Приказка за спасение на българския народ

* „Българската вяра на дедите ни, чрез която те побеждаваха и се спасяваха в по-трудни
и от днешните дни”
Българин да се наричам...

Авторът Мариян Данчев е троянец, корените му са от манастирското с. Орешак. Има успешен собствен бизнес. Непоправим родолюбец и непоправим оптимист, твърдо вярващ в жилавия български ген. Спомоществовател на редица добри каузи.

ВСИЧКИ ЗНАЕМ приказката за бащата, синовете, счупената кола и неволята. Едва ли има вече трезвомислещ българин, който да не разбира, че „колата на нашия народ ”, в която се возим всички ние, е счупена и не върви. Ако все още някой се съмнява, то може да намери в интернет и да прочете – „Програма за изтребване на българския народ”. Дали тази програма е наистина написана от определени субекти и приета на определен конгрес и т. н. аз няма да коментирам, тъй като е ясно, че доказателства за това не могат да се представят. Много по-важно е, че доказателствата за нейното изпълнение не е нужно да се търсят, те са навсякъде около нас.

ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, че става въпрос за изтребване и унищожение не на държавата „България“, а конкретно на „българския народ”! Тоест държавата България може да си съществува, като в същото време над народа ни е приложена съвременна форма на геноцид. Защото именно това е значението на думата „геноцид” - целенасочено и систематично унищожаване, частично или пълно, на дадена национална, етническа, расова или религиозна група посредством вече съвременни средства; на които всички ние като българи сме подложени. Тук няма да изброявам какви точно са тези съвременни средства, те са описани подробно в споменатата програма за изтребление, а ще се опитам да дам отговори на по-важните въпроси, касаещи причините и целите на субектите, създали и реализиращи такава програма, ще се опитам да ги дам по-късно. Сега да се върнем към приказката.

И ТАКА, приемаме очевидното – колата е счупена! Какво да правим? Съвсем логичен въпрос. Приказката дава и отговора: „Викайте неволята”. Някои ще кажат: „От доста време това и правим, хубаво, ама вече почва да се стъмнява, става страшно, а неволята не идва”.
Тогава по малкият брат рекъл:
- Бате, то се вижда, че тая проклета неволя няма да дойде, я хайде ние сами да си поправим колата.
- Как? – попитал по-големият брат. – То не е лесна работа.
И така, както разумните синове, време е и ние да се досетим, че неволята няма да дойде от далече, нито от изток, нито от запад, нито от по на запад или по на изток, поуката от приказката е съвсем ясна: „Ние сами трябва да си поправим колата!”

НЕКА НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАМЕ – както в гората нямаше кой да се отзове на виковете на двамата братя, защото в гората обитават зверове, чакайки своя нощен час, за да излязат и да разкъсат, така и днес за народ ни помощ от вън няма да дойде. Който е разумен, той помощ от звяр няма да поиска, защото знае, че като му подадеш ръка, той цял ще те изгълта.

ДОКОГА ЩЕ ЧАКАМЕ все някой отвън да дойде да ни оправи работите?!
Те за идване - идват, ама ни „оправят” все в оня вулгарния смисъл на думата. Да, това е самата истина, друг няма вместо нас да ни поправи колата, спасението на българският народ е наш дълг и наша работа! „И как ще стане това?”, ще попитат повечето. Ще ви кажа: „Трудно, бавно, с много усилия и борби на всички нас, заедно!”. И това е единственият начин и път.

ПРЕДИ ВСИЧКО ОБАЧЕ, най-важното: Нека се поучим от мъдростта на бащата и от неговата вяра в силите, способностите и разума на своите синове, вярата му, че могат сами да си поправят колата. Да, днес повече от всичко на народа ни е нужна вяра, онази българската вяра на дедите ни, чрез която те побеждаваха и се спасяваха в по-трудни и от днешните дни. Вярата в онази Сила, която се намира вътре във всеки от нас, чийто извор е в корена на българския дух, устоял хилядолетия, който ще устои и сега.

ПИША ДО ТЕЗИ БЪЛГАРИ, които са запазили в себе си макар и малка искрица от тази жива вяра - нека потърсим да я разпалим в себе си, та в светлината й, гледайки в невидимото и бивайки разсъдителни, да можем да разберем къде и защо се е счупила колата; и как можем да я поправим.

(Следва: „Как да поправим колата?”)
Мариян Данчев

Още по темата:

11 коментара:

Анонимен каза...

В съвременния вариант на приказката, братята са изпратени в гората, за да им се счупи колата, и да ги изядат вълците, да се загубят, да изчезнат от лицето на земята. Мащехата, в лицето на ТЕЗИ хора, е наредила на правителствата, играещи ролята на безсилния баща, да ги изпрати на сигурно изтребление. Безсилен баща, или влязъл в заговор с майката–мащеха, оставам на вас да продължите.

Анонимен каза...

"Вижте какво предлагат те. Централна глобална регулирана икономика. Тези хора искат световно правителство. На тях им трябват глобални проблеми, защото глобалните проблеми се нуждаят от глобални решения, а за глобалните решения трябва глобално правителство. И те си ги измислят въпросните глобални проблеми, измъкват ги за ушите.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=239679

Анонимен каза...

Ето от такива приказки имаме нужда ние българите, всеки ден трябва да си припомняме за братята и неволята. Не ми харесва идеята за конспирация, ще дам и пример- Енкин като съсипва Троян и с действията си го затрива, да не би да е по нечия заповед. Не е , такъв си е човека, дребен мошеник. Никой не ни е виновен, че търпим подобни дребни хитреци да си разиграват коня. Но е истина, че и неволята няма да ни помогне, повечко припомняне за това трябва, не сме мързеливи българите, но кофти управляващи си избираме.

Анонимен каза...

До 2 - прав сте.......но няма да се оправят нещата докато не си отворим очите всички или поне болшинството. Вижте колко лесно дадохме да ни затворят атомната централа за да ни приемат в тоталитарния ЕС. На нея нищо й няма, но беше важно да ни направят още по-бедни и да ни откраднат пазара на енергия. А след това уж да ни "помагат".

Анонимен каза...

2 - Благодаря за линка на 24 Часа!!!

Анонимен каза...

До 4-ти и 5-ти. Радвам се че линка предизвиква интерес.

С.С. каза...

Хайде да си помагаме и да се подкрепяме,пък да видим кой ще ни ликвидира.Мариан това прави.Лично помага с каквото може,когато си заслужава.

Анонимен каза...

Браво на г-н Мариян Данчев и всички коментиращи до тук.За пръв път чета само смисленни коментари без трдиционната простащина бликаща по нашите троянски форуми,подкрепям Мариян на 100% за всико казано от него и му желая здраве и успех в бизнеса...!!!

Анонимен каза...

- Що е туй глобализмът, според вас? Аз непрекъснато соча приликите му с марксисткия интернационализъм, вие виждате ли такива прилики, или аз се заблуждавам?

http://grigorsimov.blog.bg/politika/2012/02/11/vechniiat-disident-grigor-simov-interviu-pred-stoian-vylev-o.899908

Анонимен каза...

И кво???Само приказваме нали-както винаги!!!А общината например си прави каквото си реши-кучето си лае-кервана си върви...

Анонимен каза...

Случайност?е да попадна на тази страница!изненада е че все още има отделни Човеци с национални патриотични позиции!Пита се защо разединението е приоритет?Идеи има,кауза-да,но
обединение и четници няма!в онези времена,преди
1990 в Троян имах съмишленик-ХристоЙорданов/бог
да го прости/бе технолог в цеха за плодове!
времена на борба и надежди! уви....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |