Троянски бизнесмени осъдиха прокуратурата

* Държавата трябва да изплати на Хари и Захари Велеви 11 000 лв. за нанесените им неимуществени щети * „Срещу нас имаше лична неприязън от тогавашния районен прокурор”

ТРОЯНСКИТЕ БИЗНЕСМЕНИ – баща и син Хари и Захари Велеви (собствениците на „ВЕКО” ЕООД), спечелиха съдебно дело срещу прокуратурата на Република България. Решението на Окръжния съд в Ловеч, което може да се обжалва в законовия 14-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд, е държавата да заплати на двамата бизнесмени общо 11 хил. лв. обезщетение за нанесени неимуществени щети – 6000 лв. на бащата и 5000 лв. на сина. Първоначалният иск за нанесените неимуществени щети бил доста по-голям – съответно за 52 хил. лв. и 50 хил. лв., но магистратите не приели този размер за основателен. Хари Велев предявил и иск за нанесени имуществени вреди, но той бил отхвърлен.

ЗА КАКВО СТАВА ДУМА? В края на м. декември 2004 г. при полицейска проверка в стопанисвания тогава от Велеви ресторант „Юнион клуб” (в сградата на Пощата в Троян) била установена нередност при потреблението на ток – открит бил вътрешен контакт, който не отчитал ползваната електроенергия през електромера на заведението. Районната прокуратура повдигнала обвинение срещу бизнесмените в кражба на ток и се стигнало до дело, гледано в Районен съд – Троян (2005 г.). Троянските магистрати оправдали бизнесмените, по-късно (през 2006 г.) оправдателната присъда била потвърдена и от Ловешкия окръжен съд.

„ЦЯЛАТА РАБОТА бе, че искаха да развалим изгодно сключения от нас договор за наем на помещението в Пощата. След като директорът на Пощата Радослав Ковачев, с когото бяхме сключили договора, се пенсионира, намериха повод. Обвинението в кражба на ток бе абсурдно – въпросният вътрешен контакт е поставен през 70-те години, ние не сме пипали нищо и нямаме никаква вина. Но срещу нас имаше лична неприязън от тогавашния районен прокурор Пеньо Гурлевски”, сподели пред Т21 г-н Велев младши.

СПОРЕД ПОТЪРПЕВШИТЕ продължилата повече от година съдебна сага нанася доста щети на бизнеса им – пропада сделка със сръбски партньори за 500 хил. евро, което води до загуба на 50 хил. евро, разколебава се израелски партньор и се попречва на сключването на сделка с израелски фонд.

ЗА ТЕЗИ ВРЕДИ, нанесени на фирмата му от несправедливото обвинение в кражба на ток и последвалото съдебно дело, Хари Велев предявява споменатия иск за имуществени вреди - в размер на 98 хил. лв. (равностойността на загубата от пропадналата сделка със Сърбия); плюс иска за неимуществените вреди. Иск за неимуществени вреди завежда и Велев младши; причината – освен накърненото име, което в бизнеса значи много, евентуалната осъдителна присъда би могла да провали работата му като юрист. „Може би точно това се целеше”, коментира Захари Велев.

Т21

37 коментара:

Анонимен каза...

Мръсни Ломешки цигани.
Тоя фес - агент на ДС съсипа СДС Троян заедно с Манчо и Иван Хаджийски.

Анонимен каза...

Сега пеньо гурлата да плати тези пари, а не държавата!

Анонимен каза...

Аман,от цигански номера!!!!Само в БГ-то минават!!!!!

Анонимен каза...

Пред пощата имаше през 2004г. машина за сладолед.Тези които продаваха сладолед заплащаха консумираната енергия на ползвателите на механата. Захранващия кабел от машината за сладолед водеше надолу към стълбите за механата. Там от табло от складовото помещение се намираше въпросният контакт.Контакта беше захранен от шинна система в таблото, но за сметка на пощите.Електроразпределение няма щета, защото консумираната енергия е измерена,за сметка на пощите.Естествено е когато не ти изнася да кажеш-нещо е правено през 70 години и аз не знам.Трябвало е пощите, когато отдават помещение под наем да предприемат мерки, да отделят мрежата си и ограничат достъп и възможвост за кражба. Само че истината е че кражба има.. А последната истина е тази на съда/въпрос на доказване/. Сега на тези държавата от нашите данъци ще изплати 11 000лв. Това не е справедливо, но това е положението. Такова ни е следствието, такива са ни решенията на съда.Такава ни е държавата, защото допускаме това да се случва.

Анонимен каза...

До кога тоя кирлив фес ще живее на гърба на данакоплатците.Товае най големия крадец в Троян.

Анонимен каза...

В Троян е пълно с ГЮБРЕТА.Това е Made in Troyan.

Анонимен каза...

А сегашните седесари са минко акимови помияри.

Анонимен каза...

Егати и СДС-то щом Манчо и Хари са го съсипали.
ДСБ-то на Милко Станчев пак ли те го съсипаха?

Анонимен каза...

К'ви партии, к'ви 5 лева, като цялата работа е да се вземат едни пари.Докога ще има глупаци мечтаещи в цветова гама,освен футболните запалянковци?

Анонимен каза...

В тоя умрял град има ли някой който да е що годе успял и да не е агент или доносник на ДС.

Анонимен каза...

До N5 5. Анонимен каза...

До кога тоя кирлив фес ще живее на гърба на данакоплатците.Товае най големия крадец в Троян.
Сряда, 22 Февруари,2012 Защо не излезеш насреща му и да му го кажеш в очите,от седнало положение всеки може да плюе някого.Ти господин анонимен,не смееш

Анонимен каза...

до 10!няма както и в цялата държава...Троян не е изключение!!!

Анонимен каза...

Анонимен се пъчи анонимно на анонимен!И аз съм анонимен!

Анонимен каза...

До N:4 Гурлевски изобщо няма вина, а цялата истина е че БТК /не Пощата/ не повдигна обвинения срещу въпросните "БИЗНЕСМЕНИ". И като са толкова ербабп защо не кажат защо назначиха г-н Ковачев /бившия н-к БТК-Троян/ на работа - защото е голям капацитет или просто за заслуги. А те заслугите са много - ток, вода, телефон, парно, всичко си му беше безплатно на г-н Велев. Ето за това договора по негови думи е изгоден. Ако иска да се защити да извади фактурите за въпросните сметки, както и договора за символичния наем който плащаше.
Ето такива бизнесмени са Велеви. Ако има правосъдие в БГ и истински троянци Хари отдавна да е там където му е мястото... пак на топло, но в затвора!

Анонимен каза...

не знам колко е стока гурлевски но няколко пъти го виждам да кара след като дъхти на алкохол.вярно че кара от магазина на баръмите до тях но пък там има доста деца от градината

Анонимен каза...

Т21, публикувайте втората култова част от безумните бръщолевения на един самозабравил се човек-минко акимов.Лъже,маже и продължава да замазва истината за онези 3 милиона ,вината за които е изцяло и само на него.
Този човек си позволява от страниците на медия да заплашва открито хората!
Докога ще търпим милиционерското присъствие на комунистическите травестити?
Докога комунистическите градители ще крадат от парите за развитие на града ни?
Докога милиционерската машина ще се разхожда безнаказано по троянските улици?

Анонимен каза...

Генади,съжалявам -но след публикуваното днес интервю е Минйо Акимов повече няма да си купувам вестника ти.Много ниско плонжира.А пък и този пасквил който си написал за Милко.Дано бог ти прости.
Разочарован съм и от теб.Остана ни само да се въргаляме из помията.

Анонимен каза...

"пасквила" както го наричаш, е платена публикация , и не е писана от Генадий.ама ако спреш да пиеш от пладне,може и да вденеш нещо нейсе

Анонимен каза...

Аман от мръсници.

Анонимен каза...

Другари и Другарки,стига сте говорили тъпизми ,а поздравете тез господа за смелоста да осъдят прокуротурата.СТИГА с тази троянска завист,а относно СДС -----г-н Захари Велев беше в листата на ДПС..............
50000евро е по прилична сума
Бай Велко от Бял Осъм

Анонимен каза...

Простотия троянска.....

Анонимен каза...

Е, 17-ти, добрата журналистика предполага да се представят всички гледни точки. Генадий просто е дал право на отговор.

Анонимен каза...

Troyan e kato edno celo

Анонимен каза...

До г-н Г.М.: Генади бре, неможе ЕООД да има двама собственици, нали затова е "Е" ;)

Анонимен каза...

Някой паляк, който е бил в строежа на сградата от 70-те години по ел. инсталацията се е разприказвал за 100лв, сигурно аман от шуробаджанащина в Троян ...

Анонимен каза...

Защо толкова шум за някаква ел.енергия, която е плащана от народа–чрез телефонни разговори, чрез сиренаци, по–някакви дребни от всеки. Не си "тровете" нервите, гледайте оптимистично напред, и стига негативизъм. Оставете ги да си "правят" бизнеса. И стига с тая омраза към другите, различни от българин. Не е по европейски! Тези хора все пак са се възпитавали в същата държава, в която и ние!

Анонимен каза...

До 26. Нещо бъркаш понятията - омраза и справедливост. Не е по европейски, ДА това безумно решемние на съда в полза на "бизнесмените". В една държава сме възпитавани, само че едни в честност и почтеност, а други в лъжи и измами. Извинявай ама при тези условия всеки би могъл да бъде бизнесмен като Хари, стига да е нагъл и крадлив. Ако искаш да ме опровергаеш, просто посочи нещо положително направено от въпросната личност! И не е просто шум, а търсене на справедливост...

Анонимен каза...

Само те ли са наглите и крадливите? По друг начин в България не се работи. Това може би ни е останало от преди. Крадеше се от всички. Който не можеше нещо друго, крадеше работно време. А то е също ценно! Крадеше се повече или по–малко, в зависимост от мястото, което заемаше всеки един от нас. Най–после трябва да погледнем нещата от към истинските неща, и да променим начина си на мислене и действие, също всеки от мястото,което заема. В противен случай ще сме на нивото, на което сме сега, а и за много години още, ако съществуваме в бъдеще!

Анонимен каза...

До 28 - от тебе става прекрасен политик, много приказки нищо смислено. Всеки малко по-вече можеш и знаеш напусна тази страна именно заради такива "бизнесмени". Тези хора искат да работят, не да крадат, а за работата която полагат да получават нормално заплащане... Никой не казва че само те са наглите и крадливите, но пък те са почти на върха на пирамидата. В нормална Европа това не се допуска - Бернар Тапи, Доменик Кан, Силвио Берлускони...

Анонимен каза...

Уважаеми анонимни, сигурно половината от вас са се редили пред офиса му за работа, а другата половина - за заеми ... ама тук сте Големи!Циганин бил, турчин бил! Май нямате други аргументи срещу него!? Щото доколкото съм чувал, човека плаща редовно заплати и осигуровки,храни си хората безплатно, направил си е фабриките като китка цвете, а не ги е нарязал за скрап, както направи Банев! Банев остави хората от Елпром без работа и потурчи предприятието...нали знаете, че там се реже всичко за вторични! Ама Банев като е далеко, дайте да плюем по Велев, той поне е близо! ... Вие сте от хората, които виждат сламката в окото на другия, а не виждат гредата в собствените си очи!

Анонимен каза...

Добре са осъдили Прокуратурата! Айде стига вече с тая робска природа! Да си мълчим, че да не ни се случи нещо. Като мислим като роби, ще се държат с нас като роби. Дано има повече смели хора!!!

Анонимен каза...

От такива бизнесмени,пишман сме на тоя ред!!!Дайте да си играем на бизнес-достатъчно е да сме нагли и цинични,останалото само ще дойде!Пари пари ,пари и пак ще сме недоволни,защото селянинът от село може да излезе,но селянията от селянина -никога!!

Анонимен каза...

29–ти, не говоря за хората навън, а за хората вътре. Говоря също и в минало време за навиците на хората, които може да са останали, в някои и до днес.Обвинявате ме, че не съм написала нищо смислено, а от вашето разбрах, че "бизнесмените" са хората, които искат да работят, не да крадат и т.н. Както и да е, не се засегнах от думите ви. Мога да ви кажа, че във всяка европейска държава има хора, които са на върха на пирамидите. Знаете ли за пирамидите на България,през 90 година и след това? Знаете ли кои хора бяха по върховете им? Много от тези ни управляват, и им се молим за работа! Ако не знаете поразпитайте. Няма да пиша, за да не ме обвинявате после. Крадци, и всички останали категории, има във всяка Европейска държава, има и такива, които са на върховете на пирамидите. Разликата е, че като се провинят, ги свалят. Когато хората в една държава живеят добре,не ги интересува колко заплата получава някой като М.Акимов. Когато обаче пенсиите и заплатите са мизерни, когато липсва работа, когато един град, или една държава е застрашена от фалит, тогава нещата се променят и стават такива каквито четем в този сайт, а и в много други! Питам, има ли дял от икономиката, образованието, здравеопазването, полицията, осигуряването, частния бизнес,лекарствената политика, ценообразуването и къде ли не още в България, да не се "тресат" от скандали? Всичко е заложено от предишните години, и с пълна сила се видя след 89год. та до сега. Защо не протестират хората в Троян открито? Нямат пари и ги е страх! Това го знаят хората с парите, за тях е демокрацията, и могат да си позволят да осъдят дори и прокуратурата.

Анонимен каза...

Ало, 14-ти! Като си толкова за справедливостта, защо изземваш функциите на съда?! Щом Велеви са мошеници и съдиите, които са се произнесли - и те ли са мошеници? Май всички с акъл и пари са мошеници, а?! Колко лесно и удобно!

Анонимен каза...

До честния и почтен 27-ми. Я кажи какво отрицателно е направил? Ама нещо конкретно дай, не празнодумие. Като насочиш пръст към някого, виж другите три пръста къде сочат - към теб!

Анонимен каза...

Много хора, които преди стояха на върховете на многото български пирамиди, които изсмукаха последните спестявания на хората, след това със събрания капитал започнаха собствен бизнес. На същите тия хора ние сега ходим и се молим за работа. Ние сме малко, или много съдружници на "новоизлюпените" бизнесмени от 89 години. От тези пирамиди, спечели и държавата, от тези пирамиди спечелиха много хора от полиция, адвокати, прокурори, и т.н. За тук споменаваните хора не съм сигурна, но за други, знам със сигурност. Също знам, че има и документи, които са в полицията, и съда. Толкова години, никога не се повдигна въпрос за това престъпление, което също е "облечено" в закон, и защитаващо грабителите. Изключвам всички хора,които честно, тръгнаха от нищото и с много труд създадоха работа за себе си и своите семейства! Сценарият за пирамидите, не е само сценарий за нашия град, а и за цялата държава. Нямахме борса за ДЦК, и пирамидите/игри на щастието/, изпълниха тази роля. Търси се сценарист!?

rodnilb каза...

Моля нека всеки да види от тези линкове тук по какъв престъпен и крайно несправедлив начин бях обвинен аз от второ РПУ на МВР-Варна от старши разследващ полицай М. К. по ДП № 1991/2013 г. и 1852/2013 г. чрез склоняване на свидетели да лъжесвидетелстват срещу мен от страна на ст. разследващ полицай М. К. и чрез подправени и фалшиви показания аз бях несправедливо обвинен от полицията и изправен пред съд, където бях признат за виновен, но сега малко преди края на обжалванията ми истината се разбра по моя случай и свидетелите си признаха писмено по делото как от полицията са ги карали да лъжесвидетелстват!

http://varna.topnovini.bg/node/706473
http://topnovini.bg/node/657593
https://www.facebook.com/%D0%9D%D0%B5%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%BE-%D0%BE%D0%B1%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-1795037870724852/

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |