Два трупа на пътя в събота сутринта

* Такси „Дачия Логан” помита пешеходец в троянския кв. „Велчевски” и се забива в дърво, шофьорът и удареният загиват на място

НА 13 ОКТОМВРИ (събота), около 7:30 ч. сутринта,  в Районно управление „Полиция” (РУП) – Троян постъпва сигнал за тежка катастрофа в троянския кв. „Велчевски”. Огледът на място установил, че лек автомобил „Дачия Логан”, собственост на местна таксиметрова фирма, при движение в посока към центъра се врязва в дърво на тротоара, като преди това удря човек на пътя. Шофьорът Сашо М. (54 г.) и пешеходецът Васил Ц. (65 г.), и двамата от Троян, загиват на място.

КАКВИ СА ВЕРСИИТЕ за зловещия пътен инцидент? „Образувано е дознание и тепърва ще се изяснява какво точно се е случило”, коментира пред Т21 полицейският шеф гл. инсп. Марин Ичев. Предположенията са, че автомобилът се е движил с висока скорост и заради мокрия и хлъзгав път при вземането на завоя (сблъсъкът е станал веднага след излизането от лява крива) или пък за да запази пресичащия пешеходец е изгубил управление и се е забил в крайпътното дърво. Възможно е и друго – Васил Ц. да е пресичал без да се огледа и също да носи вина.

Т21

Бел. ред. Със сигурност за трагичния инцидент, зачернил две троянски семейства, има конкретни вини и виновни. Но има и един по-общ фактор, предпоставка за подобни неща – ужасният път в кв. „Велчевски”, който поема сериозен трафик и от години плаче за генерална реконструкция. 

Начало 

36 коментара:

Анонимен каза...

Най-виновен е балканският манталитет. Не само за катастрофите, но и за скапания живот на българите.

Анонимен каза...

Къв балкански манталитет те гони? Такива инциденти могат да станат навсякъде по света. Не е нещо необичайно.

Анонимен каза...

Миналият ден направих забележка на таксиметраджия, че влиза в забранена улица и прочие...
Погледна ме и невъзмутимо отговори: К'во ме интересува,аз съм с клиент!
99 % от таксиджиите в Троян са уникални простаци и самозванци зад волана, с нагло и просташко поведение!
Бог да прости загиналия човек!

Анонимен каза...

Не знам дали ви прави впечатление, но таксиметровите шофьори имат странно самочувствие на пътя. За тях няма знаци, няма предимство, те винаги бързат. За тях не важат физичните закони. Жалко е, обаче, защото страдат и невинни хора! За малък град, като Троян, два смъртни случая на пешеходци, в продължение на една година, след удар от таксиметров шофьор, са твърде много!!! Може би се налага превенция!

Анонимен каза...

Напълно подкрепям коментатор 3. Особенно опасни са сутрин преди началото на рабония ден, а пък местостоянките им са под всякаква критика и са опасни за движението!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Ченгетата изключително толерират такситата на определена фирма в града и това се знае от всички. Тази фирма колкото и хора да сгази все ще е оправдана, просто защото собственика й храни и пои полицаите

Анонимен каза...

Истина е, че такситата се движат опасно, особено нощем. Но и входът на Троян, откъм Велчевското е уникат за 21 век. Какво се случва с нашето малко китно градче троянци?

Анонимен каза...

Г-жо Михайлова, обърнете внимание и направете ремонт на пътищата ни в града. Но качествен ремонт!!! Защото 50% катестрофите с МПС стават поради лошият път - дупка до дупка, високи шахти и т. н.... А всичко това ние заплащаме с нашия живот. Много семейства се зачернят. А никои не е ЗАЩИТЕН от злополука. Що се отнася до това, че шофьорите не спазват знаците и шофират с певишена скорост и употребили алкохол. Затова са виновни нашите полицаи. Не наказват виновниците. Стоят по бензиностанците и не правят необходимият контрол. На принципа наши и ваши са. Извинете, че съм груб но това е самата истина. Нека всеки изпълнява своите служемни задължения.

Анонимен каза...

Оставете Донка на мира..

ЩЕФЪТ НА ПОЛИЦИЯТА ИЧЕВ КОГА ЩЕ ДАДЕ ОБЯСНЕНИЯ ЗА МНОГОТО БЕЗРАБОТНИ КАРАЩИ ЛУКСОЗНИ И СКЪПИ ВОЗИЛА В ТРОЯН. ФАКТ Е ЧЕ ОТ КАКТО ТОЙ Е НАЧЕЛО НА ПОЛИЦИЯТА ТРОЯН СЕ НАВЪДИ С ТАКИВА!

Иван Цочев каза...

Незнайно защо коментар номер 6 е оставен да бъде публикуван след като в едно изречение има две нарушения на форумните правила - писане на маймуница и нецензурни думи

Иван Цочев каза...

Освен това забелязвам, че напоследък има голяма защита на Донка за щяло и нещяло. Поздравявам я за перфектно организирания Петковден с невижданото до сега в града ни зрелище, но лично ме подразни мнението и за пешеходните пътеки. Наскоро лично я помолих да направи нещо за пешеходната пътека водеща към ОДЗ "МИР", защото всяка сутрин и вечер с детето чакаме по 10-тина минути да ни пуснат да минем, включително и такситата (за които е статията, под която пишем), но тя не ми отговори със сериозен отговор. Не искам да се впускам в подробности, просто го вмъквам като коректив към яростните защитници на Донка. Бих подкрепил едно подобно начинание да създадем някакво движение или група или кой каквото предложи за тези пешеходни пътеки. Това е едно от нещата, които ме дразнят в българската подредба. Предполагам, че и други хора ще се съгласят с мен и ще се радвам, ако Генади напише нещо по въпроса и започне дискусия.

Анонимен каза...

А защо не сложите 3-4 светофара по кръстовищата. Според мен има нужда. Например на кръстовището Ботев-Радецки за към болницата.

Анонимен каза...

Питам г-н Ичев:Шофьора на таксито, Сашо-54г.,циганин ли е и откъде му е шофьорската книжка?Първото го знаем, по интересно е как се е здобил с книжка, като всеки български гражданин или по втория начин?Затова и убийството което е извършил с автомобила такси не е случаен, а закономерност предвид квалификацията му.Камери г-жа Михайлова, камери г-н Ичев, камери за скорост на първо време и проверка на квалификацията на всички "шофьори" от малцинствата. Като го спрат за проверка го накарайте да си напише имената. За другото сами ще се досетите.

Анонимен каза...

3 и 4 са абсолютно прави.таксиджиите тук са недосегаеми.оня ден един такъв мухльо се опита да отнеме предимството на няколко автомобила на кръстовището на Вила-Ванна

Анонимен каза...

Като цяло избиването на комплекси зад волана,е масова практика. В Троян е пълно с малоумни джигити .Наистина таксиджиите прекаляват ,особено абсурдна е стоянката до Марковия мост и тази в улицата на Малкия пазар.

Анонимен каза...

Ураааа, разбрах!Госпожо кмет щастлив съм и най-после разбрах защо не задължавате г-н Тонимир Гечев да не възстановява асфалтовите настилки прокопани от ВиК Троян. Отдавна от 2-3 месеца Ви пиша, че на ул. Симеон Велики в участъка от детската градина в посока затвора от 2-3 месеца и в момента стоят кратери от прокопавания на ВиК. Това нарочно се прави за нашата безопастност госпожо кмет, за да карат колите бавно на зиг заг и за да не ни убиват с висока скорост. БЛАГОДАРЯ ВИ ГОСПОЖО МИХАЙЛОВА ЗА ЗАГРИЖЕНОСТТА ВИ! Няма да Ви пиша повече по този въпрос, пращам снимките на БТВ та те да дойдат и Вие да им обясните, че по този начин регулирате скоростта на МПСтата и така спасявате от смърт нас троянци.Има прах в домовете и по прането ни, трошим си колите но сме живи благодарение на ВАС!!!Браво и похвала за загрижеността госпожо кмет, трябваше ми 3 месеца за да разбера посоката на Вашата грижа за уличната мрежа на града ни!

Анонимен каза...

Тоя завой е с обратен вираж и при по висока скорост /80-90 километра/ изхвърля. Обикновено досега произшествията на него ставаха с коли, движещи се в посока Ловеч. От завоя надолу улицата не е ремонтирана както трябва след смяна на водопровода и си стои тка от години. И при мокра настилка...

Анонимен каза...

Е как ще караш с 80-90 км в града?

Анонимен каза...

19-ти - това е друг въпрос. Казвам, че вероятно е карал с толкова, а не с разрешените 50 км/ч. Не че някой кара с толкова във Велчевското, но за това си има КАТ. Само преди няколко години имаше произшествие с автобус на 50 метра оттам, тогава беше лед и си замина 1 дете.

Анонимен каза...

Светофари ,камери и светофари за пешеходците на най натоварените пешеходни пътеки ,както е навсякъде по белия свят.И първите пет месеца докато се научат да спират джигитите по две ченгета до светофар и здраво актове на всички без изключение дали си Пламен Данов и компания или Кольо мангала.А не само по нареждане на Ичев точно кого и пред кой търговски обект да се глобява та да се сещат за "спонсорство" собствениците.

Анонимен каза...

Пълна порнография е целия град.Който може да бяга докато е още жив,оправия няма да има никога дори по страшно и лошо за живеене ще става.

Анонимен каза...

Истините са прости и са три:
1. Полицията толерира таксиджиите и при произшествия винаги другият водач е виновен. Защо, Ичев да обяснява. не се правят проверки, няма адекватни наказания за нарушаване на закона.
2. Пътищата в Троян са под всякаква критика и нищо не се прави по въпроса. Или почти нищо. за това е виновен кмета и никой друг.
3. Пешеходците не спазват също правилата за вдвижение. Не ги спазват, защото няма адекватен контрол. Кой не упражнява контрол? Полицията.....

Анонимен каза...

Считам, че основна вина за случая има ичев - компютърджията, защото в Троян липсва какъвто и да е контрол от страна на милицията (полиция има само в нормалните държави). Всеки е виждал сънените катаджийчета, сгушили се в патрулките, като синигери. И когато някой мине покрай тях с висока скорост, те милите изпадат в потрес, щото им нарушават покоя.

Анонимен каза...

Както митничарите, така и полицаите да бъдат подложени на тест за лоялност и интелигентност.Особено троянските носители на фуражки!

Анонимен каза...

До 14 ти...Абе глупак такъв,до кога във такива като тебе ще тлее омразата към малцинствата който не са виновни със нищо за вашата лайняна съдба и на всичкото отгоре я споделят с вас..работят хората чистят ви лайната метът ви улиците мият ги подържат чистотата във скапаният ви безработен град изпълнен само със самодоволни чиновници управляващи такива нещастници като теб безработни и неграмотни, ще се делим на цигани и българи,било то шофьори и др.нима ти цял живот си бил безгрешен!!!като човек или водач на МПС.Неее драги ми мой неверник Скоро ще се наводни града със сирийци и муджихини проповядващи исляма,който ще искат да дигнат джамия...те тогава да те видя драги мой,защото Бат Бойко само и само да остане на власт, ще ги толерира...ко ш кайш по въпроса с магданоса!!!???

Анонимен каза...

във такива...във скапаният...муджихидини...който...
Мъка, мъка...

Анонимен каза...

Г-жо Михайлова, обърнете внимание, че масово се паркират коли по тротоарите, а хората вървят по улицата. полицията не я интересува. Това го има само в Троян и в малките села.

Анонимен каза...

Не мога да разбера какво е виновен Ичев за ниската култура на водачи и пешеходци, ако ние самите не се пазим и Господ не може да ни опази , но е най-лесно да обвиняваме някой , ние никога за нищо не сме виновни.Аз като гражданин на Троян имам само добри впечатление от работата на полицията.

Анонимен каза...

Да влязат час Общината и КАТ-Тротоарите са общински,а са пълни с дърва и паркирали автомобили...

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Като начало трябват ДВА легнали полицая (щото от другите полза НЯМА НИКАКВА) в двата края на малкия пазар на двете пешеходни пътеки! Поне това става лесно и бързо и ще изтласка нощните джигити оттатък реката...

Анонимен каза...

Ей 26-ти,не се гневи толкова на 14-тия коментар,той просто пита от къде толкова цигани имат шоьорски книжки и кой ги е дал.....веднага ще му отговоря:на 100% съм сигурен,че една част от "закупените"книжки са от раьона на гр.Враца,а останалата част са "уредени"от лицето което едва ли има човек в Троян който ще каже добра дума за него с изключение на прокурора Аргиров(той си знае защо),а именно доскорошния прецедател на СБА-Троян ИДИОТА георги събчев мОНЕв...та докато има такива като него ще има и убици по пътищата на България не зависимо дали са българи,цигани,турци и т.н. и т.н....това е самата истина,и най-жалкото е,че никой не го интересува....!!!

Анонимен каза...

povecheto ot vas sigorno cql jivot sa bili i sa ratai toest prosti rabotnici i da vi kaja che dachiqta ne kola tova e vlashki kashon idete v germaniq i vijte che tam taksitata sa mercedes i vi obqsnqvam za6to mn po zdravi kato tenikiq po odobni stoqt dobre na patq i imat mnogo airbeci na kratko sa po obezopaseni POCHINALI SA HORATA TAKA CHE GI OSTAVETE DA POCHIVAT V MIR

Анонимен каза...

Таксиметровите шофйори винаги карат с несъобразена скорост.

Анонимен каза...

те си мислят че са сами на пътя и за тях законите и знаците за движение не важат.На мен преди месец ми се случи това че чакайки на пешеходната пътека на урвата за болницата да премина автомобилът които идваше от псока Балабанско спря и реши да ни пропусне-да допълня че не бях сама а с още 4 майки и всичките с колички с деца та ... такмо да тръгнем и гледаме как с бясна скорост от същата посока се задава ТАКСИ и тъи като нямаше време да реагира и да спре реши да си изпревари колата... не ми се мисли какво щеше да се случи ако бяхме на пешеходката явно БОГ ни опази от най-лошото.Няма закони в тази даржава или поне не за всички са еднакви

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |