Ремонтите – качествено и по график

* Училищата в Орешак и Черни Осъм и детските градини в Калейца, Борима, Орешак и кв. „Буковец” ще посрещнат новата учебна година с изцяло обновена база * Проектът е на обща стойност 5,664 млн. лв. и се финансира с европейски пари, изпълнителите – местни фирми
 
Проект за образователната инфраструктура

ПО ПЛАН ВЪРВЯТ строително-ремонтните и монтажни работи на обектите, включени в проекта „Интегриран проект за образователната инфраструктура на община Троян” – СОУ „Васил Левски” (с. Черни Осъм), ОУ „Васил Левски” (с. Орешак) и детските градини в с. Орешак, с. Калейца, с. Борима и троянския кв. „Буковец”. Това установили при своя проверка на място миналата седмица кметът Донка Михайлова и заместникът й Кольо Кацаров, научихме от PR-ката на Общината Маргарита Генкова. Месец преди началото на новата учебна година дейностите са изпълнени на 70%, работи се качествено и по график. Известно изоставане има в Калейца, но изпълнителите са дали уверение, че обектът ще бъде завършен в срок.

ПРИПОМНЯМЕ – проектът се финансира по ОП „Регионално развитие 2007-2013 г.” (чрез Европейския фонд за развитие и държавния бюджет на Р България) и общата му стойност възлиза на 5,664 млн. лв. Договорът за изпълнение бе подписан през м. февруари тази година, а изпълнителите, избрани след проведени конкурси по Закона за обществените поръчки (ЗОП), са местни фирми: дружеството „Гарант-Перфект” (обединение на троянските фирми „АС Гарант” ЕООД и „Перфект Строй” ЕООД), който работят на обектите Калейца, Борима и кв. „Буковец” – възложените работи са на стойност 2,167 млн. лв. с ДДС; и дружество „Осъм” (обединение на троянската фирма „Димко 6” ЕООД и „Булмесстрой” ЕООД от Ловеч) – те отговарят за обектите в Черни Осъм и Орешак, а общият обем на възложените дейности е за 2,370 млн. лв.

ПО ДОГОВОР срокът за изпълнение е 8 месеца и строително-ремонтните и монтажни дейности трябва да са приключили до 2 септември 2012 г. Проектът включва ремонт на покривите и фасадите, подмяна на дограмата и подовата настилка, топлоизолация, ремонт на отоплителните системи и ВиК-мрежите, благоустрояване на дворовете, доставка и монтаж на детски съоръжения за игра на открито и др. Проектът бе спечелен през 2008 г. при предишната кметска администрация, а договорът за реализацията му бе подписан от тогавашния кмет Минко Акимов на 3 септември 2010 г.

Т21

Още по темата:

21 коментара:

Анонимен каза...

Много хубави сгради много милиони вложени в тях, сега остава да разберем кой ще ги приватизира за жълти стотинки поради липса на деца и всичко ще си е на мястото.

Анонимен каза...

много добре подновена база на детските градини и училища. Сега децата ни ще са в условията, в които трябва да учат и да прекарват времето си.

Анонимен каза...

Е браво време беше да се ремонтират Хубаво са станали

Анонимен каза...

Генкова, защо не е споменала как върви изграждането на тенискорта в Орешак?

Анонимен каза...

Дайте снимка и на училищните тенискортове в Орешак

Анонимен каза...

Сега остана и деца да направят...

Анонимен каза...

Фиууу, дупките по улиците кой ще ви ги кърпи, бе? Градини и училища....че то няма деца, всички го знаем.

Анонимен каза...

Стига черногледство и плюене в този форум бе... Гледайте нещата от хубавата им страна!

Анонимен каза...

Е нали това разправяме!Снимки от тенис корта искаме, за да се радваме на хубавата страна!

Анонимен каза...

Хубави училища, но празни. Къде са ни децата - в Европа с родителите си. И няма да се върнат. Тези училища ще ги превърнат в старчески домове, защото старите хора няма кой да ги гледа. Децата им са разпиляни по света.Страшно, много страшно ни очаква. Поне гледката е хубава,за разлика от съдбата ни.

Анонимен каза...

Много точен коментар №10 ,колкото и някой да слагат розови очила,истината е такава.
За съжаление властимащите не се замислят за подобни проблеми и не търсят начини за разрешаването им, улисани в стремежа си за крадене и обогатяване.

Анонимен каза...

Даже не е сигурно,че ще се грижат за старите хора,защото" пари няма".По-скоро ще се превърнат в хотели и други подобни.Нали ще развиваме туризъм?Градът обезлюдява все повече,подигравката се превръща в гавра.Нали сме търпеливи,та сме чак "за пример" на Европата!!!!

Анонимен каза...

Стига сте завиждали бе!

Анонимен каза...

Е,сега,нямало деца,щото били в чужбина!Това са подробности.Важно е да се строи!Ама било на кредит,със заеми - ами като няма налични!?!Важно е да се гледа позитивно и да се строи,да се строи!Дела,дела и само дела,беше казал деловодителят!

Анонимен каза...

Е като има хора в чужбина тея тук без нормални училища и градини ли да стоят?! Поздравявам ви за дейностите. Пък и нали се финансира с европейски пари още по добре.

Анонимен каза...

Кажете едно браво на строителите, които в най-големите горещини бяха по обектите

Анонимен каза...

БРАВО!!!

Анонимен каза...

Браво!

Анонимен каза...

Кои строители?Помаците на Димчо или тези на Евтим?
А останалите строители и всякакви работещи в летните жеги, не заслужават ли браво?

Анонимен каза...

Браво и на тях и да си плащат редовно данъците за има и за дупките кинти.

Анонимен каза...

Браво на управляващите, които най-после обърнаха внимание и на селските училища и детски градини.Крайно време беше да се направи нещо и за селата, по-точно, за децата от селата.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |