Започна голямото пролетно кърпене

* Вече е готов графикът със сроковете за изпълнение и обема на ремонтните работи; изпълнител е общинското дружество „БКС” ЕООД

ЗАПОЧНА ГОЛЯМОТО КЪРПЕНЕ на надупчените като френско сирене пролетни троянски улици, а хубавата новина научихме от прессъобщение на общинската администрация. След проведен открит конкурс по Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки за изпълнител на кърпежите е било избрано общинското строително дружество „БКС” ЕООД с управител инж. Галя Данчева. Вече е готов графикът със сроковете за изпълнение и обема на ремонтните работи.

КЪДЕ ЩЕ СЕ КЪРПИ? Вече приключи запълването на дупките (може би за тук по-точно би било да се каже ямите – бел. Т21) по един от най-натоварените и знакови пътни участъци – на входа на Троян от разклона за с. Калейца до моста при „Лесопласт” (тук ще бъдат запълнени общо 30 кв. м дупки). Работи се или предстои да започне работа и по останалите улици: Главната (ул. „Васил Левски”) – от Марковския мост до Санаториума; ул. „Раковски” и ул. „Акад. Ангел Балевски” – от бившето кино до прелеза при „Балканфарма” (400 кв. м); ул. „Димитър Икономов” и ул. „Ген. Карцов” – от моста при „Витекс” до Камен мост; от Кози вир до кантона в с. Орешак; главната орешашка улица „Стара планина” (200 кв. м); стръмната ул. „Македония”, водеща към „Калинел” и „Мебел” (60 кв. м).

НЯМА ДАННИ КОЛКО ЩЕ СТРУВА настоящото изкърпване, средствата за което се осигуряват от общинския бюджет. В момента в Общината се провежда процедура за избор на изпълнител за по-големите пътни ремонти, планирани за тази година; сред тях са преасфалтиране на ул. "Васил Левски" в кв. "Велчевски" и на ул. "Раковски" (от разклона при ресторант "Диана" до "Елма"), както и реконструкция на кръстовището при Общинския пазар.

Т21

14 коментара:

Анонимен каза...

Една от многото лъжи на Минко Акимов , че всяка година ще асфалтира по една улица, отидоха в кофата за боклук.
Горната статия показва нагледно как си върши работата като кмет на този град, но и нагледно показа как се раздава Общинската баница на свои и се ходи по командировки по Европата...

Анонимен каза...

Пълна порнография е това кърпене ,само отбиване на номера.Кърпят се само големите ями всички останали дупки си остават и след първия дъжд те също ще станат на ями.Абсолютна имитация на работа.Интересно кого мослят,че ще заблудят с това временно замазване на дупките.Само разсипия на средства.

Анонимен каза...

Елате да видите т.н. Балабански път година и половина след такова кърпене на какво прилича.Кой знае при кого отидоха парите за ремонта?!

Анонимен каза...

Че то новия асфалт по Д.Икономов се руши,вие питате къде са парите от кърпежа,аз питам къде отидоха по голямата част от парите за пълен ремонт на тази улица,като спестиха от асфалта и той започна да се рони?Кмета да иска сметка на фирмата заела са да асфалтира!

Анонимен каза...

Всяка година по една улица щяха да асфалтират...
Най-хубавият проект за 4.5 милиона лева, за ремонт на инфраструктурата на Гетото и Младост...
Лъжец, некадърник и прочие...

Анонимен каза...

Минко Акимов май ще спечели приза за най-слаб кмет от 89та насам? Ще гласувам за всеки друг, но не и за него... Надявам се повечето троянци така да направят :)

Анонимен каза...

Много мие интересно г-н Кмете далиси видял качеството на запълване на ямите при Балканфарма. Според мен и всички които минават от там това са хвърлени пари на вятъра. А иначе гонете любителите на кросови мотори да не карат поулиците, скоро и с трактор няма да може да се движи човек по улиците на Троян.

Анонимен каза...

"Много мие интересно г-н Кмете далиси видял качеството на запълване на ямите при Балканфарма."
Видял ги е колкото е видял и качеството на улиците зад и пред Автогарата,абсолютна аматьорщина и хвърлени пари на вятъра.Ама и то с тез алкохолици и некадърници дето ги кърпят какво да очакваме.Мисля,че отдавна е дошло времето някои да си понесе последствията за тази разсипия на средства

Анонимен каза...

Пълни некадърници пред нашята къща имаше яма ,след закърпването вече имаме 5 локви върху кръпката.УЖАСТ!!!!!!

Анонимен каза...

EM/SI: Текущия ремонт не се извършва качествено и ефективно според това което виждам да се извършва от СТРОИТЕЛЯ на уличната мрежа в града ни.
За да се извършва качествено, е необходимо да се спазва технологията-не виждам да се прави битумен разлив/спойката между стария и новия асфалтобетон/, уплътняването се прави с виброплоча, а трябва за по-високо качество да се прави с малък вибрационен валяк/натиска и уплътняването е в пъти по-голям/ и изобщо не се окрайчва кръпката с полимер-битумна паста, която ще запълни фугата и ще предпази новия асфалтобетон от навлизане на вода. Това не се прави!
За ефективността-отдавна за бързо и качествено оформяне на леглото на кръпката се ползва фреза. Става бързо и качествено/за около 2 минути на кръпка/, отделно че фрезования материал автоматично се товари на камион за депониране и не остава на уличното платно, та някой по-късно да го събира. Ползват фугорези /реже работника поне 15 минути/които са нискоефективни и вдигат много шум и прах ако не ползват вода.
Та така-докато общината като ВЪЗЛОЖИТЕЛ не укаже, точно и ясно при подготовка на тръжната документация за общиствената поръчка кво иска/като технология и машини/ за работа от строителя-така ще е. Къде е контролиращото лице от общината когато се извършва ремонта? Стои ли на улицата при СТРОИТЕЛЯ?Гаранционния срок на кръпките е 2/две години/ съгладно наредба № 2, ако строителя не е поел друг ангажимент. Но това не решава въпроса със състоянието на уличната мрежа на града ни. Необходими са основни рамонти на улици, но преди да се планират и направят трябва експлоатационните дружества да си сменят проводите отдолу. Основните ремонти включват и основен ремонт на прилежащия тротоар, проводите в него и премахване на старите и болни дървето и т. и т.н. Няма да питам дали общината е изготвила и съгласувала с експлоатационните дружества план/обикновено е 10 годишен, а и трябва да е разписано в стратегията за развитие на общината/ за извършване на основни ремонти на улици/прави се ако предната година или непосредствено се подмени провода отдолу за да не се копае след като улицата е асфалтирана/, щото няма да ми отговорят, а и да ми отговорят аз предварително знам кво ще ми напишат.
Та така уважаеми съграждани виждам нещата-калпави улици, калпави ремонти и за в бъдеще още по-калпави улици!

Анонимен каза...

Браво 10ти добре си го написал какво трябва да се направи за да има ефект от работата по улиците.Дано има кой да го прочете от общината ,защото надали им са ясни тези неща там.Пък и ако намерят точният строител който да е свърши по описания начин цена няма да имат.

Анонимен каза...

От общината сигурно ще прочетат написаното от 10 но дали ще си мръднат пръста да променят нещо

Анонимен каза...

Точен строител нама. Не му ли стоиш на главата - не върши както трябва работа. Хвърля материала, взема порите и бяга на друго място и там да се издриска и да вземе парите. От опит го знам. Трябва да бъдат връзвани изкъсо и постоянно тормозени!

Анонимен каза...

В крайна сметка некадърници няма как да наемат кадърни хора за работа.Пък и кадърните си знаят цената и няма да остане за нашите хора далавера.Пък както знаем от най високо до най ниско ниво в нашата мила родина всеки се бори за кокала само заради комисионните и далаверите със държавните средства.На всички им е през оная работа какво ще остане след тяхното управление важно да си оправят финансово себе си и поколението след тях.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |