„Горчиво!” в Музея

* Студентите в Германия Мария и Веселин избраха да си кажат „да”
в троянския Музея на занаятите


В СЪБОТА (30 ЮЛИ) уникалният троянски Музей на занаятите се превърна в своеобразна ритуална зала и за пръв път в историята си бе домакин на… сватба. Младите влюбени Мария Георгиева и Веселин Йорданов са от Ловеч и Плевен, а в момента следват в Германия, но избраха да си кажат „да” именно тук – запленени от красотата и духа на това място.

ОРГАНИЗАЦИЯТА на сватбената церемония бе поверена на ловешката агенция „Джулия Арт”, която използва в ритуала (разбира се, с разрешението на домакините) и някои ценни музейни експонати – свещник от ковано желязо, калайдисано менче от миналия век, пъстра черга с характерната шарка „на ножове”, троянска стомна „булка”. Празничната наздравица пък беше в болярски чаши, изработени специално за случая от прочутия местен керамик Николай Йовков.

МЛАДОЖЕНЦИТЕ ПОЛУЧИХА много подаръци, включително и от музейната директорка Елеонора Авджиева; а след официалната част си направиха серия снимки сред музейните декори. От своя страна те направиха щедър дарителски жест към Музея на занаятите в подкрепа на инициативата му да закупи за колекцията си научния труд на троянеца фармацевт д-р Пенчо Икономов „Лечебните растения в България” - книгата е издадена през 1945 г. и е библиографска рядкост. И от нас – горчиво!

Още снимки на събитието - виж ТУК

Т21
Начало

Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Tova e mnogo xybavo da naprovi6 svatba v myzeq na zanaqtite.

Анонимен каза...

Обстановката и атмосверата са далеч по-хубави от тези на Обредния дом в града!Поздравление за идеята и много любов,щастие и дълголетие на младото семейство!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |