На 8-ми в ловешкия съд гледат жалбата на „Избор за Троян”

* Магистратите трябва да се произнесат в 14-дневен срок,
от ОИК - Троян смятат претенцията за основателна

Местни избори 2011

НА 8 НОЕМВРИ, ВТОРНИК, в Административния съд - Ловеч (9:30 ч., зала №103А) ще се гледа жалбата на троянската партийна коалиция „Избор за Троян” - за допусната грешка в протоколите с резултатите за общински съветници в кампанията Местни избори 2011 (23 октомври) в община Троян. Председател на съдебния състав и докладчик по делото е съдия
Габриела Христова.

ПРИПОМНЯМЕ – при паралелно сумиране на данните от всички протоколи от секционните избирателни комисии от коалицията засекли разминаване с 33 гласа в техен ущърб (1637 гласа срещу 1604 в обявения от Общинската избирателна комисия /ОИК/ – Троян окончателен резултат). Което пък водело до ощетяване на „Избор за Троян” с един съветнически мандат, т.е. вместо обявените 3-ма те трябвало да имат 4-ма свои в новия троянски местен парламент (за сметка на ГЕРБ, чиито съветници от 10 ще намалеят на 9).

СПОРЕД ИЗБОРНИЯ КОДЕКС (чл. 267, ал. 7) съдът трябва да се произнесе по жалбата в 14-дневен срок. Решението може да бъде оспорено с касационна жалба в срок до 7 дни, след което Висшият касационен съд трябва да се произнесе не по-късно от 14 дни. Съдебната одисея пък трябва да приключи в рамките на не повече от три месеца от подаването на жалбата. И при положение, че съдът установи „резултат, различен от отразения в протокола - поради допусната техническа грешка или грешка в пресмятането”, той трябва да отмени решението и да върне книжата на съответната ОИК за обявяване на действителните резултати.

ПО НАША ИНФОРМАЦИЯ от ОИК – Троян, чийто председател е адв. Емил Цветанов, смятат жалбата на „Избор за Троян” за напълно основателна. Предполага се, че вината за допуснатата техническа грешка е в една от секционните избирателни комисии, където по невнимание разменили резултати на „Избор за Троян” с тези на съседна в списъка партия. Но дори съдебният спор да се проточи във времето, това не може да попречи на новоизбрания Общински съвет да встъпи в правомощията си (очаква се учредителната сесия да е на 10 или 17 ноември).

Т21

44 коментара:

Анонимен каза...

две култови дати.на 10.11.1989г. комунистическото правителство на Т.Живков беше свалено.на 17.11.1968г. отбора на народа разби отбора на властта.(цитат от западната преса).т.е.ЛЕВСКИ-цска 7:2

Анонимен каза...

Дай линк за цитата от западната преса, която нарича отбора на милицията отбор на народа.

Анонимен каза...

А на 23.09.1994-та, сините от София, или както се опитваш да ги наречеш отбора на милицията, насраха цеца от панчарево с 7:1...Оня с обецата с кръстчето вкара 4 гола...Малко преди това насрахме за загрявка Ботев с 6:0, а за разтоварване утрепахме Локо София с 8:0,веднага след като майката свиня изквича 7 пъти.
Още от тогава прасетата имат една тежка традиция и я спазват до ден днешен.Тръгне ли мача на греда за тях,и около 70-75-та минута започват да си тръгват,оставяйки само няколко прасета да съберат знамената...А за да покажат на цяла България колко са жалки,след години се нагъзиха 8(ОСЕМ), пъти на Кърпачев!
Сега можеш да започнеш да копираш от оня лумпенско-прасешки "сайт", глупости до небесата,заповядай :)

Анонимен каза...

Момчета 1-3,темата е за изборите и съдебното дело в Ловеч а не за двете жалки отборчета които са двете страни на една и съща червено-синя монета:) по времето на 45 годишния режим на БКП едното спонсорирано от зловещата комунистическа милиция,а другото от т.нар. народна армия която бе пълна с червени тикви и която по нареждане от Москва помагаше за смазването на Пражката революция през 68 година:( Затова не ни занимавайте с тъпите си футболни недоразумения: подуенското "Левски" (жалко за гаврата с името на Апостола) и свинарското ЦСКА.Долу червено-синята мъгла!!!!!!!!!

Анонимен каза...

можем да припомним още много неща на N2.например финала през 1998г.завършил 5:0 пак за ЛЕВСКИ.След мача пък нерезите на дучето отрязаха гредите на ст.;Свинска кочина;

Анонимен каза...

А ти от кои си бе тъпанар непоръбен?От Гей дружинката на Ачо, или от бандата на Минчо от Капинчо...
И ме боли кура за изборите ,и за съдебното дело в Ловеч...

Анонимен каза...

П.Попов-прав си 4.но отборът на ЛЕВСКИ беше обединен насила със СПАРТАК който е бил милиционерският отбор точно след мача за който писах в първия коментар.

Анонимен каза...

Или да припомним на сегашните минетчии и гъзеблизци, как звездата им Бербатовски,отърва на косъм линча от Дуче и компания?Майка му прояви невиждани шофьорски умения със зелената комби жигула, с регистрация "Е", по тъмните дебри на свинска армия... А сега са готови да се откажат от майките си, само и само да му лижат гъза на тоя македонски циганин!
А на 4-тия помияр, ще му кажа едно нещо:1997-та година,Януари месец,ядрото от хора по улиците на София бе от такива като нас.А ти къде беше?Не ми отговаряй,знам-бъркал си си в носъ за жили бонки, гримиран и облечен в женски дрехи...

Анонимен каза...

8 бях наистина гримиран и облечен в женски дрехи а майка ти ми бе разтворила пенюарчето и ми правеше свирка...майсторка е ша знайш

Анонимен каза...

бе кво ме ебе за педерастката ти душа.гримирай си се там, и ходи облечен като жена при мангалите на Червянска да те ярят!

Анонимен каза...

8-10 поздрави мамчето и и кажи че тия дни пак ще обличам пенюарчето

Анонимен каза...

къде да те намери?

Анонимен каза...

Тя си знае не и е за пръв път...

Анонимен каза...

До 3, всъщност 8. Момко много си прост и заблуден. Ама ти е простено защото си се родил сляп и невежа - т.е. кръвта ти е синя:)). Ами след последното тъпо дерби, просто замълчи и не се излагай. Освен ако си много син - тъп, може би "инжинер" от Столипиново.
Red Crocodile

Анонимен каза...

Между другото Генади, защо не може да се коментира изявлението - "благодарноста" на вечия бившия кмет???? Има много дискусионни неща в него, не смяташ ли?
Red Crocodile

troyan21 каза...

До №15: Това е опция за материали, свързани с Местни избори 2011; имаше го в офертата ни към политическите играчи и който иска, се възползва.

Анонимен каза...

Щото си анонимен, посран от страх мишок, който никога няма да смее да каже на глас каквото и да е ...За това...

Анонимен каза...

Питай Мариела Шошкова и Бойко Пъдарски. Те се бяха хвалили /платено/ и бяха забранили да се коментира. Сигурно за да не се развълнуват много от всенародната любов:)))

Анонимен каза...

Ей, имало по-просто нещо от платените политически драскачи - идиотизираните футболни маниаци.....

Анонимен каза...

До 17 добре аз съм мишок, а ти драги като си толкова отворен, защо поне не се подписа някак си, макар и анонимен...
Благодаря за отговора 16, аз пък си мислех за цензура, комунизъм и тем подобни простотии. Прости на невежата.
Red Crocodile

Анонимен каза...

Bye the way N:19 "политически драскачи"="идиотизирани футболни маниаци". Но съм сигурен че толкова разбираш от политиката, колкото и от футбола. От мен лека нощ - това е some clue to N:17.
Red Crocodile

Анонимен каза...

Нито политиката, нито футболът се отразяват добре на психиката на някои хора.При това положение не е желателно да се замръква по троянските улици.

Анонимен каза...

Предложение до целокупното пишещо братство:
Уважаеми дами и господа,предлагам да използваме родния български език като средство за културно изказване на мнения, предложения, несъгласия с решения на местната власт,да бъдем активна страна
в живота на града ни.Не бива след 4 години пак яростно да търсим виновника.

Анонимен каза...

24-ти споразумение за толерантност ли предлагаш?Гледали сме го тоя филм вече.

Анонимен каза...

каквО пищете за тия ФУТБОЛИ и други глупости а не пишем за БЕДНОТО СЕЛО ДИЛЯН АКИМОВО ДОНКИНО

Анонимен каза...

25-ти Падароглуууу кажи сега ще връщате ли парите на Трактора или са ви халал :D

Анонимен каза...

Тук някой май не си е пил хапчетата...пак...

Анонимен каза...

Не, вярно е.....

Анонимен каза...

По-интересно е Пеевски дали наистина е влязъл в коалиция с БСП и ДПС?

Анонимен каза...

Да, прав си 29. То наистина за Бойко Пъдарски е ясно. Като му погледнеш всичко, продажно копеленце. По- интересното е за Пеевски. А освен това най-интересно ми е леля Донка какво ли мисли да прави 4 години?

Анонимен каза...

30, при тази ситуация на конфигурацията в общински съвет Троян, който и да е, нищо няма да може да направи, защото всичко ще се купува - продава и то от малките партии с по 1-2 съветници. За справка днес в Ловеч председател на ОБС Ловеч стана опонента на М. Казанджиев, просто не му завиждам на орисията. А и обратното да беше пак така щеше да е. Ще се пречи и ще се доказва кой е по-по-най.
Въобще в България страда от липса на читави политици, които само приказват, че се обричат в полза роду, а на практика гледат само келипира. На нас ни се случва това което сме заслужили, защото сме се поляризирали, разделили, разединили и при това положение възход напред не е възможен, защото взаимно партиите си пречат. Нещо като вица с казана на българите при дявола.

Анонимен каза...

Не се притиснявайте за Кака Донка.
Тя "знае КАК "... да тъче престилки най-вече. "Совалката" Дилян шета от една на друга партия да купува общински съветници.

Анонимен каза...

"Совалката" Дилян и да шета, все едно, няма дя купи никого от другите партии, защото БСП няма толкова пари. И в Троян ще се повтори положението както бе днес в "братския" Ловеч. Ще видите, че ще стане така!

Анонимен каза...

31, ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Анонимен каза...

до 26ти ...дай инфо какво имаш предвид под "трактора" и за какви пари става ?

Анонимен каза...

33

Оф дай боже Троян да стане като Ловеч с толкова много новостроящи се цехове, магазини, мол, стадион, спортна зала. Дай боже!

Анонимен каза...

Към 33: Ти ходил ли си в Ловеч?

Анонимен каза...

Някой може ли да каже вярно ли е че Пъдарски е сключил споразумение с БСП?

Анонимен каза...

До 38:естествено ,иначе защо ги подкрепя на изборите,па то сини .червени ,лилави ...каква е разликата(все едни и същи:бивши настящи,само си сменят местата)..........ДАЪТЕ НОВИ ЛИЦА ОТ ТРОЯН

Анонимен каза...

Ама сигурно ли е?

Анонимен каза...

Не е сигурно. Сигурно е че Милко Станчев е направил такава договорка. А Пъдарски го чака кратка бляскава кариера като секретар. Кратка, защото ще му скроят шапката, бляскава, защото ще избухне накрая като фойервек:)))
Друго е по-интересно. Пеевски също е направил този номер с уговорката. Да ти ... бояджиите! Всичко приказват преди избори и накрая ще има да мънкат, че само и единствено защото града, видиш ли, без тях е загинал! Мръсни комунистически мекерета!

Анонимен каза...

А Генади? И той ли? Нали възпяваше Пъдарски?

Анонимен каза...

42-ри, какво имаш предвид, казвайки,че Генади е възпявал Пъдарски?

Анонимен каза...

37, несериозен въпрос ми задаваш. Сигурен съм, че повече съм ходил в Ловеч от теб. Но това не е важно! Все пак защо ме питаш, любопотно ми е някак си! Въпроса е странен! Разясни го ако обичаш. Аз ще ти отговоря незабавно след като се изясниш. Бъди здрав!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |