Ловешката областна и заместниците й без бонуси

* Ваня Събчева, Сашо Данков и Пламен Огнянов не са взели горница към възнагражденията си за 2011 г. * Бойко Борисов: „В петък ви е крайният срок”
Гореща тема

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ на област Ловеч Ваня Събчева и заместниците й Сашо Данков и Пламен Огнянов не са взели допълнителни бонуси към заплатата си за изтеклата 2011 г. Това отговориха от областната администрация на питане на Т21 в края на миналата седмица (2 март). А въпросът ни, както се досещате, бе предизвикан от гневното изявление на премиера Бойко Борисов на заседанието на кабинета на 29 февруари. Причина за острата реакция на министър-председателя бе добилата публичност информация за 5-цифрени финансови добавки, взети от шефката на НЗОК д-р Нели Нешева и други висши чиновници и последвалото официално запитване от страна на ДПС.

НА ВЪПРОСНОТО ЗАСЕДАНИЕ г-н Борисов заяви следното: „Мисля, че тук, в този кабинет, ясно и точно казах, че длъжностните лица министър, зам.-министър, началник на политически кабинет, областни управители, заместник областни управители в условията на криза няма да взимат допълнителни пари. Едни ги наричат бонуси, други – ДМС (допълнително материално стимулиране), трети – от участие в бордове, и т.н. В петък (2 март) ви е крайният срок - който е взел, повтарям, от тези длъжностни лица: министър, зам.-министър, началник на кабинет, областен управител, заместник областен управител, който не ги е върнал или дарил в сметката за болните деца, в понеделник (5 март), ако е министър, ще има структурни промени, ще внеса в парламента за смяната му, ако е зам.-министър, ще го уволня, ако е началник на политически кабинет и не е уволнен от съответния министър, ще бъде сменен министърът”. Финансовият министър Симеон Дянков пък обяви, че открива отделна сметка, за да събира в нея бонусите, взети от чиновници и държавни служители.

СПОРЕД сайта www.razkritia.com от финансовото министерство са заявили, че справката кой и колко е върнал ще е готова на 7 март. Някои от „потърпевшите” обаче избързаха и сами огласиха върнатите бонуси: зам.-финансовият министър Владислав Горанов – 18450 лв., двамата зам.-министри в здравеопазването д-р Кирил Добрев и Десислава Димитрова – общо 19000 лв., строителният министрър Лиляна Павлова – 1400 лв., икономическите зам.-министри Иво Маринов и Делян Добрев – съответно 10195 лв. и 12769 лв., и др.; също областните управители и техни заместници в Пловдив, Перник и Велико Търново.

Т21

28 коментара:

Анонимен каза...

Браво на нашта гордост!!!!!!

Анонимен каза...

Боже,хайде да им съберем на хората от нас ,че многодобрини ни сториха.....1

Анонимен каза...

Браво на преданните комунисти.

Анонимен каза...

По-големи комунисти от двама, тримата щатни плюячи в този дезинформационен форум няма !

Анонимен каза...

Гледайки икономическата ситуация в страната къде са акумулирани благата от 1944, та до сега ????

Анонимен каза...

Сашо Данков пак ги е скатал. Хитрец е той!

Анонимен каза...

Генади,виж какво ви казва 4ти ,стига сте дезинформирвали хората с вашите ежедневни публикации за ГРЕБШЕ.КОМУНИСТИ С КОМУНИСТИ!!!!

Анонимен каза...

Е.ати хората сте,един път нашите управници да са направили нещо добро и вие ги корите ,затова другите са прави -кради колкото МОЖЕШ-1съм

Анонимен каза...

М/SI:Областната администрация е неоправдав лукс който държавата поддържа.Като капак има областен управител и двама заместници. Това е излишна структора която аз оприличавам на бостанско плашило-не върши работа но го има, за да плаши гаргите/ не и тези които трябва/. Държавната собственост по места е малка и не е необходимо да се поддържа администрация която извършва нищоправене. Абсолютно излишна структора в управлението на държавата. Оттам и средствата за издръжка за мен са неоправдани.А това, че нямат бонуси за 2011г.да го разправят на някой друг!

Анонимен каза...

БАБА МЕЦА И МЕДЕЦА

Уважаеми форумци,
Основните качества, които трябва да има човек за да постигне успех в живота са проактивност и толерантност.
Най-трудно е да се промени мисленето от реактивно в проактивно.
Реактивното мислене е робското, пасивно, овчо и егоистично мислене.
Проактивност е не само активност, но и поемане на отговорност. Когато поемаме пълна отговорност за живота си правим голямата крачка от детството към зрелостта. Повечето хора обаче никога не преминават тази граница. Те продължават цял живот да търсят причините за своите неудачи в другите или в обстоятелствата.
Всеки ден ние правим избор. Изборът се определя от начина на мислене. Можем да изберем да дремем пред телевизора, можем да изберем да направим нещо полезно. Тези, които имат реактивно мислене дремят пред телевизорите. Тези, които имат проактивно мислене действат. Онези пред телевизорите ги влачи живота. Проактивните направляват своя живот. Реактивните се определят като жертва на обстоятелствата, проактивните променят обстоятелствата.
Най-трудното от всичко е промяната на мисленето. Трудно, но не и невъзможно. Хенри Форд поискал от своите инженери да направят автомобил 1 тон. Всичките му инженери се клели във всички богове и се опитвали да го убедят, че на земята не съществува технология за автомобил под тон и половина. Той им обърнал мисленето, като поставил задачата на авиоинженери и те създали автомобил 500 кг.
Пример за егоистично мислене на човек, загледан в себе си е НАДПИСЪТ на банкомат: „Ако сте сляп използвайте Брайловата азбука“, а също и обявата за продажба на куче „Продава се дог. Яде всичко. Много обича деца.“

Анонимен каза...

Невъзможно е да се промени мисленето само на излючително емоционалните хора. Добре е, че са под 10 %. Когато изключителната емоционалност са комбинира с гълвотия са получава най-здравия материал за непробиваема броня. Това са фанатиците. С такива хора не може да се спори. Фанатикът има реактивно мислене. Той винаги си мисли, че е прав и не допуска, че може да има и друго мнение. При него няма толерантност. При фанатикът всичко е абсолютно и винаги точно на 100 %. Всичко е черно или бяло (преобладава черното). Иска всички да мислят като него и винаги няма съмнения. Той е тревожен и агресивен. И винаги някой друг му е виновен.
Например баба Пенка слага два възклицателя и три чуденки и крещи:
„..и какво от това че ще имаме свобода като няма хляб и работа“
Ами бабо Пенке, и десет възклицателя да сложиш пак ще имам различно мнение от свинското - де се наплюскаш и да спиш. Добре, че се обади първо съученикът ѝ Пеевски, иначе всеки друг щеше да пробва да го набута на кон в аспуха.
„АСТАТА ни е най малкия проблем..младежи борете се против бедността и безпаричието това е истинскя проблем“
Пак не съм съгласен. Не можем да се борим против бедността и безпаричието, ако няма свобода. „АСТАТА“ е един от най-големите проблеми.
Когато фанатикът е зомбиран с идеология се получава Павлик Морозов.
Когато е зомбиран с религия се получава атентатор-самоубиец.
Никой не иска да си има работа с фанатика и той е принуден да крещи анонимен по форумите.

Анонимен каза...

Всички се раждаме проактивни. Веднага обаче започва тормозът върху психиката на детето - в началото от майката, обсебена от манията за тотален контрол. Ако любовта към детето надделее майката ще го направи самостоятелен човек. Ако надделее егоизмът, желанието за важност на майката и простотията детето става лигльо и продължава да бозае 30 - 40 години. Когато вече ги няма родителите то иска да яде, ама няма откъде.

Когато синът ми беше в 4 клас някакъв съставител на тестове се беше избъзикал с децата и на въпроса „какво най-често ядат мечките“ беше поставил един от отговорите „мед“. Естествено всички деца бяха оградили този отговор като верен. Бяха много объркани, когато се оказа, че не е вярно. Ами нали откак се помнят във всяка детска книжка за баба Меца тя си върви с медеца? Сега в някакъв скапан учебник на някаква забутана страница пишело, че мечките били всеядни и ние му се смеем. Детето беше възмутено до дъното на душата си.
Друг фактор, който деформира мисленето, това са религиите и идеологиите. Тяхната цел е да зомбират мисленето в реактивно. Те насаждат убеждението, че нищо не зависи от човека, че така му било писано и че всичко дава и взема Бог или Върховния вожд.
Внимавайте какво набивате в главите на децата. В повечето случаи това им остава за цял живот.
Вече 22 години след опита за промяна 80 % от българите са с това мислене. Те търсят Месията и му поверяват своя живот, своето бъдеще и СВОЯТА ОТГОВОРНОСТ. Все чакат някой друг да направи нещо за тях.

Анонимен каза...

Цитат от този форум:
„За голямо съжаление нашата държава не предлага нищо хубаво за младите хора.“
Млад човек, вероятно няма спомени от комунизма, когато държавата и партията-майка се грижеха за всичко, но със старото мислене. Баба Пенка пък веднага започва да го дондурка:
− О-о-о, бабиното, колко са лоши хората, колко са грозни и са кръгли глупаци!
После го насочва към селското стопанство: „В земеделието имаме големи възможности“.
Бабо Пенке, детето иска да става чиновник в общината и му пречат пенсионерите, ти му набутваш мотика в ръцете. То знае къде е келепирът.
Друг цитат:
„Трябва да променим исканията си – от искания за намаляване на цени и данъци, на искания за създаване на работни места. Това е и задължението на държавата и на градското ръководство. Те да ни създадат работа“
Отново някой друг да направи нещо за нас. Държавата създаде работни места през комунизма и какво стана? Не е работа на държавата да създава работни места. Държавата трябва да създаде условия за създаване на работни места. Но ние трябва да я принудим да го направи. Защото активните мръсници в момента използват държавата за себе си.

Промяна ще има, когато проактивните хора станат повече. Може би 30 или 40%. Това може би ще стане след 5 или 10 години.
Но има и друга надежда: През 1989 г. българите не бяхме подготвени за преврата и той дойде отвън. 2011 г. беше година на неорганизираните протести - в Европа и Америка - срещу монопола на олигархията и финансовата система. Надявам се през 2012 г. протестите да са организирани и да имат ефект и ние отново да се повозим без пари на колелото на историята.

Анонимен каза...

http://neverojatno.wordpress.com/2012/03/03/stratfor/

Анонимен каза...

Паисий, научил/а си се на копиране и цвъкаш умнотии навред.Няма смисъл...

Анонимен каза...

Баба ти Пенка, с нейни, или чужди цитати/без цялото мнение/, е виновна и за озоновата дупка!
Баба Пена благодари от сърце за отделеното време!
Дано вашите задълбочени коментари, променят мирогледа и живота на младите хора към по–добро и градивно, а тези, които са с объркано мислене и разсъждения, да се върнем в първи клас.

Анонимен каза...

Какви бонуси - то всичкото, което взема сашо данков му е бонус. Той не заслужава и лев за некадърността си.Излишна длъжност с назначен некадърен на нея.

Анонимен каза...

Да бе да-17,пил си си хаповете---завист троянска.Който завижда да не вижда
х хахахахахахахаха

Анонимен каза...

Да бе да 18 - Ти пък откъде се пръкна такъв яростен адвокат на сашо. Той нали е малограмотен не може да се защити, та се налага ти да го оправдаваш. Каква завист към един елементарен човек, който само излага Троян с присъствието си в Ловеч?За какво да му завидиш на сашо - за чукундурските номера, за малокултурието му, за управленската му немощ ли? Чеп за зеле не става от него, те го сложили област да ръководи.Погледът му не стига по далече от насрещните трапчански баири.Ама и там нищо не може да види.

Анонимен каза...

Малоумните и самовлюбени същества,имат отличителна черта,която винаги ги издава.Сбараш ли ги ,започват да мякат,че им се завиждало и прочие.Такъв пример е и перуката минак и тоя тюфлек данков и още и още.Забележете изказванията на минак особено,в които сам се хвали,издига,поздравява и радва на всеобща подкрепа.Всички са недоказали се,нереализирали се,завиждат му и т.н.

Анонимен каза...

Съвременните медийни възможности за манипулативно въздействие са огромни.Ако вземем Иван Костов - случаят с него показва как може един достоен българин,доказал се управленец,с възможности да управлява компетентно и решително,когато върху него се изливат непрекъснато потоци от лъжи,клевети и ругатни да бъде намразен от "електората" и да бъде с нисък рейтинг.И обратно-как може един недостоен човек като Борисов,с тъмно минало,некомпетентен,с посредствени възможности за управление,когато медиите го венцехвалят непрекъснато в продължение на години,да стане най-харесваният "политик",с най-висок рейтинг!
Такива са реалностите в България!Те са абсурдни,както и самият живот,който живеем и ще живеем бедни и нещастни още дълго време.

Анонимен каза...

А ако някое от посочените същества като минак и данковистите, прочетат горния пост,ще напишат или кажта думите от поста на номер 20.
За съжаление маймуните отдавна не са по дърветата,не крадат само банани, и а се опиташ да ги вкараш в пътя,огласят с крясъците си как всички им завиждат, защото...са маймуни!

Анонимен каза...

Опа-а-а-а,ето вече имаме и вафли Боико Борисов,с вратовръзка!!!Производителят на вафлите предлага и друга вафла - Стоичков!Но тя е без.....Какви ли изненади ни очакват?

Анонимен каза...

Да ама НЕ!!!!!!!!!!!!
Г-н Данков се справя доста успешно от ръководения от него пост:
добър външен политически вид висок,снажен ,културен,яде ,пие АБЕ един достоен Българин ...............бай Г...о!!
ха познай де 19ти
те добре сложиха туй п..е да го псуваме

Анонимен каза...

Защо излъга ловешката областна управителка? В официалната справка на министерския съвет се казва, че бонуси в нейната администрация е имало, дори те са дадени в сметката на Бойко, за да няма уволнение.
Млада, а бързо се научи да лъже... Т21, задай въпроса си до нея пак!

troyan21 каза...

До №25: Това е твърде интересно, ако е вярно, значи областият управител Ваня Събчева ни е отговорила невярно/лъжливо?! Ще попитаме пак.

С уважение: Генадий Маринов, Т21

troyan21 каза...

До №25: Ето уточнението, направено от областната администрация, цитирам дословно:

"От 2009 г. до края на миналата бюджетна година, са изплатени еднократно (един единствен път за целия този период) по една 1/3 от заплатата им – брутно 400 лв, на двамата заместници. Парите, законно изплатени, са от реализирани икономии от фонд работна заплата.

Понятието бонус не съществува нито във ПМС–67, нито във вътрешните правила на Областна администрация за разходването на фонд работна заплата.

В изпълнение на указанията на министър-председателя Бойко Борисов, Сашо Данков е дарил тези средства, а Пламен Огнянов ги е превел по обявената от МФ сметка."

С уважение: Генадий Маринов, Т21

Анонимен каза...

Ма малеееее, ма малеееее....Сашо Данков да върне пари И ТО ВЗЕТИ ЗАКОННО! Наш Даня ли Генадий, за наш Даня ли писа, че върнал пари?Мъка, мъкааааа....наш Даня ще се спука от мъка...Отваряй Генадий набирателна сметка за наш Даня, че току виж се поболял. То туй чудо нивга не е било, ама как да преметне Бойко? Не мъка, а ГОЛЯМА МЪКА....., а сега когато гадовете завистници потриват доволно ръце-още по-голяма мъ...ка!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |