Кънчо ни върна към Кънчо Путкодеров

* „А защо да не поискаме от ЕС да признае Кънчо за българска марка като киселото мляко и луканката?”

Взето назаем

Преди дни една здравно-образователна листовка, предназначена да ограмотява учениците как се слага презерватив и да ги предупреди, че сексът трябва да се прави безопасно, предизвика люти кавги и спорове. Любопитното е, че въпросната листовка, озаглавена „Приключенията на Кънчо” и съдържаща 12 картинки със стихчета към тях, е издадена преди цели 10 години от тогавашното ХЕИ, през 2010 г. е преиздадена от столичната РИОКОЗ в рамките на кампания срещу СПИН-а, а наскоро от столичната здравна инспекция я качили в сайта си. И след скандала скоропостижно я свалили. Защо бе цялата дандания? Може би защото главният герой в листовката е пенисът Кънчо; и че, вероятно, някои провидяха като негов прототип скандалния Кънчо Путкодеров от едноименната сатирична поема на големия ни поет Пеньо Пенев.

По-долу ви представяме коментар по темата, взет назаем от Frognews.bg
Т21

*****

ЦЯЛАТА СТРАНА ГОВОРИ за Кънчо. Кънчо това, Кънчо – онова, ах милият Кънчо, ех смешният Кънчо, уф тоя простак Кънчо... Някак неусетно след зимните облаци не пролетта, а Кънчо огря страната. Кой е Кънчо, ще попитат непросветените. Кънчо е, как да кажа, пенис, пишка (използват се също кур и хуй).

ВСЪЩНОСТ СИТУАЦИЯТА е следната. Преди 10 години някой е измислил смешки с главен герой пениса Кънчо. Прибавил е цветни картинки и се е получило нещо като агитационен материал. Целта е повече от благородна: да се научат децата и младите хора как да се предпазват от СПИН. Главното усилие на героя е да си надене презерватив. Защо точно сега Кънчо облада родния информационен поток? Много просто: някакъв журналист попаднал на листовката и... медиите подеха топката. За броени часове Кънчо от смешновата и забавна пишка се превърна в цунами, торнадо и тайфун, които пометоха Първанов с неговия кънчовски напън да яхне БСП, бонусите на министри и зам.-министри, дори цените на тока и парното (и яйцата - бел. Т21). Социологът Кънчо Стойчев пък трябваше да мине в нелегалност за известно време в този сюблимен момент, по разбираеми причини.

НЕВЕРОЯТНИ ГЛЕДНИ ТОЧКИ, гости и мнения се изредиха в сутрешните блокове на телевизиите. Което за пореден път показа, че ако няма наводнение, жертви и гранде политически скандал – медиите губят дар слово, образ и дори кураж за намиране на сюжети. Някои наричат това липса на професионално въображение, други му казват безсилие, а за трети е просто матрица. Подават на водещите Кънчо и те се хващат с две ръце за него. Милият Кънчо, този медиен спасител. Този обществен вдъхновител! Този нравствен покорител! Интересно е дали някой социолог (защо не и Кънчо Стойчев) ще си направи труда да проучи как би се отразил пишльока Кънчо като тема върху датите 3 март, 19 февруари и 6 септември да речем. Дали няма... Хич не е сигурно.

НЕКОЛЦИНА спиноведи, сексолози, културолози и обикновени журналисти направиха връзка между появата на здравно-просветно обоснования Кънчо и рожбата на ранно-социалистическия реализъм в българската поезия Кънчо Путкодеров, свенливо наречен в някои тв студиа „герой на Пеньо Пенев”. Ярки доказателства за авторството на поета с ватенката липсват и до днес, но асоциацията е очевидна. Така или иначе треската по Кънчо продължава. И не е никак странно, защото уж елементарният, глуповат и смешен Кънчо е на нивото на немалко нашенци – незрели, зрели и презрели.

А ЗАЩО ДА НЕ ПОИСКАМЕ от ЕС да признае Кънчо за българска марка като киселото мляко и луканката? Не са чак толкова много баш българските неща. Очевидно Кънчо е едно от тях. Ето ви и поемата, която всъщност дава живот на героя с това романтично име.

Маргарита Терзиева, Frognews.bg




Поема за Кънчо Путкодеров

Цялата поемавиж ТУК *

* ВАЖНО! Предупреждаваме хората със слаби сърца, без чувство за хумор и професионалните моралисти да си изключат компютъра или да кликнат
с мишката някъде другаде.

31 коментара:

Васил Митков каза...

Според мен е грозно ,че такива медийни торнада и предхождащите ги цунамита за бонуси ,данъци и политически интриги пометоха темата 3 март.Няма нито ред посветен на Националния празник 3 март!Не съм чел печатното издание-може там да има.
Иначе няма спор колко важно е сексуалното възпитание на подрастващите ,въпросът е да се намери най-подходящия начин от специалистите.

Анонимен каза...

Поздравявам всички дами по случаи 8ми март.
Пожелавам им повече "кънчовци" на този ден.

Анонимен каза...

от Уикипедия:"Международният ден на жената се празнува всяка година на 8 март. Това е ден за международно признание на икономическите, политическите и обществени постижения на жените.

Започнал като политическо събитие на социалистите, празникът постепенно става част от културата на много страни (предимно Източна Европа, Русия и страните от бившия Съветски блок). В някои страни денят губи политическата си окраска и става просто повод за мъжете да изразят своята симпатия и внимание към жените около тях (предимно колегите-жени) - нещо като комбинация от западните празници Ден на майката и Свети Валентин. В други страни темата за политическите и човешки права на жените, отстоявани от ООН, са силно застъпени и на политическата, и на обществената борба на жените по света се гледа отговорно и с надежда.
Денят е официален празник в Албания, Армения, Азърбайджан, Беларус, Босна и Херцеговина, Камерун, Казахстан, Китай, Киргизстан, Куба, Република Македония, Молдова, Монголия, Полша, Русия, Сърбия, Таджикистан, Украйна, Узбекистан, Черна гора и Виетнам и се отбелязва от мъжете като подаряват цветя на жените около тях — майки, съпруги, приятелки, жени-колеги.
По предложение на германската социалистка Клара Цеткин се приема: всяка година в една от първите недели на пролетта да се празнува деня на работничките и на международната им солидарност, с цел да се мобилизират широките женски трудови маси за борба за равноправие с мъжете във всички обществени сфери на живота. "

из речта на един шофьор на такси тази сутрин: "не е важен тоя празник, важно е че пак пиене ще има!"
Ха, наздраве!

Анонимен каза...

Първият Ден на жената е отбелязан на 28 февруари 1909 в САЩ по инициатива на Американската социалистическа партия.

Идеята за създаване на международен ден на жената се появява след бурната индустриализация и икономическа експанзия в началото на 20 век, която поражда протести за подобряване условията на труд. Календарната дата се свързва с първата масова проява на жени работнички, състояла се на 8 март 1857 в Ню Йорк. Жените от шивашки и текстилни предприятия излизат на протест против лошите условия на труд и ниските заплати. Работничките са атакувани и разпръснати от полицията. Две години по-късно, на същия месец, тези жени създават своя първи работнически синдикат. Съществуват обаче мнения, че този факт не е потвърден, а е бил измислен през 1955 г. вероятно с мотива празникът да се отдели от комунистическата идеология. Това е важно за борещите се за права на жените в Западна Европа и САЩ през годините на студената война

Анонимен каза...

Важното е, че се чества и в Камерун!!!

Анонимен каза...

Ми да,а и в Камерун е топло,а маймуните са по дърветата и крадат единствено банани!

Анонимен каза...

еи,тия който пишете тези простотий,какви ли сте.

Анонимен каза...

Настъпиха страшни времена - руши се всичко!Ето например напоследък "Дебел сняг - голям комат",нещо,което смятах за непоклатимо е на път да рухне с гръм и трясък!Оказа се,че снегът трябва да е до 30 или 40 см ,иначе - край,житото фалира и т.н.Няма майтап,Бойко го каза....
Добре поне,че благодарение на същият корифей най-после сме на път да разрешим дилемата кое е първичното - яйцето или кокошката?Смятам,че вече спор не може да има!Яйцето се наложи категорично,но ще трябва да "повлече" след себе си и хляба,а някои предричат и други подобни.Все пак,не е важно ти какво знаеш,а какво казва Бойко!

Анонимен каза...

ГЕНЧО изтегли цялата поема за Кънчо от"Frog news" та да се образоват младите.

Анонимен каза...

Та да довърша....
Единственото,което остана непроменено в този променящ се свят е Кънчо Путкодеров,този похотлив гений,който не цепи басма никому.Напоследък го видяли да набикаля къде министерският съвет.А дано.....

Анонимен каза...

8 ми за хляба си прав! Току що съобщиха по БТВ, че в новините от 19 00 ще стане въпрос за това.
Боко яко управлява държавата, е вярно че няма представа накъде, но го прави с вещина и се перчи като пуяк на бунище. До сега доказва единствено, че управляващите са същите, като предишните. Вярно, той обеща друго! И ни за това го избрахме, но се указа, че по нищо не се различава от преждите.

Анонимен каза...

произходът им е един същ,но всеки следващ е все по"качествен" управник.

Анонимен каза...

За 8ми март-ден на курви и педали
Асан от тлапето

Анонимен каза...

Асане, клавиатурата ти ли свърши или акъла бе брадчед, та си спрял така изведнъж на средата на изречението, че нищо не казваш???!! Е на токива като теб хвала! Блажени са нищите, както се казва в Библията!

Анонимен каза...

12–ти, и така може да се каже–всяко предходно правителство, по–добро от следващото.
Да са ни живи и здрави, като няма по–кадърни.
Честит празник на всички жени и майки! да бъдат обичани и уважавани!
За Кънчо? Да е разумен и предпазлив!!!

Анонимен каза...

Всичко отива по дяволите в тая прекрасна държава!
Оставихме се на шепа идеоти да ни унищожат и да създадът още купища гадове като тях.
Вече не се знае кой какъв малоумник е, на кой слугува и му се дупи
Само ние сме такива от 600г, а сега дори собствените ни идеоти ни клатят повече от турците едно време, а сега се превърнаха и в законни "ебачи"
В момента няма нищо по лошо от това, а размерите на кражбите и облагите от власт са чудовищни но по лошото е че хората ни са по бедни и от турци и цигани и кви ли не "сънародници", т.е. цените всички стоки растат ежедневно и са прекалено високи "европейски", а стандарт - НЯМА!
България просто ще изчезне заедно с гражданското самочувствие, българоубийци гадни!
Нагли крадливи педали малоумни. Велчевци, мелчевци и кви ли не подобни лъжливи копелета.
Кой от вас си доказа доходите за милиарди, а? Или "нямате" такива. Или и царя не е пияндурник и комарджия и затова се върна в България, защото "не дължи" нищо на никакви казина и прочее! Най големия лъжец в новата ни история, но и той бе само пионка на "лидери" в сянка
Нещата в България са много зле и най вече защото на хората престана да им пука за каквото и да е. Всеки си е наврял главата в задника и не си я вади само и само да преживее някой и друг спокоен ден, но докога ще се крием като мишоци да ни мачкат и унищожават с кви ли не измислици, интерпретирани отново и отново с цел облага на партии и личности!
Я се огледайте какво се случва на югоизток и югозапад от нас! Чак се радвам като ги гледам как се борят хората за свобода, а ние се водим свободни, а какви сме всъщност!? Но нали управниците са огледало на хората които управляват. Явно май си заслужаваме всичко това
Господ да пази България!

Анонимен каза...

Асан от Горно ТЛАПЕ каза:
Уважаеми 14ти не ,че клавиатурата свърши ами отидох до тоалетна,а твойта "Е на тОкива като теб хвала!" какво ще рече?
Кога България е била свободна държава след Симеон --200години византийско,500год. турско,а после който ни нее хванал той ни не е клатил до великата револУИция през лятото на 2009г ,когато дадохме родината си чрез "демократичен" вот на фирма "Г.Е.Р.Б" Е оод
занимаваща се с ........вие знаете -БОНУСИ
хахахахахахахах

Анонимен каза...

16, не оставяйтне Бълългария в ръцете само на Господ
В изказването сте зависим, най вече от сдамия себе си!Вие обвинявате тези "долни твари" , МАЛОУМНИЦИТЕ. За свободата искам само да споделя с Вас: СВОБОДАТА Е КАТО ЛЕКАРСТВО! НО В ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА, ВЛИЯЕ КАТО НАРКОТИК!!!

Анонимен каза...

Пенчо бре чети.
Пенчо не чете.
От Славейков - баща.
Разпределят си пари за брошури и глупости.Славейков искаше да ни образова с тези думи, а с този текст искат да образоват младите хора на България управляващите на родината ни. Те това ще оставят и в историята ни.

Анонимен каза...

Честит празник и на баба Пенка, да е усмихната, лъчезарна, позитивна и да създава добро настроение на околните.

Анонимен каза...

Баба Пенка каза–"Помага се на кон, който тегли!"
Весел и хубав ден!!!

Анонимен каза...

Каква позитивност от баба ти Пенка, 98% от коментарите са негативни? Млади хора, а негативно мислещи, засрамете се!!!

Анонимен каза...

Абе някой да знае какво стана със стандарта "Стара планина" на Миро Мършата и Боко Кратуня?Според мен същото ще стане и с яйцата,и с хляба - ще поскъпнат и ще си остане същото!!!!Който доживее до пролетта - жестоко ще съжалява!!!Помнете ми думата!

Анонимен каза...

Таман е. И по-зле ще става, докато наистина бъде тотално изличен тоз глъв народ.

Анонимен каза...

Точно тъй!
Само с едно допълнение - пише се "глъф".

Анонимен каза...

Като за начало на министър Найденов и на неговия патрон им препоръчвам,ако толкова много им се играе с яйца,да си поиграят с тези в слиповете си!Всеки от тях има по два броя,напълно достатъчни за целеви и ползотворни занимания сутрин рано,когато при мъжете има пик на подходящи за целта хормони.Само така могат да съчетаят полезното с приятното и ще има не само яйца от щастливи кокошки,но и щастливи мъже с щастливи яйца.А по въпроса за българските "медии" трябва да се говори като за умрял човек - или добро,или нищо.Аз няма да кажа нищо.

Анонимен каза...

Относно изконно троянската дума "глъв" - идва от "гълВотия"! Пък и не знам да има прилагателни от мъжки род в българския език, които да завършват на "ф"!

Анонимен каза...

"До края на годината всички българи трябва да върнат подаръците от рожденните си дни в офиса на ГЕРБ"- Никола Стойнов от профила му в Туитър.

Анонимен каза...

Спокич,във форумите граматиката не е толкова важна при правописни грешки, за разлика от една друга запетайка, струвала на троянци едни леки 3(три) милиона лева глоба....
(Из приключенията на една маймуна)

Анонимен каза...

29ти Ки са тия 3(ТРИ) милиона бре другаря Спокич?
28ми Имам 1използван презерватив ,къде да им го дам(едната част за сметана за торта ,другата за балон по време на иСбори)
Асан

Анонимен каза...

Кънчо рано се събуди
и започна да се чуди.
На главата му червена
Запулсира вена.

Пудел бял във мрака джафка,
Иде кака кукумявка.
Кънчо от дюкян излиза,
Кукумявката прониза.

Хвърляй, Кънчо, хвърляй семе
Кукумявка да зачене!
И без лицемерни маски
да решим проблема демографски!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |