Пеевски: „Не виждам г-н Акимов с какво може да се похвали”

* „Това, което предишното ръководство наложи като стил и метод на работа в Общината по отношение европроектите, е пълна идиотщина”

Платена публикация Граждани за Троян

Предоставяме този e-mail - grajdanizatroyan@abv.bg -
на всеки, който има информация, факти или документи за корупция, разхищения или престъпления от кмет, кметски или общински служители (сегашни или бивши). Ако го желаете, вашата анонимност е гарантирана.


Граждани за Троян

*****

С ИНТЕРВЮТО СИ „Показахме, че гоним сериозни цели” във в. „Троян 21” бившият кмет и все още председател на Общинския съвет (ОбС) - Троян Минко Акимов „сътвори паметник неръкотворен” за своето управление. Ако не знаех и не виждах какво е истинското състояние на Троян, бих предложил този самоапотеоз на управленския талант и безкористието за наръчник как се управлява средно голяма община. А дали е така?

ЗАТОВА ПОТЪРСИХ ЗА КОМЕНТАР инж. Илиян Пеевски (общински съветник от ПП „Атака” и председател на троянската структура на партията), който беше безкомпромисен критик на управлението на кмета Акимов и правилата, по които той и ГЕРБ се ръководеха в управлението през изминалите четири години. Инж. Пеевски за мен е и гражданин на Троян, който превърна участието си като общински съветник в своя съдба. Някои негови опоненти го неглижираха и се подсмихваха заради прекомерната му емоционалност, но същите тези негови противници сега през зъби признават, че нещата, за които той говореше, и проблемите, за които алармираше, се оказаха верни!

ПРЕДИ ДА ПРЕДОСТАВЯ ДУМАТА на общинския съветник инж. Пеевски ще задам задочно няколко битови въпроса към председателя на ОбС Акимов. Някои ще кажат, че тези въпроси са дребнотемие и заяждане, но за мен отговорите им ще покажат отношението на управника Минко Акимов към общинската, т.е нашата собственост и ще ни покажат неговото морално лице! Въпросите ми са следните:

1. Ремонтираната общинска спортна зала „Чавдар” се ползва от външни лица срещу заплащане. Заплаща ли групичката на сина Ви, банкера Момчил Акимов, когато наема тази зала? Заплаща ли Вашата внучка Яна Акимова ползаването на залата, когато там провежда платени курсове по танци? Ако са си плащали, бъдете така любезен да покажете документ за това.

2. Докато е бил кмет на Троян или като председател на ОбС - Троян самият той, някой от неговото семейство или свързан със семейството му закупил ли е помещения на последния етаж от Пощата и офис в сградата на БТК в Троян над офиса на „ПроКредит Банк”?

3. Докато е зам.-кмет на Троян Недка Топалова, която бе част от екипа на г-н Акимов, някой от нейното семейство или свързан със семейството й закупил ли е помещения в сградата на БТК в Троян над офиса на „ПроКредит Банк”?

4. Заплащал ли е г-н Акимов и семейството му престоя си в общинската вила на Беклемето? Ако сте си плащали, бъдете така любезен да покажете документ за това.

5. При тези посещения била ли е блокирана цялата вила за тяхното спокойно и комфортно преживяване? Вилата е с 25 места и ползването й носи приходи за Общината.

*****

- Г-н Пеевски, могат ли да имат гражданите сигурност, че като председател на Общинския съвет в Троян Минко Акимов ще го превърне в коректив и партньор на изпълнителната власт. Какъв е твоят анализ за 100-те дни на председателя на ОбС и на кмета на общината?
Илиян Пеевски: Най-напред искам да поздравя „Граждани за Троян” за появата и гражданската им позиция. Искрено съжалявам, че се появиха толкова късно и ако ги имаше по време на предишния мандат, много от нещата, за които днес те изнасят факти, нямаше да се случат изобщо. Точно в това се състои силата и необходимостта от едно чувствително и действено гражданско общество. Сега на въпроса. Ще ви цитирам Жакен: „Ничий живот, свобода и имущество не са в безопасност, докато заседава законодателната власт”. Няма как местният политически орган, ОбС, да бъде коректив на изпълнителната власт. Местната политика се формира и задава от Общинския съвет, а кметът е длъжен да я изпълнява. Когато един ОбС не прави местна политика, кметът започва да се товари с подобни функции, а това е втората „диня под мишницата” и резултатът обикновено е плачевен. Има и по-лошо – отделни общински съветници или групи общински съветници започват да се бъркат в администрирането на изпълнителната власт и кашата става пълна. С две думи – всеки започва да върши това, което не му е работа. Така е днес в Троян, така беше преди. И ще продължава да е така, докато не започнат да се спазват правилата в политиката.

Днешното „мнозинство” в ОбС е същото като предишното, а г-н Акимов е негов председател. Ще ви цитирам част от Декларацията на ПП „Атака” за едногодишното управление на г-н Акимов и мнозинството около ГЕРБ през изминалия мандат: „Не проходи, защото е с два леви крака и бърка единия си ляв крак за десен, а не проговори, защото коалиционната орисница вместо читанката за първоначална политическа грамотност бе оставила помагало за особеностите при детския политически паралич”. Същата констатация правя и днес за мнозинството около ГЕРБ и за председателя на ОбС г-н Акимов. Анализът за 100-те дни от днешния мандат „Атака” (Троян) като сериозна политическа сила направи и огласи в нарочна Декларация преди няколко дни, която надявам се медиите да направят достояние на гражданите.

- Изразител ли е Минко Акимов на корпоративните интереси на група съветници от ГЕРБ, които го издигнаха за кмет и може би и го контролираха по време на мандата му?
Илиян Пеевски: Когато си станал заложник не на идеи, а на властови амбиции и то на всяка цена – обикновено ставаш заложник на нечии интереси, били те и корпоративни. Тук искам да разсея едно погрешно схващане, че г-н Акимов е бил издигнат от местни бизнесмени или други, гравитиращи около ГЕРБ. Нищо подобно! Обществена тайна е, че преди Местни избори 2007 г-н Акимов направи пътека до кмета Енкин и лидера на БСП г-н Кацаров, за да бъде номиниран за кмет от БСП, за зам.-кмет, за водач на листата на БСП или поне за общински съветник от листата на БСП в избираемата зона. Очевидно това му беше отказано и в един слънчев ден, било по ракиено или друго време, г-н Акимов бе спуснат с парашут от висините на ГЕРБ (предполагам по вътрешно-милиционерския гербаджийски канал) и бе обявен за много десен, демократ реформатор и голям радетел за европейското развитие на България. Става дума за същите онези европейци, които само преди 20-тина година се канеше да трепе в защита на социалистическите завоевания. Спомням си, че тогава дори много представители от ГЕРБ бяха шокирани от тази блага вест. После нещата започнаха да се натъкмяват, създадоха един фалшив образ и ореол около г-н Акимов, но по-лошото е, че самият г-н Акимов толкова много си повярва, че започна да укорява хората със сакралния въпрос „Защо гласувате за комунистите?”. Както казва Чудомир: „Не съм от тях, како Сийке, и не ги обичам тези работи”. Идилия!

- Твоят коментар за мнението на М. Акимов, че не е нужен магазин на европейска търговска верига в Троян?
Илиян Пеевски: Дали ще има или няма да има подобен магазин от някоя голяма търговска верига не зависи от кмета или ОбС. Зависи от това дали някоя търговска верига ще изяви желание да стъпи на територията на дадена община. Зависи, разбира се, от резултатите от работата на общинските служители. Зависи и от условията, които се предлагат на инвеститорите. Но това е дясно и пазарно мислене, а до този „учебен урок” още не сме стигнали и разчитаме някой да дойде в Троян, само защото сме много хубави и много ни се иска. Социалистически реализъм в Троян от третото хилядолетие. Всяка частна фирма си прави маркетингови проучвания и ако прогнозите за срока на откупуване на инвестицията и бъдещите печалби са задоволителни – дават заявка, идват и инвестират. Представям си какви са маркетинговите им проучвания на база днешните реалности и перспективи на Троян, на база демографски срив, икономически срив, изнасяне на младото и репродуктивно население извън пределите на Троян, все по-ниска покупателна възможност, безпрецедентна безработица и т.н. Към това, ако прибавим липсата на политика и визия за развитието на Троян, сещате се защо ни заобикалят като малка гара. Не само търговските вериги. Външен инвеститор не знам кога ще стъпи в Троян при този хаос и безвремие в който сме се САМОнатикали.

- М. Акимов се самооценява като добър управник, но неразбран и неоценен от другите. Можеш ли да посочиш едно нещо, направено от него, за което след време гражданите трябва да му искат прошка заради сегашната си нетърпимост и омраза към него?
Илиян Пеевски: Щом твърди, че са 4-5 човека, сигурно има някакви основания, но да знаете, че и „гроздето е много кисело”. Не се наемам да говоря от името на гражданите, но аз също имам различен поглед върху тези „успехи” на г-н Акимов. Много пъти на сесиите на ОбС - Троян обяснявах този различен поглед към успехите му с предположението, че очевидно живеем с него на различни планети или в паралелни светове. В работата си като кмет, не виждам г-н Акимов с какво може да се похвали, но като труженик по европрограмите доста се изговори и изписа по неговия и техните (на мнозинството около ГЕРБ) мироглед и стандарти.

На изборите гражданите какво ходят да избират – някой труженик да похарчи някакви ГОТОВИ пари на европейските данъкоплатци ли? Ами тази работа може да се върши от двама специалиста и две секретарки като помощен персонал. Това е ПАРАЛЕЛНА дейност за един кмет. Основната работа като кмет кой и как я вършеше? Я извадете дейността на тружениците по европроектите и вижте какво остава. За преките си задължения той и те получават заплати от нашите данъци. Нито един бюджет не бе изпълнен за 4 години! Безработицата, немотията, загубата на човешкия ресурс, икономическият троянски „ледников период”, липсата на местни и външни инвестиции, спадът на местните данъци и такси, неизползването на природните ресурси, липсата на политически, икономически и социални стратегии за развитието на Троян и т.н. – това са ресорите и управленските позиции, където един кмет може да отчита успехи или да инкасира разочарование. Другото е алъш-вериш, достоен за всеки бакалин. И цялата пара в свирката!

- Вярваш ли, че е лъжа информацията за служители на Общината, които са си докарвали хонорари от европроекти, надвишаващи многократно заплатите им?
Илиян Пеевски: Вярвам, че това, което наложи предишното ръководство като стил и метод на работа в Общината по отношение европроектите, е пълна идиотщина. Тук не става дума кой колко пари е получил. На кой ли му стигат парите от заплата. Но от друга страна има хора в Троян, които са трайно безработни и изобщо не получават заплата. Въпросът е в липсата на ясни правила и прозрачност, от една страна, а от друга – липсата на справедливост. Не е нормално в едно и също работно време да получаваш заплата като държавен служител, за да обслужваш качествено гражданите и да изпълняваш бюджета, и в същото време да работиш по извънбюджетни дейности и да вършиш неща извън длъжностната ти характеристика като държавен служител. Обикновено в такива случаи провалът е двоен.

Ето защо в предишния мандат обвиних кмета Акимов и ГЕРБ, че са превърнали Община Троян в консултантска фирма. Ето защо предложих създаването на общинска консултантска фирма с ясни правила и пълна прозрачност, която да се занимава с кандидатстването, консултирането и управлението на европроекти. Фирма, която освен за Общината, щеше да работи по проекти за малките бюджетни организации, гражданските организации, малкия бизнес и малкия човек. Там всеки щеше да получава заплата от заработеното, а печалбата да отива или като дивидент за бюджета или за финансиране на местни проекти. Ама как да приемат подобно предложение. Нали с колежката Петя Ковачева сме от „лошата” „Атака”, а и колко е удобно да се лови риба в мътни води при пълна непрозрачност.

(следва)

Интервю на Иван Хаджийски

Още по темата:

66 коментара:

Анонимен каза...

По троянски - БРАВО!!! Правдиво и аргументирано становище! Моите уважения към Илиян!

Анонимен каза...

Еи хора, събудете се бе, дайте да да го изгоним тоя трапчански циганин!

Анонимен каза...

Хехех лъснаха ви задниците на граждани за Троян.Голям комплекс ви е Минко Акимов ей...спирка нямате.Очаквам скоро да прочета, че е участвал в сатанински ритуали.

Анонимен каза...

Добро утро,сега ставам,кво викаш?

Анонимен каза...

Участва в сатанински ритуали, разбира се. Пробва да ни зомбира.

Анонимен каза...

№3 Той ги ръководеше докато бе милиционер, на щат! Свали си " очилата "! Милиционер и гърне не се поправят!

Анонимен каза...

Минко, я кажи как така като си толкова честен се оказа собственик на етаж над Пощата?

Анонимен каза...

Полицай(милиционер) не е професия, а диагноза.

Анонимен каза...

Този, който е работил,углавявал и ръководил борбата, на местно ниво с "Гнилият капитализъм " и " Класовият враг ", под шапката, на Народната Милиция, стана капиталист-демократ, десен и пр. За какво говорим????? Какво може да се очаква, след като картинката е такава навсякъде! Агонията и зблудата е повсеместна и пълна.Няма НИКАКВА оптимистична нотка, за развите на нацията ни, докато ни управляват ортодоксални комуняги и техни производни.

Анонимен каза...

Че си и позволява да заплашва тези които знаят,що за крадец е!

Анонимен каза...

От факта, че още докато беше началник на полицията в Троян, Минко Акимов е разследван за незаконно заботяване и само благодарение на негов близък приятел по онова време, който е укрил търсените от прокуратурата документи се е измъкнал, всеки може да си направи извода колко е честен!

Анонимен каза...

Аз лично, със собствените си очи съм виждал Минко Акимов, нощем да лети на зиг-заг и да спи през деня провесил се с главата надолу от един лост за тупане на килими в Лъга.Освен 3те милиона в хладилника там крие и няколко банки кръв от бездомни сирачета похитени от него в периода преди сам той да предизвика аварията в Чернобил.

Анонимен каза...

Ако не спреш да тупаш бело,скоро и Уитни Хюстън може да видиш...

Анонимен каза...

Отговор на въпрос № 2: Да, закупено е офис-помещение от Янка Акимова /съпруга на Минко Акимов/ в сградата на БТК, над "Прокредит банк". От Недка Топалова също. Междувпрочем регистрите за сделките са публични. В момента в тези офис-помещения текат ремонтни дейностти.

Анонимен каза...

А нима няма конфликт на интереси факта, че фирмите на семейство Акимови преди и сега охраняват повечето общински фирми?!

Анонимен каза...

Илянка значи наистина не виждаш.Може да се похвали с много пари.

Анонимен каза...

N3 и N12, бързо бягайте на доктор, очевидно несте в ред, ...само дано не е късно вече !

Анонимен каза...

от много време все се пише.винаги има и ще има доволни и недоволни.но като са толкова неща направили нека се сезират органите медии преса от нац ниво защото в града и областта всичко ще се потули

Анонимен каза...

Да се обезщетят хората на спрения строеж на ЖК до стадиона. Спряна по жалба на комунистически личности–закривала гледката към Турлата!? Строежа е спрян на трета плоча, хората са си загубили парите, и са останали без домове! Това е парадоксално, помогнете на хората, върнете живота, и загубените години! Строежа е спрян по времето на Енкин! Илияне, ГРАЖДАНИ ЗА ТРОЯН, да помогнем на нашите съграждани!

Анонимен каза...

Конфликт на интереси най-вероятно има, но няма кой да го постанови! Надявам се, някой от членовете на съответната комисия в ОС да се самосезира и да бъдат изпълнени разпоредбите на закона!

Анонимен каза...

Защо се трият коментари относно финансирането на кампанията на троянския Льо Пен?

Анонимен каза...

Пеевски, Хаджийски, спрете. Вече се разбра, че сте фенове на БСП. Не е необходимо да го декларирате по всевъзможни начини. И Донка Михайлова го разбра. Само дето вие едно не можете да разберете. Тя кметицата ласкаещи я тъпани като вас си има. Не й се надявайте, на нея й трябват истински мъже. Каквито вие и двамцата, уви, не сте. Но пък погледнато от друга страна, като си нямате какво да правите, що да не попишете, белким някой се закачи да ви отговаря (извън тези коментари, които сами си пишете). И така, да осмисли тъпото ви ежедневие....

Анонимен каза...

ИП виж се за кого работиш.Кой ти е партийния лидер?Какви са хората от висшия ви съвет?
Тогава коментирай други фигури!

Анонимен каза...

Върнете назад времето, и в името на хората, обикновените, и не имащи всички права, възстановете, а и даже да се дострои спряната ЖК, закриваща гледката към Турлата на правоимащи комунистически престъпници, и готованковци! Не се ли засрамиха от постъпката си, имали ли са нормално мислене, малко съвест и морал! Днешни демократични партии, движения, бизнесмени, граждани, да измием срама от миналото, от нас и нашия град!

Анонимен каза...

Не съм гласувал за Пеевски, но в случая, той работи за града, като казва неща които не са тайна, но много малко хора ги знаят или им обръщат внимание!
А иначе, организирани драскачи в полза на минАк ще се намерят винаги!

Анонимен каза...

22-ри като си толкова зает ,вместо да пишеш злобни коментари ,вземи помогни за троян с дела

Анонимен каза...

Донка Михайлова не знае на кои хора е.
Тотална обърквация ,съпроводено със старческо ухажване от страна на минак.

Анонимен каза...

Голяма завист ба хора,дори да е "купил " нещичко дай па да пишем злобни коментари!
Тия "гладни за трояН"или каквито са там нямат друга работа освен да драскат небивалици и простотий.........къкъв е тоя брадат козел на снимката ? Илиянка пак не си пил хапчетата-каза чичо доктор-ветернар
Атака се на а.а
Артур

Анонимен каза...

Артур, бягай при Тимур!!!!!
P.S. Ако не знаеш тези, които " търсят " комунизма са севернокорейците и венецуелците/ може би!/, та бягай и не се връщай от там!

Анонимен каза...

29-ти, а ти бягай към Карлуково,... "та бягай и не се връщай от там!" ... като не можеш да разбереш за какво става въпрос.

Анонимен каза...

Тук се разиграва шибан сценарии и то само от дърти комуняги и вие балъците им се връзвате.Всички по някакъв начин са свързани с БКП.

ДАНИЕЛ СИРАКОВ каза...

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ! ДА РАЗВЕЕМ БЪЛГАРСКИЯТ ТРИБАГРЕНИК !
ДАНИЕЛ СИРАКОВ

Анонимен каза...

Да размразим строежа, който е "закривал" гледката към Турлата, на М.Балев, който е живял в София, а му е пречила ЖК в Троян!? Да се обезщетят хората с "унищожен" живот, и най–сигурното – собствен дом! Как е разрешен строежа, а е спрян след построяване до 3–та плоча? В този строеж са "закопани" години от живота на наши съграждани, тяхната мечта за собствен дом, вярата им в промяната. Те са вече на възраст, но имат деца, които имат нужда, от дом, семейство и нормален живот. Скъпи служители и управляващи на града, върнете вярата и доверието на обикновените хора! Без тях вие сте едно ГОЛЯМО НИЩО!

Анонимен каза...

Даньо, познаваме се добре! Ще ти се обадя, да поговорим. Искам да помогна на една жена, на която, когато заговори за непостроеното си жилище, и загубените 15 000 лева преди доста години, очите се пълнят със сълзи. Пиша за този случай по–горе. Това е най–голямата глупост в Троян, заедно с много глупости, които са се случили в Троян и България преди 89 година, а и след това! Да помогнем на непостроеното, да се възстанови!

Иван Хаджийски каза...

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! Нека днес,гордостта, че сме българи и, че живеем в свободна страна да е приоритет за всеки от нас!

Анонимен каза...

Еххххххххх завист завист ...........,че той за какво е станал кмет ако не си подсигури пра внуците!Браво на г-н Сираков ,че се сети за празника..................,но въпреки това действителноста е една :
си е е.ало майката
Между другото 3тия зам-кмет какво работи в общината?
Няма висш държавен служител(лапач) да не си подсигури пра-внуците.
Вие какво искате ако Акимов не беше пр.ОС ,щеше да излезне на платена борса 12месеца по 1300 лева.........................
Имам един такъв въпрос :
за 3години управление ГЕРБа какво добро е направил,какво смислена реформа е внесена в парламента,че и президент избрахме ?!!?!?!?
Артур

Анонимен каза...

Илияне пий си аповете, който преписа ветеринарния доФтор.
Бог да пази Троян от политици(местни )

М.Х.П. каза...

Бог не пази Троян от мизерия и наглост! До сега няма такива, които " ПРАВЯТ " - каквото и да е добро, за града, респективно, да си вършат работата, за която са избрани или назначени. Даааа може би такива като Пеевски ( нестандартни, невписваши се в " схемата " ) могат, да допринесат, за по-добро.

Анонимен каза...

Не мога да разбера как може да вярвате,че Пеевски е по-различен? Да по нисичък е,но и тои се бори за парчето от баницата. Врещи нейстово защото в момента не го допускат и до празната тава. Утре ако се извъртят нещата на 180 градуса
и тои ще лапа като ламя.

М.Х.П. каза...

Пеевски, за разлика от тези, които до момента ни " управляват " има знанията и концепцията, кое и как да се реализира, винаги критиките му са обосновани и прдлагащи алтернатива!

Анонимен каза...

Искам да опонирам на Пеевски за това че Акима няма с какво да се похвали.Освен всичко добро което маправи за гРада естествено помогна и на себе сис някой имотни придобивки.
Който и да е на кацата с меда всеки ще крадеза себе си и близки
Х.У.-бягай че ида

Анонимен каза...

Аз мислех , че само ДПС имала автобуси с туристи , а я виж ИПи е наел автобуси и плаща на хора да ходят днес на протест в София . ИПи така ли скалъпихте и протестите срещу шистовия газ платени с пари от газпром ? Не си бил луд значи , само си се правил . И вярно ли е , че Болен дава награда на регионалния лидер които заведе най-много хора - една нощ преспиване в апартамента на Деница Гарджева , които тои и купи с пари на партията ? Е ИПи , ще чакаме да се върнеш от София и да отговориш на зададените въпроси стига да не сте се почерпили с платената агитка .

Анонимен каза...

Г-н 42 -не знаеш ли ,че Дпс и Атака са двете страни на монетата,едните без другите НЕ МОГАТ.
Двете партий си помагат и взаймно черпят сили една от друга (без брой примери)
Интересно А ?????

Анонимен каза...

Започнаха да се появяват вече прозрения. 28, Артур задава един много актуален въпрос, но кой го е еня. Откакто ГЕРБ е на власт, наистина нищо смислено. Замразени заплати, голяма все по-нарастваща инфлация, която често се помпи от държавата чрез ДКЕВР и ЕС с глупавите си изисквания за кокошки, прасета, кучета и какво ли още не. Е, единственото НЕе е за хората, тях вълци ги яли. Управлението на ГЕРБ е изобилствано от недомислици и първични реакции, няма на лице никаква смислена и обоснована политика. А уж работят в интерес на хората. СМЯХ, СМЯХ, СМЯХ, но тъжен и драматичен.
В началото повярвах на ББ и гласувах за ГЕРБ, сега откровенно като се появи някой депутат от ПП ГЕРБ, гася телевизора и спирам радиото. Нищо не е в състояние да ме накара да им повярвам отново.

Анонимен каза...

За съжаление "Троян 21" стана същата плява, като всички български вестници. Платени статии, плюене по всичко и по всички..........Жалко!

Анонимен каза...

Много ясно,че е плява щом резбата ти е лява.Тъпак...

Анонимен каза...

45 и 46, не показвате с коментарите си нищо смислено. Само общи тези изтърсени ни в клин ни в ръкав от нищото и насочени произволно на майната си. Ако това са стойностни мнения, аз с нищо не отстъпвам на китайския посланник.
Май ви е в повече ракията и агресията.
Лошото е, че това непремислено празнословие вече преобладава в болшинството от коментарите.

Анонимен каза...

Ще се обоснова:
да вземем пример Мирослав Найденов-"стара планина"-същите продукти на по-големи цени..кокошките-38ст яйце..реформи гори-6 паразитни структори и др.глупости.. мед,сирене,кашкавал ..шеф на фонд земеделие-купена диплома..шеф на басейнова дирекция-среднаст и то съден за рекет и т.н.
ЦвЦВ-не смея да пиша ,вие знаете.
Виждали сте по-голяма контрабанда от сега ?
Горивата -без думи
Дкевр-ток ,газ,вода 30% увеличение
Здравния министър(не му знам името ,защото докато го науча и той се смени)ни дава лекарства от 2до 3 пъти по скъпи от съседните държави
Дайте пример с успешен министър или къквто и да е от това управление
Артур

Анонимен каза...

Ще плачим за тройната коалиция,може да са крали ама има и всички нас(работеши,фирми,пенсионери) ,а тез вземат бързо че остана малко
АРТУР

Анонимен каза...

Артур, аз съм 44, явно за сега само няколко души успяват да прогледнат в Гербаджийската мъгла, узорпирала умовете на хората, които не виждат про- далеч от носа си, та гласуваха така, че оставиха Общинският съвет на Троян в ръцете на М. Акимов и ГЕРБ. БСП не блестят и те особено, но те поне трябва да изкупват вината си пред народа, та затова той им даде възможност, но се указва, че е ялова, при тази конфигурация в общински съвет. Те и да искат няма да могат и да се отсрамят защото ще им попречат, въпреки че и сами да са, го правят без проблеми.
ББ дойде на бял кон в името на много надежди, обещания а сега се лута като муха без глава, защото това което прави е всичко друго, по скоро геноцид, но не и управление.

Анонимен каза...

Абе ИПи не отговори нищо за автобусите , да не би тои да е останал да спи в апартамента на Деница Гарджева ?
От 42 .

Анонимен каза...

51 -НЕ защото си е забравил еее балния тоалет.
50 -аз също мислех ,че нещо ще се промени към добро,а то ни приближи към 80те години на миналия век а може и по рано,с тази разлика ,че хората нямат работа,нямат пари,живот на кредит и какво ли още не,а да не забравяме че всичко къщи на хората(без новобогаташите)са строени 1950-1980г.Аз не съм за бсп,но те са по опитни,социални и нямат мутренско поведение
Артур

Анонимен каза...

Ода за комунизма, и за номенклатурата и, обаче крайното постижение винаги е било криза и икономически срив на държавата.Така е било, така ще бъде и сега. Къщи на хората(без новобогаташите)строени 1950-1980г са строени със национализираните средства и с продажбата на българското злато събирано от 1879 до 1944.

Анонимен каза...

53, да неби всички кризи които България е преживяла до сега и всички национални катастрофи да са ги правили комунистите? А това за златото е пълна фантасмагория, но дори и да е вярно, почти всеки тотгава си направи дом. Сега няма такова нещо! Я се опитай да построиш или да купиш!??
Не защитевам комунистите, но имаше в тях и нещо рационално, наред с тоталитарното им управление. Те имаха кадри, умееха да ги подбират и да ги осигуряват, въпреки че допуснаха много грешки и нечестиви хора във властта които ги провалиха. Не съм се размечтал за тях, но тези сегашните определено не се справят!

Анонимен каза...

Браво момчета 51, 52, 53, 54, браво! Вие ми давате надежда, че не всичко е загубено в нашата Родина. Вие сте нашето бъдеще, хора като вас ще измъкнат страната ни от мучурището. Умни сте и разсъдливи, гордост на учителите и възпитателите! Дерзайте, разсъждавайте, търсете истината, откривайте нещата, имате време, и вие и ние, вашите родители. Вие сте и нашата гордост, нашите умници, нашето бъдеще! Ще дойде и вашето време, и вие ще дадете ум, разум и сили, за нещо по–хубаво и истинско! Боже, пази България!

Анонимен каза...

Какви кадри са имали комунистите , обикновенни крадци убийци и национални предатели . Защо не си дадеш сметка , че където не са управлявали слугите на коминтерна сега са много по-напред от нас . По напред от нас са и подтиснатите народи , успели да изметат техните идиотизирани наследници . Само в БГ има лумпени които още милеят за отминалото време , без да си дават сметка , че те са спрели развитието на страната както личи не обратимо и още гласуват за БСП-та , Атаки и другите подобни посттоталитарни наследници на бкп .

Анонимен каза...

56 железен си пич аз мисля че си абсолютно прав а тези с коминтерновската носталгия да одят у Северна Корея и Беларус.....

Анонимен каза...

Браво и на тебе 56–ти, и ти влизаш в горната компания. Браво, и ти имаш умни разсъждения, открития и умозаключения. Браво, умна нация, с прогресивно мислене. Има надежда!
Боже, пази България!

Анонимен каза...

56, ами гербаджиите да не би да не са комунисти? А в България никога не е имало истински комунисти, Тях някога първи са избили. После са останали само лизачи и подлезурковци, както и сега дал Господ колкото щеш.
55-58 ти ли си пък най умния, че се надсмиваш над пишещите по-горе. Така мислят хората, какво толкова ги иронизираш. Ами напиши нещо смислено, дискутирай с някого от тях, какво се надсмиваш без да изказваш никаква позиция. То така е много лесно!
А за управлението на ГЕРБ определено са прави! На този етап е слабо, да не казвам по-категорични думи!

Анонимен каза...

"Липсва ясна политика и визия за развитието на Троян"-много вярно г-н Пеевски, много голям проблем за управляващите.

Анонимен каза...

Някой може ли да обясни защо в Луковит има магазин Лидъл , а ние нямаме.Независимо коя верига магазини ще дойте тука,и цените ще се коригират в полза на потребителите.Т.е. на нас-обречените на мизерно съществуване граждани !!!

Анонимен каза...

Нямаме магазин на Лидъл , защото не са платили на г-н Пеевски да направи платен митинг в тяхна подкрепа . Или ИПи взима пари само за опганизиране на протести ? Как така ще подкрепи западен магазин които да изнася валутата от страната . По-добре да доиде някоя руска верига магазини които да приемат рубли , за да не губи от банковите такси когато обръща парите получени от газпром за протестите против шистовия газ .

Анонимен каза...

Нямаме магазин от която и да е верига,защото едни местни "бизнесмени" ги боли много, като чуят,че някой иска конкуренция.Плащат от години едни пари и на енкин и на минак, за да пращат мераклиите по гробищата,в Лъгът, църквата и т.н...
Изолирането на Троян от останалия свят е както в икономически ,така и в духовен,културен и какъвто искате аспект.Резултатите от това изолиране са повече от нагледни!

Анонимен каза...

Тука всички са за освидетелстване. Абе хора вие не ходите ли на работа, нямате ли си ангажименти, че само в тия форуми стоите. Ама каквито сте откачалки сигурно никъде не ви искат на работа. На кого му трябват такива само дето нищо не правят, ,а те самите нищо не са направили нито за себе си нито за семейството, си нито за обществото.Това важи не само за тия от форумите, ами и за тези престъпници от Гражданите за Троян-Иван Хаджийски, ами той какво е направил за Троян,че се е опъчил, ами Хари - "доносникът", окрадоха "Изкуство", крадоха ток крадоха зърно, правеха се на седесари, а пък се договаряха с Дилян Енкин, за далаверите си.

Анонимен каза...

64, успокоява ме факта, че ти пък си най-свестният, най-работещият, най-закаченият с други думи прелестен и образцов гражданин. Браво! Гордеем се с теб!!!!

Анонимен каза...

Яйца 38 ст? Луди ли са? Надминахме ЕС по цени на яйцата, все пак с нещо сме по–напред. Сигурно петли са ги снасяли, или ги гледат, и са с два жълтъка? Да се организира продажбата на яйцата направо от производителя! Каква е изкупната цена на яйцата от производител, и каква е цената в магазините/суперите/?
Чух, че по този начин са се организирали в Гърция, и се борят против високите цени. Започнали са с картофите, следва олио, ориз, ягоди и т.н.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |