Троян – финансово най-стабилна община в Ловешка област

* Общината ни е на 40-то място от всичките 264 общини в страната и е далеч по-напред от Ловеч (194-то място) във финансовата класация 
на МФ за полугодието на 2012 г.

ОБЩИНА ТРОЯН е на престижното 40-то място от всичките 264 общини в България и е първенец сред общините в Ловешка област по финансова стабилност и дисциплина, сочи класацията на Министерството на финансите (МФ) за първото полугодие на 2012 г. Още – Троян е „дръпнал” здраво напред в сравнение със същия период на 2011 г., когато е бил на 104-то място. Данните и методиката за оценка са били представени от финансовия министър Симеон Дянков и заместника му Владислав Горанов на 14 август, като двамата разяснили, че се „поставя началото на процес на по-добра и по-голяма информираност за общинските финанси”.

ОЦЕНКАТА е направена по система от 4 групи показатели - за финансова самостоятелност, финансова устойчивост, ефективност и инвестиционна активност. Показателите пък са следните: дял на собствените приходи; каква част от разходите за местни дейности се покриват със собствени приходи; бюджетно салдо спрямо общите постъпления; размер на дълга спрямо размера на собствените приходи; дял на просрочените задължения; брой на общинските служители отнесено към населението на общината; дял на разходите за заплати и осигуровки в общите разходи; дял на капиталовите разходи. Според министър Дянков тази система за оценка прави връзка между финансовата политика на правителството и управлението на държавните ресурси на местно (общинско) равнище, консолидира информацията за финансовото състояние на общините и може да се използва като инструмент за финансово управление.

КЛАСАЦИЯТА отрежда на съседната община Ловеч незавидното 194-то място. Другите общини в областта също са доста след Троян – Угърчин (69-то), Тетевен (86-то), Луковит (110-то), Априлци (114-то), Ябланица (173-то), Летница (177-мо). С други думи – според МФ за първите шест месеца на 2012 г. във финансово отношение Троян е най-стабилната и дисциплинирана община в Ловешка област; и е далеч по-добре отколкото е била в средата на миналата година.

Т21

36 коментара:

Анонимен каза...

Някой знае ли, защо са затворили заведението "Ривал" ?

Анонимен каза...

Това ме развесели тази вечер. Браво!

чичо Гошо каза...

Къв е тоз "Ривал" дет ревеш за него бе пич?!

Анонимен каза...

3-ти,
баси якото беше пък там...Кеф ти биричка, кеф ти пържени картофки, кеф ти евтини количка и кафенце !
Не го ли знаете ? До горната гимназия се намира.
Ама вече не работи! Ако някой знае защо, нека сподели !

Анонимен каза...

Абе колега, те Троян ще затворят скоро ти се кахъриш за Ривал-а??? Умрели сме си в кожата, нищо неработи, никой не произвежда, работа за хората няма-кофти работа ;-((((

Анонимен каза...

"Данните и методиката за оценка са били представени от финансовия министър Симеон Дянков и заместника му Владислав Горанов". Пак според тях средният доход на българина е 1071 лв.
Сега разбирам, че аз и Дянков и сие живеем в различни общини и държави.

Анонимен каза...

Синтетичната дрога води до много сериозни ментални отклонения.Едно от които, е да те гледат в очите и да те лъжат.А повтори ли се една лъжа...

Анонимен каза...

Когато числата говорят, и "анонимните" на "Троян 21" следва да замълчат. Кметицата намери умен начин да намалява, макар и времененно, дълговете оставени от Акимов чрез оборотни средства. Така спестява на всички ни лихвите, които трябва да плащаме. Това разбира се не е крайно решение на въпроса, но е добър ход. И е оценено. Да видим дали Дянков ще удържи на думата си да ни стимулира заради разумното управление на бюджета.

Анонимен каза...

Браво не на Донка ,а на младия заместник кмет Ангелов ,който е по сметките на общината.Личи си ,че е бил шеф на банка.

Анонимен каза...

Дреме ми за класацията на МФ и икономиите на Доца, при положение, че вечер града е тъмен като кучи гъз.
И да спре да се прави на велика да вика полиция, всеки път когато някой и пръдне под прозореца и наруши нощната тишина.Да свикава вече с Троян.

Анонимен каза...

Само ГЕРБ- младежи, Троян!

Анонимен каза...

Това виц ли е?
Господа, погледнете суровата действителност и с вашата статистика не замазваите очите на вече една шепа останал народ в община Троян. По какво ние превърхождаме Ловеч, Тетевен или други общини. Господа молим Ви, НЕ НИ ЛЪЖЕНЕ, А РАБОТЕТЕ ЗА ДА СТАНЕМ НАЙСТИНА ЕДНА ОБЩИНА ЗА ПРИМЕР!!!

Анонимен каза...

Абе №9 ти или си маика му Елка,или недое..ната му жена Таня на този охлюф зам кмета Ангелов.
Първо: Да управляваш финансите на едно дружество
/било то частно или държавно/ и да управляваш банка няма нищо общо.
Второ: Всички шефове на банки и то не само в Троян са спуснати с парашути синове и дъщери на бивши партийни величия. Някъде може и да има изключения,но поне за Троян не виждам такова.
Трето: Самите банкови шефове нищо,ама НИЩО не работят,а се блъскат тези подчинените им да повтарят като папагали едни и същи операций, спуснати им от шапката от София. Никаква самоинициатива,никакво въображение,никакво виждане не проявяват. Да даваш пари като банка е
най-сигурното нещо в БГ. Цялата държава стои зад банките,който ограбват хората с пъти по-високи лихви от тези в Европа. Герака,Ларинков,Пешо Лихвата,Стефан Ченча, Болшевика и те ли са банкери?
№9,по вероятно е баба ти да е завърщила Ядренна Физика в Балаванското,Ветеринарна Стоматология в
Калеица,отколкото да приписваш такива заслуги на зам. кмета Ангелов. И не на последно място
същия не смее вечер да легне при жена си,ако не му е разрешила мама Елка.

Анонимен каза...

9-ти - по средата на годината можеш да четеш паяците по ъглите и да "Твориш" баланси и отчети. Да видим годишния отчет за 2012 - заверен и тогава да пишем.

Анонимен каза...

Пишете как е завършил мачът с левски ! Който е ходил, нека разкаже, какво, що ставало, голмайстори (ако има такива) това, онова...

Анонимен каза...

Малко коментари от някой работил в банка/и:
Първо: Да управляваш финансите на едно дружество
/било то частно или държавно/ и да управляваш банка няма нищо общо.
- има как да няма, и двете са дружества по Търговския закон и двете работят за печалба.
Шефовете на банкови клонове и офиси в Троян не са управляващи, а представляващи и изпълняващи волята на управляващите тези дружества.
Второ: Всички шефове на банки и то не само в Троян са спуснати с парашути синове и дъщери на бивши партийни величия. Някъде може и да има изключения,но поне за Троян не виждам такова.
- тук си прав донякъде, но има и хора, издигнали се в иерархията сами, някои с труд, други по стечение на обстоятелствата, трети с трето...
Трето: Самите банкови шефове нищо,ама НИЩО не работят,а се блъскат тези подчинените им да повтарят като папагали едни и същи операций /пише се операциИ - учи се в 4-ти клас/, спуснати им от шапката от София. Никаква самоинициатива,никакво въображение,никакво виждане не проявяват.
- работят и се мъчат, нямат право на самоинициатива, въобръжението и виждането - извън банката, и никой не ги пита за нищо. Но отговорността е голяма. Едно е да си на машина, правиш си нормата, пиеш две ракии, лягаш и утре пак. В банката си търговец /така си мислят Големите шефове/, който трябва да прилъже някой клиент /това си ти/. И пак Големите си играят с теб /морков - бонус като прилъжеш някого и тояга - ще те уволним ако не си изпълнеш плана/.
JOKER - Я питай продавачката в магазина до теб колко и плащат на месец и дали има план. Отделно - недовлни клиенти, още по недоволни служители, и най-недоволни големите шефове - и след две ракии на сутринта чаршафа ти е в краката и прилича на ползвана тоалетна хартия. Единия ти крак е в банката, другия отвън - вятър ечи, майка плаче. Коклото повече самоинициатива, толкова по-вече и другия крак тръгва през изхода.
Да даваш пари като банка е
най-сигурното нещо в БГ.
- Да, банките дават назаем пари събрани от вложители. Едните плащат на другите за услугата, банката се храни с разликата. /Това е най опрoстено - виж "операций"/. Да СЪБИРАШ пари е най-несигурното нещо в България - и за банки, и за фирми, и за частни лица.
Цялата държава стои зад банките,който ограбват хората с пъти по-високи лихви от тези в Европа.
- Държавата - това сме ние. Дали банкнотата е с номинал 20,50 или 100 лева - тя струва на държавата 5 или 6 стотинки - хартия + печатане, малко за стаtистика и отчет, малко за съхранение. Останалото до номинала е ДОВЕРИЕ и нищо друго. И в САЩ има лихва 25% годишно. Министерският съвет, неговият председател или някои министри толерират определени банки /според медиите - иначе ще ме намерят и осъдят/.
Герака,Ларинков,Пешо Лихвата,Стефан Ченча, Болшевика и те ли са банкери?
- Да, ако дават назаем собствени пари. Банкерите са собственици на банките или на част от тях, но и те си имат служители, които им работят за хляба.
Предните са банкови служители.

Айде със здраве,
Дедо Спас

Анонимен каза...

Дедо Спас:
Много правописни грешки в предния ми пост - бързата кучка...
А на бас кога ще фалира Morgan Stanley - до 2 седмици или ще има Q3?

Анонимен каза...

Май че е завършил 1:1 мачът...

Анонимен каза...

Една жена, поредната от Троян напусна семейство, дом и деца, и стана икономически емигрант. Причината е, останалия без работа съпруг, и дългото и безуспешно търсене на работа.
Браво на кметове, общински "умни" служители, банкери, президенти, държавни управници и други подобни! Не виждат ли, че царя е гол?

Анонимен каза...

Към 1-ви и 4-ти:Кафе "Ривал" затвори, защото собствениците заминаха за чужбина /май за Германия/.

Анонимен каза...

20-и,
Аз съм 1 и 4. Дали ще го отворят отново, когато се върнат?
Собственика мисля, че се казва Петко, много свестен е човекът !

Анонимен каза...

И ако не го отворят какво?

Анонимен каза...

Браво на леля Донка, да видите вий завистници как я захвалват във Фейсбук ,нейните съграждани...от ЛОВЕЧ??? Как и пляскат,как я окуражават да променя Троян,защото тя знаела как. Как генерира идеи, знаете ли вие как дъщеря й е един мотор на идеи, и ето резултатите. Усмихнати хора, добри икономически показатели, Троян се променя нагоре.Искаше и се и го направи. Фитнес до реката,Обществена тоалетна в парка, назначава млади,интелигентни и образовани хора в Общината...Слава на БСП !

Анонимен каза...

Ей 13-ти, ти да не би да живееш с Ангелови, че така си запознат със семейните им истории...Личи си, че преливаш от злоба към Елка Ангелова и никога не пропускаш да я намесиш в коментарите си! Обаче не ти стига това, ами споменаваш и жена му! Сигурно си си дрънкал и не ти е пуснала! Какви сте такива хора-темата е една, а вие пишете съвсем други работи!

Анонимен каза...

Както и да си чешете езиците, факт е - един червен кмет с екипа си, за шест месеца тикна Троян от 104-то на 40-то място по финансов рейтинг. Поздравления и за администрацията.

Анонимен каза...

16. Дедо Спасе, я вземи ни светни какво означава Fractional Reserve Banking и Money Multiplier, за да видим какви пари дават банкерите на заем. Прав си, че парите са "обезпечени" само с доверие и представляват нечий ДЪЛГ, и обещанието му да ги върне с лихва...

Анонимен каза...

Ей, една добра дума не можете да напишете... Нали знаете, че доброто при добро отива, както и обратно?? :)

Анонимен каза...

Един кандидат за общински кмет тръгнал по села да убеждава хората да гласуват за него. Поемал обещания и си ги записвал в тетрадка. На дядо иван обещал юничка, на баба пена-козичка. В едно село един селянин му казал, че иска мъде. На въпроса от кандидат кмета защо му са, отговорил-да ми станат комплект с оня кур дето ми остана от предните избори!

Анонимен каза...

До 26-ти - Наредби 8, 9 и 11 на БНБ. Въпреки, че сме във валутен борд /ужким не се печатат пари на поразия/ реално ако всички се юрнем да теглим влогове /който има де/, първите 7-10% от вложителите ще вземат нещо веднага, още 5-10% някога може би, останалите - бистра студена водичка. Има няколко добри филма по темата в kolibka.com.
Както и да, ставаше въпрос за служителите в банките, не за висшите мениджъри, които са в София и банкерите /акционерите/, повечето от които са в чужбина.
Представи си следното: Сядат двама висши мениджъри на инвестиционни банки на обяд, разменят си по една надраскана салфетка с 1 трилион долара и подпис на нея. Реално си разменят салфетки, счетоводно правят сделка за 1 трилион. Взимат си бонусите и айде на сянка под някоя палма. Акционерите духат чорба фасул, ама без боб в нея. В цял свят гамното се плясна във вентилатора.

Анонимен каза...

Към 23. Мъка - имаме кмет, дато го знаят и извън Трапето!

Анонимен каза...

26 до 29. Благодаря за точната и коректна информация.

ВМРО-ТРОЯН каза...

ВМРО-ТРОЯН
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ...
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК СЪГРАЖДАНИ...

СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА !!!

Анонимен каза...

БСП и ГЕРБ ,съединение и то ДОКУМЕНТИРАНО ПРИ ТОВА :
1.Бойко Борисов - комунист, майор от УБО , и син на полковник от МВР.
2.Цветан Цветанов СТАРШИНА от ДС ! Син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.
3.Цецка Цачева – партийна секретарка на Окръжния народен съвет в Плевен.
4.Николай Младенов – комсомолски секретар , племенник на Пешо Танкиста , и син на служител на ДС от високо засекретено ниво.
5.Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.
6.Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС.
7.Симеон Дянков – комунистическо синче ; стипендиант на фондация Людмила... още Живкова.
8.Нона Караджова - дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
9.Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП ! Дядо и е бил рамо до рамо с Бай Тошо в Партизанският отряд „ Чавдар” !
10.Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,
11.Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп.
12.Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерал от ДС Николай Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП...
13. Дедо Аню Ангелов – Комунистически генерал ! Член на БКП от време ОНО ; и сега забележете – бил е делегат на комунистическата партия през 1990 година , когато БКП се преименува на БСП ! А тогава комунистите само за една вечер осъмнаха като „ Социалисти” !

Анонимен каза...

Как да приемат закон против самите себе си?
Няма да излезем никога от тинята. Жалко!

Анонимен каза...

Бахахах тия некфи вицове пак ми разправят тука, финансово най-стабилната община омг :D :D :D :D . То си и личи де ние гражданите на тази община не виждаме и пасем трева и ядем доматето с колците

Анонимен каза...

уффф!!! аман!!! кой отде се вземе все лъже! 4е не виждаме ли ние накъде е тръгнал ТРОЯН-ът? БОГ да ни пази! скоро и от картата на БГ ще из4езнем...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |