Голям пожар в парка над Черни Осъм

* Засегнат е резерватът „Стенето”, съмнения за умишлен палеж

ГОРИ ОБШИРЕН РАЙОН със суха трева, папрат, храсти и шума в горската част на Национален парк „Централен Балкан” над с. Черни Осъм (мах. Нешковци) на територията на община Троян, съобщи агенция „Фокус” късно днес следобед (28 ноември). Сигнал за пожара бил подаден от очевидец малко след 12:00 ч. на същия ден. Огънят е навлязъл и в границите на резервата „Стенето”.

ВЕДНАГА към горящия район се отправили шестима служители от парковата охрана на участъците Троян и Клисура – от противоположните подстъпи Нешковци и Букова могила. Съобщава се за много голям огнен фронт и за множество огнища, което създава предположение за умишлен палеж. От дирекцията на НП „Централен Балкан” са изпратили сигнал до Районна прокуратура – Троян. Подготвя се масирана гасаческа акция с участието на екипи от РСПБЗН – Троян и Държавно горско стопанство – Черни Осъм.

НА 26 НОЕМВРИ троянските огнеборци гасиха 30 дка сухи треви в землището на с. Патрешко, а на следващия ден (27 ноември) – 100 дка сухи треви и храсти в местността Стойнов рът край гр. Априлци.

Т21

3 коментара:

Анонимен каза...

Ако пожара е умишлен,това е гавра със природата,тежко ни и горко !!!!!!

Анонимен каза...

Ако е умишлен палеж, с каква цел? Става ли района за построяване на хотели и басейни! А,за вили или с някаква друга цел. Може би са на собственици, на които не са върнати горите, поради това, че е резерват. За нарушената флора и фауна, ще плащаме много скъпо – с трудностите, които очакват нашите деца и внуци! Ако е умишлен пожар, и ако е с цел ,ничии интереси, ще го хванат, когато закука кукувица в изгорялата гора. Жалко и грешно за изорялите животни, но това няма голямо значение. В България живота на човека няма никаква стойност, що се отнася до животните...! Или е даалавера далавера на търговците на дървени въглища, но да отидат там да палят!??? Незнам, дано се разбере истината!

Анонимен каза...

Май ми се струва,че е работа на дървената мафия...........

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |