Общината разкрива 135 работни места

* Донка Михайлова: „Предизборният ни ангажимент бе за разкриване на 200 работни места по програмите за временна заетост и повече от половината вече е изпълнено”

135 РАБОТНИ МЕСТА по програми за временна заетост ще бъдат разкрити през тази година, съобщи на пресконференция пред местните медии кметът Донка Михайлова. „Това е глътка въздух за тези хора, които са в най-затруднено положение. Предизборният ни ангажимент бе за разкриване на 200 работни места по програмите за временна заетост и повече от половината вече е изпълнено”, коментира г-жа Михайлова.

НАЙ-МНОГО работни места – общо 100, ще бъдат разкрити по проект „Нов избор – развитие и реализация” по ОП „Развитие на човешките ресурси”; ще бъдат назначени 50 градинари и 50 помощник пътни строители, като са включени всички населени места в общината (с изключение на с. Черни Осъм и с. Белиш). Проектът предвижда обучение в рамките на два месеца с осигурена стипендия (по 8 лв. на ден плюс транспортни разходи) и след това осигурена работа за срок от 9 месеца с минимална работна заплата.

10 БЕЗРАБОТНИ ЛИЦА ще бъдат назначени на работа по Регионална програма за заетост за срок от 6 месеца с минимална работна заплата. По националната програма „Старт в кариерата”, насочена към специалисти с висше образование без професионален опит, в общинската администрация вече са назначени (от 1 ноември 2011 г.) 3-ма младежи до 29-годишна възраст; осигурената заетост е за 9 месеца (до 31 юли 2012 г.) с възнаграждение от 400 лв.

ПО НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА „Заетост и обучение на хора с трайни увреждания” е назначен 1 безработен в отдел „Местни приходи” на общинската администрация; заетостта е за две години (от м. февруари 2011 г. до м. януари 2013 г.). Разкрити са и 2 работни места за социални работници (от 1 февруари 2012 г. до 30 октомври 2013 г.) по проект „И аз имам семейство” на ОП „Развитие на човешките ресурси”; трудовото възнаграждение е 500 лв. (очакват се и 4 приемни родители, което означава, че ще бъдат създадени още 4 работни места с минимум 350 лв. заплата). По същата ОП „Развитие на човешките ресурси” продължава реализирането на проект „Подкрепа за достоен живот”, дейност „Личен асистент”, по който от м. януари 2011 г. работят 19 души (проектът приключва през м. септември 2012 г.).

Т21

33 коментара:

Анонимен каза...

Кои ще ти бачка 250-300 лв.на месец ?

Анонимен каза...

Ами този, които няма какво да яде ще се хване и за 100 лв.

Анонимен каза...

kade gi obqvqvat tezi mesta samo v troqn 21.....

Анонимен каза...

Какво стана с обещанията за инвеститори;;
Тия работи за по няколко месеца са за замзване на положението;Ах как ни излъга как Дона; Ама ние сме си виновни , че я избрахме..

Анонимен каза...

Е останаха си обещанията...той и оня от трапето плямпаше наляво и надясно,гаджето му балев достойнства връщаше...

Анонимен каза...

Къде ги обявяват тези места или пак вреждат "свои ора" моля госпожа кметицата да каже къде можем да кандидатстваме за тези работни места

Анонимен каза...

Тук може да проверите за свободни места. http://www.troyan.bg/kariera.html
Обаче в момента няма :)
Кариера
В момента няма свободни работни места в администрацията на Община Троян!!!
ЧЕСТИТО :) :) :)

Анонимен каза...

Нищо не разкрива общината.През 2010 и 2011 имаше наети над 200 души по тези програми за заетост по оперативни програми.По скоро новината трябва да бъде:
"С над 70 места по-малко през 2012 по програмите за заетост"

Стига тенденциозност вече...

Анонимен каза...

Стига сме се оправдавали само с Акимов; и аз гласувах за Донка, но вече се вижда , че тя умее само да приказва и то доста добре; дела не можем да чакаме;
честито на троянци... още 4 години лъжи

Анонимен каза...

Работните места, разкривани от Община Троян се обявяват в Дирекция "Бюро по труда"-Троян, от където регистрираните безработни се насочват към работодателя за подбор.

Анонимен каза...

Кога ще пуснат "LUK OIL"?

Анонимен каза...

10-ти ти в Бюрото по труда ли работиш? Това е най-нищо не правещата организация в Троян!

Анонимен каза...

Не се оправдаваме с АКимов,но бяхме длъжни да опитаме!Признавам си,че и аз гласувах за пръв път и "с отвращение" за другия кандидат на БСП на втория тур и май че пак сбърках!Всъщност,трябва да признаем,че нямахме полезен ход.И в двата случая щяхме да плащаме ,но се надявахме,че нещо ще се размърда,че поне няма да виждам АКи да се пуйчи!Уви - напразно!!!

Анонимен каза...

Подкрепям №12.От година-две ги наблюдавам,освен да събират подписи и да се вайкат колко работа е това,нищо друго не правят.Бездействаща институция,която дори не прави един малък напън да информират всеки,който отиде при тях.Иначе голям зор да станат от стола да се замъкнат до таблото да лепнат хартия две за информация.

Екскурзии Австрия каза...

Ми хубаво ги откриват местата, ама на минимална заплата...като махнеш осигуровки и данък какво остава.

жоро бармана каза...

ей не се връзвайте на кака дона; дайте да излизаме на протест или ще си тънем в мизерия
Само ПРОТЕСТ; вижте гърция

Анонимен каза...

Големите инвеститори не са малоумни, на тях им е пределно ясно каква е ситуацията в Троян, така че ще има да чакате. Особено като са прочели за грандиозния общински бюджет, предвиден за 2012 г. и равняващ се на 20 апартамента в читав район на София или Варна. И марсианците да дойдат пак нищо няма да се промени на село.

Анонимен каза...

Ах как ни излъга как Дона; сега ще и сърбаме попарата; ама и ние сме за бой; вярваме на всеки нов

Анонимен каза...

Хах човек с висше образование да бачка за 400лв, аз даже да няма какво да ям не бих се хванал, за тези пари.

Анонимен каза...

Ами,недей,тъкмо и тоалетна хартия няма да ти трябва!!!!

Анонимен каза...

Да ги е.а у вишниците бе 19,азЕ сАм С Уйсновно апак ме зеа у за шеф на БКС-то........,защото ще го приватизират на непознати близки ----
България е страна на абсурдите?или не....
Ех еехххх ББонусиииииииииииииии мечтаниии ама Бат БОКО каза :
да се върнат всички бонуси-да се вземат само рушвети!!!!!
казало лайн.то и паднало в дупката
1 беден основател на бг
хан Аспарухххх

Анонимен каза...

4-ти, 9-ти, 13-ти, 16-ти, а стига толкова напъни. По "изискания" стил си личи, че си един и същ. Ако можеш обясни защо е този негативизъм, ама конкретно, защото аз съм благодарен на тази жена. Да, умее да говори, но и умее да върши работа. Казвам го от лична гледна точка - въпрос, който три години не можаха Акимов и подчинените му да ми решат, само с едно ходене на приемен ден при Михайлова, пак същите подчинени, които ме убеждаваха, че въпроса не може да се реши, сега го решиха, след намесата на кмета Михайлова. Затова не ми приказвай врели, некипели.

Анонимен каза...

Другарю 22-ри, точно там е бедата. Другарката Михайлова на свои другари решава проблемите. Ама то това не се нарича управление.

Анонимен каза...

Интересно, какъв е този въпрос - явно й е отнел всичките 100 дни на управление до момента. Да но сега премине на следващия въпрос за решаване!

Анонимен каза...

Дали ще реши г–жа Михайлова проблема на една започната и незавършена жилищна кооперация/построена до 3–ти етаж/. Защо е спрян строежа?Защото закривал пейзажа на Милко Балев/ако не знаете кой е бил, питайте/!? Не съм пряко засегната, но знам историята, и ми звучи доста парадоксално. Имам приятелка, която е вложила там 15000 лв. преди около 30 години, строежа е спрян, а хората не са обезщетени и до днес. Просто е невероятно, да има план, да се започне строеж, да се изгради до 3–та плоча, и тогава да се спре строежа, и парите на хората да бъдат "загубени" в един парадокс! Пеевски, случаят може да ти е известен, нека се опитаме да помогнем на хората, които вече са на възраст, и имат нужда от жилище, децата са пораснали, и съжителството е невъзможно! Доколкото знам, строежа е спрян от, или по времето на Енкин! Да помогнем на нашите съграждани. Правили са постъпки и до ЕК, но...колко още могат да чакат?

Анонимен каза...

Май взехте да се уливате тука...
Михайлова си е глътнала граматиката и няма смелостта да излезе пред хората и да каже, че пари в общината няма.Да посочи минак за причината,а той наистина е причината, за трагичното положение на троянската хазна.
Нещата пак отиват към наказателен вот ,ако е останал някой след 4 години тук, и на фронта ще се усмихва алтернативата гроб.Разгеле минак,ще е на еднопосочна екскурзия и няма да е кандидат за кмет.Жалко,Господ е изоставил България и Троян!

Анонимен каза...

До 25-ти,ако не се лъжа,строежа не е спрян по времето на Енкин,а много по-рано когато Милко Калев Балев беше още на власт,и не на него,а на майка му пречеше на гледката към турлата,та за това игоряха хорицата с парите си и този строеж остана там като паметник на глупоста..!!!!

Анонимен каза...

Подкрепям 12-ти и 14-ти с две ръце по отнощение на дейноста на Бюрото по труда.Нищо не правещи по същество ,а само имитация и бюрокрация.

Анонимен каза...

Няма значение кога е спрян строежа, доколкото знам е занимаван и Енкин с тоя въпрос. Това ако не е парадокс, здраве му кажи! ГРАЖДАНИ ЗА ТРОЯН, Иване, това е позор за града ни и за цялото население, просто е не само парадокс, а е и страшно да си го помисли човек! Илияне, тиси човек, който може да проучи как са стояли нещата, икак е станало така, че един строеж с одобрен план, изграден до 3–та плоча, в един момент се установява, че пречи на гледката, и то от задната страна, мисля. Тогава имаше хора, които имаха всички права, и всичко им беше позволено, и си правеха с нас, каквото си поискат. За да си "помислим", че все пак има някаква промяна и за "простолюдието", нека да помогнем на хората от тази кооперация, нека живота им не е минал на празно! Да им дадем малко надежда и "въздух", този, който им е отнет от "правоимащите" от миналото!

Анонимен каза...

От къде го започнахте и до къде го докарахте.Това ли са работните места на г-жа Топалова да се подпират на лопатите а къде са HT технологии на Троян.Oт град с развита промишленост го направихте в село със затихващи функции не без помощта на ментора Делян Енкин.

Анонимен каза...

6 месеца управление и едно голямо НИЩО - мартеници, коледни украси и базари и тук там някое заблудено обещание, колкото да ни напомни, че управляващите ги има. Заетост за млади хора по програми - да да. Толкова младежи има, които са решили и избрали да живеят и да се "развиват" в Троян. Интерес към тях имаше в предизборната кампания - то не бяха срещи, то не бяха форуми, то не бяха обещания...Срамота е да не може да се прояви кураж да се проведе една качествена реформа там, където трябва. Да се назначат млади, кадърни, амбициозни хора, да се чуе и техния глас и мнение. Срамота е да четем анонимни статии, които още повече да озлобяват и без това озлобените хора. Днес, на този светъл за всички нас българи празник,3ти март, всеки е хубаво да се поклони дълбоко пред чистите и святи дела на хората, които са заплатили със най-ценното - живота си, за да се борят и да постигнат свободата, на която днес се радваме. В разгара на освобожнеските борби така наречените национални герои не са мислили за пост, за чест и слава, за възнаграждение. Оповавали са се на идеалите за свобода и са спечелили.
Днес за съжаление сме свидетели на грозни сцени. Тези, на които разчитаме, за да имаме работа и нормален живот са живо заинтересовани от бонуси, рушвети, свои и чужди заплати. Тази България, за която се бориха националните ни герои в момента е разядена от най-грозните пороци. Държавара ни не заслужава нито такива управници, нито такава съдба. И тук ще цитирам думите на Васил Левски, които си важат с пълна сила и днес, по повод обещанията за работни места и по-добър живот, от една страна и анонимните статии, които напоследък вълнуват обществеността в града ни, от друга. Та...Дяконът казва на Любен Каравелов "Дела трябват, а не думи". И понеже се отклоних от темата в края ще завърша с това - момиче с бакалавърска степен по международни отношения и магистърска степен по национална сигурност от Оксфорд си търси повече от година работа в държавната администрация. В Троян колко дипломи и какви имат хората, които са отговорни за европейските проекти и усвояването на средства по програмите.
Юнаци, лека нощ!

Анонимен каза...

Добро утро!
Не диплома е нужна, а роднинско/приятелска връзка с онази власт, за която всеки твърди че е отминала след 89-та година. Троян е бил,е и ще бъде дълги години бастион на комунизма,докато останат само хората докарали го до това дередже.
Жалко за момичето, частният бизнес в Троян е представен предимно от алчни и първобитни хора,които никога не биха оценили подобен човек.Държавната/общинска администрация,не е нужно да се коментира. 4 години нагледно ни се прилагаше схемата "Балдъзи/етърви/ръченица от свекърви",а сегашната власт добави нови участници на хорото. Далеч от Троян и България, за да имаш живот. Честит национален празник на всички троянци ,но не и на управляващите, които с целия си мазен цинизъм ще застанат днес пред трибагреника.За комунистите няма нищо свято!

Анонимен каза...

Бравус на детето. Ами какво може да работи?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |