Бойко Борисов в Ловеч

* Премиерът: „За това сме ние, за да строим” * Диана Ковачева: „За три месеца откриваме четвърти обект” * Габриела Христова: "Създадени са отлични условия за работа" * Водосвет отслужи Ловчанският 
владика Гавриил

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ Бойко Борисов, министърът на правосъдието Диана Ковачева и на образованието Сергей Игнатов откриха днес, 26 септември, обновената сграда на Административен съд Ловеч. Те бяха посрещнати от областния управител на Ловеч Ваня Събчева, кметът на общината Минчо Казанджиев и председателят на Общинския съвет Корнелия Маринова. Домакин на събитието бе шефката на Административен съд - Ловеч Габриела Христова, която в словото си изрази искрени благодарности към правителството и подчерта, че „в сградата са създадени отлични условия за работа и обслужване на гражданите”. Сред присъстващите бе и председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев.

ТАКАВА ПРИДОБИВКА повишава самочувствието и доверието, създава ни възможност да осигурим на гражданите достъпно, ефективно и качествено правораздаване, каза още г-жа Христова. Ловешката съдийка не пропусна да благодари на Министерство на правосъдието, предоставило безвъзмездно сградата и осигурило средствата за ремонта и открои ролята на председателя на Върховния административен съд Георги Колев за съдействието през целия период на дейностите.

„ЗА ТРИ МЕСЕЦА откриваме четвърти обект и съм щастлива, че това се случва в Ловеч”, обяви министър Диана Ковачева, като подчерта, че това е дело на усилията на много хора. Преди пет години, когато бяха създадени 28-те административни съдилища, всички те бяха без дом. Днес можем да кажем, че голяма част от тези съдилища вече не очакват благоразположението на колегите си, каза още г-жа Ковачева. „В условията на най-тежката финансова криза в света ние отделяме повече пари и строим повече, отколкото за 20 години преди нас. Пет години назад, когато се отчитаха милиарди излишъци, не бяха направени сгради. За това сме ние, за да строим”, обърна се към всички присъстващи премиерът Бойко Борисов и пожела на съдиите в Ловеч ползотворна работа.

СЛЕД КАТО Борисов и Ковачева прерязаха лентата, официалните лица разгледаха сградата, реконструирана, както вече стана ясно, с пари на Министерството на правосъдието – 1.7 млн. лв. Новото съдилище, което се намира в центъра на Ловеч, разполага с три заседателни съдебни зали, зали за съвещания, конферентна зала, библиотека, кабинети за съдиите и съдебната администрация. Изградена е система за охрана, която отговаря на всички изисквания на Европейския съюз - контрол на достъпа, видеонаблюдение, СОТ и пожарно известяване. 

ВОДОСВЕТ при откриването отслужи Негово високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил. Това пък бе повод министър-председателят да подчертае, че ГЕРБ вече е дал 100 000 лв. за довършването на новия катедрален храм в Ловеч и са заделени още средства. „Когато стигнете до тях, парите ще ви бъдат предоставени, но Ловеч трябва да има завършен катедрален храм”, категоричен бе Бойко Борисов. По-късно премиерът посети и Езиковата гимназия в Ловеч, където наскоро с предоставени от правителството 1 млн. лв. започна изграждането на нова мултифункционална спортна зала.

Елка Баръмова, Ловеч

Още по темата:

22 коментара:

Анонимен каза...

Премиерът: „За това сме ние, за да строим”
Издънките на ИК на БКП в Троян- БСП & ГЕРБ : За това сме ние, за да крадем и серем "

Анонимен каза...

СтроителЯТ!

Анонимен каза...

Перекенде на живо в Ловеч!Бахти и бунака крадлив...

Анонимен каза...

Аз файда от ГЕРБ не съм усетил, обратното - виждам че всичко което плащам с мои пари, по магазини и т.н. ми се увеличават цените, а парите които аз заработвам, намаляват понеже бизнес климата е силно влошен. Тука приказките за кризи и т.н. ми дойдоха до гуша.
Може за някои люде ГЕРБ да е донесъл файда някаква, но масата българи не само че не я усещат тая файда, ами обратно - стандарта им още падна и то драстично. Безработицата нарасна много, бюджета каквото имаше спестено от предното правителство го изядоха в строежи на магистрали и т.н. пък то излезе че целия тоя шум е бил за 60 км???? А пари дали ще върне ЕС или просто са го хванали Бойко за поредното "Канарче" което да ошушка спестеното в Българската хазна за да им се оправи пътя към Истанбул????Чудя се на кому оная работа държим, като сме се хванали като удавници за руК за тоя ЕС ? От този ЕС хаир виждат 2000 - 3000 чиновника от жълтите павета в София, които нямат нищо общо с българската действителност. Тази глутница всяка петък вечер се изнася на уикенд на Витоша, Рила и Родопите и живее във чужд за българина разкош.

Анонимен каза...

Хубаво думаш 4-ти, но не мислиш ли, че каквито са герб такива са и бсп,сдс,ндсв и всичката сган, нарекла се политици?Докога българския народ ще се дели на цветове?

Анонимен каза...

Прав си 5ти,разлика нямат :
1.Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР.
2.Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.
3.Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен.
4.Николай Младенов - син на служител на ДС от високо засекретено ниво.
5.Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.
6.Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС.
7.Симеон Дянков - стипендиант на фондация Людмила... още Живкова.
8.Нона Караджова - дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
9.Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП,
10.Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,
11.Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп.
12.Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерал от ДС Николай Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП...

Анонимен каза...

Изявление на г-жа Соня Алфано (Председател на комисията "Антимафия" - АЛДЕ) и г-жа Рита Борселино (Докладчик на С&Д)

Във връзка с излязлата информация, в българската и международна преса, относно провелата се среща на координаторите на комисията на Европейския Парламент за борба с Организираната престъпност, Корупцията и Пране на Пари, бихме желали да изразим силното си разочарование от из
теклата новина, която доведе до напълно грешно представяне на дебата, който беше проведен при затворени врата.
Бихме искали да отбележим, че присъствахме и подкрепихме предложението за организиране на изслушване на тема корупцията в страните-членки, включително Италия и България, в рамките на комисията "Антимафия". За съжаление, нашето предложение не беше одобрено.
Ние отново ще повдигнем въпросът в комисията "Антимафия" с всички инструменти, които Парламентът ни предоставя.

В отговор изпратихме текста на следното:
Открито писмо
На вниманието на

Председателя на Специалната комисия за борба с организираната престъпност, корупцията и прането на пари (CRIM) Соня Алфано.

Копие до

Председателя на Европейската комисия Жозе-Мануел Барозо.
Председателя на Европейския парламент Мартин Шулц

Уважаема г-жо Алфано,
С изненада и възмущение научихме от евродепутати, членове на Съвета на координаторите на CRIM и от медийни публикации, че нашият сигнал получен на 25-ти юни 2012 г. с допълнение от 14 септември 2012 г., относно съмненията за криминално минало на премиера на България Бойко Борисов, е оставен без последствие.
Считаме, че така нареченият "Съвет на координаторите" няма правомощия да заличава от дневния ред на Комисията аргументиран сигнал от граждани, които според дефиницията на целите и задачите на Специалната комисия за борба с организираната престъпност, корупцията и прането на пари се явяват "представители на гражданското общество, които работят за култура на правото в трудни области" (точка 5 от "Отговорностите" на CRIM) http://www.europarl.europa.eu/committees/en/crim/home.html
Бихме искали да припомним на уважаемите членове на Комисията, че журналистът Асен Йорданов е носител на специалната награда за журналистическа смелост на Медийната фондация в Лайпциг за 2010 г. Заради работата си той стана жертва на опит за убийство през 2007 г. Другите двама вносители - Петър Пенчев и Атанас Чобанов са членове на Асоциацията за Свободно Слово "Анна Политковская", носител на наградата "Златен Гълъб" за човешки права, и автори на многобройни разследвания от голям обществен интерес.
Решението "на тъмно" за игнориране на нашия сигнал повдига съмнения за политическа договорка и задкулисни игри в ущърб на правото на всички европейски граждани да се информират за работатата на Комисията, финансирана с техните пари.
Считаме, че единствено явното и открито гласуване на европейските депутати от Комисията може да легитимира решението за отказ или приемане да се разгледат въпросите от изключителен обществен интерес, които повдигаме в нашия сигнал.
Ето защо настояваме за следното:
- нашият сигнал да бъде размножен и предоставен на всички евродепутати от CRIM най-късно до 08 октомври 2012 г.
- в дневния ред на откритото заседание на CRIM на 15 октомври да бъде внесена
извънредна точка: дебат и открито гласуване на нашето искане да бъде организирано изслушване в Комисията за данните за престъпно минало на премиера Бойко Борисов, по-специално трафик на наркотици и горива и пране на пари.

Апелираме към всички европейски неправителствени организации, медии и журналисти, които са ангажирани ежедневно на терена против организираната престъпност, корупцията и прането на пари. Апелираме към тези, които за разлика от европейските "анти-мафия" депутати се излагат на реални опасности в борбата с мафията, да подкрепят нашето искане, да следят развитието на случая и да се свържат с Комисията, за да изразят своята позиция.
Искрено се надяваме на Вашето разбиране и сътрудничество.

С уважение,
Асен Йорданов
Атанас Чобанов
Петър Пенчев

Анонимен каза...

в.Сега.."Относно критичния доклад на Европейската комисия, обръщащ внимание на неуспеха в борбата с организираната престъпност и корупцията по високите етажи на властта, Борисов каза: "Ако обърнем внимание на прозрачността при провеждането на конкурсите за обществените поръчки, България се справя много по-добре от други европейски страни. По отношение на престъпните банди, техните босове са или задържани, или се издирват от Интерпол с червена бюлетина. Попитан за своето минало в тъмните години на прехода, премиерът Борисов подчерта, че "миналото му е прекрасно и той не зависи от никого".
Разбрахте ли сега? бат Бойко е чист като сълза и с прекрасно минало,бих добавил и настояще и най вероятно и бъдеще като се има в предвид какво стадо управлява.А всички трафиканти на наркотици,цигари и горива както и перачи на пари са изловени.Все пак нали са конкуренти:):)

Анонимен каза...

Пред децата е Бойко Борисов. Разказва за пожарникарския живот. Накрая пита:
- Деца, имате ли въпроси?
Иванчо вдига ръка:
- Имам три въпроса:
1) Защо хората в страната са толкова бедни?
2) Защо храната и бензина у нас непрекъснато поскъпват?
3) Защо се нарушават правата на човека?
ББ се изпотява, но точно в този момент бие звънеца и децата се втурват навън. След междучасието ББ отново пита децата имат ли въпроси. Петърчо вдига ръка:
- Имам пет въпроса:
1) Защо хората в страната са толкова бедни?
2) Защо храната и бензина у нас непрекъснато поскъпват?
3) Защо се нарушават правата на човека?
4) Защо звънеца би 20 минути по-рано?
5) И къде е Иванчо?!

Анонимен каза...

Добре, че го има този форум, че безделниците няма къде да си разнообразят живота. Вечер лягам със Скат, сутрин ставам с Троян 21 и все някой друг ми е виновен. Това е нашата действителност.

Анонимен каза...

Ма май не си си пил хапчетата?Някой да те кара да гледаш Скат, да четеш Т21? Или просто не ти изнася, че има хора с мнение различно от твоето...

Анонимен каза...

Не съм от феновете на ББ,но трябва да му се признае,че е обичан от народа.Народа, за съжаление се състои от множество прости хорица,на които им харесва някои да тропне по масата.Иначе държавата е на самотек.Една група хора се опитва да усвоява европари,/по-скоро нашите/,като заделя нещо за себе си.Пожелавам на всички троянци да отидат до Брюксел за да разберат "евроидеята".Това е най-мангалският, мръсен и отвратителен град в които съм бил. Жените с бурки са в пъти повече от Истанбул.
Ако това е бъдещето,то не никак розово...
Иначе -хляб и зрелища.Хляба поскъпва,задават се избори,така че очаквайте всеки ден все нови и нови зрелища...

Анонимен каза...

За банкрутирала фирма нов хангар построили, голяма работа. На тази съдебна система и дворци да и построят, проблемът не е във фасадата.

Анонимен каза...

Девойка/поне така се твърди, но не е сигурно дали е все още такава след случая/ припадна и бат Ви Бойко като орел, като Бат Ман се втурна и недопусна тялото и дори да стигне до земята и я спаси от тежка травма/черепно мозъчна, лицево челюстна и още подобни видове травми, включително и ортопедични/. След като се съвзе девойката в непринуден разговор благодари на " спасителя". Бабки се кръстиха, лелки потриваха сълзите си, даже вятъра стихна, а Осъм-а тръгна за Троян/временно разбира се/.Да не си и помисляте, че е имало сценарий? Беше си една откровенна лигавня.За следващия подобен случай е предвидено да припаднат поне 5-6 девойки, а защо не и някой ерген/местен пич-плейбой/. Ергена ще го спасява обаче Дянков.Даже когато някой вземе да припада Дянков вече ще е легнал на мястото отредено за припадане.И всичкото това лигавене на фона на новоремонтирана сграда на административен съд. Създаваш условия за " работа" на една неработеща/извинете работеща, но за себе си/система, която има наглостта все още да се нарича съдебна.Голям майтап-в Европарламента има питане-как така по далаверата Сапард в Германия има осъдени и те ефективно са в затвора, а в България няма? Няма и да има, защото съдебната ни система няма нищо общо с: справедливост, честност, некорумпираност, с очакването че обществения интерес ще кореспондира с решенията на съда, които най- меко казано са изключително странни.НПК и НК са пълна трагедия и ако все пак някой бива осъден/по погрешка разбира се/, то той си взима дърмите и се изнася в ЮАР на топло/небезисвесните братя Галеви/.А тя горката Темида гледа жално като насрано дете-майка си и .....виновни няма. Съдебната ни система/Темида/ по принцип е сляпа, но при нас в РБ е и глуха.Най- вече съдебното ни система е независима и като контролен орган над нея стои само и единствено БОГ, а всички съдии и прокурори са го хванали за шлифера. Да ни е честита новата сграда. Горното написа-един изключително тъп и прост....

Анонимен каза...

Не те знам кой си, ЕИТПТ, но си готин и се кефя на постовете ти.
Жив и здрав!
ЕНТПТ /Една Не Толкова Проста Троянка/

Анонимен каза...

Че тоО съд от както се помня все там беше...........ааааааа сменили са дограмата и са посадили цветя,,,'ние сме на всеки километър"
имаше някакъв филм......едно идване на Б.Б е повече пари от ремонта
хахахахахааааааааааааааа

Анонимен каза...

В южната ни съседка е изтекла информация със съответен списък на бивши министри. Сезирани са съдебните органи и данъчната служба. Започва разследване за имотното състояние/действителното/, и паричните влогове, вътре и извън страната, както преди да влязат във властта, така и след това. Започва и паралелно разследване, по какъв начин е изтекла информацията. Смърт без причина няма, както знаем. Дано причинителите си намерят подходящото място.

Анонимен каза...

Ако все още има млади хора в България , лекари или умни деца спечелили олимпиади и т.н., напуснете държавата незабавно. Тук в която и да е западна държава или в САЩ ще бъдете най-уважаваните хора. Това в което се инвестира най-много е науката и умните хора. Търсят се лекари, биолози, химици, физици и особено в областта на приложните науки и нанотехнологиите. Тук във всяка академия, институт или университет, най-ниската заплата с която ще започнете първия месец ако имате докторска степен е 2500-3000 до 7000 евро (да не говорим ако участвате в проекти). За професори заплатите започват от 7000 до около 15 000 (за ръководители на големи проекти). ТОВА Е НАЙ-ДОБРИЯТ НАЧИН ДА СЕ ИЗГАВРИТЕ С ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО. Дори да имате семейства, тръгвайте с тях!

Нели Генкова каза...

Лошото, 18-ти, е, че не правителствата, а ние, хората, които все още сме тук, страдаме от това обезкървяване на България. Както си говорехме скоро с една позната, нашето поколение ще плаща с децата си за хаоса, наречен български (пост)социалистически преход. Съдба!

Анонимен каза...

А най лошото е ,че става все по лошо след всяко ново правителство.Студенти в Харвард попитаха през 2008 Станишев каква е тая демокрация без свобода на словото.Интересно е , че вече в края на 2012 България пак е най-корумпираната държава в ЕС по всички класации ,а свободата на словото съвсем е в киреча.По свобода на медиите сме по-назад от Сенегал, Того, Никарагуа и други подобни бастиони на демокрацията. Ето класацията в Уикипедия. http://en.wikipedia.or/wiki/Press_Freedom_Index
През последните десет години има спад от над 100% в свободата на словото, като последните три години има тотален срив. Според мен България вече не може да се нарече демократична държава. Това просто не би било коректно определение.

Анонимен каза...

Нидей тъй,молят"съ 20-ти,ама што разваляш празника сига,ама стига толкува отрицание,дайте нещу полужителну,например Фестифал някакъф с двеста-триста мъжуретки да фъргат кючек значи,па Веската маринов да са препоти значи,па да запей:"Ай-й-й-й,роднътъ пулиция ни пази,ай-й-й-й-й-й....".Кеф-ф-ф-ф.....

Анонимен каза...

Не стига ,че в края на 2012 България пак е най-корумпираната държава в ЕС по всички класации ,по свобода на медиите сме по-назад от Сенегал, Того, Никарагуа ,ами и заплатите ни са най-ниски не само в ЕС, но вече и в Африка.......

http://www.dnes.bg/politika/2012/10/07/zaplatite-ni-sa-nai-niski-ne-samo-v-es-no-veche-i-v-afrika.170000

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |