Огнеборците празнуваха

* С наситена със събития Седмица на пожарната безопасност бе отбелязан професионалният празник 14 септември * Кметът Акимов връчи поздравителен адрес

240 ПРОИЗШЕСТВИЯ от началото на 2011 г., което означава ръст от 25% в сравнение със средното за предишните пет години. Това научихме от отчета за дейността на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” (РСПБЗН) – Троян, представен от началника гл. инсп. инж. Иван Шайлеков в навечерието на професионалния празник 14 септември. Най-голям е броят на пожарите в сухи треви и в неизчистени комини, а основните причини за възникването им са: небрежност при боравене с открит огън (58 бр.), неправилно използване на отоплителни уреди (55 бр.), късо съединение и други технически неизправности (12 бр.). Само три са регистрираните лъжливи сигнали, като намалението е многократно и се свързва с въвеждането на системата за контрол на абонатите, подаващи сигнали.

ЦЕННА ПРИДОБИВКА за РСПБЗН – Троян през годината е предоставеният от „Актавис” (Троян) пожарен автомобил и оборудване; дарението е направено с личното съдействие на изпълнителния директор Валя Букарева и главния счетоводител Валентин Велчев. Друг важен момент, облекчаващ работата на пожарникарите, са монтираните надземни пожарни хидранти в някои троянски села, където бяха извършени ремонти на водопроводната мрежа.

С НАСИТЕНА СЪС СЪБИТИЯ Седмица на пожарната безопасност (12-16 септември) отбелязаха празника си троянските огнеборци. В дневния й ред бяха: тържествен водосвет в градската църква „Св. Петка”; поклонение пред паметника на мл. лейт. Пламен Банков, загинал при изпълнение на служебния си дълг; среща с ветерани огнеборци и посещения в учебни заведения в общините Троян и Априлци; ден на отворените врати за граждани (16 септември) и организиране на прием с открити телефони и приемна (четири дни); празненство на Айдушкото сборище съвместно с колегите от Ловеч; работна среща с органите на местната враст. За празника си служителите от РСПБЗН – Троян получиха поздравителен адрес от кмета Минко Акимов, връчен им лично на празничния сбор в службата.

Т21

8 коментара:

Марто каза...

Да са живи и здрави всички огнеборци и нека им благодарим за всеотдайната работа,която вършат.Честит Празник!

Бианка каза...

И от мен честит празник,да сте живи и здрави и винаги така благородни,като професията ви.Пожелавам ви да нямате работа!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Чудя се 3-ти,как изобщо живееш.Злобата,простотията,невежеството те изяжда отвътре а ти водиш някакво жалко и елементарно подобие на живот!

Анонимен каза...

https://www.fairelections.eu/reports/view/56

Анонимен каза...

Да са живи и здрави!!

Анонимен каза...

Мого рабатот тия БЕ......Амче що не са викали шефа на всички пожарникари :Б.Б
мути рома

Анонимен каза...

Шайлеков е несменяем и пенсия не го лови. Браво на него. Да е жив и здрав личният състав.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |