Решено е – до месец бутат циганските гета в Троян

* Донка Михайлова: „Всички трябва да сме равни пред закона!”
* Дон Цеци: „Защо мерките са насочени само към ромите”
* Инж. Илиян Пеевски: „Ще сезираме троянската районна прокуратура”
* Татяна Дончева: „Не може едни да опъват каиша, а други да си развяват байряка”


В КРАЯ НА МИНАЛАТА СЕДМИЦА кметът на община Троян Донка Михайлова проведе мащабна среща с представители на прокуратурата, полицията, социалните служби, шефове на отдели и дирекции в общинската администрация, общински съветници, партийни лидери, специално поканени външни експерти, сред които и юристката и бивш депутат от левицата Татяна Дончева. Присъстваше също лидерът на партия „Евророма” Цветелин Кънчев, както и представители на тукашната ромска общност. Темата на срещата – предстоящото премахване на незаконните цигански гета, съсипващи както реда и правилата в Троян, така и имиджа на града ни, и нагнетяващи социално напрежение и недоволства у останалите граждани; става дума за обиталищата на разклона за кв. „Попишка”, на Балабанския завой над Троян и при северния вход на града (до фирма „Тоникс”).

Г-ЖА МИХАЙЛОВА БЕ КАТЕГОРИЧНА – до месец тези градски „язви” не трябва да ги има. Аргументите й – намират се върху заграбени общински и частни терени, паянтовите бараки са незаконни и не отговарят на никакви строителни и други норми, хигиената е под всякакво ниво и са потенциални огнища на зарази и болести, сред обитателите има множество незаконно пребиваващи на територията на община Троян, масово се краде ток, битовата престъпност е много висока, не се спазват най-елементарните норми на градско съжителство…

ШЕФКАТА на троянската изпълнителна власт посочи и изход, съгласуван предварително – мургавите от споменатите троянски гета ще бъдат настанени в празни общински постройки в няколко троянски села и ще бъдат оземлени с общински земи в землищата на тези села, като Общината се ангажира да им помогне за стартиране на земеделско производство, както и за ремонт на предоставените жилища. „Това няма да става насилствено, но отсега нататък към ромите ще бъдат прилагани изискванията и нормите, които важат за останалите жители. В това число стриктно ще се проверява дали децата им ходят на училище, полагат ли родителите нужните грижи за тях, има ли спекулации със социалните помощи, спазва ли се изискването в Наредбата за oбществения ред на територията на община Троян каруците да са регистрирани и номерирани и т.н. Всички трябва да сме равни пред закона, това е същината на демокрацията!”, категорична бе Донка Михайлова.

„НАШИТЕ ХОРА не са престъпници. Правилата трябва да са еднакви за всички, но защо мерките са насочени само към ромите. Ще следя какво се случва в Троян и ако има дискриминация, ще сезирам Парламента и европейските структури. И да ви е ясно - никой не може да се подиграва с най-голямата етническа група в България”, заяви пък Цветелин Кънчев (дон Цеци).

„ПОРЕДНОТО БЕЗЗАКОНИЕ се очертава, но е така като не слушате какво ви говорим аз и „Атака”. С това изселване целите да отвлечете вниманието на хората от талибанското деяние с бутането на партизанския паметник в центъра на Троян и напъните да наложите на негово място „паметник на колоездача” Иван Хаджийски”. „Атака” изразява своя протест и възмущение и ще предприеме всички възможни мерки срещу тази и други подобни прояви на незачитане на човешкото достойнство и човешките права, както и срещу бруталното погазване и незачитане на законите в европейска България! Като първа стъпка ще сезираме троянската районна прокуратура”, заяви общинският съветник и местен лидер на партия „Атака” инж. Илиян Пеевски, подкрепяйки индиректно казаното от дон Цеци.

ТОЧКА НА СПОРА обаче сложи г-жа Дончева, известна с пиперливия си език и че не цепи басма на никого: „Не може едни хора в държавата да опъват каиша, а други да си развяват байряка и да овоняват пейзажа”.

Т21

Още по темата:

53 коментара:

Анонимен каза...

Време е за шооооу))

Анонимен каза...

С циганите ще е шоу,но след като "Всички трябва да сме равни пред законапо" по голямото шоу ще е като вземат да бутат незаконите гаражи тип бараки ,които са стотици най-вече в гетата смирненски,лъгът,буковец,младост и изобщо в целия град където има жил.блокове.Според мен това няма да стане никога.

Анонимен каза...

Циганите на село ,а Българите в гетото...Кои ли ще са "ощастливените"села?

Анонимен каза...

Честит първи април!

Анонимен каза...

Най-после нещо смислено! Разбира се, че тези катуни трябва да се бутнат! Аман от мангали навсякъде!!!!

Анонимен каза...

Напълно подкрепям в този случай г-жа Дончева и г-жа Михайлова!Време е вече някой да започне ДА ВЪВЕЖДА ред в този град и тази държава!Видя се,че това няма да е популистът Б.Б.,нито популистът И.П.Първият предпочита да раздава ТОЙ помощи,вторият - "да дава на прокурора".Аз предпочитам да се върши работа,да се започне от някъде!Дори и от Балабанския завой.
Между другото,да разбираме ли,че другите присъствали на срещата "политически сили" са били само миманс?

Анонимен каза...

Браво Генчо! Сигурен съм,че не си спал цяла нощ за да измислиш първоаприлска. Тая обаче ме тръшна по-корем. Ха,ха,ха.

Анонимен каза...

Браво Генчо! Сигурен съм,че не си спал цяла нощ
за да ни изнесеш някоя първоаприлска. Тая си я бива. Направо ме заболя корем от смях.

Анонимен каза...

№6, забрави ли, че днес е първи април? Миналият първи април Генади ни изненада, че зам.кметът на София Минко Герджиков е казал, че ще се кандидатира за кмет.
А за циганетата, какво да си кажем. Ми то си е държавна политика.Първо-те са се настанили върху частни терени и друго- нали като ги поринат ще трябва да им подсигурят къде да живеят.Не знам как да се реши този проблем

Анонимен каза...

1. Ако искате ток - плащате лиди цени и чакате. Циганите си го крадът.
2. Ако не платите тока, водата или се забавите малко - ви го спират. На тях не. Те нямат партида.
3. Каруците са участни в движението по пътищата. Защо ги карат деца по на 7-8 години. Те не правят ли катастрофи. Не нарушават ли закона за движение по пътищата. Защо нямат шофьорска книжка. Защото нямат средно образувание. Естествено.
4. Ако детето ви не ходи на у-ще ще ви мелят на главата всякакви институции. На тях-не. Те са само заради делегираният бюджет.
5. Ако вие правите секс с малолетна - "ще ви скъсат гъза" всички държавни институции, вестници и др. На тях може да се женят, правят секс с малолетни, защото им било "в етноса". В КОНСТИТУЦИЯТА никъде не пише такова нещо.
6. Ако вие си изкарате дъщеря си на пазара в четвъртък и обявите, че я продавате за 20-30 000 лева, защото е на 14, девствена и много добре може да краде - Пак "ще ви скъсат гъза!" А за тях телевизии идват, да си правят репортажи колко било хубаво това и каква "българска традиция" било това???
7. Ако надувате по цяла нощ тонколони в НЕЗАКОННИТЕ си гета и къщи и цял един квартал не спи - ще дойде полицията веднака за да ви глобят. В гетото полиция не идва. Никога! Колкото и да звъните.
8. Ако искате една беседка да си дигнете във вашият двор, където си плащате всички данъци - не може! Трябва куп документи, разрешителни и др. А те просто си харесват един имот...и готово!
9. ...има още много...., но докато те са основният "ГЛАСОПОДАВАТЕЛ" и политиците се бият за техните гласове, не за нашите - така ще е!
Не знам дали е първомайска шега на Т21 или не, но това е положението. По-добре няма да стане! Така че Общината да вземе мерки, но и ние не трябва само да "дремем и лаламе " тук или където и да е! Свободата си иска караджата!

Анонимен каза...

Само това да стане и ще гласувам и на следващите избори за Донка Михайлова!

Анонимен каза...

Пеевски е редно да му се помогне вече!!!!Пеевски е редно да му се помогне вече!!!!Пеевски е редно да му се помогне вече!!!!Пеевски е редно да му се помогне вече!!!!Пеевски е редно да му се помогне вече!!!!Пеевски е редно да му се помогне вече!!!!Пеевски е редно да му се помогне вече!!!!Пеевски е редно да му се помогне вече!!!!Пеевски е редно да му се помогне вече!!!!Пеевски е редно да му се помогне вече!!!!Пеевски е редно да му се помогне вече!!!!Пеевски е редно да му се помогне вече!!!!Пеевски е редно да му се помогне вече!!!!Пеевски е редно да му се помогне вече!!!!Пеевски е редно да му се помогне вече!!!!Пеевски е редно да му се помогне вече!!!!Пеевски е редно да му се помогне вече!!!!Пеевски е редно да му се помогне вече!!!!Пеевски е редно да му се помогне вече!!!!Пеевски е редно да му се помогне вече!!!!Пеевски е редно да му се помогне вече!!!!

Анонимен каза...

Абе 12ти на теб трябва да ти се помогне, че май немаш чувство за хумор , 1ви април е.

Васил Митков каза...

Вижте след статията :

Още по темата:
Морган Фрийман отседна в курорта Чифлик до Троян
Минко Герджиков се кандидатира за кмет на Троян

И двете са с дата 01.04. от последните две години!

Анонимен каза...

Ако първи Април и се еб@ват с нас, майчице какво сме заслужили населението на Троян ... Не просто да им бутнете сградите и да почнат да влачат и да си направят нови, а да ги изселите и на сапун бе ... . Аман вече, в тази държава освен с радикални мерки няма да стане иначе ...

Анонимен каза...

Циганина и на сапун да го вариш - лута ще стане.

Анонимен каза...

Идеята е много добра,но края й нещо хич не ми харесва.. според мен реда и спокойствието в селата ще се обърнат на 180 градуса! Все още има села,които са спокойни,подредени и до сега непокътнати от цигани,а сега какво ще стане?! Не искам и да си помислям..струва ми се,че само се прехвърля топката.Циганите-да си вървят там,от където са дошли!(говоря за тези придошлите,по време на избори,защото,колкото и странно да звучи,"нашите" цигани,които си живеят тук от години,не са лоши,не са толкова много и не са такава заплаха за града ни).

Анонимен каза...

Изключително ГРОЗНО ще е , ако това наистина е шега за първи април , защото това е толкова наболял проблем за нашия град и хората които постоянно си патят от тези гета заслужават сериозно отношение по този въпрос и веднъж за винаги да се разреши този казус !!! Надявам се автора на статията да потвърди или отрече тази статия !

Анонимен каза...

Мнението на 17-ти вече е попадение. Вярно е това, че "нашите" си цигани си живеят тук откакто аз се помня (от около 30 години) и не създават проблеми на никого. Троян не беше "цигански" град, но напоследък се промениха нещата и там в отицателна посока. И аз съм ЗА - да изчистят града от новодошлите приоди. !!!

Анонимен каза...

"Свободата си иска Караджата"!!!!
Браво,№10-ти,поздравления за прозрението!
Има ли и други?

Анонимен каза...

Поздравления,Генадий,Донка отговори!Но действия няма да има!!!

Анонимен каза...

Гладна кокошка - просо сънува.
Честит Първи април!

Анонимен каза...

Еееее,тъкмо се зарадвах!!!!

Анонимен каза...

Генадий, ти бъзикаш ли се с нас???
Ако е вярно, би било чудесно, но едва ли... 1 април е все пак.

Анонимен каза...

Майтап, майтап ама на голо дупе си е живо е.....

Анонимен каза...

Това е голям проблем дано наистина е вярно. Но може Гендаий да си е направил поредната лоша шега.

Анонимен каза...

Осъзнавате ли каква загубена държава сме след като такъв наболял проблем с такова крещящо погазване на законите ,хората го възприемат само като първоаприлка шега ,а политиците са абдикирали напълно и дори не смеят да го коментират.

Анонимен каза...

ЕЕЕЕЕЕ супер,за 1во априлска шега,а и да е истина НЯМА ДА СТАНЕ,тия гласове след 1 година ще трябват пак било на герб или бсп-те нали са едни същи........ще се прекръста АСАН ако стане!

Анонимен каза...

Аиде пак на циганите ще си искараме ядовете!!!, всичко ни е наред..а кака Донка и Дон Цеци доидоха за най важната си мисия в града да ни помогнат да напалим огъня на етническо напрежение , ще кажете че толерирам циганите..неее циганин и коза в къщтата си не пускайте! Но смятате ли че Миня и циганския проблем са ви най важни,голямо заблуждение е за вас да се занимавате с тези щастливи хора..мисля че форумът е осеян само с изцепки и глупавите ви глави не раждат абсолютно никакви решения по какъвто и да е въпрос...добре!!! като направите циганите на сапун,кой ще мете улиците,кой ще върши черната и мръсна работа в града...вие ли??? и
смятате ли че вашия жалък живот ще се подобри..!? Горещо подкрепям становището на Г-н Пеевски!!!

Анонимен каза...

Здравейте!
Уважавам и ценя мненията на Илиян Пеевски, но този път мисля че сбърка с това си мнение, много, много.
Циганските гета, насред пътя, наистина са голяма язва за троянци/и не само/.Никой кмет досега/разбирайте от 20-ина години/,даже и не помисли за решаване на този казус.
Минавам доста често покрай, така наречения"цигански завой". Ами там къщите се роят на 2-3 месеца.Започве се с конюшна и след време става къща.
Приветствам твърдото желание и намерение на г-жа Михайлова, за разрешаване на проблема.

Анонимен каза...

ПОСЛЕДНО МАЙТАП ЛИ Е ТОВА ИЛИ ИСТИНА. ЗАЩОТО АКО Е ИСТИНА ИСКАМ ДА ПРЕДЛОЖА ДОНКА МИХАЙЛОВА ДА БЪДЕ ИЗБРАНА ПОЖИЗНЕНО ЗА КМЕТ НА ТРОЯН.

Анонимен каза...

Дори да е лъжа не е лошо управата на града да прочете и да реши проблема с тоталното циганизиране на града ни.

Анонимен каза...

Честит първи Април със закъснение :)

Анонимен каза...

Бутнете, бутнете циганските колиби, и ще ви гледам сеира,вие как си мислите че циганите няма да ви направят вендета,бъдете сигурни че необеспечени оставени без покрив без переспектива за живот в града..!!някой от тези който са помогнали за това сигурно ще пострада!!!Поне им даите време да си намерят квартири или да се изселят,ако деиствате брутално с багерите директно..на някой ще му ходим на свиждане в болницата.Нека не съм черноглед но циганите са с гореща кръв и не са толкова търпеливи и толерантни и са склонни към отмъщения..пък било и на багера.Апелирам към внимание на изпълняващите тази деликатна операция по бутането на гетата!!!

Анонимен каза...

Аз подържам 34 ти, и приканвам към внимателен подход към въпроса със гетото..даите време на ромите да си решат жилищният въпрос ,а на бързо и безотговорно изпълняващите проекта пожелавам приятно оздравяване в градската болница и на багера успешен ремонт:)

Анонимен каза...

Явно някои хора тук,не вдяват майтапчийската статия...Тейк ит изи френдс,тейк ит изи...

Анонимен каза...

Майтап на голо.....,ама някой хора си го взимат на сериозно!!!

Анонимен каза...

Абе не е лошо този майтап да стане реалност си мисля.

Анонимен каза...

По-далеко мангасарята от нас.
А може и сапунец да ги претопят :р

Иванко каза...

Дон Цеци е престъпник! Дерзайте, Г-жо Михайлова,
Дано успеете.

Анонимен каза...

Софи Маринова - КМЕТ на Троян!

Анонимен каза...

Колю Цигантъ - Зам кмет ТСУ и Европроекти

Анонимен каза...

До Г-жа Михайлова,относно исказването на 16ти и 39ти и такива като него.. ето с какви хора и какви мандалитети ще дискутирате проблемите на общественноста на гр.Троян!!! Какво бихте казали по въпроса,това ли е истината за малкото останали българи в града,психясали,безпарични критикари,обвинявайки за окаяната си,лайняна съдба,причинена не от тези който искат да направят на сапун, куцо сакато и безобидно независимо от неговата расова принадлежност!!!Съжалявам но аз не бих участвал с такива нацисти на една маса камо ли да решавам съдбите на хората..па били те и роми...не виждам и когато циганите станат на сапун,кой друг ще обвинят за бедността и мизерията си с която няма да се разделят до гроб.

Анонимен каза...

43-ти, ти къде прочете подобни намерения за срещи,дискусии и участия?

Нели Генкова каза...

В този сайт настана истинска априлска каша. Някои възприеха първоаприлската лъжа в горния материал за истина, други - истинската покана на г-жа Донка Михайлова към ФорумЪТ за лъжа (заради датата 1 април, на която беше отправена). Мисля, че причината за всичко това е нашата шантава българска действителност, в която всичко е възможно и която ще ни направи луди отвсякъде. Но поне е весело! Поздрави, макар и на 2 април, към всички, които не губят чувството си за хумор.

Анонимен каза...

Поздрав от и за всички - и весели и тъжни луди. Нормални не останаха.

Анонимен каза...

Много гадна беше тази шегичка за циганските "квартали". Само хора, които не живеят около тях, могат да я спретнат...........
Да се разходят шегаджиите около тях, да ми поровят циганите в контейнерите под носа, да ги подгонят многото цигански кучета и да видим тогава дали ще им е майтапчийско настроението.

Анонимен каза...

Мама им циганска .. да ги изтребят до един! То бива долно племе ама като тях няма ! Вчера ги гледам на автогарата висят по 10 и се чудят какво да " си вземат" .. Ама дано се получи това и да ги разходят .. там някъде надолу към южната съседка , и да се молим наблизо някое язовирче да се излее и да ги прати вдън Анадола .. поне ще са долу-горе сред свои там .,

Анонимен каза...

М/SI: Закъснял съм и съм пропуснал статията, но се коригирам с коментара си. Ако аз видя, че премахват незаконните постройки на циганите от посочените от общината места, декларирам, че веднага отивам на очен лекар, та да ми провери зъркелите дали са в ред и правилно ли виждат. Лично ще представя на уважвания от мен Генадий Маринов бележката от очния лекар с което ще удостоверя, че действително съм ходил там.Убеден съм на 99,9% че няма да ми се наложи да ходя на очен лекар.

Анонимен каза...

Еееее и ти ли се върза на шегата по случай 1-ви Април ?:)

Анонимен каза...

eeeeee maika vi da eba i gquri,viq se nasraxte,varvete pri ciganite da vidite kav kur 6te qdete,6te si tragnite bez glavi nadolo kam ,Bolnicata.

Анонимен каза...

Искаше да кажеш нещо ли?

Unknown каза...

ne hubavo dase podigravate gospot ima i tesa hora

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |