Макариев срещу Ицата – делото се прекратява?

* Помирението ще стане факт преди съдебното заседание
на 24 април, научи Т21

СКАНДАЛНОТО дело за клевета на бившия председател на баскетболния „Чавдар” и член на УС на клуба Иван Макариев срещу основателя и доайен на троянския баскетбол – 86-годишния Иван Христов-Ицата, което тръгна на 17 ноември м.г. в троянския Районен съд и след няколко отвода на съдии бе прехвърлено в Ловеч, е на път да приключи с извънсъдебно споразумение, научи Т21. Припомняме – г-н Макариев заведе съдебния си иск заради статията на г-н Христов „Печалните куриози на троянския спорт” (бр. 24 на Т21 от 22 юни 2011 г.), където бе обвинен в липса на треньорски лиценз, лоша отчетност и злоупотреби.

ДЕЛОТО можеше и да не влезе в съда, тъй като в един ранен етап се тръгна към споразумение, но тогава не се получи. После – на първото заседание в Районен съд – Троян съдия Сийка Сеизова на няколко пъти подтикна двете страни към помирение; „Където има грешка, има и прошка. Стиснете си ръцете – така ще е най-добре за спорта в Троян”, подсказа решението г-жа Сеизова. Ищецът беше готов на подобна стъпка, но Ицата бе категоричен: „Не желая никакво споразумение, не знам защо съм тук и какво съм извършил”.

СЕГА ОБАЧЕ помирението е на път да стане факт и двамата баскетболни деятели да си подадат ръка, като г-н Христов е готов да се извини. Което и по наше мнение, изразявано неведнъж, ще е най-добрият изход от конфузната и неработеща в полза на троянския баскетбол ситуация. Следващото гледане на делото е насрочено за 24 април, но най-вероятно дотогава всичко ще приключи.

Т21

Още по темата:

4 коментара:

Анонимен каза...

1БЕЦ=3ИЦА

Анонимен каза...

Закърпете дупките бе влечуги жалки.

Тихомир от Кози вир каза...

Макариев показа характер и прости за обидите постъпи мъжки..

Анонимен каза...

Кои са пък тия Ицата и Макариев,че ни занимавате с тях.Няма ли кой да каже от къде агне за Гергоовден да си найда...........

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |