Кметицата ще се бори за спасяване на троянския влак

* Преди две години като депутат в 40-тото НС Донка Михайлова има лична заслуга да не затворят линията Ловеч – Троян

КМЕТЪТ НА ТРОЯН Донка Михайлова ще вземе участие в срещата, организирана от Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) във връзка с намеренията на правителството и ръководството на БДЖ да закрият 150 влака в страната, научихме от PR-ката на общинската администрация Маргарита Генкова. Срещата ще се състои утре (22 ноември) в София, а след консултация с началника на Гара Троян инж. Венелин Стайковски г-жа Михайлова е обсъдила с ловешкия си колега Минчо Казанджиев възможността за предприемане на координирани действия.

В МОМЕНТА тревожната информация е, че сред нарочените за закриване са и два от влаковете по линията Ловеч – Троян и редуцирането им от 8 на 6. Предвижда се от м. декември да преустановят движението си обедните влакове от Троян до Ловеч (в 12:43 ч.) и от Ловеч до Троян (в 11:38 ч.) в дните понеделник, сряда, петък и неделя.

ЗА ОТБЕЛЯЗВАНЕ Е, че на г-жа Михайлова за втори път й се налага да се да се бори за спасяването на троянския влак. Като депутат в 40-тото Народно събрание, в последните месеци от мандата му (2009 г.), тя има лична заслуга за блокиране на намерението на тогавашното правителство на Сергей Станишев за затваряне на линията Левски - Ловеч – Троян. Тогава за закриване бяха набелязани общо 12 жп-линии в страната, обявени за нерентабилни.

Т21

75 коментара:

Анонимен каза...

Успех............................

Анонимен каза...

Комунизмът не може да излезе от главите на тия хора.За съжаление и Трапчанина мислеше по същия начин.

Анонимен каза...

дрън-дрън,като стане това аз ще се подмладя с 10 години:))))

Анонимен каза...

А кой ще го плаща. Може би общината ще налива пари и там.

Анонимен каза...

Ами пряко я вълнува жената, все пак 4 години има да пътува Ловеч - Троян и обратно.Нека си има алтернатива на кметската кола.

Анонимен каза...

Набележат ли линията за закриване, ако ще челни стойки да прави пред парламента да прави, спасение няма!

Анонимен каза...

Ами веднъж я спаси. Борец е тази жена!!!

Анонимен каза...

Чудя се как във времето троянецът натрупа толкова злоба и негативизъм, че все не може да му се угоди. Михайлова, да не ти пука от злобните коментари тук. Върши си работата - вярвам в теб!

Анонимен каза...

За другите избори БСП дано извади някой кандидат от Пловдив та да натиска за тунела под Беклемето

Анонимен каза...

Миналият петък гледах новата кметица в "Младост". Беше дошла да провери какво става с асфалтирането. Говореше с хората, ходеше да види течовете в мазетата им, обсъждаше с работниците работата им. Обещаващо! Дано да не е само в началото.

Анонимен каза...

Аз пък я видях по "Ботев". Оглеждаше тротоарите и пишеше в един тефтер. Вчера почнаха да оправят дефектите по тротоарите. Да видим докъде ще я докарат, че то много за оправяне има.

Анонимен каза...

Успеххххххххх,кмете
БСП----------------------------НЯМА ДРУГА

Анонимен каза...

Нещо не виждам защитниците на влака да пътуват много много с него . За съжаление реалноста е такава че всяко нещо което е на явна загуба подлежи на закриване . Но явно г-жа Михайлова изпълнява партийното поръчение да настроива хората по места срещу правителството на ГЕРБ . Закриването на линийте е част от оздраветелната програма на БДЖ и неизпълнението и би довело до фалит на компанията .

Анонимен каза...

Към № 13. Да така е. Само че не може да се предприемат действия за финансовата стабилност на БДЖ без да се мисли как това се отразява на хората. Държавата не е само финасовата стабилност на отделни дружества, а стандарта на живот на гражданите...

Анонимен каза...

Май кметът нещо е стреснал общинарите. Аз пък я видях в четвъртък на новия асфалт до горната бензиностанция. Един възрастен чиновник подскачаше до нея като декоративно петле и нещо се обясняваше. Тя огледа целия участък и само пишеше в един бележник. А дано...

Анонимен каза...

Към № 13. Цитат от "Троян 21" - "В Троян:Сбогом на влака ІІ" - "През май т.г. кметовете на Ловеч и Троян – Минчо Казанджиев и Минко Акимов (на снимката вляво), заявиха, макар и не особено отчетливо, че ще се борят срещу евентуалното затваряне на жп-линията Левски – Ловеч – Троян. Жепейците от двата града пък недвусмислено обявиха, че разчитат на подкрепа от страна на местната власт. Тогава пред Т21 г-н Акимов увери, че ще направи максималното троянският влак да продължи пътя си." Та кой настройва хората против ГЕРБ???

Анонимен каза...

На Троян му трябва целогодишно отворен проход!
Този уикенд както не беше с нищо по-специален, в Орешак беше навалица.Пловдивски автобус шета я до манастира, я до изложението.В манастирът навалица,отвън всякакви хора,автомобили всякакъв модел и с всякакви регистрации, а надолу само в Горски кът около 13 часа,се намираха места по кръчмите...

Анонимен каза...

Белокосия полизурко, който се обясняваше се казва Банко Банков и е човек на Акимов. А иначе се пише главен по инженерната инфраструктура в общината. Новия кмет трябва да се освободи от доста такива "достойни" фигури.

Анонимен каза...

8–ми троянци винаги са си били такива! Просто последните години, от условията на живот, тия недостатъци се удвоиха, и повече даже, всичко излезе наяве, и с по–голяма сила.Безработицата, неправилното хранене, засилената употреба на алкохол, страхът от загуба на работното място, емиграцията, допринесоха за психическото натоварване на хората, и малките проблеми в характерите, станаха големи!На какво се дължи непрекъснатото, и понякога безпричинно мърморене,избухливостта, нетърпимостта, липсата на уважение към себеподобните, жестокостта към животни, хора, и дори към собствените си деца, насилието в семейството!??? Все неща, които, идват от начина на живот през последните 15 години.Дори имам чувството, че всички са разбрали, че така повече неможе да се продължава–с разправии, и спорове за надмощие на партиите.И въпреки всичко, продължават.И да излезе един свестен от всичките, който да може да помогне, те ще го "смачкат".Жалко, много жалко.Навсякъде, където срещнах хора, които правят нещо полезно, имаше срещу тях с пъти повече, такива, които ги оплюваха, унижаваха, и подценяваха. Мнителността се е загмездила дълбоко в душите ни! Имаме нужда от специалицирана помощ, от някой, който да обърне отрицателното ни мислене, песимизма,злобата и т.н.Психиката на хората е претоварена, и от там идват проблемите! Дано Михайлова е достатъчно търпелива и умна, за да издържи, ако ли не...незнам кой може да ни помогне!??? Или, може би сами ще си помогнем, като променим начина си на мислене, работа, отношения! Може би!И дано!

Анонимен каза...

До 14-ти: Закриването на линията ще се отрази краино негативно само на служителите на БДЖ ангажирани с експлотацията и подръжката и . По мои наблюдения техния брои е близък до броя на пътнищите по линията . По спомен от далечните 1996- 1997 г. когато за последно ползвах услугите на БДЖ с влак разстоянието се взема за малко по-малко от час. Но тогава поради "мъдвото" управление на съпартиеца на кметицата Жан Виденов нямах друга алтернатива . Разбирам хората които от носталгия искат запазването на линията но в това си състояние и с тази подържана скорост тя скоро ще остане един спомен . Липсата на товарни превози от и за Троян също не е от полза за подържането на линията . Нека някои по запознат да каже годишно колко загуби носи линията и тогава седнете да пишете "как това се отразява на хората". Та за това смятам , че това е евтин политически пиар на г-жа кметицата .
До 16-ти: Не мога да коментирам политическата недалновидност на М.Акимов но мисля , че би било по-добре енергията която е изразходвал за запазване на линията да беше я изразходвал за газифицирането на Троян . Препоръчвам ви някои зимен ден да излезете по пътя за Балабанско над циганския завои и да погледнете за какво става на въпрос над града .

Анонимен каза...

20-и,тия приказки веднъж вече си ги писал!!Измисли нещо ново!

Анонимен каза...

Априлци оресява от към почиващи. За сметка на Орешак, който набира скорост. Което си беше логично да се случи. Хотели, басейни и до там. Също като в Чифлик, Шипково,Бели Осъм. Има по света и по-хубави и по-големи. Но самобитния характер, уникалното и дадеността на Орешак е най-голямото богатство.

Анонимен каза...

19-ти смятам , че не трябва да останеш анонимен , а госпожа Михайлова трябва да ти издигне паметник до бъдещия такъв на И. Хаджийски като втория голям народопсихолог от Троян . Именно мозъчните поражения от засилената употреба на алкохол при младите и старческата деменция при по-възрастните доведе до избора на новата кметица .

Анонимен каза...

На Троянеца не може никой да му угоди.Акимов нищо не бил направил,само разкопавал,само приказвал...........сменихте го.........сега г-жа Михайлова почна да Ви е неудобна.Ходела насам на там,говорела с хората,пишела си в тефтера.....ами предложете Вие какво точно да се прави и как да се направи и кой да Ви го направе,така че да Ви е угодено най-после на Вас няколкото мрънкалника които нищо друго не правите освен да лаете. Явно имате прекалено свободно време...........ами отивайте да метете шума по улиците,нали все хренчите че Троян е мръсен град.............

Анонимен каза...

21-ви , а защо ти не напишеш няколко разумни довода с който да оправдаеш съществуването на линията . Ще се радвам ако успееш да ме убедиш в съществуването на това трансповтно недоразумение през 21 век .

Анонимен каза...

Аз онзи ден видях голямото пиле от улица Сезам ...

Анонимен каза...

14, на кои хора? България това са четири града, всичко останало запада и Троян има същият синдром - нищо не се случва, нито има спорт, култура, образование, за нови работни места и инвестиции изобщо не става дума.

Анонимен каза...

Затварянето на линията би имало сериозни последствия върху икономиката на Троян и евентуални бъдещи инвестиционни намерения. Подкрепям Михайлова - това не бива да се допуска!

Анонимен каза...

ЕМ/SI: 25 ти, ако железниците са транспортно недоразумение през 21 век според теб, то влаковете стрели във Франция, Германия, Япония, Китай и други страни какво са? И защо тези страни ги строят и развиват? Вярно е, че скоростта на нашия влак е изключително ниска-40 км. в час и като сложиш и престоя по гарите от Ловеч до Троян ти излиза като време час и половина. Неприемливо е. Ако се запази линията ще има възможност при по-добра икономическа ситуация със собствени бюджетни средства/на РБ/ или по оперативни програми да се подобри трасето и да се достига до Ловеч/примерно/ за времето с което се отива с автомобил. Тогава железницата ще е конкурентноспособна. Но тя няма за самоцел превозването само на граждани. Години наред когато Троян имаше промишленост товарите минаваха по железницата. Ето още една възможност - бъдещ инвеститор при наличие на железен път/инфраструктора/ даващ възможност да се превозват тежки товари. Всички искаме промишлеността в Троян да се възстанови и набере сили-нови работни места, съответно увеличено потребление-вериги магазини, развитие на инфраструктората и подобряване на градската и жизнена среда-що да не помечтаем за тунел под Стара планина. Е отдавна го има на книга, но нямаме ли железен път възможността отпада. Закрие ли се ж.п. линията шансовете за икономическо развитие рязко намаляват. Поканата за срещата организирана от синдикатите не е само за нашия кмет. Тя е за всички заинтересовани страни и кметове през населените места на които имат ж.п. линии. Трябва правителството да предприеме действия в посока оздравяване на железниците, трябва и да намери пари за модернизация. Знаете ли колко „ грешни” пари се трошат в държавата? Погледнете новите коли на народното събрание, погледнете броя на хрантутниците там и им вижте работата-кой от кой по-калпав закон, погледнете харчовете на министерството на отбраната за мисии и ква полза има държавата от това/освен потупване по рамото/, погледнете вноските които плащаме на Брюксел за да се издържа с месечна заплата един наш евродепутат в размер на 22 000 евра/при песия на родителите ни от 70 евра на месец/, плащаме и всичките му „ придобивки” хотел, коли, командировка, погледнете издръжката на посолствата ни, раздути щатове по министерства, погледнете гарантираната печалба на експлоатационните дружества в енергетиката- 15% гарантирана печалба по договор и още и още... Тогава ЗАЩО да не защитим с присъствието и на Кмета ни, съществуващата ни инфраструктора? Подкрепям госпожа Михайлова, да отиде и да защитава интересите на града ни.

Анонимен каза...

29, хайде свали си розовите очила, надеждата умира последна но най-много боли. В Германия и Франция железниците са дотирани, при нас свършиха парите и трябва да се реже, при това много. Най-голямата заблуда в момента, е че Ловеч ще прокопса от китайските коли на Гришата. Да, ама не, пазарът на нови коли е стагниран, а цените не са конкурентни, та това е поредния надут балон. Прав си, БДЖ навремето превозваше повече товари от колкото хора и имаше сметка, но промишлеността в Троян пое по маршрута на Курск към дъното.

Анонимен каза...

Време е и най-големите олигофрени да осъзнаят какво загуби България и в частност Троян с предателството на Горбачов. Загуби икономиката си, загуби квалифицираната си работна сила, загуби специалисти, които отидоха на Запад, загуби ръста на развитието си.Сега ще загуби и влака си.Как, освен престъпление спрямо собствения си народ, да наречеш продажбата на електроразпределение, примерно, на западни фирми. Омразният ви социализъм беше започнал да сваля елпроводниците под земята, да подменя трафопостове, да строи нови енергоизточници.Новите собственици само начисляват - за пренос на еленергия, за съоръжения, за доставка, но не поддържат и не подменят електросъоръженията. Един ден /скоро/ тези съоръжения ще се амортизират окончателно и западняците ще ни кажат "сбогом". Така е и в другите отрасли - някои вече са ликвидирани, други - предстои да бъдат отстранени от конкуренцията. Уви! Днешните управници вече 23 години се чудят кому какво да дарят, получавайки само по-тлъста комисионна. А вие, нещастници, неразумно продължавате да хулите комунизма. Защо? Защото преди 60 години кооперирали земята на дядо ви или му взели саята, в която си въобразявал, че прави някакво производство. Късно е дори да се осъзнаете - няма връщане назад, гибелта на България е сигурна.Гибелта е сред нас! Ние я повикахме... Чувал съм, че при падането на социализма в България страната ни имала 8-9 млд долара външен дълг. Какво се оказа - страните, които бяха наш пример и към чиято компания така силно се стремихме като Гърция, Италия, Испания имат по 300-500 млд външен дълг.Мислете, колеги, и оставете емоциите настрани.

Анонимен каза...

31-ви с това си мислене наи-добре хващаи влака за Ловеч докато го има и потърси специализирана помощ в една сграда с надпис психодиспансер . Именно заради такива индивиди като теб 23 години се мъкнем в посткомунистическото пространство почти непрекъснато управлявани от БСП и корупционите и производни . При нас не се проведоха реформи , не бяха изкоренени корупцията и бюрокрацията и сегашното ни положение е пряко следствие от това .

Анонимен каза...

До 30 от ЕМ/SI: Целта на Ганчев и на китайците с производствената си линия в Ловеч е да се настанят на европейският пазар и разбира се в РБ. България има квота за износ на автомобили, китайците няма да плащат огромните защитни мита а дирекно се настаняват на пазара. Усетят ли, че моделите им не се пазаруват, веднага ще реагират и предложат нови. Отдавна копуват американски технологии и в производството на автомобили. Виж ромънците-правят си дачии и си ги карат. Ние кво, да седим и гледаме? Аз мисля/прогнозирам/, че начинанието ще има успех.Познавам екипа на Ганчев с който построи завода, бъди сигурен, че са висококвалифицирани експерти и юристи. Не се и съмнявам, че още в зародиш на идеята е имало проучване от консултант на пазарите за подобен клас автомобили. По въпроса за розовите ми очила 30 ти, искам да те уверя, че такива нямам. Експерт съм в инфраструкторното строителство и това работя. Нямам никакви съмнения, че спирането на железопътната линия до Троян ще прати града ни не в 5-та, а в 10-та глуха и не съм съгласен с това.

Анонимен каза...

към 22-ри,за Априлци,Шипково,Чифлик и Орешак съм съгласен да ги коментираш като курортни селища или бивши такива,като например Шипково,но не мога да те разбера само къде слагаш Б.Осъм в това число,като то никога не е било и няма и да бъде такова,поне докато си имаме такъв ТЪП кмет на селото,и най-вече тъпаци да го избират..........

Анонимен каза...

34-ти не се пени, защото в екипа на ГЕРБ от съветници, стои един голям и доказан професионалист, а именно доктор Дудевска.
Вземи се поограмоти, и прочети жената какво смята да направи за развитието на туризма в нашия край!

Анонимен каза...

35-ти,аз не виждам 34-ти да се пени,той просто казва истината ткава каквато е,но обясни ми само едно.В какво д-р Дудевска е доказан професионалист,в докторлъка или в туризама,за първото спор не правя,но за второто малко се съмнявам,дано да се докаже и там искренно ще се радвам.

Анонимен каза...

Е как да не е?Кой би бил най-подходящия човек отговарящ за този ресор,освен един доктор?
Та туризма и медицината са тясно свързани науки, и доктор Дудевска е най-подходящия човек за това!

Анонимен каза...

35-ти,едно е да СМЯТАШ както ти си го написал,второ е да можеш да го направиш и трето е ДА ГО направиш,но както се казва ще броим пилетата на есен т.е. след 4 години,дано да се получи нещо хубаво и добро за нашите съграждани,но трябват взаимни усилия,защото една птичка пролет не прави

Анонимен каза...

Е стига сте ебавали с Дудевска, иронията е повече от очевадна.Кво да я правиш, и тя си е повярвала ,и като няма какво да каже,айде за туризма да плямпа врели некипели!

Анонимен каза...

Абе,Дудевска с каквото се е захванала,все го свършила,ама разните тук "коментатори" не е известно какво могат!25-и,по-голяма глупост от писанията ти за железницата,не съм чела!Как изобщо може да се разсъждава така?Ти ни връщаш в Каменната ера или ни смяташ за глупаци!

Анонимен каза...

вярно,дудевска каквото хване все става,да не говорим пък,ако го.....

Анонимен каза...

33, имам чувството, че даже си ги залепил. Кризата отрезви доста инвеститори, тунелът за който мечтаеш би глътнал толкова, колкото в нормални условия биха били инвестирани в радиус от около 200 км спрямо Троян в близките 20 г., шанс това да стане сега %0.000000000. А и трасето на магистралата бяга на север, т.е. доста по-реалистично да я свържат с юга по посока Търново - Габрово. За глухата линия, отдавна се върви по нея целенасочено.

Анонимен каза...

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/11/22/1209932_vlakovete_koito_shte_budat_spreni_ot_bdj_zaradi/

Анонимен каза...

Цеце, Цеце, какво ли има да прочетеш! Амбициозна си и можеш! Действай, не се предавай! Дано пък жените и красотата спасят света! Поздрави от далеч: Румяна

Анонимен каза...

До 23–ти. Вие може би сте от средните/между младите и възрадтните/. Просто не правите нищо, и не ставате за нищо.Влизате в категорията, описана от 24–ти! Извинете!

Анонимен каза...

До 45-ти Извинен си , а ти какво правиш и за какво ставаш ?
П.С.За възраста си прав на 35 години съм и не мога да мина за млад , но се надявам да не ме хване скоро склерозата т.е. да стана бесепар .

Анонимен каза...

Дудевска е жалка като политик. Декларацията й на първата сесия беше смешна и неграмотна, особено на фона на самочувствието й. А танца й между различните политически партии в последните 10 години е жалък и недостоен.

Анонимен каза...

Тя колко партии смени всъщност? Май само в БСП не е била, но пък в достатъчно висока степен се мазни и на тях. Политическата непоследователност е качество, което избирателят не бива да прощава. Да не го забравяме на предстоящите парламентарни избори.

Анонимен каза...

личният и политически морал на д-р дудевска са срам за общинския съвет в троян!

Анонимен каза...

32-ри, сегашното ни положение е пряко следствие от разгрома на националното ни стопанство създавано десетилетия наред с труда на нашите родители в средата на миналия век. Знаеш ли за 23 години след Втората световна война колко промишлени, търговски, здравни, културни обекта са били построени? Знаеш ли какви качествени социални промени са настъпили? С какво днес да се гордеем? Нямаме тежко машиностроене, нямаме химическа промишленост,нямаме селско стопанство, нямаме експортен потенциал. Имаме 50 милиарда външен дълг.Политиката ни е подчинена на американския посланик.Ако всичко това ти е ясно ще осъзнаеш, че то стана възможно благодарение на такива родоотстъпници като тебе. Само че за това ти заболяване диспансери няма.Мисли, колега!

Анонимен каза...

До 46 от 45. Правилно разбрах, че не сте направили нищо, и не ставате за нищо. На 35 години, бях работила вече 17 години, завършила ср.сп. образование, и с диплома за управител на магазини, имах дете на 12 години, бях създала дом.Създадох и собствена работа, като започнах от нулата. И много други неща, и така до 56–та ми година днес. Никога не съм членувала в никоя партия, или по–точно симпатизирах на СДС.Видях докъде стигнаха партиите, и лъжата СДС и ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА! Спрях да мисля за партии, и години наред избирам хората по техните способности.Гледам човека, не гледам партията.Вие може би нямате собствено мнение по много въпроси, влияете се от мама и татко може би! Отричам напълно Комунизма, като политически и икономически строй.Изостанали сме 300 години от демократичните държави, като морал, способности в работата, и технологиите, не знаем как да се храним правилно, как да възпитаваме,децата си, как да се уважаваме в семействата, и в обществото.Преди да съборят Комунизма, трябваше да променим начина си на мислене, работа, съвест, пълна промяна от всякъде. С комунистическо мислене, не се гради демакрация! И Вие се живяли в този строй през първите си 7 години. Сега каквото и да говорите, вирусът на Комунизма го имате, и се изразява в закостеняло мислене, като кон с капаци, неможете да излезете от коридора, че ако ще да виждате, че и там, където сте не е по–справедливо и точно!Извинете! Желая осъзнаване и логично мислене.Нека да погледнем човека, а не партията!

Анонимен каза...

Цеци, кали динами и броста!Кало месимери!

Анонимен каза...

Ако го имаше "вирусът на комунизма" днес нямаше да бъдем на това дередже. Нямаше да рушим, а щяхме да създаваме. Нямаше да ликвидираме, а щяхме да откриваме нови и нови заводи.Щяхме да имаме работа и сигурност. Сега ликвидират държавата ни, за да дойде тук един друг народ и да се реши един световен проблем.От кого сме изостанали драга - от САЩ защото нямаме 15 трилиона задлъжнялост, прехвърлена на гърба на останалия свят? От Гърция и Италия ли, които имат по няколко стотин милиарда дълг? От световния хаос ли сме изостанали? Не! Набутаха ни в него, за да плащаме лакомията на другите. Какво комунистическо мислене! Не виждаш ли, че държавата ни и народът ни изживяват последни десетилетия?

Анонимен каза...

44,52:знаем я тази цеци-клеци.

Анонимен каза...

ЕМ/SI, ти какво толкова величаеш Гришата, защо се правиш на луд, какво толкова му харесваш, да не ти е донор или спонсор. Завода не е изобщо негов. Я ми отговори кото си толкова вещ, защо не построи хотела във Вароша, а? На изборите изигра немец в тила на М.Казанджиев, въпреки че той не заслужаваше това. Не знам много подробности, а и не е моя работа, но какво толкова се впрягаш и разсъжваваш по негов адрес, не те разбирам, ЧЕСТВНО!

Анонимен каза...

53–ти, нито Комунизма ни беше Комунизъм, нито Демокрацията ни е Демокрация. Лошото е там, че си ги нагаждаме, както ни е удобно.Това, което пишеха и говореха, не се покриваше с това което вършеха.Пълно разминаване.И отново намазваха, тия, които имаха свой човек.Бяха винаги първи, и с по–големите заплати. Говореше се за развит социализъм/фазата преди комунизма/, а започнаха съкращения.Бяха толкова рокади и промени, уж за доброто на предприятието!??? Имало е проблеми, но са ги крили. Как така ще се компрометира" най–справедливият" строй!??? Спомнете си след 1977 година колко вили се построиха в м.Попешка, и другаде покрай Троян, колко земя се раздаде на" правоимащи".Още по комунистическо време се построиха вили–училища!??? С какви пари, като заплатите уж не бяха високи, и бяхме "равни". Колко материали се изнасяха от предприятията? Голямо крадене падна, и пак от "правоимащите". Всичко, което се е построило след 1944, е построено от народа, и то безплатно.Нищо не ни се е давало даром. Всичко сме си платили–училище, здравеопазване, детска градина, почивките, и всичко останало.Живяли сме в голяма заблуда.Големите заводи, химическата промишленост, и металуртията замърсиха почвата, водата и въздуха.Ама нали трябвашеда сме "велики".Родителите ми бяха скромни, честни и трудолюбиви хора.Видях, с по една заплата, за 90 години трудов стаж, какво успяха да направят! Вие може да сте били облагодетелстван от това време и затова страдате, но това не беше строй, който ни развиваше, а строй, който ни държеше на едно място.Сто години се произвеждаше едно и също, с качествата си не бяхме конкурантноспособни, дори за държавите от нашия строй–Чехия, Унгария, Полша.Затова и сега те са по–напред от нас. Смятам, че в отговор на политическите събития, БКП сама се свали от власт, за да може след това отново да е на власт, ала при нови условия.Да, ама не, не можа да стане, защото ние си го нямаме. Дори и да ти дадат средства, като нямаш ум, все тая. Нямаме и морал! Преди да започнем да живеем като хора, трябва да извървим дълъг път на мозъчно развитие. Отдавна съм престанала да се интересувам от партии, полза няма. Вече гледам човека, неговата интелигентност, способности и търпимост към мнението на другия.Имам много да кажа, но и вие го виждате, ала от инат не си признавате! Приятна вечер, и до нови писанки! В спора се намира решението, ала с откровени и реално мислещи хора. Живея и работя в една от държавите, които споменавате. Те може да загинат, ала ще загенат доволни и сити, а нашият народ ще загине гладен, както през последните 22 години загива бавно и сигурно!

Анонимен каза...

56, не се впрягай излишно от задръстеняци. С контра и против оцеляващите в Троян си редуцираха значително шансовете, сега като приключи БДЖ-то, всички надежди ще се изпарят окончателно.

Анонимен каза...

57-ми би ли разяснил какви надежди таиш към БДЖ ?

Анонимен каза...

До 45/51 . Уважаема Госпожо ,
Много се радвам на ващите успехи , че на 35 г. сте успели да завършите средното си специално образование с реномираната професия "управител на магазин" . По груби изчисления това е било някъде към 1990 г. а всички помним колко големи магазини имаше в Троян тогава и колко добре бяха заредени те през тъи наречената "луканова зима" . Ако това са вашите критерий да сте направили нещо надявам се , че сте доволна за изпълнението на своя план максимум за 7 петилетки /нали така измервахме времето родените през комунизма /. Само не мога да разбера защо споделяте вашите лични успехи в една тема свързана с отрасъл от транспорта за които някой от преждекоментиращите твърди , че е жизненоважен за Троян . Или мислите със дохода от собствената си работа , която сте започнали от нулата да дотирате губещата железница ? Не знам на какво се гради силно негативното ви мнение за мен но мисля че сте направили много . Виж за ставането вече на 56 години трудно мога да ви излъжа , че ставате за нещо .

Анонимен каза...

До 55-ти от ЕМ/SI: В отговор на поставените към мен въпроси: Темата беше „за” или „против” съществуването на ж.п. линия до Троян и дали Кмета на Троян трябваше да присъства на срещата с КНСБ в защита на линията. Изказаното от мен мнение е, че съм против закриването на линията. Това е моето мнение. По останалите въпроси към мен-използваш „ величаеш Ганчев, донор или спонсор ли ти е, защо се правиш на луд, впрягаш и разсъждаваш”. 55-ти, не съм в близки отношения с Ганчев. Коментара ми беше относно това дали произвежданите автомобили ще имат реализация на пазара. Моето мнение е, че според мен ще имат реализация с мотивите написани от мен в коментар № 33. Завода е съсобственост с китайците, като 2/3 от инвестицията е тяхна. На въпроса -защо не строи хотела във Вароша не мога да ти отговоря защото не знам и не ме интересува. Също така не знам защо не е подкрепил Казанджиев на изборите.Доволен ли си от отговора ми?

Анонимен каза...

57, към БДЖ нищо, надеждите които визирам, са за възраждане на промишленост и съпътстващ бизнес в района.

Анонимен каза...

56, почитания за поста !
Дали да не подхванем една тема, как едни "правоимащи" троянци,уж с равни заплати по онова време, изведнъж дръпнаха напред?
Тогава и сега!

Анонимен каза...

До 59 и 62 от 56–ти За моята възраст съм си много добре. В момента работя и получавам 1200 /хиляда и двеста евро/на месец.Също така тук, където съм, се осигурявам, и съм законно пребиваваща от начало. Винаги съм работила добре и съвестно и в България, никога не съм чакала нито от държавата, нито от партия, нито от никой да ми свърши това, което мога сама да направя.За разлика от Вас може би, които чакате някой да дойде и да Ви извади от тинята. Не само, че не чакате, но и се опитвате по "български", да дърпате назад. Доста години вече захранвам троянската община с пресни пари/евро/, а само аз ли съм? Никога не съм заемала никаква длъжност със връзки и подмазване.Там, където съм работила, съм работила добре и много пъти повече часове отколкото е било необходимо.Просто трябваше да свърша работата си за денят.За съжаление както наблюдавам сега, и тия, които имат работа, и те работят с нежелание и досада.Особено в сверата на обслужването, където съм била също доста години. Каквато и да е заплатата, клиента не е виновен за нищо, на обслужващите го.Ала...за нещастие ще трябва да минат много години за да се осъзнаем.Вие ще го доживеете и ще се сещата, а ако имате и смелостта да си го признаете, ще е добре за психическото Ви здраве. Лично аз, винаги съм била откровенна в мнението си за много неща, и през ония времена. Една от първите бях, които останаха без работа по причина на по–горе казаното. Не се разсърдих, но не се и отчаях. Останах и работих още 8 години след 1992, но благодарение на продължаващото "умно" управление, един ден събрах куфара, и излязох зад граница, за да установя, че изминалите години са били загубени, откъм хвърлен на вятъра труд, заплатен с трохите, както казах някъде на друго място, от софрата на "големите". Ще се радвам да ми пишете 59–ти, за направеното от Вас. Във всеки етап от живота на всеки човек има трудности, но не мисля, че някой може да ти попречи да се изявиш, и да постигнеш неща, които да те направят доволен от себе си, разбира се при едно условие да си кадърен. Мисля, че бях и съм доволна от себе си! Дано в един момент, и Вие!

Анонимен каза...

Влак трябва да има! С цената на всичко!

Анонимен каза...

64, разпечатай снимката по-горе цветно и я сложи в рамка за спомен.

Анонимен каза...

65–ти, не ми бери гайлето! Живея и работя в държава със съвременни, модерни, бързи и чисти влакове, метро, автобуси.Също магистрали и пътища, такива, които Вие може да не видите никога! Добра вечер и спокойни сънища!Просто ми се прииска и троянеца да поживее като бял човек!

Анонимен каза...

65–ти, не ми берете гайлето.Живея и работя в държава със влакове, метро, магистрали, абтобуси и т.н. на европейско ниво! Разликата между нас, и тия тук е светлинни години. Извинет, просто ми се прииска и троянеца да поживее като бял човек,ала изглежда, няма да го бъде!Отново се извинявам!

Анонимен каза...

66(67), нали се сещаш че повечето пиперливи мнения във форума са дадени от експатриати, правещи сравнения. Троянецът е странна балканска порода, свидлив и завистлив, кон с капаци, който се противопоставя на всичко. Няма за какво да се извиняваш.

Анонимен каза...

68 Ти даде точното определение за всички нас, Троянци и околността. За нас няма угода, няма свестен човек, ние знаем, ние всичко знаем и то го разбираме. Ние нямаме мярка в клюките, нямаме мярка в празното говорене. От нас по-велики няма.За това сме на този хал, да си знаем. Които могат, не искат, защото разбират и знаят, че Троянци не оценяват. Те не виждат доброто, ние виждаме лошото, пошлото и не направеното. Но, въпреки това сме си ние, гордите Троянци! Но вече без дух.

Анонимен каза...

69–ти мога да прибавя– самочувствие без покритие– 67–ми съм. Жал ми е за децата ми, които живеят в Троян, дишат мръсния брикетен въздух, ядат "незнайната" като качество и произход храна, слушат "излиянията" като клюки, оплюване и ежби между хората. Колкото мога помагам от тук, но парите са нищо в една такава среда.Среда, която разболява психически, морално, и физически, "свестните считат за луди"и т.н. Нормален човек тредно живее в такова общество.За да живееш спокойно, освен средствата са ти необходими и очи, които не виждат, и уши, които не чуват! Но, тогава, няма да си човек! Всеки миг от живота ми тук е свързан с мислите за България и Троян! Болно ми е, защото сме хора и ние, както всички останали, а сме обречени да живеем като "немили–недраги" дори в собствената си държава.А и всички ние, които сме навън, сме като, че ли без родна страна. Последните години ни обвиняват и в България– че сме "избягали", и не сме останали да "помагаме", а в държавите,където сме– че сме им" съсипали" икономиката, и сме им "взели" работата, и изнесли парите. Парадоксално и глупаво ми звучи, но...какво да се прави! Все някай трябва да е виновен! Много се зарадвах на хубавия и чист влак, при едно от идванията ми, но дано го заваря и при следващото, а и свекърва ми го ползваше! Ще е много жалко, ако го спрат!

Анонимен каза...

В 21 век нашия влак по линията Троян -Ловеч загива,въпреки всички напъни и писаници по този въпрос.И аз ползвам совствен превоз когато имам работа до Ловеч,както и всички Вие,които пишете в този форум.Не се ползва БДЖ от троянци,не е удобен в този вид този транспорт за всекидневен пътникопревоз в нашия край,товарни превози няма-няма покриване на разходите и той загива.В 21 век,бариерите се спускат на ръка на винт,чакаме по 5 минути да мине влака на прелезите,псуваме, вагони се палят, загиват хора,виновни за нищо няма ,т.с. няма за 22 години никаква промяна в това БДЖ в обслужването на пътници и товари.С толкова метастази организма умира,въпреки всички реанимации,кръвопреливания ,които се правят.

Анонимен каза...

До 59, от 63–ти. Завършила съм средно специално образование през 1974 година, и взех диплома за управител на магазини през 1980 год. Не четете внимателно, заслепен от злобата си! А, когата казвате на мен, че на 56 години, съм вече за нищо, и съм непотребна, сякаш го казвате и за собствената си майка, която може би е на моите години. Когато си идвам през ваканциите, виждам видът на хората!??? Дано уважавате Вашата майка, не така както "уважихте" мене.Възрастните хора трябва да се уважават, още повече майките. Чувствам се силна и имам самочувствие, за разлика от много жени на моята възраст, които виждам последните години по улиците на Троян. Така е, благодарение на "възхода" на държавата, възход постигнат от добрата работа на младите хора, като Вас!??? Помислете си малко, и направете нещо, за да сте доволен от себе си. Годините минават, и в един момент, ще разберете, че е много късно!??? Желая много успехи и да се опитате да намерите щастието, защото щастливия чове, не е нито злобен, нито мрази,и се радва на чуждите успехи! С уважение: Една обичаща майка и съпруга! Все пак, влак трябва да има, дори само да го има!

Анонимен каза...

Хубаво е да го има , но кои ще го издържа ? Явно вие не горите от желание да го издържате с вашите доходи / 1200 евра , както се похвалихте по - горе / . Не изпитвам злоба към Бас и се радвам , че успяхте за 5 / пет / дни да схванете сърказма ми . Явно не си идвате често в Троян и надали сте ползвали услугите на БДЖ по линията Троян - Ловеч . Само не мога да разбера защо сте така мотивирана да защитавате влака с цената на всичко при положение , че на този етап тои е абсолютно безполезен , явно някои от близките ви роднини получава заплата от БДЖ няма друго обяснение за написаните от Вас над 20 коментара по темата . Значи според Вас е по-редно да се вземат пари от здравеопазването или образованието за да може вие при редките си посещения да се радвате на преминаващия влак . Друг е въпроса ако на даден етап ж.п линията добие някакво значение за стопанския живот в Троян . А сама разбирате , че репликата ми "Виж за ставането вече на 56 години трудно мога да ви излъжа , че ставате за нещо ." беше провокирана от вашите:"До 23–ти. Вие може би сте от средните/между младите и възрадтните/. Просто не правите нищо, и не ставате за нищо." и "До 46 от 45. Правилно разбрах, че не сте направили нищо, и не ставате за нищо." явно след като не намерихте разумни доводи за защита на линията , Вие типично по комунистически минахте на лични нападки .

Анонимен каза...

73–ти не се вълнувайте. Мои роднини получават заплата от БДЖ, колкото Вие сте лекар, или учител, и се страхувате да не свършат парите за заплатите на същите! Просто и аз Ви провокирах, и Вие се хванахте. От доста дни, по този начин се опитвам да разбера колко процента от хората в Троян са "повредени". Оказа се, че малко са свестните и логично разсъждаващи. Просто, е добре да има влак, дори за да го показват майките на децата си, а го ползваше и свекърва ми! В една демократична държава, хората трябва да имат избор! Дано остане някой вагон за спомен. В крайна сметка, като е неефективен да го спрат. Цялата ни икономика е неконкурентна, и затова затвориха предприятията. Хората не работят добре и достатъчно, произведеното е некачествено, и скъпо. Произвеждаме от некачествени материали, първокачествени стоки, но то просто неможе да се получи!Обслужването ни е лошо, хората са неприветливи, на таксиметровите шофьори им миришат краката, администрацията пак е повече от работещите, на хората и пенсионерите не се дават пари, по причините от по–горе, младите хора си говорят на "бе" и "ма", хранителните и нехранителни стоки са с неясен произход и без оказано качество, и мн.др. Започнахте по–горе коментара си, като за начало бяха моите доходи!??? Защо ли започнахте с тях??? Нали казвате, че не изпитвате злоба? Не Ви нападам, не мога да нападам, един млад човек,който може да ми бъде син, а колко сте направили в живота си, нищо не споменахте. Нищо не споменахте в защита на своята майка, която обидихте, в мое лице. Уважавайте по–възрастните хора, защото са живяли, видяли и разбрали много неща с годините. Старостта е мъдрост. Ще стигнете възрастта от 56 години и ще разберете, че съвсем не е толкова трагична, напротив, когато си силен духом, годините са нищо. Пожелавам Ви го от сърце.Никога не съм била, и няма да бъда комунистка. За разлика от Вас, обаче съм склонна, да уважавам и подкрепя способните хора, независимо от тяхната партийна принадлежност. Нямаме култура на отношенията, и ни личи, и то от далеч. Затова в бъдеще ще сме второто, или трето качество държава в ЕС. Не, че имаме място там, но като са се заели с нас, какво да ни правят. Ще им създаваме проблеми, те ще ни търпят, докато сами се изтребим. На там вървим. Жалко!

Анонимен каза...

от 74 към 73. Коментарите ми не са 20, а 7 – 19,45,51,56,63,70,72. Отново очите ви гледат на голямо!???

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |