Започна събирането на местните данъци и такси за 2012-та

* Сред първите платили - кметът Донка Михайлова и заместникът й Ангел Ангелов * От общинската администрация призовават към уреждане на старите задължения, за да не се стига до принудително събиране * В края на 2011 г. - 2 млн. лв. недобори

ОТ 1 МАРТ ЗАПОЧНА кампанията за плащане за 2012 г. на данъка върху недвижимите имоти и свързаната с него такса смет, както и на данъка върху превозните средства, научихме от отдел „Местни приходи” на общинската администрация в Троян. За първите два дни са събрани 36 хил. лв. От приходния отдел напомниха, че при плащане на пълния размер на задълженията до 30 април троянските данъкоплатци ще ползват отстъпка от 5%. Другите два местни данъка (патентният и туристическият) се плащат на вноски: патентният – на четири равни вноски в началото на всяко тримесечие; туристическият – до 15-то число на всеки следващ месец (след месеца, през който са реализирани нощувките).

„ЕДНИ ОТ ПЪРВИТЕ, платили своите данъци (на 2 март сутринта), бяха кметът на общината Донка Михайлова и заместникът й Ангел Ангелов”, научихме от PR-ката Маргарита Генкова. Тя напомни, че от общинската администрация призовават гражданите и фирмите, които не са уредили старите си задължения към хазната, да го направят във възможно най-бързи срокове, за да не се стига до принудително събиране - чрез публичните изпълнители на НАП или съдебни изпълнители. На пресконференция неотдавна пък ресорният зам.-кмет г-н Ангелов призна, че несъбраните данъци в общината се увеличават и до 31 декември 2011 г. недоборите са достигнали 2 млн. лв.

Т21

31 коментара:

Анонимен каза...

Kakvi mestni danaci ve maika vi da eba,cqla zima nqma koi da ,da po4isti ulicata ni,a sega danaci iskate,zaradi tova imam 3 koli ,i nito edna ne sam za4isli6 , dana4noto 6te me xvanite za Kura bokluci takiva.

Анонимен каза...

Glpavi Gquri a ne Balgari,platete si danacite za da ima da davat pari na ciganite da se potpirat na lopatite,i posle mrete ot Glad.

Анонимен каза...

1 и 3, така ще правиш защото го позволява законът. Ако те одрънкат да си платиш гяволъците в троен размер, друго ще запееш. Те местните данъци не са толкова големи, голяма е данъчната тежест като цяло в България, а заплатите са на ниво-нищожни. Тук е проблема. ГЕРБ нали управляват адекватно. Как го правят, ами като ни вдитат цените и, замръзяват заплатите. За почистването не си прав, защото явно не познаваш проблемите в детайли а самоискаш. Това е най лесно.
А пък на държавните служители им остана само една превилегия, БЕЗПЛАТНО ПОГРЕБЕНИЕ. Те по закон нямат право да работят нищо друго освен държавната работа, но пък за сметка на това никой не ги контролира и те работят та се късат, защото са на позиции за да го правят и го правят с вещина. В закона за държавния служител останаха само задължения. Ами и аз да съм на тяхно място бих си прокарал да вземам бонуси, ако можех разбира се. Видяхме, че някои могат и ги взимат. Хвала на такива "държавни служители".

Анонимен каза...

Гърция се организира срещу високите цени, предизвикани от посредниците. 700 тона картофи са предоставени за продан на цена производител 17–20 цента. Идва ред на маслиновото олио, ориз,мляко, плодове, и т.н. Организираните тържища, се обслужват от хора доброволци, които помагат при обслужване на клиентите, паркират колите, регулират движението в района на тържището. Същите картофи се продават в суперите 65–75 цента. Ще се продават по тоя начин и ягодите, които ще излязат на пазара скоро.
В някои населени места, ще се направят автомати за продажба на прясно мляко, също директно от производител, а и опаковано и предлагано на пазарите в хладилници. Може да са всякакви, но веднага отговориха на проблемите, с ответна логична реакция, а ние ще се надвикваме и спорим, ще си стоим, и чакаме, някой да ни "ръководи", някой да ни "отвори" очите, някой да ни произведе картофите, чесъна, кромида ит.н.
"Не народ, а мърша!" Този израз никога не ми е харесвал, и даже ме е ядосвал да го чета във форума, но започвам да се съгласявам, гледайки какво става около нас, и какво става вътре, при нас!

Анонимен каза...

Еснафи сме си кмета и зам-кмета плащат за да ползват 5% отстъпка.....................
Данъци се плащат с пари,но първо за хляба
АРТУР
ко стаа с пЕЕВСКИ ,мина ли стачката добре

Анонимен каза...

Ние българите сме интересни хора. Искаме държавата и всички останали перфектно да си изпълняват задълженията, а ние, когато искаме и "когато можем". Интересен парадокс се получава в България, нещо подобно на това "Всеки който хвърля камъни по нечия глава не бива да се чуди, че винаги улучва своята".
Два милиона лв. несъбрани в Троян от данъци, а ние искаме например, снегопочистване като че ли не е валяло сняг, а и не проявяваме и капка разбиране. А само снегопочистването ли е, ами дупките, ами детските площадки, ами парковете, ами детските градини, ами самосрутващите се сгради, ами язовирите, ами непочистените дерета, ами екологията, ами безработицата, ами престъпността, ами безопасността на движението, ами какво ли още не! В нашата България няма точна сметка кой какво дава и какво получава, кой какво притежава, какво плаща и какво трябва да очаква и какво трябва да получи срещу данъците които плаща. Всичко е в мъгла. Ние хора и държава взаимно се лъжем. Ние нямамаме представа кой какво плаща, какво трябва да получи в замяна на плащането на данъци. Явно системата на социализма, който привидно тотално се грижеше за хората и не обясняваше нищо, е угодна и за сега управляващите. България страда от липса на правила, стратегия за развитие, преуритети, морал от управляващите когато се възкачат на власт, адекватни закони и ясно управление. Аз се чудя при това положение хората защо си плащат данъците, просто не ми е ясно и не мога да си го обясня.

Анонимен каза...

6–ти, много противоречия в написаното от вас! Много е просто, мисля–правителството ръководи правилно държавата, икономиката е работеща, хората работят и си плащат данъците. При нас, нито правителството ръководи правилно, нито икономиката е работеща, нито хората работят, а които работят получават една заплата, която не стига само за храна, а не и за данъци. Без пари просто нищо не става, още повече хората да тичат и да си плащат данъците. Безработният, и да иска не може да плаща, а държавата като не подсигурява работа, а и условия сами да си я създадем, какви данъци търси. Омагьосан кръг, от който с такова управление, никога няма да излезем.

Анонимен каза...

С какво чувство отиват хората, на които спряха строежа на ЖК на 3–та плоча да си плащат данъците?Колко пари е загубил всеки от тях? Защо им е отнета възможността да имат покрив над главата, на тях и техните вече пораснали деца? Толкова ли са били богати,за да ги загубят? Къде са сегашните управници? Поправете сторената простотия!

Г–н Маринов, едно журналистическо разследване, ще ви даде добър материал за коментари, а и действие на общината. Това е за книгата на Гинес, или за Европейски съд. Защо да плаща държавата за минали прегрешения, или е загубило давност, може би! Срам, срам и позор!

Анонимен каза...

От къде да плащаме данъците - Донка и този младеж ги плащат от нашите данъци,те ги получават редовно,всеки месец!А аз от преди изборите работя и не получавам или от дъжд на вятър по някой лев!И няма работа,няма надежда - само предаванията за готвене и рецепти с шунка,пармезан,пастърма и броколи по телевизията растат.Очаквам скоро и Борисов да опаше престилката и да ни сготви в собствен сос със запивка "Цветанofff"!Натюр!

Анонимен каза...

Да хубаво е да се плащат данъци,ама да има с какво,а тез който са платили и по край тях не е минал снегорин,има села на 5км от Троян 5дена без ток и вода ,защото са забравени от БОГА(общината) и да не говорим че 85% са си платили данъците,а да не заравяме че който не е платил на време има съответната лихва.
Артур

Анонимен каза...

Правото на хората е да работят, и да си плащат данъците. Когато това право/на работа/ ти е отнето, то ти е отнета и възможността да си плащаш данъците! Просто и логично, но кой да разбере? Едните искат/правителството/,другите не могат
/безработни и пенсионери/, а когато си поставен пред избора–храна за детето, или данъци за държавата, какво ще избереш? Всеки българин да се поинтересува за правата и задълженията си, а и за задълженията на държавата към него. Ако някой не си е на мястото, да хваща пътя, и където му видят очите.

Анонимен каза...

Директна извадка от гръцкия вестник ''Симера'': ''Българите са най-бедният народ в Европа и това не е тайна дори за самите тях, но видели ли сте ги да протестират? Не, няма и да ги видите защото не могат да си го позволят. Целенасочената политика по-обедняване на българският народ се ръководи чрез различни уж европейски директиви. Забележете въпреки, че българите са признато най-бедни, голяма част от стоките и услугите са с по-високи цени от средноевропейските. За да оцеляват, те са принудени да работят непрекъснато при ужасни условия на труд, при масово погазване на всякакви трудови норми, без да смеят да се оплакват, без да смеят да си потърсят правата. Техните синдикални лидери, ако могат вобще да се нарекат така, ще видите сред редиците на управляващите, окичени с най-високите държавни отличия, но не и сред работниците, не и на площадите, не и в първите редици на протестите, защото протести няма. И ние като гръцки граждани, свикнали да търсим и отстояваме правата си задаваме въпроса, как е възможно това? Как при този стандарт на живот, при тези условия на труд, при това нагло и безочливо отношение към тях, как те стоят тихо и безропотно? Отговора е един – те са бедни, толкова бедни, че дори и един ден да не са на работа, а да излязат на протест, това ще бъде пагубно за тяхното оцеляване. Те няма да успеят да си платят сметките, или да си купят храна, или необходими лекарства, или дрешки за децата. Да, те са толкова бедни, че ходят болни на работа, че по скоро биха умрели на работното си място, отколкото да си вземат почивка нужна на всеки жив организъм. За тях няма почивка, заробени веднъж от банките, втори път от работодателите си и трети път от политиците си, те са изгубили всяка надежда и живеят ден за ден в постоянен страх и стрес да не изгубят работата си, надника си, да не се разболеят.

Анонимен каза...

12–ти, така е, и добре че го разбраха гърците. Дано го разбере и Меркел, и Саркози, и целия свят. Да научат какво ядем, как ядем, как живеем, при какви условия на улицата, се държат и продават всеки ден плодове и зеленчуци, накацани от мухите, и изложени на прах и слънци. Купуваш ги почти сплути на цени за първо качество. Там от където са внесени, същите са трето качество. Така е когато си беден, и средствата не ти стигат за нищо. Някой ще каже че не произвеждаме, и не работим, а внасяме. Така е, защото и от много ниските цени на вноса, някой печели много–добре, и е изгодно за бързата печалба. Обявено ли е в България на какви цени се внасят продукти, и на какви цени се продават? На какви цени получават бензиностанциите, и на какви цени продават? И всичко останало. Парадокс е пенсии и заплати да са толкова ниски, а цените като извън България. Точно така е, българина се страхува да си търси правата, а не бива. Животните имат права, а ние хората–НЕ! Жалко за нас, а и за тия след нас! Както разбирам, само един ИП, не се страхува, излиза открито, и протестира заради всички ни, взети заедно, поне тия, които искат справедливост и честна игра!
Както разбирам, живеете и работите в Гърция, следите събитията и в България. Хубаво е да пишете повече, и да подкрепите хората в България!

Анонимен каза...

12-ти, директната извадка не е от гръцки вестник, а от българския сайт Бъзикилийкс! Там на видно място пише, че написаното е художествена измислица и не отговаря на действителността! Една проста проверка в Гугъл да беше направил(а), преди да постваш, щото ми омръзна по всички форуми и фейсбуци да чета разни измислици, дето уж ги бил казал еди кой си.
Не че няма верни неща де.

Анонимен каза...

14–ти, дори да е измислица, е самата истина! Държава на парадоксите сме! Или българина продължава да получава 200, а да харчи 400? Как става това, да оцеляваш с 160 лв. пенсия? Значи българина е най–крадливия индивид.

Анонимен каза...

Г-жа кметицата да вземе да доведе инвестиции и да разкрие нови работни места . Тогава без да ги агитира ще си плащат данька

Анонимен каза...

Тежък и грозен популизъм от страна на Михайлова.
Управлението на тази жена,започва да се доближава до това на минак.Безпомощност,шуробаджанащина,прикриване на корупционни схеми на гърба на данакоплатците.
Не очаквам от нея никаква промяна, за която така усърдно се говореше по изборите.Никаква такава в Общинската администрация,никаква такава в раздвижване на Троян...

Анонимен каза...

Алоооо,админът(БОРДЖУК),четеш ли форумите бре човек,колко време ще търпиш МАЙМУНИТЕ от 1-ви и 2-ри коментар та не си ги изтрил......не се научиха,че тук не е Африка,че да си пишем на маймунски...аман от простаци ??????????????

Анонимен каза...

Не е Африка, там е топло и маймуните крадат само банани, а не като в Троян...

Анонимен каза...

17-ТИ, Михайлова била като Минак?! Много си смел като си анонимен. Но ако беше застанал с името си, веднага отиваш на съд. Защото нищо от това, което бълваш не можеш да докажеш и то не е вярно.

Анонимен каза...

А ти не си анонимен, така ли ?
Я тогава ми отговори, простичко като на глъф човек:
Защо съпартийците на Михайлова, гласуваха за минак?
Защо Михайлова не сезира прокуратурата за извършените престъпления от минак?
Защо Михайлова продължава грозната практика за раздуване на Общинския щат,при все че Общинската хазна е на червено?
Защо не виждаме поне някакви наченки на изпълнение на поне някаква част от предизборните й обещания?
А ти понеже си явно от агитката ми отговори:
По какво управлените на михайлова се(или ще се) различава от това на минак?

Анонимен каза...

И понеже наистина си ГЛЪФ и предубеден злобар ще ти отговоря с едно изречение на всичките въпроси - всяко нещо с времето си. Ако беше си направил труда да присъстваш на форума на 28-ми, щеше да разбереш за какво става дума.

Анонимен каза...

Това ако е изобщо отговор,пък на...А начинът по който обиждаш, по нищо не те отличава от агитката на минак...

Анонимен каза...

До 14 не знам дали е измислица или не и Не че няма верни неща ,ами всичко все едно е написано за робите на братя Радевски.Миналата седмица ги закараха под строй да стачкуват в София и под заплаха,че който не отиде ще отнесе глоба и вероятноста последните две големи, по около 150-200 евро,месечни заплати които не са ги получили все още, да не ги получат изобщо.Така,че и без проверка в гугъл е ясно ,че всичко отговаря на действителноста.

Анонимен каза...

Алоооооо 18тата маймуна, мога да ти го напиша и на кирилица смисълът е все един и същ....Какви местни данъци бe майка ви да еба,цяла зима няма кой да ,да почисти улицата ни,а сега данъци искате,заради това имам 3 коли ,и нито една не съм зачислил в данъчното, ще ме хваните за Кура боклуци такива,платете си данъците за да има да дават пари на циганите да се потпират на лопатите,и после мрете от Глад.

Анонимен каза...

Не плащай данъци,остави минак без заплата!

Анонимен каза...

Не плащай данъци,остави минак без заплата!

Анонимен каза...

Не плащай данъци,остави минак без заплата!

Анонимен каза...

Не плащай данъци,остави минак без заплата!

Анонимен каза...

Не плащайте данъци, за да можете да си купите пресни яйца, за да яде и детето ви! То има нужда от 3 яйца на седмица, 12 яйца на месец=4.56 лв. Не е голяма сумата, ала не са само яйцата!
Баща ми казваше, лука не е скъп, ала заплатата е малка. Явно нещата не са се променили.

Анонимен каза...

26-29, на минак му е през к-ра, че ти няма да си плащаш данъците. Неговата заплата е гарантирана. Твоите данъци ще си платиш после с лихвите! И кой в крайна сметка е на сметка? Ами минак, не ти!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |