Лайнарщината на ловците

* Камарища боклуци затрупаха Къпинчо след съботната веселба по случай 115-годишнината на ЛРД – Троян * „Г-н Акимов, оправете си бакиите!”

ПОХВАЛИХМЕ ловците и риболовците от Ловно-рибарско дружество (ЛРД) – Троян за чудесната организация на празненството за 115-годишнината на дружеството, състояло се в събота, 22 септември, в местността Къпинчо над Троян, любимото място за разходка на наши и гости, чудния естествен троянски парк. Похвалите, мисля, бяха справедливи (ще ги прочетете отделно, има ги и в печатното ни издание от днес, 26 септември - бел. Г.М.). Но ми се ще кажа друго и, убеден съм, също справедливо.

  ВЧЕРА (25 септември, вторник) получихме разтревожен сигнал, че територията на авджийския купон на Къпинчо е превърната в сметище; но не успяхме да отидем и да видим. Тази сутрин (в 9:30 ч., 26 септември) известен троянец, собственик на един от най-добрите хотели в района, ни се обади за същото, с огромно възмущение. Веднага се качихме на Къпинчо и се оказа, че действителността е по-зловеща от казаното по телефона.

ЗАТОВА ПРИЗОВАВАМ председателя на ЛРД – Троян, който в момента е и председател на Общинския съвет – Троян: „Г-н Акимов, оправете си бакиите!”. И питам – ще има ли наказани за това огромно изсиране на метеното. Обещавам, че ще продължа да следя случая и ще ви информирам взети ли са мерки, кой е виновникът, потърсена ли му е отговорност и каква. Надявам се от ЛРД – Троян да дадат и официално изявление за сътвореното безобразие!

Генадий Маринов

По-долу - още снимки на лайнарщината, останала след ловджийското празненство. Фотографиите бяха направени на 26 септември, цели 4 дни 
след събитието.

63 коментара:

Анонимен каза...

Кой позволява на този циганин да се подвизава в парка,сякаш си е на трапето?Кой позволява на тия комплексари,наричащи се ловци, да се вихрят по частни имоти, и да осират природата?

Елена Митева каза...

Природата не е наша собственост! Както се казваше някъде, ние сме я взели на заем от нашите деца. Така ли ще им я оставим?

Анонимен каза...

Чак ми се доповръща от този вестник, изливащ помия по всички възможни начини. Една ловна дружинка направила свинщина и и сега всички са лоши. Бай Гено, ти си платен олигофрен, следващия път като ми искаш спонсорството, ще те пратя на фекалката.

Анонимен каза...

А на мен ми се повръща от такива олигофрени като теб 3-ти! Заври си спонсорството отзад и ходи да майната си!

Анонимен каза...

И миналата година беше същото така,че нищо чудно.От лайнари със самочувствие няма как да очакваш нещо цивилизовано.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

просто много от хората се имат за незнам какво но,не е така АНИМОВ неможе да си прави каквото иска.Закона нали е за всички,еднакъв Акимов просто трябва да исчезне и от кметство ТРОЯН.За да може някои млад човек да заеме мястото си там които да мисли за хората а не само да КРАДЕ...

Анонимен каза...

Недейте така да говорите за Др.Акимов и приятелите му.Най вероятно парка е оставен в това състояние нарочно за да се изпробва новата и най модерна сметочистачка в БЪЛГАРИЯ след като се завърне от Пловдивският панаир.Все пак 300 000 лева да не са ги дали за да си чистят сами боклуците.Ама наистина май най-добре първо да е пробват по етажите на общината да видим дали чисти добре и после да е пратят на Къпично.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Хора кога ще проумеете ,че след като допускаме толкова години лайнари да управляват Троян няма как да не газим лайна по парковете и улиците ежедневно.Проблема не е в този който сере,а в тези които го избират за да прави това безнаказано навсякъде в града.

Анонимен каза...

Всеки троянец- ловец,всеки ловец-свиня!

Анонимен каза...

Абе лольо 9-ти, кой хвърля помия?Я погледни снимките горе, и ми отговори? С обич бил обикалял гората. Нали всичките сте бракониери до един,да не говорим по излетите как се напивате по-зле и от прасетата,които гоните ! Събирайте се с оня мангал от трапето и заминавайте да чистите лайната на Капинчо, никой не е длъжен да чисти след вас !

Анонимен каза...

Аиде , стига сте писали глупости ловците са готини хора които пазят природата . А това на снимките е поредната им арт инсталация за която всеки посетител на парка трябва да внесе такса за разглеждане на другаря акимов . Аз като не ловец виждам и друго предимство в лова , докато ловците гонят михаля нали някои трябва да топли булките им . Лошо е само че понякога ловните излити свършват по - рано от предвиденото , а те се връщат преждевремено тежко въоръжени , но какво да се прави всяка професия си има риск ;) .

Анонимен каза...

Малопишковци и комплексари- това са тия,т.н. авджии!

Анонимен каза...

Това е истинско безобразие и огромна наглост. Нали Къпинчо не е на ловците, а на всички ни?Как ще си заведем децата да играят там?И как хора, които " много обичат" природата оставят всичкия си боклук насред полянките.Явно за тях най-важното е да се наядат и напият.Дано се засрамят и ако имат поне малко достойнство да отидат да си изчистят сами. Защото никой не е длъжен да им плаща золумите с данъците си. Не е важно, че децата на Троян нямат нито едно място,където да играят или спортуват на чист въздух, важното е че ловците са се наяли и напили.Битието определя съзнанието на всички жалки хорица.

Анонимен каза...

то преди няколко години пак под ръководството на миню направиха стадиона на нищо след такава сбирка

Анонимен каза...

Най -нормалното нещо, след като в медия има сигнал и снимков материал за замърсяване с битови отпадъци на терен публична общинска собственост още повече и парк е общината да изпрати на място свой служител на когото в длъжностната характеристика са вменени задължения за контрол по озеленяване и чистота. Това лице е актосъставител и би следвало след като констатира на място 1:1 изнесеното в медията Т 21 да състави акт на нарушителя по наредба № 1 на ОС Троян.Нарушителя е длъжен за собствена сметка да извърши почистване от битови отпадъци терена на парк " Капинчо" в частта си където е проведено мероприятието в определен срок. Ако това не се изпълни следва община Троян да извърши почистване за собствена сметка, като последната представи на нарушителя за изплащане. Необходимо е обаче, цялата дейност да се извърши по административен ред със заповеди на кмета на общината, за да не падне акта в административния съд при обжалване, за да може общината да получи разходените си средства.И още нещо-опитвал съм се да разбера психологията на комплексара ловец. Това да вземеш едно желязо и да хукнеш по гори и чукари в събота и в неделя за да утрепеш едно невинно животно за да нахраниш тъщата, не го разбирам. Ето и за това се именувам-един изключително тъп и прост троенец-ЕИТПТ.

Анонимен каза...

Добре че не сте намерили презервативи, че тогава какво бихте коментирали?

Анонимен каза...

А така 11 и 14.

Анонимен каза...

Кой е дал разрешение за провеждане на събора на комплексарите ,в парк Къпинчо?

Анонимен каза...

В краят на ловния сезон се събират като по традиция всички ловджии и обсъждат сполучливостта на сезона като всеки изказва мнение. Накрая на сбирката излиза Миню маймуняка и казва: Всичко добре този сезон, ама тая година се появиха нови хишни птици - викат им делтапланери. Гледам аз една такава птица грабнала някъкъв човек...
- И ти какво направи? - се чува измежду хората
- Еми аз нали съм си ловец... осем пъти стрелях до де пущи човеко.

Анонимен каза...

Не,не мога да повярвам,че е възможно бивш кмет на Троян да е бил на това сборище и е участвал в това сране. Има грешка,набеждава се човека,пък и тия наши все отбрани момци наричащи се ловци не вярвам да са способни на такова , както е видно от снимките ,голямо,ама много голямо осиране.

Анонимен каза...

Щом са са се осрали толкова, значи са много яли. А нали е криза, но...... само за някои?

BOND каза...

Та той другаря-милиционер акимов остави след кметуването си, лайна, за повече от четири милиона и никой не му търси сметка, другарката Михайлова лекинко се разсейва по въпроса(нали ще плаща с нашите пари), вие очаквате сега, някой да му потърси сметка, за поредните "дребни" лайнарщини, сътворени от него и компания!

Анонимен каза...

Питам пак, и се надявам Михайлова да отговори: Кой им дава право да се вихрят в парка сякаш са си в къщи?

Анонимен каза...

Добре бе хора, хайде някой да ми обясни :
Защо всеки път когато се спомене името Минко Акимов, всичко е свързано с крадене и омърсяване?
Направихме го кмет,той се осра да краде. Махнахме го от кметския пост, и му засмърдяха лайната. Миналата година пак в парк Капинчо имаше сбор на тия малоумници с цеви-пак лайна.Тази година пак сбор-още по-големи лайна!

Ol` dirty bastard каза...

Някой фамилни имена по стар обичай са подсказвали занятието на човека който ги носи.
На АКИмов е ясно от къде идва фамилията,и човека отдавна е наясно с това,че е по-добре да акаш на метеното,отколкото да метеш акано.

Анонимен каза...

Да им дигнат заплатите на милиционерите за да акат повече и рогата да им пораснат....

Анонимен каза...

Обяснете ми само, тия пияни малоумници по какъв точно начин обичат природата като унищожават и флората и фауната,че аз нещо не се сещам. Ще видите, че ако им забранят да пият на лов половината няма и да ходят.

Анонимен каза...

Абе дечица,що не ходите да си пиете кафето не гледайте мъжките работи. Малко боклук,ща го почистеме длугия път
Хахаххахахахаааааахаха,,,,,,
забравих :
На слука колеги и не четете глупости

Анонимен каза...

А ти,защо не си вземеш пушката,почистиш-смажеш-заредиш и завреш в задника, а аз ще дръпна спусъка!Плиткоумен плазмодий такъв!

Анонимен каза...

Аз пък ходих и в неделя след сбирката и всичко си бе надлежно събрано в чувалите и готово за извозване, а това че из парка щъкат разни пишлемета и наркоманчета и батарисва де що сварят, е това е друга тема. Та всичко си бе събрано и подредено, а този/тези/ де са го пръснали навред да си носят греха.

Анонимен каза...

Това е потресаващо! Просто нямам думи!

Анонимен каза...

Сега не знам какво правят, но в годините след 80–та, пред ловния ресторант след всяко ловно "престъпление" на критикуваните, тротоарите се "застилаха" с трупове на отстреляни диви горски животни. Заедно с дивите прасета, сърни и елени съм виждала и съвсем малки сърненца, което за мене като майка, а и за всеки нормален човек, и човек с душа и чувство щеше да бъде потресаващо! Потресаващо е убийството на всяко живо същество, но като трябва да се яде, ще кажат много хора!?
Проблемите не бяха само в грозната и жестока картина, а и в това, че просто нямаше от къде да премина, за да заведа детето си на детска градина, и то ставаше свидетел на всичко това.
Може би днес дивеча в гората е намалял, и тротоарите не се застилат с "успешен улов", и дано! Дано на някой е дошло на ум, че такава картина не е за излагане на улицата!
За това, че "правоимащите" си правят каквото си искат, и понякога насила е видно от комина, който е "извисил снага" от ловния ресторант, хванат за терасите на жил.кооперация"Раковски", грозно и неестетично, ще кажете като много други неща. Извисил снага, не толкова със съгласието на живущите в кооперацията, а под заплахата за бутане на гаражите в двора, които били незаконни. Когато го декларирах, и толкова години плащам данък, не ме предупредиха, че е незаконен, за да не си давам парите!? Но, нали е да вземат!?

Анонимен каза...

Много ловци-много боклук!

Анонимен каза...

31 би ли хванал за палците ,тъп градски задник недоправен,,,,,,,,,,,,,,
Ааааааааааааааууууууууууу ща та минем сички

Анонимен каза...

Е сори бате ша лувуваме ,па вие стискайте

Анонимен каза...

А ние с баджанака, ще лекувае за здраве тия де ви харчат паричките с нас. Нали няма да се сърдиш, че сме баджанаци после?

Анонимен каза...

Големи мъже,ей, там с пушките в гората - срещу беззащинтните животни.Иначе по цял ден задници лижат и се подлагат !

Анонимен каза...

До 9-ти,що за спорт етова да си ловец,да убиваш животни ,без значение какви са,не би простил и на човек..........ебаси спортиста си.Какъв етоя спорт да отнемаш живот ,я се замисли малко!!!Кой си ти? И кои сте вие богопомазани спортисти с карабини ,дето дерибействат в горите като ЧАКАЛИ?Аз на твое място,бих се застрелял на следващия ловен излет.........ей така ,заради спорта........

Анонимен каза...

До 30 ти,и ти си същия спортист неграмотник,научи се да пишеш първо,и не пиши след употреба на алкохол,няма да ти еточен мерника и ще се пропуснеш да се уцелиш......

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Новоилзюпени селски първенюта, веднага след като купят колата,сменят жената - стават авджии. Така смятат, че ще избият комплексите за малоценност. Уви, оставате си малопишковци и 99 процента от вас- БРАКОНИЕРИ !

Анонимен каза...

Администраторе!?
Получаваш ли някакво "разпенване", когато премахваш коментари? И как се нарича твар, която скача от едно легло в друго и се предлага?
Можем да говорим за магистрални курви, но за политически не, така ли?!
Ех, душо страхлива!

troyan21 каза...

До №№42,44: Не става дума за страх, а за съблюдаване на трите правила за коментарите в сайта на Т21, цитирам ги:

"Многократно сме казвали и доказвали, че коментарите в сайта на Т21 са абсолютно свободни - тържество на свободното слово. Въпреки рисковете. Има ДВЕ ПРАВИЛА, които обаче са абсолютно задължителни:

1. Коментарите на български език се правят с българската азбука – от уважение към българския език и българското!

2. Пише се с малки и главни букви (а не само с главни) – заради хигиената на четене.

Правилата от сега нататък стават ТРИ. Третото е:

3. Не се допускат нецензурни персонални обиди, както и смъртни заплахи, клетви и други подобни - заради елементарната културност и коректност.

Тези три правила ще бъдат съблюдавани безкомпромисно. Казано друго яче – „българските” коментари на латиница, коментарите само с главни букви и нецензурните и заплашителни коментари ще бъдат изтривани!"

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

32. След като "всичко си бе надлежно събрано в чувалите и готово за извозване", на кой не му достигна мозъка че имало и "пишлемета" а може би и бездомни кучета и евентуално и диви животни, които да пръснат боклука? Някои от тези "толкова далновидни другари" какво правят в ОбС? Водят като слепци Троян към "светлото бъдеще" ... нали?

Анонимен каза...

И като е било надлежно събрано,а после от пишлемета пръснато, какво? Това е причината да не бъде събран боклука от който трябва? Лошото, е че на подобна измишльотина, дори измислилия я, не й вярва (:

Анонимен каза...

Жената на един ловец наѝ обича лова на мъжлето и когато има обиколка на България по колоездене тогава тоѝ е охрана-коѝто познае 10лв

Анонимен каза...

Тогава тя се отдава на културни равлечения,свири.Ако съм познал си чакам наградата...оставете 10 лв. затиснати с камък и увити ввъв вестник Троян 21 до паметника на генерал Карцов.

Анонимен каза...

ОК

Анонимен каза...

45 - Късно е либе за китка...

Анонимен каза...

Този простак Минко Акимов се е наврял навсякъде където има келепир същински Бай Ганьо само че Троянски вариант . Няма ли срам този пенсионер , лапа пенсия,лапа от заплата в съвета ,лапа от СОТ-а ,няма насищане бе.Време е този хрантутник да отстъпи постовете си на млади хора по умни , по кадърни защото развитие се прави със млади хора,а не със дърти , нагодили се хрантутници от държавната трапеза.

Анонимен каза...

На всички мънкала, искам да има кажа, че аз бях на събора и много ми хареса. Нормално е щом не сте били там, да не ви харесват подобни сбирки, ей тей, от завист.
Нима боклука след днешния пазар р по–малко. Днес ходих да си мия колата и едва не бях нажилен от оси, събрани по цялата улица, цокащи останки от размазано грозде.
Ловджийския банкет е веднзж годишно, пазара всеки четвзртък.
Между другото, минете и през площада да видите колко е чист след сергийте от празника на сливата!

Анонимен каза...

Ура! Капинчо е почистен,каза един,чушки - почистен - твърди друг.Има ли резултат от толкова говорене и писане,питам? Кой ще ми каже ?

Анонимен каза...

Има резултат 54-ти. Тук можеш анонимно да си плюеш и дразниш всеки щом не ти е кеф например. Ако си заврян зет и тъщата/ах това долно животно тъщата/ти е направила остра забележка, че е крайно време след близо 20г. да се изнесеш и това леко те е подразнило, можеш да си излееш гнева на някой от пишещите събратя и ако няма кво да му кажеш, може да напишеш, че е простак и не знае правописа примерно. Може и да кажеш/похвалиш/, че скоро си нахокал тъщата, че не ти е донесла чехлите на вратата когато си влизал в дома й/където живееш от 20г. и би следвало да имаш някакви права/, за което си и избил 2 зъба от ченето когато го е оставила на скрина за да отиде в банята.Сайта е отдушник на натрупаното обществено и лично напрежение, но и място за гражданска позиция. Няма нищо 54 ти, че нямало ефект от писането ни. Важното е, че някъде макар и мъничко има будна гражданска позиция, която един ден преди третото пришествие или когато управляващите се засрамят/което е едно и също/ може и да бъда чута.В общи линии е това поне за мен ЕИТПТна квадрат.

Анонимен каза...

Предлагам да нарамим пушки и всяко пуснато куче третираме като чакал,че спестим много наши пари

НС каза...

На недоволните драскачи мога само да кажа...Стига сте плакали като вдовица за х.й, тъй като поляната на "Капинчо" е перфектно почистена. Току ще слизам от там...

Анонимен каза...

Да ва е.а у троянските маймуни,ща тепем животни па вие стискайте

Анонимен каза...

На НС (57) ще кажа... перфектно почистена след четири дни браво на вас и стига си скимтял като приклещена шун.а

Анонимен каза...

До 53 ,ми насерете се пред цялата държава ,като е един път годишно банкета,намери ити кво да кажеш.............и ти си същия

Анонимен каза...

До 56 ,аз пък предлагам ,данарамим пушки на заем ида трепем тези дето трепят невинните животни,какво ще кажеш а?Кой си ти да решаваш това да трепеш кучетата,или това ти е вече навик от това което вършиш в гората с невинните животни,не забравяй,господ вижда всичко което правиш..............

Анонимен каза...

59. Анонимен каза...

На НС (57) ще кажа... перфектно почистена след четири дни браво на вас и стига си скимтял като приклещена шун.а

Шун.а, ама непоръбена е на баща ти отрочето

НС каза...

Виж сега 59-анонимка, като казах че е почистена това не означава че трябва непременно да съм авджия...нали? Просто съм от хората които ходят всекидневно / е почти/на "Капинчо", а не като тебе да се крием нощем по храсталяците около "Къпина 2" и малко по-нагоре да ебнем/или да ни ебнат/ скришом и после да си захвърлим консумативите по драките...Мноо здраве от Цеко Сифоня

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |