МИГ-ът подписа за 3,895 млн. лв.

* Средствата са помощ по Програмата за развитие на селските райони и с тях ще се финансират проекти в общините Троян и Априлци

НА 13 ОКТОМВРИ 2011 Г. сдружението „Местна инициативна група (МИГ) – Троян и Априлци” подписа тристранен договор с Министерството на земеделието и храните и ДФ „Земеделие” за предоставяне на финансова помощ в размер на 3 млн. и 895 хил. лв., осигурена по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. (мярка „Прилагане на Стратегии за местно развитие” и мярка „Управление на Местни инициативни групи, придобиване на умения и постигане на обществена активност на съответната територия за местните инициативни групи, прилагащи стратегии за местно развитие”).

СРЕДСТВАТА ЩЕ СЕ УПРАВЛЯВАТ от „МИГ – Троян и Априлци” и с тях ще се финансират местни проекти, които работят в посока на реализация на основната цел на сдружението. А тази цел е: „Превръщане територията на МИГ - Троян и Априлци в привлекателен район от Централна Стара планина със съхранена природа, съчетал духа и традициите на балканджиите, с модерна икономика и европейско качество на живот, развиващ екологосъобразно планинско животновъдство, земеделие и атрактивен туризъм”.

ИНИЦИАТИВАТА ЗА УЧРЕДЯВАНЕ на тукашен МИГ по смисъла на програма „Лидер” (Ос 4 от Програмата за развитие на селските райони 2007–2013 г. /ПРСР/) стартира през м. март 2007 г. Сдружението бе сформирано като юридическо лице с нестопанска цел, осъществяващо обществено полезна дейност на територията на общините Троян и Априлци (решение №1489/28.12.2007 г. на Ловешкия окръжен съд). Инициативата бе подкрепена с прякото участие на общините Троян и Априлци, ИПЖЗ – Троян, както и от представители на частния бизнес от района.

ПРЕЗ ПЕРИОДА 2009–2011 Г. сдружението изпълни проект по „Придобиване на умения и постигане на обществена активност на съответните територии за потенциални местни инициативни групи в селските райони” (Mярка 431_2 от ПРСР). В рамките на проекта бяха усвоени 155 000 лв., като основните дейности бяха: проучвания в селските райони (териториални, социално-икономически анализи и др.) за целите на подготовка на Стратегия за местно развитие и изграждане на база данни; обучение и придобиване на умения за екипа, ангажиран в подготовката на стратегията; провеждане на обучение с потенциални бенефициенти; обучение на бенефициенти за управление на проекти; оборудване на офис; разработване и издаване на информационни материали; и т.н.

В РАМКИТЕ НА ПРОЕКТА, според изискванията, бе създадено ново сдружение „МИГ - Троян и Априлци”, което ще изпълнява Стратегията за местно развитие. Председател на сдружението е икономистът Цанко Спасовски.

Т21

За извършената до момента работа изказваме сърдечна благодарност на Минко Акимов - кмет на община Троян, на Общинския съвет в Троян, на Община Априлци, на ИПЖЗ - Троян, както и на следните физически лица, оказали ни финансова подкрепа по изпълнение на проекта: г-н Петко Павлов, г-н Христо Христов и г-н Марин Коев.

МИГ – Троян и Априлци
Начало

33 коментара:

Анонимен каза...

ЕВАЛА !!! Akimov mayor forever!

Анонимен каза...

"За извършената до момента работа изказваме сърдечна благодарност на Минко Акимов - кмет на община Троян"
Нали ви казах ,ние кмет си имаме!!!

Анонимен каза...

Уважаеми номер 2, не преувеличавай. Донка "знае как да промени Троян". Така хубаво ще го промени, че на входа вместо Троян ще има табела "Вилна зона на всички Троянци, които 20 години живеят в София"

Анонимен каза...

Уважаеми номер 3, тогава ще дойдат мангасарите, които вашият Миньо докара в града ни и ще откраднат и тая табела.......

Анонимен каза...

Вече беше казано не веднъж ние си имаме кмет и друг кмет не ни трябва.А Донка да си ходи в София и там да се опитва да си оправя каквото си иска.

Анонимен каза...

Мангасарите май ги засели един друг, дето беше кмет преди Акимов.

Анонимен каза...

Вече не е толкова важно кой ги е заселил, а кой ще ги изгони !!!

Анонимен каза...

Ех, ако знаете какво софри се оформят в местните хотели по този проект за 155 000 лв,за обучение и предобиване на умения на екипа., какво обучението става вечер на водка, сливова и гроздова и елитни вина с качествени мезета, танци и забави до ранни зори, завършващи с къпане в топъл басейн.За всяко заседание - кафета ,чайове,вода, букет от сладки и оформяне на протокола за присъствие.През деня обучаващите са 10 човека,а вечерта на масата 30 участника водени от баш воеводата Ангел Балев - добър изпълнител ,присъстващ на всички софри и добре представящ се в обучението/май, той си е обучен по рождение/По този проект ще има няколко абдали, които ще оформят присъствения лист и ще им хвърлят по една солидна почерпка, а координаторите,аниматорите и най-вече лекторите ще се облажат до приключването му.Някой от общинските служители забравиха да си получават заплатите, покрай тези общински проекти..Защо кметът не съобщи в ОС, кои от тях са допуснали грешките за 3 милиона, които общината т.е населението и трябва да плаща.Запазиха ги в тайна, защото от хонорарите са се облажили много хора.Около 10 човека общински служители не получават пари от проекти, всичко друго е на европейската софра.Да им е сладко!!!!

Анонимен каза...

Това е много вярно и е абсолютно непочтено, защото тези пари, които общинарите получават горница от заплатите си, тъй като са се закачили за някой проект, се дават всъщност за работа свършена в работно време. Информацията ми е, че малко общини си позволяват такова нещо. Всъщност така се купуват общински служители.

Анонимен каза...

Общинари тръпнат друг път не видели, по проект да се обучават,съботно по хотели...
Наздраве Аца, последно ще е от таз каца...

Анонимен каза...

Ангел Балев се е набутал навсякъде където има далавера - тенискорта, читалището, миг-ът. Брокер е и на фонд "Доверие", та принуждаваше служителите да се прехвърлят там без зор. То иначе как се става 200 кила???

Анонимен каза...

Ангел Балев, да отговори коло пари плаща наем на Община Троян за тенискорта!

Анонимен каза...

Няма лошо Миню Пожарникарски(Милиционерски) от "Трапито" да остане кмет. тогава имотите на всички троянци ще струват стотинки, защото града ще до опустее.

Анонимен каза...

Абе,катовидиш Цанко Спасовски някъде,да знаеш,че става дума за далавера!Какво общо има той със земеделие и т.н.?

Анонимен каза...

Ки са тия Мигове (мафиотска структура),,,,,Минко си пак кметтттттттттттттттттттт,стискАЙТЕ КУМУНИСТИИииииииииии,яд ме е само за Донка ,че върза на КУУцароф ...........Тя е най-грамотна,културна и т.н. ,но с тоя Вълк около нея

Анонимен каза...

и МЕН МЕ Е ЯД НА дОНКА ,ЧЕ СЕ ВЗРЪА С ТЕЪ КОМУНИСТИ.Той кУУУцароф е направо агънце в сравнение с другият вълк дето е обикаля еНКИИИИИИИИИИИИИН.

Анонимен каза...

Това имах предвид под думата Вълк,тооо КуцароФФФФФФ е за пенсия от политиката ама НЕ
ша амка още .Тоъ обеща че ако Донка не стане кмет ще си подаде ОСТАВКАТА(дано чете)
биш куЙмунисттт

Анонимен каза...

от 15 до 17 коментар са писани от гербаджии. Дрогирани или пияни( все пак и в листата за общински съветници има такива).
Донка Михайлова, Илиян Пеевски и Бойко Пъдарски. Това са!!!! Който и да е от тях ще е по-добър от Миня Акото.

Анонимен каза...

Аз пък ще гласувам за Балев. Млад човек, интелигентен, умерен.

Анонимен каза...

Толкава просташка кампания не вярвам никой в България да помни! Страхотна помия. ,, Благодарско" на Пъдарски, Акимов, Балев- за ,, селянията", която изляха над Троян! И нека се знае, че постове : 1,2 3, 5,6, и 19 са писани от хора с ярко изразени психически отклонения. Ако не са им платили за тези ,, сладки" приказки, които от 100км. е видно колко са фалшиви, са просто пълни бонаци, че се излагат по този начин.
- ИЗкефих се много тази вечер като гледах някакво слово по телевизията на Ангел Балев, не мога да цитирам, но беше нещо от сорта на : Бизнеса в Троян се нуждае от инфраструктура и други неща. Ние ако не можем да им помогнем, ще гледаме да не им пречим.
Е тва е мега глупоста на месеца, що такива хора не седят психодиспансерите, ами развиват политика?

Анонимен каза...

Aми 20ти личи си ,че си от селяните дето само пред телевизията седиш и не си се опитвал да направиш и развиваш някакъв бизнес в това село.Ако беше така тогава със сигурност ще разбереш колко истина и на място е тази реплика на Балев,че бизнеса се нуждае от инфраструктура и ако си некадърен да им е създадеш поне не трябва да му пречиш.Примери мога да ти напиша десетки.Балев е единствения кандидат който дава заявка ,че е време да се обърне внимание на местните и то по малки фирми да не до фалират,а не да се изхвърля като другите най вече Донка например ,че ще докара инвеститори незнайно откъде може би от космоса.Така както те разбирам си за Донка щото гледам само нея не си споменал като психичноболна но нали знаеш зад нея кой седи ,този който е на 95% виновен за това Троян да заприлича на село ,другите 5% са от Акимов.Това не го забравяй като влезеш в тъмната стаичка.

Анонимен каза...

Каквото и да коментирате Енкин пак ги изигра всички.Докара Донка дето никой не е познава и не се е накъртила като другите на хората.Наблегнаха с агитацията на бабичките и старците със тяхните си смешни и неизпъними обещания за светло бъдеще. След определено много скромната плакатна кампания и война до сега тази сутрин гледам ,така да се каже на финалната права пак изиграха конкуренцията.Явно тази нощ лепачите им не са спали и Донка се озъбила вече из целия град най-вече върху старите плакати на конкурентите си,а беше инициаторката за честна кампания.Пък то днес нали уж е ден без агитация,ама те са ги лепили преди 12 сигурно:):):).Та утре ще видим колко шарана са останали в Троян и дали ще им минат пак номерата на тази хитра лисичка с тези два вълка отстрани.

Анонимен каза...

Странно защо хората от МИГ-а в лични разговори навсякъде обясняват колко неграмотен и вреден е Минко Акимов и колко им пречи, а тук му благодарят. Генадий, това зашо не е в рубриката "Платени публикации"?

Анонимен каза...

Да, бе. Днес нали е ден за размисъл - защо не е свален този агитационен материал?

Анонимен каза...

Ден за размисъл...
22г. размишление и все сме на х*я...
Познайте къде е грешката..В магазина за боклуци няма разлика какво ще си избереш!Изборите са като тази гатанка:
-От вънка зелено, от вътре червено.....Що е то?!
-Диня!?
-Хахаха почти позна .........Смокиня!
И един въпрос с понижена трудност:
С право да гласуват за президент са общо 6 933 748 души, а в местните избори могат да участват 6 514 917 души.НО според данните от последното преброяване, проведено през м. февруари 2011 година, населението на Република България е 7 364 750 (http://www.nsi.bg/census2011/index.php) и
ВЪПРОСЪТ Е:
ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ПРИ ТАКЪВ БРОЙ НАСЕЛЕНИЕ ИМАЩИТЕ ПРАВО НА ГЛАС ДА СА 6 933 748???
Т.Е. 94.1% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО????
ХОРА!! МАМЯТ НИ И ТО НАЙ-НАГЛО!!!

Анонимен каза...

Абе ставам днес сутринта и чувствам, че ми едно умислено такова...нищо не ми се прави. Сега ще се върна обратно в леглото. Да си домисля. Каквото ми е умислено...може да откарам и до понеделник сутринта:):):.

Анонимен каза...

Утре всеки гласуващ ще упражни правото си по съвест. Искам да призова само за едно: ГЛАСУВАЙТЕ, напременно ГЛАСУВАЙТЕ, скъпи съграждани!
Ако не искате:
- решението кой да ни управлява да се взема с гласовете на червени бабички, мургави купонджии и автобусни екскурзианти;
- решението за това кой да е кмет в общината ви да се предопределя от няколкостотин купени гласа;

изходът е само ЕДИН - МАСОВО ГЛАСУВАНЕ! Така ще намалим дела на обременените гласове и ще обезсмислим търговията с тях!
Желая хубав утрешен ден на всички съграждани!

Анонимен каза...

В България денят за размисъл по традиция е обикновено е този след изборите, когато почнем да се вайкаме: "каква я мислехме, а тя каква стана"!
Дано на тези избори обърнем традицията.
Така че ... мислете и търсете, а не вярвайте (Сократ)!!Вие сте работодатели на политиците,а живеете в страх и недоимък,докато те тънат в охолство...И дано вече да няма наказателен вот.До нищо хубаво няма да ни доведе.За 22 години практиката го доказа.

Анонимен каза...

Не знам за какъв размисъл говорите,ама днес по селата е ден за надпиване и черпене. И на никой не му дреме кой софиянец щял да иска да е президент.Пък и да мисля, да мисля, колкото и да мисля ,все ми идва спонтанно да грабна Калашника и....:):):):).

Анонимен каза...

О-о-ох,колко сте прави всички от 25-и насам!!Кога ли в България нещата ще тръгнат нагоре?Нямам вяра за това,не ми остана и надежда!!

Анонимен каза...

25ти е прав,много кандидати ама един не става.
Нещата вървят и сега нагоре ,ама само на някой ,а другите(90%) ровят в боклука и живеят мизерно.
куймониста
върни се бай ТОШО

Анонимен каза...

До 25-ти! Правиш ли разлика между население и избирателно право? Нима в тази държава не останаха и лица под 18г.?Е ,хайде...

Анонимен каза...

По данни на ГРАО с право да гласуват за президент са общо 6 933 748 души, а в местните избори могат да участват 6 514 917 души, съобщиха на последния си брифинг преди изборния ден - 23 октомври от Централната избирателна комисия (ЦИК).
http://inews.bg/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/6-933-748-%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%B8-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82_l.a_c.327_i.117075.html

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |