Освещават ремонтираната църква в Калейца

* Празничният ритуал ще е в събота, 3 декември, от 9:00 ч. * Калейчани благодарят на спомоществователите – Министерство на финансите и Пенка Цочева

ЕДИНСТВЕНАТА ПУБЛИЧНА СГРАДА, в която „администраторът” приема всички ни за равни и ние наистина се чувстваме така, е църковният храм. В днешно време е едва ли не е модерно да се говори и работи по строителството и ремонтите на параклиси и църкви, но тяхната непреходност и насоченост към вярващите си заслужава.

ИСКРЕНО СЕ РАДВАМЕ на извършената реконструкция на поредна част от нашия храм „Вознесение Господне” в с. Калейца. Спонтанната идея за промяна на вида на камбанарията за няколко месеца се превърна в реалност - с финансова субсидия от Министерство на финансите (Дирекция по вероизповеданията) в размер на 3000 лв. и почти още толкова от управителката и собственик на фирма „Мултиимпекс” Пенка Цочева, чийто екип извърши ремонта – 2640 лв.

ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТ МНОГО ВРЕМЕ при оценката на някакъв обществен факт не се намери критикар, който да „ужили” с думите: „Иначе щеше да е по-добре”. Освещаването на обновенения храм ще се извърши от Негово Високопреосвещенство Ловчанския владика дядо Гавриил и свещеници от Троян на 3 декември (събота) от 9:00 часа. Заповядайте да се зарадваме заедно на това добро и богоугодно дело!

Ренета Варчева, кмет на с. Калейца

Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

Браво Ренка, за това си № 1 в изборите! Обичаме те!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |