Великденска изложба в новото Изложение

* Марияна Личева: „Напишете, че тук бе построен храм, Храм на изкуството. В Орешак се случи нещо велико!”

С МАЩАБНА Великденска изложба-базар „Троянските майстори”, представяща четирима изявени троянски керамици – Николай Йовков, Марияна Личева, Румен Георгиев и Надежда Христова, бе „предпремиерното” откриване (официалното е планирано за 11 май) на обновеното Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата в Орешак (14 април, събота).

ПРИПОМНЯМЕ – проектът по ОП „Регионално развитие 2007-2013”, спечелен в предишния кметски мандат, бе на обща стойност 1,465 млн. лв. (220 хил. от тях съфинансиране от Общината) и предвиждаше ремонт на 7 от 9-те изложбени палати, които бяха в плачевно състояние, плюс входа на изложбения комплекс и административната обслужваща сграда (Изложението, което е общинска собственост, е разположено на терен от 50 дка, а общата застроена площ е 4600 кв. м). Резултатът – в момента палатите (без две), входът, дворът и като цяло Изложението има съвсем друг вид, модерен, изящен, представителен и наред с това далеч по-функционален.

ТОВА, КОЕТО ИЗВЪРШИХМЕ, не бе самоцелно, а в посока на реализация на основните ни цели – осъществяване на синтез на изкуствата и представянето им по най-атрактивния начин, връщане на националната слава на Изложението, каза в словото си директорът Иван Чакъров, човекът с най-голяма заслуга за новия облик на културната институция. Хубава символика има в това, че първата изложба в новото Изложение става на Великден, желая и вярвам в успеха ви, заяви в краткото си слово кметът на община Троян Донка Михайлова. Специални поздрави към колегите си, с които от години работят заедно и в една посока, отправи директорката на Музея на занаятите в Троян Елеонора Авджиева.

„НАПИШЕТЕ, че тук бе построен храм, Храм на изкуството. В Орешак се случи нещо велико!”, сподели пред Т21 един от съучастниците във Великденската изложба-базар „Троянските майстори” – Марияна Личева. Г-жа Личева е керамик с име, познава Изложението добре и можем да се доверим на оценката й.
И от нас – поздравления!

Т21

Още по темата:

4 коментара:

Анонимен каза...

"ПРИПОМНЯМЕ – проектът бе на обща стойност 1,465 млн. лв. (220 хил. от тях съфинансиране от Общината)"

Гледам Ванката да е жив и здрав да почерпи,много засмян нещо ще требва да се оправил вече:):):)

Анонимен каза...

Браво Ваньо, браво Чакъров!Желая ти крепко здраве и още повече мъдри деяния.Най-после Изложението е такова каквото трябваше да бъде в изминалите години.Надявам се, че с интересните си идеи ти и твоят екип ще върнете отново туристическия поток към най-интересния и представителен за Общината тур. обект.
Стела К.

Анонимен каза...

Изложението става визитна картичка на Орешак. Но замислил ли се е някой- като дойдат чужденци и видят всичко това+ манастира и попитат за училището в селото, какво ще им покажат - вносните ученици (ромите).Г-жо кмет помислете, знаете МНОГО ДОБРЕ КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ.

СЛРД Троян каза...

Поздравления за Изложението.Дано има доста медийна намеса за Информиране в цяла България и по света.
Нека всички знаят и идват специално тук.Да стане като "Етъра',"Боженци".Защото всички знаем,че приходите идват от Чужденците

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |