Наградиха даровити троянчета

* 32 индивидуални и 3 отборни награди на обща стойност 2885 лв., връчи ги кметът Донка Михайлова * Астрономът Момчил Петров бе предложен за годишна национална стипендия

ЗА СЕДМА ПОРЕДНА година Община Троян награди с парични премии деца с изявени дарби от тукашните училища. Хубавата инициатива е уредена нормативно с Правила за реда и организацията при предоставяне на закрила за деца с изявени дарби за 2012 г., приети от местния парламент. Церемонията по награждаването се състоя в петък (15 юни) в салона на Общината, а пликчетата на младите таланти връчи лично кметът Донка Михайлова. Общият размер на средствата е 2885 лв., осигурени от общинския бюджет; наградите са 32 индивидуални и 3 отборни.

ЗА ПЪРВЕНЕЦ НА ПЪРВЕНЦИТЕ бе определен Момчил Петров от СОУ „Васил Левски” – заради големите му успехи в областта на астрономията и конкретно за 3-тото място от XV Национална олимпиада; Община Троян е предложила на министъра на образованието да одобри изплащането на едногодишна национална стипендия за Момчил в размер на 1620 лв. Други сред отличените са: големият шампион в мотокроса Майкъл Иванов (195 лв.); по 130 лв. получиха Кристина Йорданова – най-добър млад готвач на България за 2012 г., Цветелина Наумова – с два златни медала от ДП по биатлон, Минко Донковски – републикански шампион по колоездене, и Радко Петков – с първо място от певческия конкурс за поппесен „Звездици за Лора”; с по 110 лв. бяха стимулирани Илияна Илиева – за второто си място в „Звездици за Лора”, и Калоян Мичев – втори на национално състезание по планинско колоездене; 90 лв. бе наградата за Ради Пълевски – призьор и национален състезател по биатлон.

ОСТАНАЛИТЕ ДАРОВИТИ троянчета, получили парични награди от 65 лв. до 30 лв., са: Василена Ангелова, Паола Пеевска, Илиян Петракиев, Петя Събчева, Ивана Буровска, Рая Маринова, Марая Стратева, Стела Гадевска, Марин Христов, Мариян Минков, Калоян Стоянов, Димитър Бакърджиев, Преслав Минков, Добромир Калистерски, Изабела Христова, Десислава Цонева, Никол Цанкова, Васил Лилов, Цветомира Димитрова, Анна-Мария Манушева, Лора Христова, Петър Румпалов, Андрей Илиев. Наградени бяха и три отбора от СОУ „Васил Левски” – юношеският по баскетбол (300 лв.), девическият по баскетбол (100 лв.) и тимът по тенис на маса (50 лв.).

ОТ НАС – честито на всички!

Т21

10 коментара:

Анонимен каза...

Само да отбележа, че Добромир Калистерски за втора поредна година е РЕПУБЛИКАНСКИ ДЪРЖАВЕН шампион, както по джудо, така и по самбо! Статията е меко казано непълна!
Добре е по-подробно да се спомене каво са направили малките таланти във всяка една сфера! Миналата година отбора по тенис на маса постигна уникален успех за нашия град като стана осми на републиканското първенство и май за първи път в историята победи школи като тетевенската, и плевенската например, за да стигне до финалите!
С уважение,
Христо Калистерски

Анонимен каза...

Ристе, не е толкова важно,дали ще го пишат момъка на село,важното,е че е шампион.Не се коси, и САМО ЛЕВСКИ!

Анонимен каза...

Честито на всички талантливи деца! Браво и на всички останали.
Всяко дете е талантливо и способно в някаква степен, стига да получи разбиране, внимание и обич от преподавателите, и да расте в добра семейна среда.

Анонимен каза...

Няма ли някой да е изучил нещо от науката в троянските гимназии, ами само борци, мотористи, биячи и пр. Не че не е модерно напоследък, само питам

Анонимен каза...

гордааа стара планинаааа

Анонимен каза...

ВИЖТЕ ДОКЛАДА НА САЩ ЗА БЪЛГАРИА.

Анонимен каза...

Дали пък не беше БългариЯ,а?

Анонимен каза...

Тцтцтцтцтц по 30 лева за деца където се трудят и учат за да станат хора и да избягат от това село,по 30 лева не ви ли е срам управници,никакъв срам по този начин им показвате че общината затъвва и нямат бъдеще...да се благодаря на Господ че се махнах на време от Троян...

Анонимен каза...

Ние също благодарим на Господ,че си се махнал!

Анонимен каза...

6ти БългариЯ се пише или поне така ни учиха в първо отделение
8ми и това са много,у тоо трояна

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |