Зам.-кметовете – ясни до седмица?

* Възможно е да са трима, ще се залага на нови лица; уверяват ни, че не се водят партийни пазарлъци и критериите ще са изцяло личностни 
* Бойко Пъдарски си тръгва * Ще има ли платен зам.-председател
на Общинския съвет?!

ДО СЕДМИЦА или най-много до 10-ина дни ще се изясни един от важните властови въпроси след Местни избори 2011 в Троян – колко и кои ще са заместниците на новия градоначалник Донка Михайлова, научи Т21. „Едно мога да ви уверя – не участваме в никакви партийни пазарлъци. Критериите за избора на зам.-кметовете са личностни, а последната дума ще има г-жа Михайлова и никой друг”, сподели ни отлично информиран източник от ръководство на БСП – Троян. Същият източник не отрече, че новите управляващи може да се възползват от законовата възможност за трима зам.-кметове (досега бяха двама) и че ще се залага на нови лица, а не на „стари муцуни”. Не е изключено да има ресорен зам.-кмет по европроектите.

ПО НАША ИНФОРМАЦИЯ секретарят на общинската администрация Бойко Пъдарски, който участва в кметската надпревара като кандидат на „Дясната коалиция” (ДСБ и ВМРО-БНД), ще се раздели с поста си. Формулировката ще е „по взаимно съгласие”, но същинската причина не е нежелание на г-жа Михайлова да работи с досегашния секретар, а натиск срещу него от различни партийни кръгове (в БСП и ГЕРБ) и недостатъчно застъпничество от страна на своите („Дясната коалиция”).

КУЛОАРНИ СЛУХОВЕ пък подсказват, че партийните пазарлъци като нищо ще доведат и до едно нововъведение в Общинския съвет, където свой председател - Минко Акимов, и крехко коалиционно мнозинство имат ГЕРБ и приятели („Избор за Троян”, РЗС, ДСБ). Става дума за избор на платен зам.-председател/и, като за поста се спрягат имената на няколко партийни активисти от различни формации, останали „на сухо” след изборите. По наше мнение обаче едва ли съветниците (дори да им се иска) ще се решат да натоварят общинския бюджет с нови високоплатени съветнически длъжности (припомняме - издръжката на местния парламент се осигурява изцяло от общинския бюджет – бел. Т21).

Т21

Още по темата:

43 коментара:

Анонимен каза...

Две седмици минаха, екип няма. В общи линии - пълна неподготвеност.

Анонимен каза...

Някой работи ли в тази община изобщо? То докато си намерим хора, то преди това да спечелим изборите...
Еле пък баба Недка една бурна дейност развиваше... Нищо, че дядо Минц си ходеше до общината като на бащинията си и я напътстваше (как да замита следите :)
Айде вече някой да поработи, щото те данците не са ни ги спряли за това време.

Анонимен каза...

Пак ще се подредят" старите муцуни",помнете ми думата!!!!

Анонимен каза...

Герб и БСП - партиен натиск да се освободи Бойко Пъдарски. Минко Акимов и Дилян Енкин ли по-точно? Що? Нещо не им е удобно Бойко да остане, че то той май поназнайва доста?
Ами да го махнат тогава, то троянския избирател го кефи да го командват галфони и тарикати. А г-жа Михайлова каква роля ще играе от тук насетне? Ще си подават пасове с тия двамцата или ще успее да свърши добри дела въпреки тях???

Анонимен каза...

Демек, ще се назначват наши хора на едни зам кметски и зам председателски длъжности?
Сладък сладък комунизъм, никога не си си отивал от Троян!

Анонимен каза...

Бойко спри се вече, бе човек.

Анонимен каза...

Га ви разправях преди изборите, че Донка ще я командорят и ще я използват за маша, Вие не ми повярвахте. Ето първия сладък пример. Тя искала ама на нея не и давали. Някой нещо да каже по въпроса?!
Нали много искахме промяна. А честито ни управление и на Акимов, и на Енкин накуп.

Анонимен каза...

За всички заблудени,които мислят ,че нещо може да се промени към по добро в тази жалка държава.Интервюто е дадено за Българското Национално Радио, коментарите и анализите оставяме на читателите:
– Г-н премиер, защо вашата държава упорито се противопоставя на приемането ни в Шенгенското пространство? Не мислите ли, че преигравате с това си ваше решение след като всички останали са готови на компромисен вариант? Дори и Финландия промени позицията си, а вие се дърпате, както бихме казали по български – „като магаре на мост“.
- Оттговорът и преди и сега е един и същ. Вашата държава е пропита от корупция, съдебната ви система не работи, престъпниците се чувстват комфортно и безнаказано, живеят на свобода и дори парадират с престъпния си статус.
- Но ние сме изпълнили техническите критерии, това нищо ли не означава?
- Техническите критерии във въшият случай са без значение, дори и да ги презипълните. Зад всяка техника стоят хора и когато тези хора са готови да престъпят закона в името на собственото си облагодетелстване , качеството на техниката се обезмисля. Това е все едно на най-строгият затвор да сложите за пазачи престъпници, ефекта ще е същият, като при вас – никакъв.
- Добре, но къде виждате причината за това състояние на нещата и как смятате, че то може да се промени? Какъв съвет бихте дали на българското правителство?
- Съмнявам се, че бих могъл да дам какъвто и да е съвет на вашите управници, тъй като те са част от проблема, а не част от решението му. Всички вие, българските граждани, знаете за записите на които се чува как вашият премиер прекратява проверка на митниците, а скоро след като тези записи станаха публично достояние, човекът в чиито интерес бе спряна проверката удобно почина. Такива случайности са рядкост и предизвикват огромно недоверие сред политиците в нашата държава. Освен това, аз обичам да се разхождам инкогнито и докато го правех във вашата столица, поне пет пъти ми бяха предлагани контрабанди цигари съвсем открито, без притеснение. Къде ви е полицията, как се борите с контрабандата? По-скоро ми се струва, че я закриляте и толерирате.
Що се отнася до причината, то тя е в неспособността ви да създадете работеща държава, устойчива държава, правова държава. Всичко това зависи не толкова от политиците, колкото от обществото. То е което търпи, толерира и издига на власт престъпници и продажници. Не е случайно, че по-голямата част от историята си, сте прекарали под робство, явно имате проблем в изграждането на силна и стабилна държава. Историята ви сочи, че вие винаги сте се деляли, независимо , че сте сложили на парламента си девиза „Съединението прави силата“. На фона на случващото се в тази сграда и в държавата ви вобще този девиз стои гротескно.
Вие българите се обединявате само когато има перспектива за келепир. Къде другаде в световен мащаб сте били свидетели комунисти и монархисти да управляват заедно, че на всичкото отгоре и в коалиция с етническа партия, която претендира, че електората и е бил репресиран от същите тези комунисти, истинско безумие, но това се случи в България именно в името на облагата.
Но да оставим политиците и да погледнем обикновеният българин, българското общество което би трябвало да бъде коректив и да реагира остро на всеки опит да бъдат нарушени законите на страната и правата на гражданите, какво прави то, къде е то? Аз го виждам по масите, пред телевизорите, в кафенетата и увеселителните заведения, апатично наблюдаващо какво се случва с държавата в която живее. Направо потресаваща е разликата между вас и съседна Гърция, докато там обществото е особенно активно, да не кажа хиперактивно по отношение защитата на правата и свободите си и по площадите можете да видите десетки хиляди активни граждани отстояващи своята позиция, то тука в България, ако на едно място се съберат 50 човека с дадени искания това се счита за небивал успех.

Анонимен каза...

Нима ни давате за пример съседна Гърция, докато цяла Европа се тресе заради тяхната политика?
- Давам ви за пример тяхното общество. Думата политик идва от гръцки и означава общественик, човек активно ангажиран с обществените дела, човек имащ позиция и отстояващ я. От гръцки идва и думата идиот, която значи човек интересуващ се само от себе си. В този смисъл докато гръцкото общество е общество от общественици, то българското е общество от идиоти, идиоти до най-високо държавно ниво. Политиците ви са идиоти.
Искам да уточня, че аз не оправдавам гърците за техните действия, порсто ви сравнявам като съседни държави. Да вземем и друго, когато човек влезе в Гърция вижда една добре уредена държава, едни усмихнати, енергични и смели хора. Когато влезе в България, вижда една мизерия и едни болни, бедни и страхливи хора. Вярно е, че Гърция е задлъжняла с милиарди, но тези милиарди, една голяма част от тях, може да се видят къде са отишли, докато в България отпусканите средства от Европейският съюз се заграбват и разпределят под масата между наши и ваши, така че до отделният гражданин не достига и цент. А дори има случаи, когато усвояването на тези пари е блокирано от вътрешнополитически междуособици, както между отделните партии, така и в самите партии. Вие сте способни да провалите даден проект, ако не участвате в него, само и само да не би този до вас да стане малко по-богат. Погледнете колко от средствата отпускани по европейски програми са усвоени, колко са изгубени безвъзвратно и колко има вероятност да изгубите поради некомпетентност, завист и алчност. Вашите политици се държат като пазванти и вместо да улеснят достъпа до европейски средства на гражданите, вместо да им помагат и напътстват в усвояването им, те ги блокират с някакви сложни и неясни процедури, докато междувременно кроят планове как самите те да ги прилапат и разпределят между приятелските си кръгове. Направо трагикомично беше да наблюдавам, как висшият клир на българската православна църква целува ръка на вашият премиер, за отпуснатите милиони на църквата по програмата за развитие на селските райони. Как църквата ще ги развие тези села, като им облагороди гробищата ли? Или парите ще потънат в черните дрехи на избрани духовници? Това е една пародия на фона на скоростното обезлюдяване на селските райони в България, но само това ли е? Ами ставащото с БДЖ?
- Добре, каво да направим, как българинът да стане активен гражданин? Може би, чрез културата и образованието?
- Ще бъда прям, Вие нямате шанс, България няма шанс. За каква култура говорим, за какво образование, когато неграмотността сред подрастващото население се увеличава главоломно, когато младежта ви, доколкото я имате се е отдала на алкохол, наркотици и разврат, като това се стимулира и от управниците. Та наскоро и вашият министър на образованието покани чуждестранните студенти да учат в България, като им обясни, че тука може да пият от сутринта, защото все някъде по света било 17 часа? Този човек в Холандия веднага щеше да бъде уволнен и даден под съд. Та той руши държавата, бъдещето й, той няма място в редиците на полтиците, той няма правото да се нарича политик и гражданин, той би бил в нашите очи един упадъчен елемент, а вие сте го сложили да отговаря за учащите. По би му отивало да е съдържател на публичен дом, но като се има в предвид и на какво прилича студентския ви град и каква слава му се носи, може би и да си е на мястото.

Анонимен каза...

А културата, за каква култура вобще говорим. Музея на социалистическото изкуство, това ли наричате култура? Къде са ви световно известните писатели, художници и музиканти? Може би имате един двама, но аз говоря за влиянието което вашата култура оказва върху останалата част от Европа, къде е то? Какво влияние оказва вашата култура и нейните представители вътре в самата държава? Кой я подкрепя вашата култура? Как? „Стъклен дом“ ли наричате култура, или турнетата на Пайнер, а може би обирдижийските есемес реалити шоута, които въртите по телевизиите? Как държавата способства на гражданите, на младежта да осъзнае, че има алтернатива на чалготеките, сапунките и реалити форматите. Как ? Като се среща с Лепа Брена? Едва ли?
- Но все пак, не може да отречете, че българите сме носители на една древна култура, че и ние сме дали нещо на света?
- Всъщност мога. Да напоследък дори в Брюксел, вашите политици се напънаха и като нямаше с какво да се похвалят, докараха златни съкровища отпреди хиляди години, опитвайки се да ни омаят като в приказките на Шехерезада. Всъщност тези съкровища, доколкото разбрах са тракийски и нямат нищо общо с българите като етнос, а и не мога да разбера с какво точно и как би трябвало да ми се издигнете в очите, чрез изложба на златни пособия правени преди хиляди години от някой когото не познавате, но сте имали късмета да се заселите там където е живял, а не да речем с нещо направено от българи наши съвременници.
- Ами първият компютър създаден от Джон Атанасов и него ли ще отречете и колко други открития има правени от българи?
- Само че има една подробност, те са правени в чужбина, България, българската държава не е създала условия тези откиртия да бъдат реализирани на нейна почва, именно поради особенностите на българският характер и мислене които по-горе посочих.
- Ами азбуката, Българската азбука?
- И вие почнахте като македонците. Българската азбука ,надали щеше да я има, ако не беше Гърция с нейните книжовни школи. Ще ви кажа честно, вие сте толкова българи, колкото и македонците са македонци. Както древните македонци, така и древните българи отдавна са слезли от колелото на историята. Измислени нации, използващи стари наименования, създадени изкуствено по геополитически причини. Без чужда помощ, държавата ви едва ли би просъществувала дълго, вижте само докъде я докарахте за последните двайсет години – липса на държавност, никаква перспектива, бедност, обезлюдяване, демографска криза. Това за двайсет години самостоятелно независимо управление, след още трийсет ще изчезнете, ако не успеете да се активизирате като общество.
- Това ли бъдеще ни очаква според вас?
- Да, поне на този етап не виждам друго развитие на нещата. Докато търпите корупцията и се възползвате от нея за лично облагодетелстване, докато търпите да ви мачкат, манипулират и унищожават чрез крайна бедност, докато се страхувате, вие сте обречени. Европа няма нужда от престъпници, корумпирани подлизурковци, просяци и страхливци. Вие вече сте в Европа, вашата териотрия е част от обединена Европа, на нас ни е необходима тя не вие. Ние можем и без вас, не че го целим, оцеляването ви като нация зависи от вас, но докато живеете така както го правите в момента, вие не сте добре дошли на наша територия, ще изчакаме да се избиете и да изчезнете от само себе си. Трийсет години не са много време.

penkov каза...

Стига сте анонимчели преставете се с някакво име като сте такива професори по политика.

Анонимен каза...

Ей 6-ти, не споменавй Бойко, той човекът екип си имаше, беше подготвен да започне работа от първия ден дето се вика. И беше запознат с кухнята на нещата и имаше най-вече желанието да работи за града. Аз гласувах за него на 1я тур, защото си направих труда да проуча какво предлага всеки кандидат. А ти явно си от тия дето или ги сплашват или ги купуват. То друго положение няма, а извинявай, има - мозъчна недостатъчност!
А Донка Михайлова подкрепих на 2я тур, защото вярвам, че ще е по-добрият кмет. Дори и да остави на Енкин да се меси, пак няма да успее да сътвори толкова простотии като Акимов. Ясно като бял ден!

Анонимен каза...

За пръв път кмет на Троян търси мнението на хората от общината за екипа си. Две седмици Михайлова провежда срещи с хора от различини среди и обсъжда различни варианти. Браво Михайлова - така се прави!

Анонимен каза...

А кому е нужен зам-председател? Щото на старецът му е зор да я свърши тая работа? Да пита Анчо - той не видя никакъв зор, даже напротив - искаше пак.

Анонимен каза...

Пъдарси беше неприет заради голото си самочувствие, некомпетентността си и неумението да работи в екип. След истерията на Акивомов за уволнение на Бойко Пъдарски новият кмет тихо и кротко се раздели с него. Никой в администрацията не знае как го направи. Михайлова и Пъдарски се разделиха с усмивка без истерии и омраза.

Анонимен каза...

какво мислят съседите по въпроса:
http://www.lovechtoday.eu/news.php?readmore=7885

Анонимен каза...

Ти пък колко си наясно какво умее Пъдарски?! Да не би да си пък случайно работил с него и да не сте се харесали? Защото аз пък знам, че той посредственост не търпи. И точно посредствените не го обичаха.

Анонимен каза...

Всички не го обичаха, човече, всички. Не е възможно само той да е велик.

Анонимен каза...

Дотук отличен за новата кметица - освобождава си терен за работа, търси мнението на хората, не бърза и не се пъчи. С интерес очаквам да видя какво следва.

Анонимен каза...

Работя в общината от години. За пръв пъ нов кмет се среща с всеки един от служителите в администрацията лично и търси мнение от всички какво трябва да се промени в организацията на работа за да бъдем по-ефективни. Вярвам, че си е направила извод от тези срещи, които сигурно й отнемат много време и сили. Акимов така и не опозна част от хората до края на мандата си. Първите и срещи с хората показват желание да създаде по-добра организация и да дава път на хората с идеи. Дано новите зам. кметове да споделят този стил на работа.

Анонимен каза...

И аз като 14-ти питам:

Кому са нужни зам кметове?
Щото много Общински дела има да оправят та и заместници им трябват?Или да назначим синчето,балдъзата,етървата на едни наши хора, щото им обещахме преди изборите.
И я сметнете средната възраст в ОБС Троян,без кметицата, всички живо на ръба или над пенсионната граница.
За какво развитие говорим, за какво бъдеще?
Другари и другарки, Вие сте отдавна(а някои от вас никога не са и били)в креативна възраст, никога не сте имали нито способността нито желанието да градите в полза роду, не вярвам че сега ще направите каквото и да е било.
Минко Амиков-Ти си позор за Троян!

Анонимен каза...

На Донка Михайлова това ще и е всичката дейност - да обикаля и да си записва в тефтерче! Едва ли имащите и малко акъл ще се вържат, че това записване има някакво значение. Ще управляват другарите от БСП. Солидаризирам се с мнението на един от горепишещите, че ако задкулисно управлява Енкин, това е може би най-добрият вариант. Други между тях, които да имат и грам акъл не виждам. А най-страшното е простия човек. В голямата си част БСП се състои от такива. След като най-блестящата им фигура е Ройнева, представете си какви са другите...
А за Бойко - браво другари. Гениални сте! Е, сигурно сте му подсигурили някое и друго постче, за да сдаде позицията, ама вие по принцип сте си така - помогне ли ви някой да вземете властта, сте щедри, че не се знае другия път до кого ще опрете. Все пак тези избори бяхте подкрепени от кандидата на Милко Станчев и Даниел Сираков:)))
Изобщо, толкова весело ще бъде този мандат, че отсега се чудя да се смея ли, да плача ли....

Анонимен каза...

Какво за Ройнева? Да не би тя да е един от заместник кметовете?

Анонимен каза...

Позор,и то пълен.От където и да го погледнеш нищо не става от тая номенклатура,но още му се командва.

Анонимен каза...

23, че то кой друг?

Анонимен каза...

.......3ма зам-кмета,зам-председател поне 2
1944-1989-2011-каква е разликата?
------само първите имена(фамилийте са същите)
дА ПОГЛЕДНИМ общинската администрация -служители с 30 стаж все там-браво
ФАМИЛНА ОБщИНА ТРоян

Анонимен каза...

Другари и другарки
Нашия Троян е като ЛИСТОПАД-сериала
има всякакви(лоши и добри),,,,но като цяло пълен упадък................Али Риза Текин=ТРОЯН

Анонимен каза...

Михайлова е най-интелигентното решение за Троян. Прави чест на общината, че я подкрепи с такова голямо предимство. Някой хора не могат да го приемат - компания Данкови, Радевски и Дочков няма да й го простят. Явно от коментари 22-27 продължават битките си чрез полуграмотни и злобни хора.

Анонимен каза...

инфо и от мен
атака -зам кмет
дпс -зам кмет
избор за Троян-зам кмет
имена нейзвестни -но явно мнозинство
Илиян Пеевски -зам.пр.ОС

Анонимен каза...

Доколкото понаучих вече, г-жа Михайлова е интелегентна дама и вероятно ще бъде добър мениджър. Разбира се, че трябва да се срещне с хората, това е нормална практика, какво се учудват някои тук. Но стана ясно, че не познава хората и че се яви в цялата тая игра неподготвена.
И все пак това е нашият кмет в следващите 4 г. и аз й желая успех - това ще е добре за всички нас. Ще й трябва голямо мъжество за да разкара паразитите дето са я заобиколили, дано го има!

Анонимен каза...

Листопадъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъ
ЕСЕН Е НОРМАЛНО----умрял кон не рита.....
зам-кмеД --5бр.--само да си купим гласове
зам.председател-3бр.---------------------------------------------нека има ,па кой ШШАА им дава заплати????????????????????????????????????

Анонимен каза...

Уважаеми г-н Penkov,
Защо Ви е име? За да търсите кал под ноктите? За да проучите родословното дърво и ако е имало дядо капиталист да изкарате човека фашист? Или пък комунист? Или виновник за световната криза? Или виновник за скапания живот на българите?
По-важно е да се обсъждат проблемите, а не хората. И моето мнение е, че народът е калпав и никой не ни е виновен. Вашето го знам: Ние сме добри, управляващите са лоши. За всичко някой друг ни е виновен.
А до автора можеш да стигнеш като копираш някое изречение от статията в Google. От този форум авторът няма да те чуе.

Анонимен каза...

Браво, назначете повече зам.кметове. То безработните са много и избора е голям.Така ще намалите безработицата в Троян и ще сме първенци.А що се отнася до държавните служители, че Ви задам една гатанка:
Знаете ли разликата между чиновника и безработния?
Отговор: Безработния все някога е работил.

Анонимен каза...

Съгласен с 33-ти.Все пак за да бъдем коректни е редно да се каже,че има много хора които си вършат работата на ниво ,нищо че никъде не се споменават имената им.Сещам се за една жена в една комисия свързана със земите.
Но нали трябва да се уреждат наши и свои,без значение дали има или няма нужда.
А за търтеите от ГРОБ заедно с гаджето им Дилян Енкин и останалите притурки НЕКОМУНИСТИ, ми се повръща само при спомнеавнато на имената им.

Все пак, Донка Михайлова, видимо стрестна доста мераклии да намажат покрай нея, та вярвам че ще сложи подходящи хора!

Анонимен каза...

ОСТАВЕТЕ ГИ най–после да започнат да вършат нещо.Един пускате, друг захващате. Забравете кои са, като няма по–кадърни, пък и тия дано са се наяли, защото, ако сложат гладни...и докато се наядат...!??? Хубав следобед!

Анонимен каза...

Струва ми се, че доста се помотва тази жена, както викаме по Троян "ни съ а осаферила".Критиката обаче няма да я чака хич.

Анонимен каза...

За сметка на това пък,Минца за нула време уреди сума ти боклук на държавна службичка,и чак кога настъпи предизборно време, се осафереса, че трябва да си върши работата за която сме го избрали.И разкопа Троян...
К'во ш'кайш за това,нищо нали!

Анонимен каза...

Ами то без копане няма как да се оправят улиците бе. Ти някакъв нов метод ли знаеш?

Ст. Борджуков каза...

Помните ли този виц?

ЗАЩО СЛУЖИТЕЛИТЕ В ОБЩИНА ТРОЯН НЕ ГЛЕДАТ СУТРИН ПРЕЗ ПРОЗОРЦИТЕ НА ОБЩИНАТА?
АКО СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНАТА ГЛЕДАТ СУТРИН ПРЕЗ ПРОЗОРЦИТЕ КЪМ ЦЕНТЪРА - НЯМА ДА ИМА КАКВО ДА ПРАВЯТ СЛЕДОБЕД!

Анонимен каза...

Има нема закъснение от 8 месеца жалби по съдилищата, малко ли ти звучат като причина да не му се вярва на този човек?
И докога това малоумно мислене, че да казваме "Браво" на тия, че са си свършили работата, за която им се плаща?
Това не ти ли прилича на приют за бавно развиващи?

Анонимен каза...

Стояне/№ 39/, ти май нещо искаш да оскърбиш държавните служители с това, а?Не прилича на даскал да плюййй по видни държавни служители и демократи!

Анонимен каза...

41 умен даскал и зелен кон НЯМА

Анонимен каза...

не прилича като се има предвид че даскалите цуцат от общинския бюджет

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |