММММММММММ??????КАКЪВ ЩЕ Е ТОЗИ ПРАЗНИК ПРЕЗ ПРОЛЕТТА? НА ЦЪФНАЛАТА СЛИВА ЛИ ЩЕ Е?НА ТОЗИ ПРИ ОТКРИВАНЕТО МУ /СЪБОТА/НАМАШЕ И СЛЕДА ОТ СЛИВОВА РАКИЯ И ОТ ПРОИЗВОДНИТЕ НА СЛИВИТЕ.ОТНОВО СЕ ОТБИ НОМЕРА, НО ТОЗИ ПЪТ С МНОГО ПАРИ.ВЕРОЯТНО И НА ТОЗИ ПРОЕКТ ФИНАНСОВАТА МУ ЧАСТ Е ТАЙНА.КАКВА ПОРНОГРАФИЯ.ПРАВИШ ПРОЕКТ ЗА ДВЕ ГОДИНИ ЗА НЕЩО ДЕТО СТАВА ПРЕЗ ЕСЕНТА, НО НАЛИ ИМА СРОК ЗА ИЗКОНСУМИРАНЕТО НА ПАРИТЕ ДО СТОТИНКА ЩЕ ГО ПРАВИМ И НА ПРОЛЕТ КОГАТО СЛИВИТЕ ЦЪФТЯТ, Е ТАКОВА ЧУДО НЕ СЪМ ВИЖДАЛ.ОТНОВО ЛИ ОБЩИНАТА ЩЕ УЧАСТВА С 17000 ЛВ? КОЙ ЩЕ СВАЛИ НА МОСТА ПЛАКАТИТЕ ЗА ПРАЗНИКА ИЛИ ТЕ ЩЕ ОСТАНАТ ЗА НАПРОЛЕТ? БОЖЕ КОЛКО ПРОСТОТИЯ В ТОЗИ ГРАД.ГОВОРИ СЕ ,ЧЕ СОФИЙСКАТА ФИРМА РАЗРАБОТВА И ДРУГ ПРОЕКТ ЗА ТУРИЗМА В ТРОЯН.СИГУРНО ОТНОВО ЩЕ СЕ ПРЕОТКРИВА ОБЩИНАТА НИ ОТ ТЯХ, НО ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА СИ МЪЛЧА И ЩЕ ПИША КЪДЕТО ТРЯБВА И КАКВОТО ТРЯБВА.ЧГ

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |