Пред прага на новото първенство

* „Чавдар” започва новото първенство с гостуване на „Академик” в Пловдив на 21 октомври, айде наш`те! * Председателят Петър Лалев обещава атракции за публиката

И тази година „Троян 21” ще ви информира за представянето на мъжкия отбор на „Чавдар” (Троян) в „А” Републиканска баскетболна група. След половингодишна „командировка” в Меката на баскетбола (САЩ и Канада) рубриката отново поема нашият сътрудник и професионален треньор по баскетбол Стефан Генков.

В НЕДЕЛЯ, 21 октомври, „Чавдар” (Троян) започва първенството с гостуване на „Академик” в Пловдив. Няколко дни преди старта на троянските любители на тази игра няма да е безинтересно да научат някои новини от кухнята на отбора.

ДА ЗАПОЧНЕМ от залата. През летния сезон - благодарение всеотдайността на новия отговорник за залата Радослав Столаров (заменил оттеглилия се в заслужена почивка Минко Лалев-Финта) - обектът блести от чистота, има някои нови екстри (модерно информационно табло, закупено от Общината, видеокамера, подсигуряваща задължителното заснемане на всички домакински мачове) и отлични условия за публика и състезатели.     

ПЪРВЕНСТВОТО и тази година ще се проведе в два кръга - есенен и пролетен, при разменено гостуване. Участват 9 отбора, като новите са на Тракийския университет (Стара Загора), Икономическия университет (Варна) и Казино Капитол/Спартак МВР (София).  От статистическата справка в Българската федерация по баскетбол (БФБ), прави впечатление, че всички отбори залагат основно на млади български играчи и по един-двама рутинирани и утвърдени баскетболисти. На този фон нашият тим се откроява като най-опитния и обигран състав.

ВЕЧЕ ЧЕТВЪРТИ сезон нашите момчета трупат опит и надяваме се тази година да ни радват с добри игри и победи. От членове на Управителния съвет на клуба научаваме, че няма поставени големи цели (ограниченият бюджет не го позволява); но ни бе споделено, че въпреки всичко троянската публика ще бъде приятно изненадана с някои нови попълнения - гард и тежък център, идващи от „Лукойл –Академик”. В треньорския екип на отбора няма промени - старши треньорът Димитър Титов и неговият помощник Павел Игнатовски отново ще са на командния пулт.

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ на БК „Чавдар” Петър Лалев подготвя за приятелите на баскетбола и някои новости в посока на повече шоу за публиката. А тя, троянската баскетболна публика, се нуждае точно от това: хубави баскетболни изпълнения и радващи победи, а в почивките - повече атракции и забавления. Тогава, гарантирано, тя неизменно ще пълни залата. 

И ТАКА, пожелавам успешен старт на „Чавдар” (Троян) в първенството - силен мач на 21 октомври при гостуването в Пловдив, а на 28 октомври, когато е първият ни домакински мач срещу „Икономически университет” (Варна), всички да бъдем в зала „Чавдар” и да подкрепим нашите момчета. Айде, наш`те!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

20 коментара:

Анонимен каза...

Успех и смело напред!

Анонимен каза...

успех на отбора.ако може публикувайте снимки с кратка биография на всички от отбора

Рицар без доспехи каза...

Успех момчета, знам, че има много трудности пред отбора, но съм сигурен, че ще се раздадете на максимум! Дано някой се сети, че Вие правите с пъти повече от родните футболисти за гр. Троян. Но рано или късно истината ще възтържествува! Успех!

Анонимен каза...

Успех и благодаря,че ви има,момчета!

Анонимен каза...

г-н Маринов,

какви са резултатите от проведеното разследване за произхода на колите на Колю Циганина и други такива като него.

Анонимен каза...

Точно така 3-ти,за тези които не знаят баскетбола в Троян винаги е бил на по-високо ниво от футбола,връщайки се в годините назад през 60-те год. на национално ниво, което не може да се каже за футбола.Баскетбола е интелигентна игра,все пак е колежански възникнала, така че успех и дано традицията да продължи да се поддържа.

Анонимен каза...

И от мен браво , че пак го има отбора. Подкрепям 2-ри , интересно е за нас публиката - да научим повече за играчите и техния живот извън терена. Успех !

Анонимен каза...

Абе ,№ 5-ти , ти да не си на Колю Циганина братовчед , че и на спортния терен направи въпросително изречение с малка буква ? Ходи питай други , стига ни досажда в спортната рубрика. Главния редактор да не е полицай ?

Анонимен каза...

КъМ -2-ри-можеш да ги намериш на сайта bgbasket.com.

Анонимен каза...

Към №9, влязох в сайта на БГ Баскет. ком , но на новите попълнения от Лукойл няма снимки , нито данни , а аз си търся гадже.... от София !!

Анонимен каза...

Димитър Чанков: Пожелавам успех на момчетата и ръководството през новия сезон:) Не се и съмнявам в подкрепата на публиката !!!! Малко инфо за новите попълнения :С четирима нови баскетболисти ще започне сезона тимът на Чавдар Троян. Той отново ще участва в мъжката А група, където се подвизава в последните години. Първият мач на отбора за сезона е тази неделя срещу Академик Пловдив.

Първият нов баскетболист в тима е Милен Петров. Той ще играе в тима с двоен лиценз, оставайки част от школата на Лукойл Академик. В осем мача с екипа на Академик миналата година в Младежката лига той записа средно по 4.8 точки и 2.8 борби.

Съотборникът на Петров в младежката формация на Лукойл Илко Вълчев също ще играе и за троянци през новия сезон. Миналата година роденият през 1994 година баскетболист записа по 5.7 точки, 2.4 асистенции и 2.3 борби в Младежката лига и по 5.5 точки, 3.4 асистенции и 2.8 борби във финалите за юноши.

Третият играч с двоен лиценз от младежите на Лукойл Академик е Стефан Гунински. Той имаше по 2.9 точки в Младежката лига и 10.0 при юношите миналия сезон.

Четвъртият играч, който ще облече екипа на Чавдар е завръщащият се в тима Никола Царевски, който от две години играе в София. Той игра за Септември преди два сезона, а миналия записа по 12.0 точки и 3.6 борби за Ахил в Младежката лига.

Анонимен каза...

Много си готин бе Чанков, още като беше треньор на Чавдар те харесвах. Задоволиме напълно - само ми кажи , кого от четиримата да... атакувам. Единият е много дълъг цели 211см , а аз съм миньонче , ще му стигна само до долната част на тялото , а там знаеш какво се прави.... пък и нямяг снимки , може да са грозни. Абе , ясно ще чакам 28 октомври да ги видя на мача в Троян. Блрагодаря още веднаж.

Please don't let me be misunderstood! каза...

"Голям отбор се е задал" - позволявам си да цитирам дългогодишния и успешен треньор Иван Христов.
Според обстойния и детайлен анализ на състава от треньора Димитър Чанков, отборът на Чавдар Троян е комплектован и се очаква добро представяне.
Сега предстои обиграването му.
Програмата е променена, тъй като "Балкан" се отказа от участие в А1 мъжка група.
До началото на първенството остава една седмица.Достатъчна ли е за подготовката на отбора?
Продължавам с предизвикателствата:
- кампанийният ентусиазъм е необходимо условие в подготовката и представянето на мъжкия отбор, но не достатъчен за постигане на трайни успехи!
- Нека уважаемите участници във форума да посочат колко троянски момчета, израстли от ПОДРАСТВАЩИТЕ и са включени в състава на отбора - МОЖЕ БИ ТРИМА ?
- Без сериозна работа с подрастващите
(наемниците не са гаранция за добро бъдеще на баскетбола в Троян), няма да има мъжки отбор и очаквани успехи.
Пожелавам успех в представането на отбора!
В заключение позволете ми да цитирам и перефразирам човек от миналото:
- Баскетбол се е играл в град Троян,
баскетбол се играе сега, баскетбол ЩЕ СЕ ИГРАЕ И В БЪДЕЩЕ В ГРАД ТРОЯН("Дай боже успешен и на професионално ниво")
Ще подкрепям всички отбори на БК "Чавдар" троян!!!

Анонимен каза...

Прав си,13-ти,че без работа с деца и юноши местни момчета няма школа.Трябва приемственост,а за това трябват ентусиазъм,хора и пари.Троян има сили да го направи,но пътят е концентрация на усилията в определени спортове!И тогава успехите са неминуеми!
Успехи на баскетбола!

Анонимен каза...

Отличен коментар на № 13. Бих допълнил - Иван Христов пръв ползваше чужди играчи , но основното ядро на отбора беше троянско- изградено в троянската школа.Цели поколения подготвени от треньорите Иван Христов, Иван Милиджийски , Христо Христов , Стефан Генков , Георги Шейтанов , Нистор Василев , Пенчо Иванов , Минко Боржуков оставиха трайни следи на зонални и републикански първенства. Сега не можем да стигнем до зоните.Има нов президант на клуба от година, надявам се да има напредък и както отбелязваш да има попълнения за мъжкия отбор от местни момчета.

Анонимен каза...

Кой ще познае как ще е в Пловдив срещу Академик ? Аз казах - минус 30 точки , Кукенчето рече - ще ги бием , а Дучо ще ги мачкаме! А , да видим .

Анонимен каза...

А , как ще е футболния мач Чавдар - Локомотив Г. Оляховица ? Аз казвам - 0 : 1 , Кепов - победа , а Пижо - майни ги тия ?

Анонимен каза...

Ама май не си оветрял от снощи,а ?

Анонимен каза...

78-56 za akademik

Анонимен каза...

2:0 за Чавдар на стадиона в Троян , 76:58за Академик в Пловдив.Цар Футбол!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |