Мазетата на „Устрем” плувнаха в отпадни води и...

* Уличната шахта задръстена с асфалт, виновникът – ясен
* Скъсяването на сроковете за ремонт е хубаво нещо,
но ако не е за сметка на качеството


ВЪВ ВТОРНИК ПРЕДИОБЕД (18 октомври) в редакцията ни се обадиха – и потърпевши граждани, и от ВиК дружеството – със сигнал за сериозен проблем в жк „Лъгът”. Казано без заобикалки – отводнителна шахта по новоремонтираната улица покрай СОУ „Св. Климент Охридски” се бе задръстила и мазетата на голямата жилищна кооперация в съседство („Устрем ”) бяха плувнали в отпадни води и лайна.

ОБИЧАЙНА АВАРИЯ? Да, ама не. Трима работници от „ВиК – Стенето” ЕООД се бореха с проблема – единият се бе напъхал в шахтата, къртеше задръстеното и пълнеше кофите, а колегите му изтегляха боклука и трупаха камара край шосето. За нелеката операция бе докарана и техника – авариен камион плюс тежък специализиран автомобил. С други думи – акцията, продължила почти през целия ден, ще струва доста на общинското водно дружество и на троянските данъкоплатци.

И СЕГА ВНИМАНИЕ – черната маса, която бе задръстила въпросната шахта, а както ни обясни шефът на „ВиК - Стенето” инж. Тонимир Гечев – най-вероятно и другите шахти по улицата, бе… асфалт. Малки, големи и още по-големи буци асфалт. Не бе трудно да се досетим, че той (асфалтът) е попаднал там при неотдавнашното преасфалтиране; а инж. Гечев и хората му ни дообясниха как е станало – напук на правилата асфалтирането на участъка започнало преди да се коригират нивата на старите шахти и от фирмата изпълнител, гонещи срокове и без да им пука особено какво би могло да се случи, махнали капаците, за да е по-лесно на валяците и те набутали боклука.

НЯМАШЕ НУЖДА да ни казват и коя е фирмата изпълнител – габровската „Димас”, избрана за основен изпълнител по големия проект за подобряване на градската среда (по Оперативна програма „Регионално развитие”) на обща стойност 4,7 млн. лв., по който се ремонтират основно няколко улици в жк „Лъгът” и жк „Младост”, както и последният участък от втората по важност троянска улица – ул. „Христо Ботев”, и дейностите по който, според поетия от фирмата ангажимент за съкращаване на сроковете, трябва да приключи до м. ноември. Скъсяването на сроковете за ремонт е хубаво нещо (дори когато има съмнения, че бързането гони и предизборен ефект), но ако не е за сметка на качеството – както май е в този случай.

И КАТО СТАНА ДУМА ЗА КАЧЕСТВО – докато наблюдавахме работата на аварийния екип, се загледахме в новите тротоари, изградени от същата фирма и по същия проект. Видяното не бе никак оптимистично – на много места имаше дупки и цепнатини, които ще се пълнят с вода, която пък през зимата ще замръзва и ще руши, а напролет новите широки тротоари (защо тротоарите на много места в града станаха толкова широки е друг въпрос, който търси отговор – бел. Т21) ще са разбрицани и готови за… нов ремонт.

ВИНОВНИТЕ? Явно не са само калпазаните от фирмата изпълнител, а и този, който трябва да ги притиска да работят както трябва и да изисква качество, т.е. инвеститорът (в случая - Общината). Защото знаем какво се получава, ако не бъде одобрено качеството на дейностите по този, пък и по всеки друг спечелен европроект – финансовата субсидия ще бъде орязана и ще плащаме всички ние. Дано не се окаже вярно и предположението, че асфалтови буци са наринати и в шахтите по завършената вече ул. „Мизия” и би могло да се наложи разкопаване. Дано не.

Т21

Още по темата:

78 коментара:

Анонимен каза...

Не гласувайте за м.Акимов - с този бърз и некачествен ремонт не може да ни купи. За да се прибера у дома трябва да мина едва ли не през Ловеч.

Анонимен каза...

Не мога да си отговоря на въпроса: Защо тротоарите са по-широки от пътното платно???
Защо се направи това кръгово с няколко островчета при пазара??? Безумие, безумие, безумие!!! Поне на 23.10. ще мога да изразя възмущението си срещу това и много други глупости като не гласувам за пенсионирания милиционер Акимов, а за друг!

Анонимен каза...

лелее ужас! не стига притеснението което причиниха ремонтите, неудобството, ами сега и това- готови улици и то как направени, дано и останалите улици не са така защото накрая нито улици нито пари в общината

Анонимен каза...

Умният човек говори малко, и разбира от малко!
- Пълен абсурд!!!

Анонимен каза...

Някой замислил ли се е кога се прави кръгово?Когато има кръстовище с най малко 4/четири/ пресичащи се пътя. А не като тук с кръгче,сложено от едната страна на кръстовището.И сега да му мислят някои шофьори като се изменя организацията на движението-предимството става по съвсем различен начин,ама много не знаят.Сега и КАТ ще имат повече работа на пазара.

Анонимен каза...

Това което се извършва като ремонтни работи в града ни е за съд. Неотговоря на никакви строителни изисквания.Този който е подписал съответните актове да бъде пратен в затвора за причиняване на изключително големи финансови злоупотреби.
За творението пред пазара;за стесняването на улица Ботев- да кандидастваме за Гинес.Никога немога да повярвам ,че в този град през този мандат ни управляваха изключителни малоумници.
Хората по света от пустошта правят рай, а ние от рая правим пустош - е това никой друг не го умее както троянските гербаджии.

Анонимен каза...

ВИНОВНИТЕ?-фирмата изпълнител – габровската „Димас”, избрана за основен изпълнител по големия проект за подобряване на градската среда на обща стойност 4,7 млн. лв.

Интересно КОЙ И ПО КАКВИ КРИТЕРИИ ИЗБРА ТАЗИ ФИРМА?
http://www.monitor.bg/article?id=249540

Анонимен каза...

Коментирам само нещо, което видях вчера. На това кръгово, училищен автобус с една-две маневри успя да вземе завоя, за да продължи към моста. Шофьори псуват наляво и надясно. Дано не стане някоя беля в даден момент.

Анонимен каза...

Градим Троян!

Анонимен каза...

В Лъгът водим класацията по малоумщина на строителство.Тротоарите са ни от 4до6м. на места и по широки от платното за движение,никакви места за спиране и паркиране като бяха унищожени и старите такива.Най фрапиращото такова място е пред училище Климент Охридски където нарочно се създаде абсолютен хаус всички спират по платното и за преминеш по някога се налага или да чакаш по 10-15 минути или да претропаш по новите тротоари.За законно спиране просто няма такива места освен паркинга за около 10 коли зад пазарчето който не може да обслужва само хората работещи там камоли клиентите на над 20те търговски обекта в този район .

Анонимен каза...

Абе вие като сте взимали книжки не сте ли учили как се кара в кръгово движение, дайте заради Троянци да променят правилника за движение. Все сте недоволни.

Гражданин без политическа позиция, а с разумно мислене.

Анонимен каза...

ХАХАХА шоуто с видимото(и то с просто и непрофесионално око) некачествено изпълнение на ремонтите започна според мен доста рано .Какво ли ще се състоянието напролет след тежката зима и тоновете сол и пясък които ще се изсипят не ми се и мисли.
Дали някой и някога в ще си понесе наказанието за некадърността с която е управляван този умрял град.

Анонимен каза...

Кръговото кръстовище при пазара става добре и няма защо да го плюете.Помните ли каква мъка бе с енкиновите островчета преди.Пред училище Климент Охридски обаче нещата са направо малоумни с тези грамадарски тротоари и тясна улица вместо да е обратното.Ще ни каже ли някой кой сра на метеното там....

Анонимен каза...

Минко Акимов е за СЪД! Да не бяха пипали Лъгът - щеше да е по-добре, сега нищо не направиха, едно голямо нищо!

Анонимен каза...

Сашо Данков -"Ние кмет си имаме"!

Анонимен каза...

С наказателен вот Акимов стана кмет,с наказателен вот ще си отиде!

Анонимен каза...

Мили съграждани, призовавам ви да гласувате за Донка Михайлова, тей като тя ни обещава да живеем в един по-удобен и подреден град.

Тя е отворен за хората човек. Всеки ден ще можете да я намерите в изнесения и кметски офис, намиращ се в София.

При инфраструктурни проблеми, маркирайте точното място в Google Maps и г-жа Михайлова с магическата си пръчка ще оправи проблема в предвидения за това тридневен срок...

Анонимен каза...

А Дилян Енкин от втори глас припява, че щял да обособи зони за потенциални инвеститори....Гледам и не вярвам на ушите си...
Нищо добро не ни чака със старите курви!

Анонимен каза...

всички говорят за това стеснено пространство на Ботев, наистина ли е толкова зле/

Анонимен каза...

Не, няма да е зле, напротив, ще има място за паркиране.
Абе не мога да разбера троянци, тирове ли карат наместо коли, че толкова да им е тясно!?!

Анонимен каза...

Много по зле ще стане.Троянци карат коли,но като правят платното по тясно от тротоарите!Да не могат две коли да се разминат.Такива са проектантите.Никога не са идвали да видят Троян

Анонимен каза...

4 мильона беше първия заем,втория 2.7мильона.От тях поне 100000 отиват за изборите.Но дано те помогнат този които ги открадна да си отиде.
Градим Троян-вместо "Д" едно "Б" по би отивало.

Анонимен каза...

Майната ви гадни комунисти.

Анонимен каза...

атака вие сте комунисти в камуфлаж.Кой им даде парите за плакати

Анонимен каза...

Донка гадна плюмка с пяна

Анонимен каза...

Всички сте марионетки на Донка,Бойко,Илиан пишите без да знаете какво искате БАКТЪН на семето ви.

Анонимен каза...

Някой може ли да каже защо са забранени коментарите под статията за Бойко Пъдарски?

Анонимен каза...

Защото си е платил да се похвали, а не смее да чуе мощното У-у-у-у-у-у-у-у-у което се разнася след това.....

Анонимен каза...

Пъзльо !

Анонимен каза...

Че нали снощи каза, че няма да троши народни пари за платени публикации?

Анонимен каза...

Той ли няма да троши народни пари? Според теб, какви са парите които троши за изказванията си тук? И за изказванията на Шошкова? Няма да плаща за да се излага. А то какво според теб щеше да стане, ако беше срещу ония снощните очи в очи? Щеше да мънка, да пънка и да се запъва. Щото даже не може да запомни наизуст какво му пишат да каже!

Анонимен каза...

Те и ония снощните са една стока- да не ти е работа! Горкият ни град, ако трябва някой от тях да ни е лице! Донка Михайлова на външен вид става. Но е изпедепсана яко от Енкин. Лъже, та чак пушек се вдига! 20 години е идвала в Троян само на празници, да се покаже на електората си. Сега изведнъж много обича Троян. Много била работила по проекти за Троян. Ами много, за скъпи проекти, с висока стойност за управлението им:))) Те всичките много били работили за Троян. С добавката, че за това са им плащали! Пеевски пък мнго се бил изказвал. Що не вземе да добави в статистиката си колко пъти е бил отстраняван защото не спазва правилата. И какво градивно е направил. Изказвал се бил. За какво, да оплюе нещо или някого!
Ама нали са си платили, гледахме ги! Е, без Пъдарски, де. Той само в статично състояние трябва да се гледа, че иначе като се развихри, и неговите не са сигурни какви поразии може да направи:)))

Анонимен каза...

дебата беше много добър!

Анонимен каза...

Нещо много смешно се наблюдава. На "герберите" нервите им не издържат. Не е нужно да си психолог, за да разбереш, че Михайлова е човек, който отстоява позициите си. А това, което аз разбрах от сношния диспут е, че може да е всичко друго, само не и човек, на който дърпат конците - било Енкин или Кацаров, или някой друг. Ангел Балев - какво да кажа, дожаля ми за него. Акимов си беше назубрил урока като ученичка, а Илиян - репертоара му е познат. Донка Михойлова малко ме изненада, защото беше по-настъпателна от друг път когато съм я слушал, защото е един много толерантен и дипломатичен човек. Но сигурно и на нея й е писнало вече от малоумници. С една дума - каквото и да говорите, каквото и да се напъвате да пишете, кандидатът за кмет на БСП показа класа. Успех, Михайлова!

Анонимен каза...

Иска ми се да се съглася с теб 34-ти,ама не мога и за момент да допусна, че Енкин,Кацаров и Русинова ще бъдат послушни служители изпълняващи задачите на г-жа Михайлова!

Анонимен каза...

ЕМ/SI:При подобна авария-задръстване на новоизградена канализационна мрежа от строителя на уличната конструкция може да се случи и тук е ясно че са оставили строителят да си прави квото си ще/волно съчетание в пътното строителство/, но може да му бъде потърсена отговорност по следният ред: „ ВиК” Стенето изготвя количествена стойностна сметка на извършените от тях аварийно-ремонтни работи-видове работа, количество, машиночасове на специализираната техника и т.н. и я представя на Възложителя-в случая общината. Той от своя страна/Възложителя/ представя сметката на строителя. Обекта има гаранционен срок /разписан в договора/ и банковата гаранция следва да бъде задържана от Възложителя, докато строителя не внесе в бюджета разходваната сума от ВиК. /ако банковата гаранция е изтекла или на строителя са възстановени средствата по внесен депозит в общината, нещата опират за изясняване с съд./Това е и основание Кмета на общината да назначи комисия включваща представител на възложителя, консултанта, проектанта и строителя, която да извърши проверка на строителните книжа на строежа и качеството на извършените работи. От констативният протокол на комисията и съгласно гаранционният срок на строежа могат да се предприемат мерки съгласно сключения договор и ЗУТ. Не е лошо Възложителя да потърси сметка на консултанта/яно за да има асфалт в канализацията не е бил на обекта когато са асфалтирали/ упражняващ строителен надзор и инвеститорска контрол за допуснатото запушване от асфалтова смес на канализационната мрежа. Не дай Боже строежа да е финансиран по оперативна програма и да сезират министерството или управляващият орган, щото ще последват санкции и оплюване на бради. Тук следва да се помисли освен за съществуващите банкови гаранции-банкова гаранция за участие в процедура по ЗОП, банкова гаранция за СМР да има и банкова гаранция за периода на гаранционният срок. Така строителя няма да предлага на възложителя гаранционен срок от 200 години/което е нереално и смешно/, а ще се съобразява с Наредба № 2 за минимални гаранционни срокове в строителството, но и ще бъде ангажиран финансово с банкова гаранция за времето на гаранционният срок. Друг е въпроса, че има практика в строителството да се фалират умишлено фирми и гаранциите да отидат на кино, но това е друга бира.

Анонимен каза...

ЕМ/SI:Уважаеми Генадий Маринов, моля отидете с камера на ул. „ Христо Ботев” на входа на блоковете с административен адрес № 280 и № 282/входа между стария и новия военен блок/. Там ще видите как се зауства вътрешноблоково пространство в улица-с понижени бордюри! Това решение-понижени бордюри се прави пред входовете на имотите на граждани/гаражи/, а не на вътрешноблоково пространство публична общинска собственост.Няма да питам за отводняването на това пространство или че за да влезат на паркинг автомобилите ще преминават през бордюр и че за толкова години в пътното строителство за първи път виждам подобно проектантско решение. Предлагам на Възложителя веднага да извика проектанта и да последният да впише промяна в Заповедната книга/да не забрави накрая и екзекутива/, което ще е основание на строителя да коригира тази „ грешка” или пропуск, щото когато кажеш на проектант, че е сгрешил той ще вземе да се наскърби. Все ми се струва /от това което виждам като проектанско решение по извършващият се основен ремонт на ул. „ Х. Ботев”, че ще идват Господари на ефира и Държавен национален строителен контрол. Дано не излеза прав.

Анонимен каза...

В коя хотелска база спинкат(нанкат) строителите на фирма ДИМАС?

Анонимен каза...

8МИлиона и половина задължения на общината за какво са похарчени???
За две улици в Лъгът и два тротоара по-големи от улиците.

Анонимен каза...

В дебата снощи Михайлова, показа класа на останалите кандидати. Спокойна, знаеща, с бързи реакции. Акимов и Балев стояха жалки до нея! Пеевски пък си го знаем...

Анонимен каза...

Ангел Балев (Анчо Кебапчето) прави иновативна кампания. Всяка вечер дава кебапчета и биричка на електората в по едно село. Иначе в дебата беше жалък. Как може да не знае колко е безработицата в Троян?! Ужас...

Лайногризец Храбър каза...

Изборите мани ги,сите са маскари!А дали има кой да спре "устрема" на фекалиите към кооперация "Устрем",се пита в задачата.И ще се потърси ли отговорност на "инициаторите" на този своего рода фекален устрем?

Анонимен каза...

40 ти може би отговорите са тук:
http://www.monitor.bg/article?id=245281
или тук:
http://www.monitor.bg/article?id=249540

Анонимен каза...

Спокойно, моряци! Корабът потъва бавно, дъното е далече, вода има за всички, място за паника няма:):)

Анонимен каза...

Специално обръщение до Г-н Маринов, главен редактор на вестник Троян 21.
Г-н Маринов длъжен съм като един обикновен гражданин на гр. Троян да съобщя за нещо много притеснително и изглежда добре прикривано престъпление спрямо неправомерни действия на партия ГЕРБ, Атака и ДСБ от днес 20.10.2011год. След случайна разходка по троянските улици, видях следното: В рамките на целия град са разлепени агитационни материали ,, плакати" на въпросните партии, който са поставени в разрез със закона. Или цитирам чл. 65 ал.3 : „Забранява се унищожаването и заличаването на агитационни материали поставени по установения ред, до края на избирателната кампания.”
Това, което днес видях, в района на ж.к Младост, т.нар. рязан мост, ЖК „ Буковец”, ул. „Христо Ботев” и къде ли още не е повече от притеснително. Агитационни материали на партия ГЕРБ ,, ударно" разлепени най- вероятно през изминалото денонощие са поставени в разрез със закона, върху плакатите на други партии. Същото се отнася и за партия АТАКА и ДСБ! Ако някой, смята това действие на родните управляващи и кандидат управници за адекватни и толерантно, значи ние тотално сме загубили своята идентичност и морал. Изнесеното във вашият вестник подписано споразумение на 04.10.2011г. за толерантност от кандидатите в такъв случай е просто част от поредните лъжи. Защо г-н Акимов тогава не подписа въпросното споразумение ? Защото е знаел, че няма да го спази ли ? Според мен трябва да се изиска съдебна отговорност на партиите и хората в тях, които са отговорни за лепенето из града на агитационни им материали! По същата логика г-н Пеевски и г-н Пъдарски, защо го подписаха, след като точно те също не спазват гореупоменатото? И ако тези хора водят такава варварска кампания, имам един въпрос: Как хората в гр. Троян и областа биха им се доверили да управляват през следващите ЧЕТИРИ години? Нормално поведение на зрели и отговорни хора ли е това?
П.П Предполагам, ще кажете, че няма доказателства за подобно нарушаване на закона чл.65 ал.3. Но ще ви попитам аз, след като е повече от видно с просто око, въпросните партии, върху чий плакати са сложили собствените си, и че в радиус от няколко метра няма нито един здрав плакат на друга партия освен техните, какво трябва да е заключението на здравомислещия троянец ?
Уважаеми граждани, не позволявайте с подобни кръчмарски изяви и груби ,,селяндурски” прояви да се манипулира вашето съзнание. Забравете партиите, забравете за момент поне вашите пристрастия. Троян преди всичко гласува за личност, и след това за партия, поне така се заявява на нас - избирателите. Та за каква личност става на въпрос при воденето на такава ,, вандалска " кампания ? Зомбирани привърженици от разни младежки клубове, по цели нощи лепят като ненормални и безчинстват като мародери из троянските улици, всякаш всичко им е позволено и са над закона. На това ли учат партиите? За това ли ще гласуват на предстоящите избори нормалните хора? За това ли ? Докога ще толерираме шуробаджанащината, престъпленията и високомерието на шепа хора с патологични проблеми, че те са тези, които ще ни казват как да живеем, и какво да мислим ?
Вие сте тези, които трябва да промените обстоятелствата! Гр. Троян не е в техните ръце, а във вашето сърца и дела!
Г-н Маринов, като доказана с гражданското си мнение медиа ви призовавам в оставащите броени дни до изборите да проверите моя сигнал и да сигнализирате нужните органи. Вярвам, че не сте безразличен към случващото се !

Анонимен каза...

Гласуваш за Донка Михайлова, получаваш Енкин и БКП/БСП.
Видяхме ги за 12 години какво направиха. Повече няма да се излъжем!

Анонимен каза...

ЧАО МИНЧО!

Анонимен каза...

На първи тур е изключено да отида. На втори тур, който излезе срещу Миню получава автоматично моя глас. УСПЕХ на другите кандидати.

Анонимен каза...

В Бели Осъм предизборно положиха асфалт на една малка уличка и ГЕРБ смята че стова ще купи четвърти мандат на оялия се кандидат Иван Драголов. За една седмица асфалтът вече е почнал да се рони, щото е положен направо върху калната тревна площ.Ама какво ги интересува общинарите. Пък и не казват кога Бойко ще дойде да реже лентите, че то не остана друг министър да идва в Троян

Анонимен каза...

46-ти, не им връзвай кусур. И не се притеснявай за плакатната война. Защо не си споменал Балев само се чудя. Явно този ден неговите лепачи са се успали.
Хората не са толкова тъпи, за колкото ги смятат посочените от теб партии. Те си гледат внимателно, преценяват къде има читави хора. Повярвай ми, цитираните от теб партии ще останат много изненадани от резултатите на 1-ви тур. Защото хората не са овце. И задължителното ходене под строй на партийни вечеринки не само не ги мотивира ЗА. То определено ги мотивира ПРОТИВ. А нали знаеш, че в тъмната стаичка си сам. В такива моменти обикновено човек решава да направи каквото му душа сака. Обикновено това не е да подкрепи фаворита на работодателя, обикновено се подкрепя този, който наистина смяташ че ще ти е полезен. А кой е полезен за един работник? Работодателя, който без друго е добре? Не. Пука му на работника за шефа точно колкото и на шефа за работника. И няма никакво значение, дали шефа ви е спестил някой лев, прекарвайки общината да поеме някой негов разход. Защото този лев, повярвайте, няма да дойде при вас.
Освен това винаги ще има достатъчно блюдолизци, които ще размият възможността да се следи кой как е гласувал. Така че спокойно - гласувайте както ви се харесва. Никой не може да ви каже гък!

Анонимен каза...

Ами ако разберат?

Анонимен каза...

Донка се усети и вече почна да криви, колко пара е взела да се кандидатира колкото да обере негативите от енкината чета и че "никогиш нимой са върна пак на село".Анчо ми е симпатяга ама не е за управленец, максимума му е администратор.Дригите кандидати са под всякаква критика.
Само завистливите няма да гласуват за реланите реформи за промяната, за ГЕРБ!

Анонимен каза...

Вижте кой седи седи зад Акиком, погледнете листата!Всички ги познавате няма да ви ги изтъквам - Дудевска,Радевски,Л.Драголов,Дочков,Топалски,Д-р Минков,Петко Пенков и пр. да не изреждам...Хората не са толкова прости да гласуват за анонимници от други градове, политически ренегати, популисти и др., които през живота си не са направили и един курник с две кокошки вътре.Единици са достойните хора в другите листи най-вече лекарите

Анонимен каза...

За президент втори тур няма да има, дайте да не харчим държавна пара за балотаж в Троян.Бюлетина номер 2 и да продължаваме да работим, с писане по форумите и кръчмарски революций до никъде не се стига.

Анонимен каза...

Абе що не питате от над 100 човека в общината кой за кого ще гласува?90% от служителите са от енкино време.99% от служителите са в членове на СИК от ПП ГЕРБ.Правете си изводите от категоричността на тия хора за прекия им ръководител

Анонимен каза...

54-ти- направо ме умори от смях. За това с лекарите в листата на ГЕРБ. Дудевска и Минков - и двамата до миналия месец от други партии. Жална ни майка ако разчитаме на такива хора. Как се наричаха тези дето се пребоядисват?

Анонимен каза...

Аз пък ще гласувам за Балев. Млад човек, интелигентен, умерен.

Анонимен каза...

Ох,то няма за кого да се надигнеш в неделя и да се развалиш спокойствието.Всичките са маскари.

Анонимен каза...

Да допълним 57ми "Дудевска и Минков - и двамата до миналия месец от други партии"
На русичкото са обещали депутатка да става а другият гледа прасе за коледа на партийния ръководител Данков:)Това са реалностите в троянската политика

Анонимен каза...

"Ние кмет си имаме" и ще застанем твърдо зад него!
От претъпканото до входа вчера читалище се разбра, кой ще е титуляра на изборите в неделя.
Който не му харесва, нека злорадства по форумите...
Нямало работа... Младите нямали реализация!?! За каква реализация да говорим, като има едни "гъзарчета" дето висят по цял ден в Тифанито за които не съществуват други магазини освен софийските Mall-ове, и не се замислят когато си купуват дънки на цената на една заплата на майка им.
Впрочем, такива стоят в сайта и плюят ли плюят по цял ден вместо да си търсят по доходоносна алтернатива. Не ви е виновен кмета...С такъв народ и Ленин да дойде на власт, пак безработни ще си бъдете !...

Анонимен каза...

И Аз пък ще гласувам за Балев.Играел карти и тенис ,голям проблем шъ ви кажа.Донка пък играе хоро ,виждал съм я какъв кмет ще е правите.Който не му харесва, нека злорадства по форумите..

Анонимен каза...

претъпкано читалище не е = на победа на изборите, всеки се бута на безплатното и различното, но голяма част от хората го разделят от разумното, неделя наближава няма какво да гадаем то ще си покаже

Анонимен каза...

ВИЕ като си имате кмет ние си нямаме и ще си го изберем в неделя Нов

Анонимен каза...

ейййй браво. преди малко минах по "чудесната" нова улица Ботев! то тротоари, то широчина. абе там еднопосочна ли ще я правят то няма разминаване

Анонимен каза...

Доколкото знам, наистина, Ботев е проектирана да бъде еднопосочна. И плановете са правени по времето на БСП комира – инж. Д. Енкин

Анонимен каза...

По повод ремонтите извършвани от ф-ма "Димас" в страната.Колко прилича на пътя ремонтиран пред пожарната!!Четете!!!!!
Далаверата с некачествени ремонти
Далавери с ремонта на два големи булеварда в Габрово е завъртяла „Димас". Според източници на „Монитор" двете пътни артерии „Трети март" и „Могильов" е трябвало да бъдат преасфалтирани. След безумно скъп ремонт, извършен от фирмата, шосетата стават на вълни, тъй като се оказва, че е пестено от материали и труд. Капаците на канализационните шахти са по-ниски от настилката. Така булевардите заприличали на швейцарско сирене, в дупките на което постоянно пропадали коли. Бетонните бордюри пък започнали да се разпадат едва месеци след полагането им.

Същата е ситуацията и с основния ремонт на бул. „Могильов". Всички бордюри там се разпадат, а асфалтът е на вълни с различна дебелина.

Анонимен каза...

Шменти капели било филм, че може и по действителни случки и лица да се направи един със съштото заглавие

Анонимен каза...

46-ти коментара ти за нарушения при лепене на плакати на разни партии ме впечатли и разбрах, че го взимаш много на сериозно. Искам да те питам: Вярваш ли, че който и да дойде нещо ще се промени?Това с плакатите е краят на света и ще промени нещо? Дори "твоите" да дойдат на власт в Троян, нещо ще се случи и Троян ще стане по-добър град за живеене? Не ти ли омръзна толкова години да те лъжат? И още им вярваш?!Ако на поне на един от въпросите ми отговориш с " да", то работата е за доктор, но се съмнявам да ти помогне. Нищо лично 46-ти, просто се учудвам, че след 21 години лъжи на управляващи и опозиции има хора които вярват и очакват някой да ги оправи и изведе от икономическата и морална нищета до която са докарани от доверениците си. Амин.

Анонимен каза...

докторката ДУДЕВСКА(БАРБИ) е все още член на синята партия. Не си била внесла последния членски внос. Сега вече е от ГЕРБ, ако спечели Донка Михайлова да не би да стане комунистка. АМАН ОТ ТАКИВА ДОСТОЙНИ ХОРА КАТО БАРБИТО.

Анонимен каза...

Абе, вие какви хора сте бе Троянци, какво искате, правят ви се улици, асфалтиране, тротоари, какво искате, не знам! Енкин кога за 12 години направи това, честно, кажете, кой от кандидатите е в час, честно!?!?

Анонимен каза...

ГРАДИМ. Хм строим правим какво?????? Магистрала ЛЮЛИН пропадна седмица след като ВОЖДА резна лентичката. Защо не спрете с глупостите. Защо не направите така че банките да отпускат кредити със европейска лихва 2-4% не със БЪЛГАРСКА 10% да кредитирате малките и середни предприятия а????? Троян какво със това смешно кръгово цццццц и цветята пред савета ще ги пасем ли?????????? А???????????????????/

Анонимен каза...

Нека всички, преди да отидат да гласуват да видят дебата на кандидатите http://troian.com/. Донка Михайлова им разказа игрите. Просто тя си е висока топка, която Акимов, Балев и Пеевски могат само да гледат от ниското.

Анонимен каза...

Гледах го. Антел Балев беше най смешен. Не можа да каже и две свързани думи без да чете. Трябваше да си раздава кебапчета по селските кръчми и да не ходи на дебат!

Анонимен каза...

74-ти.Не знам кой не може да чете,но ти май не можеш нито на гледаш,нито да слушаш.Толкова си безпомощен с омразата си,че не щеш да видиш че всички си четяха репликите а имаше други които се представиха доста непохватно.Не е важно дали четеш пред камерата,защото притеснението на всеки е ясно.Важното е какво казват.Ако не беше толкова тъп,щеше да чуеш че на Балев обръщението беше най-нормален.Всичкото бла бла на Акимов,Пеевски,Бойко и сие си е живо замазване на хорските очи и уши.Че са успели е видно от теб!

Анонимен каза...

Чшшш, алоооооо! Кво става тука? Къде се намирате вие? Да не сте и вие поредните над закона? Никакви агитации в деня за размисъл! Промивахте ни достатъчно мозъците, вземете да млъкнете вече! И понеже няколко дена подред наблюдавам, че екипа на Т21 определено не го ене за случващото се тук, едва ли ще обърне и внимание на това, което се случва тук. Трябва всичкщи теми свързани с политика да бъдат заключени за коментари! Ако има все още някаква етика!

Анонимен каза...

Прав си 76!!! Аман от сплетни и интриги!Стига сме обсъждали политиката.Днес е денят за размисъл и трябва да се говори за това което е стилът ни на живот през последните 20 години чалга, ЕДЕНЕ, ПИЕНЕ..И ВСИЧКИ ТИЯ ТРИ НЕЩА ! Крайно време е да доведем нещата до логичния им край. На всички е ясно, че това, което се цели с пребиваването ви/ни и това което всички пишещи търсят в този форум е СЕКС! Е.ане! Гняцане! Онождане! Стига недомлъвки! Стига намеци!
Време е за ГОЛЯМАТА СЕКС-ОРГИЯ! Една седмица - само секс, е.ане, едене и пиене! Кой когото хване. Мъже с жени, жени с жени, мъже с мъже, хора с животни . Всеки със всеки. Един с всички и всички с един! Да не оставим нена..ана дупка у тоо форОм! И да не оставим неолизан х.й.Колко малко му трябва на човек да е щастлив...
Който се отцепи от колектива ще му го нацепим колективно!

Анонимен каза...

браво на това хлапе(11)годишно,объркало форума с .................ей хлапак пиши си домашните

Анонимен каза...

Ходих да гласувам-предимно бабички и дежурните от години хора без работа,които си осмислят деня с това!Тези последните и пари взимат,пак от нас!По телевизията-цигани мазни срещу заплащане "решават" бъдещето ни!!!!Корупция и беззаконие чертаят "светлото ни бъдеще!!!!!!А ,политиците-за тях е беден речника ми и прекалено бурни емоциите,за да продължа да пиша!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |