Предстоящо: ЛАЗАРИЦА 2011

Сдружение „Българка – Троян”
Община Троян
Народно читалище „Наука - 1870 г.”
Общински педагогически център

ОРГАНИЗИРАТ


ПРОЛЕТЕН ДЕТСКИ ПРАЗНИК "ЛАЗАРИЦА"
16 април (събота) от 11:00 ч., площад „Възраждане

Имате възможност да се включите в:

ЛАЗАРСКО ДЕФИЛЕ

Критерии за оценка:
  • Оригиналност на характерната украса на глава и кошница;
  • Автентична народна носия;
  • Изпълнение на народна песен, стихотворение или народен танц;
  • Знания за пролетните фолклорни празници.

Възрастови групи:
  • До 4 години – придружителите да бъдат с народна носия;
  • От 4 до 7 години;
  • От 7 до 11 години;
  • Над 11 години.

КОНКУРС ЗА НАЙ-ОРИГИНАЛНА

СЪВРЕМЕННА ЛАЗАРКА
(Имате възможност да използвате подходящи съвременни облекла с елементи от традиционната носия)

Записване: до 14 април 2011 г. включително,
в читалище “Наука – 1870 г.” или на тел. 6-20-60

14 коментара:

Анонимен каза...

Хубав празник и организация от страна на Българка, но нечии вълнения отстраниха най малките лазарки. Какво ви пречеха малките деца за да не ги включите в дефилето? Изискването предружителите да са със народни носии кой го измисли наколко дена преди празника?

Анонимен каза...

Справедлива забележка, откъде майки, баби и каки да си набавят носия, за да придружат тяхната малка лазарка в дефилето.Така празникът ще се лиши от една от най-големите си прелести - участието на на най-малките момиченка. Голямо недомислие е това ограничение!!!!!!

Анонимен каза...

Нашата дъщеря участва вече 3 пъти но уви тази година няма да може. Майка и не е в някой ансамбъл за да имаме носия. Аз доколкото чух една от организаторките държала "бебетата" да отпаднат.

Анонимен каза...

Към №3 - Може ли да напишете поне инициалите на тази организаторка, която държи "бебетата" да отпаднат?

Анонимен каза...

Какво да очакваме от читалищните "дейци", освен безконечна простотия.
Погледнете начина по който е написано предстоящото събитие!
Поредното мероприятие в стил "отбий номера"...

Браво,гордейте се!

Анонимен каза...

Колко жалко, че един такъв хубав пролетен празник като Лазарица се превръща в повод за негативни емоции! Към органицаторите, които вярвам следят коментарите в сайта на "Троян21" - какво ви пречат най-малките? Преразгледайте регламента си! Надявам се, че това хубаво малко момиченце от снимката на съобщението има навършени 4 годинки и ще участва и тази година, без да се налага майка му или баба му за няколко дни да си намерят народна носия!Празникът е преди всичко за децата, а не за родителите. Нали ще оценяват децата, а не майките и/или бабите?

Анонимен каза...

Абсурдно е това правило! Доказателсвто за пореден път колко некадърни хора заемат позиции, за които не са.

Анонимен каза...

До 4 години – придружителите да бъдат с народна носия!?!?!?!?!?!?!?!?!?!???!?
Тотални малоумници!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

КАКВА РАДОСТ ЗА ДУШАТА СА ТЕЗИ МАЛКИ ЛАЗАРКИ.НЕ СТЕ ОРИГИНАЛНИ, КАТО ПОСТАВЯТЕ УСЛОВИЯ ЗА УЧЯСТИЕ.НЕ ПРОВАЛЯЙТЕ ПРАЗНИКА НА ДЕЦАТА-ЕДИНСТВЕНОТО СВЯСТНО НЕЩО, КОЕТО СЕ ПРАВИ ЗА ТЯХ!

Анонимен каза...

ЗАПИСВАНЕ ДО 14 АПРИЛ 2010 ГОДИНА.еЙ ПУЯЦИ ВНИМАВАЙТЕ КАКВО ПИШЕТ.МНОГО СТЕ ЗАВЕЯНИ.

Анонимен каза...

БРАВО, ПОПРАВИХТЕ ГОДИНАТА НА 2011

Анонимен каза...

С риск да ме оплюете, бих искала и аз да изкажа своето мнение: Да аз съм майка на двете малки лазарки на снимката и съм съгласна майките да придружат децата си когато са по-малки да не се лутат в тълпата. Да трябва и майките да са с носии, за да има естетика на сцената и да покажем, че сме горди българи. Вярно е че разбираме късно за това че трябва да си търсим носии, но все се надявам че ако помолим читалището или някоя друга приятелка, или баба все ще намерим как и ние да сме лазарки! Приемете че майките са тези, които показват пътя на дъщерите си. Моля Ви, това е празник така скъп за децата и всички роднини, не създавайте напрежение!
Теодора Михайлова

Анонимен каза...

Здравейте анонимни майки. Идеята за народната носия на придружителите беше те да са съпричастни към участничките и да придадат по-голяма автентичност на празника. Това, че придружителят няма да е в народна носия не е беда, просто сложете венче от цветя или нещо с което ще сте в синхрон с лазарката. Никой не иска да елиминира малките деца, те и без това не са толкова много в общината ни. Така, че запишете вашите деца и им подарете един хубав празничен ден. Участниците от минали години знаят много добре, че правилата не са толкова строги - въпреки обявените дати в деня на празника винаги записваме всяко едно новодошло дете. Така, че заповядайте и се забавлявайте, направете хубави фотографии за детските албуми.
С УВАЖЕНИЕ Цветомира Гечева, настоящ председател на сдружение Българка, членове но което са жени полагащи сто процента безвъзмездни усилия за организацията на всяко едно мероприятие на сдружението

Н. Генкова каза...

Добре стана, че тук се появиха Теодора Михайлова (№12) и Цветомира Гечева (№13) и внесоха добронамереност, разум, женски такт и предпразнично настроение, при това - НЕанонимно. Да уточня - нямам отношение към организацията на празника, но винаги му се радвам. Мисля да го направя и тази година.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |