Момичетата на „Траяна” направиха подарък за празника на Троян

* Троянските танцьорки със златен медал, специална 
грамота и плакет от Гърция

ПРЕСТИЖНИ награди от Гърция донесе средношколският състав на Фолклорен ансамбъл „Траяна” по Петковден - поредно признание за таланта на младите ни танцьори и своеобразен подарък за празника на града. Изявата на момичетата бе този уикенд (13-14 октомври) в детския лагер „Александра” край Бяло море, където се състоя есенно издание на фестивала „Лазурни вълни”.  ФА „Траяна” получи златен медал, специална грамота  и плакет, връчени от Кирил Апостолов, главен хореограф на ансамбъл „Пирин”.

ФЕСТИВАЛЪТ се провежда за шести път, като участниците представиха на открита сцена по три свои танца. Момичетата от „Траяна” майсторски и с много настроение красивите си танци  „Петрунино хоро”, „Лазарки” и „Шопски танц”, подготвени от хореографа Боряна Кънчева и художествения ръководител Иван Иванов. Чудесната изява на троянци им спечели много нови приятели и почитатели и покана отново да гостуват на фестивала.

Галя Лалева

Бел. ред. Детският фестивал Лазурни вълни се организира от Детски център Феникс 2000” (Благоевград) и тазгодишното му издание е пето поред, участват групи от цяла България. Целта на феста е „популяризиране и творческа изява на деца и младежи, занимаващи се с танцово и изобразително изкуство” и както се подразбира, разделите са два - танцово изкуство и изобразително изкуство. Участниците в раздел танцово изкуство се състезават в три категории - съвременни танци, характерни танци и народни танци (нашите се представили в тази категория); а критериите за оценка са: хореография, изпълнителско майсторство, костюми, артистичност.

6 коментара:

Анонимен каза...

Браво!!!

Анонимен каза...

Млади,усмихнати,красиви и необременни!
Във Вас ,деца,е бъдещето !

Анонимен каза...

Браво,красиви момичета!

Анонимен каза...

Браво! Пожелавам още успехи! Страхотни сте! Трябва да се подкрепят подобни неща.

Анонимен каза...

Браво на децата и жалко ,че бъдещето им в БГ никак няма да е розово и нищо не зависи от тях.Просто мафията си има вече държава и ако не си с тях или от тях си загинал.

Анонимен каза...

Браво момичета! Прекрасни сте!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |