Подкрепяме „Часът на Земята”

* Донка Михайлова: „Това е символичен жест, който показва нашата загриженост” * Да изгасим осветлението за един час – днес, 31 март, 
от 20:30 до 21:30

ОБЩИНА ТРОЯН за четвърти път се присъединява и подкрепя инициативата на Световния фонд за дивата природа и на 31 март (събота), от 20:30 ч. до 21:30 ч. ще изключи осветлението в сградите на централния площад „Възраждане“. „Това е символичен жест, който показва нашата загриженост и тревога от настъпващите климатични промени”, заяви кметът на Троян Донка Михайлова. Г-жа Михайлова призовава всички троянци да се присъединят към инициативата и заедно с милионите хора по цял свят да изгасят осветлението в домовете си за един час – от 20:30 ч. до 21:30 ч. на 31 март.

КАКВО Е „Часът на Земята“? Мотото за 2012 г. е „Аз правя, ти действаш!“. А целта е всички да покажем, че всеки е в състояние да промени света, в който живеем. Започнал като кампания, приканваща жителите на Сидни (Австралия) да угасят осветлението за един час, „Часът на Земята“ се разрасна и стана една от най-сериозните инициативи за борба с климатичните промени.През 2011 г. „Часът на Земята“ подобри рекорда си, като в инициативата се включиха 135 държави и територии - участваха повече от 5200 града (сред тях и Троян) и над 1,8 милиарда души по цял свят.

Маргарита Генкова, PR на Община Троян

Още по темата:

16 коментара:

Анонимен каза...

Какво осветление ще гасим,та той шалтера на Троян отдавна са го дръпнали.

Анонимен каза...

Аз ще гася. Защо все се дърпаме и правим на различни. Нужна ни е повече солидарност.

Анонимен каза...

Ще се присединя към усилията да сме част от световната общност. Стига сме се правили на много специални.

Анонимен каза...

Това дали ще загасим лампите или не, не е толкова важно. Важно е, че живеем в имагинерен свят, и то имагинерен за обикновенните хора, които си плащат редовно сметките, редовно данъците, редовно задълженията си. Имагинерен е защото всички тези които изброих, са донори на държавата и на хората(мангалите), които не плащат и най-безотговорно крадат.
Лампите, ако можеха да ни накарат да се замислим, защото призивът за загасването за един чмас на лампите, за мен е в коренно противоречие с известната китайска поговорка" Под лампата е най тъмно". с този призив да не би управляващите да искат да ни насочат, че ако угасим, белким ще ни просветне в тъпите кратуни, дето са заспали летаргичен сън вече почти 23-24 години и нищо не е в състтояние да ги събуди, кратуните ни тъпи де!
Съмнявам се! Те пак са ни изследвали и са наясно ,че от нас всичките целокупно и чеп за зеле не става и затова си ни ебават както си искат.

Анонимен каза...

Дали ще загасим лампите или не, няма отношение към управляващите, а към самите нас и природата. Данъци си плащал и по Тошово,а режимите на тока, за да изнася ел. енергия за Турция срешу валута си забравил.

Анонимен каза...

Хайде стига вече с деня на това и онова! Какво ни пречи всеки ден да бъде Денят на Земята, като пестим електричеството винаги, когато можем! Да не говорим, че се прахосва ток, заради старата преносна мрежа. Това е същото лицемерие, като със сираците по Коледа.

Анонимен каза...

Много е угодно така един път годишно да се сещаме за климата, за Земята, за сираците... а през останалото време - лапай, консумирай!

Анонимен каза...

Аз достатъчно съм помогнал, на Земята макар и принудително, като стоях една седмица без ток заради ЧЕЗ, и "големият" сняг и проблемите им по високото :D, та те по равното не могат да се оправят какво ли правят по "високото" в този "голям" сняг. Хайде моля ви се Донка да почне да си кърпи дупките по пътя, и да не се прави на солидарна ...

Анонимен каза...

Номерче 8, Донка не ти е другарче от детската градина за да се обръщаш към нея така. Не може да започне да ти пълни дупките, защото асфалтобазите още не работят.Аман от толкова елементарни хора в тоя сайт.

Анонимен каза...

Абе 5, защо пишеш глупости, не мога да си обясня. Тогава токът беше 2-3 стотинки, сега е 17-18ст. при почти същите заплати в номинално отношение.
Не съм се зажалил за Тошо, но преди да упрекваш №4, прочети какво е искал да каже между редовете, не бъди толкова първичен!
Или "Не е важно кой какво казва, а единствено важно е АЗ какво мисля. Другите да си гледат работата"
И друго, каква природа ще спасяваме с един час годишно гасене на лампи?
Несериозно е!

Анонимен каза...

10. Има ли разлика между отношение и спасение за теб ? Другото съм прочел в и между редовете.

Анонимен каза...

В събота 31.03.2012, сатанистите властващи над света, за пореден път ще отдат почит към своя господар на мрака. Кампанията „Часът на Земята“ е чист сатанински култ към Сатурн. !!!!! Събота – SATURday!!!!!
Хората в своето престъпно невежество, сляпо следват различни гръмки фрази, без да вложат и капка РАзум и така вземат страната на тъмнината. Кали Юга, тъмната епоха свършва в края на тази година. Луцифер и неговите слуги, правят всичко възможно да повлекат след себе си, колкото може повече души, които ще останат в трето измерение и цикъла на Самсара.
Символичното угасване на осветлението е символично заемане на страната на мрака и Луцифер, името на който означава Светлоносец, но това е отразена светлина, а не истинска такава. Хората, които ще изгасят осветлението за !!!един!!! час, ще променят причинноследствените връзки в астралния свят с всички негативни поледици за тях самите и за целия свят.

Анонимен каза...

12/ Изпратихме астрални телеграми до древна Гърция и римската империя също и до идните поколения чрез Back to the Future Delorean Time Machine, че се касае за подкрепа на WWF.

Анонимен каза...

http://www.youtube.com/watch?v=u0JjACOZ9Tc

Анонимен каза...

11 ти, сцялото си уважение към Вас ще си позволя да Ви запитам, защо ще има отношение като не се цели спасение. Не ме кефите нещо, много първично го давате, никакво въображение. За компромис и уважение към мнението на инако мислещите, изобщо не поставям въпрос!

Анонимен каза...

15-ти. С уважение към Вас ще се опитам да Ви отговоря. За разлика от Вас, някои части на вашите коментари ме "кефят". Например " защото всички тези които изброих, са донори на държавата и на хората(мангалите), които не плащат и най-безотговорно крадат. Ето, показвате
как различното прилагане на законите в зависимост от това, на кого се прилагат, води до дискриминация. С такива изявления Вие създавате в читателя отношение към дадения проблем, като надявам се търсите съмишленици и "пробуждането",а крайната Ви цел е "спасението" тоест промяната. Ето паралел межу действието на WWF и Вас.Много от хората са забравили,че и те самите са част от природата. "За компромис и уважение към мнението на инако мислещите" - от мен почит към всеки, които има аргументирано мнение и фундиран подход към разрешаването на проблем, и се е заел с подобряването на каквото и да било в полза на хората.
Моите почитания

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |