Финландски режисьор и операторът на „Стъклен дом” снимат клип с троянските байкъри

* Момчетата от „Маунтин Хил” демонстрираха уменията си по трасето на Турлата

МОМЧЕТАТА ОТ ТРОЯНСКИЯ КЛУБ по планинско колоездене „Маунтин Хил” и техният президент и треньор Христо Доков са главните действащи лица в подготвяния нов клип на столичната рок банда „Филд” (Fyeld). „Няма нищо изненадващо – не само защото съм отдавнашен фен и приятел с групата. „Филд” свирят много твърда, екстремна музика, нашият спорт също е екстремен и партньорството ни е напълно логично”, коментира пред Т21 г-н Доков. Има и друга допирна точка – клипът ще е към парче на фронтмена на групата Боян Генов-Бобс, посветено на троянския клуб по планинско колоездене и кръстено „Adrenawheel” (от англ. - игра на думи, съчетаваща „адреналин” с „колело”). Очаква се премиерата на клипа да е след 4 седмици и ще се върти и по троянската ТВ „Оптиспринт”.

РАЗБИРА СЕ, голямата част от снимките бяха в Троян – миналия уикенд (5-6 март), на Турлата, където тренират момчетата от „Маунтин Хил” и където се подготвя трасето, което ще приеме и първото сериозно домакинско състезание в началото на м. юни. И задължително трябва да отбележим имената на професионалистите, работили по филмчето; оператор е не кой да е, а операторът на най-популярния днешен български тв сериал „Стъклен дом” – Александър Станишев, а режисьор – колоритният финландец Тимо Пуко, завършил нашия НАТФИЗ „Кръстю Сарафов” и преподаващ в момента режисура във финландски университет (любопитното – Тимо Пуко е земляк на Дядо Коледа, роден е в Лапландия – бел. Т21).

ПО 5-6 ЧАСА ПРЕЗ ДВАТА ДНИ бяха снимките на Турлата и общо седем троянски байкъри демонстрираха уменията си пред камерата: водещите състезатели Стивиан Гатев, Калоян Гидийски, Драгомир Стоянов и Александър Топалов, малките Марио Матов и Иван Митевски и ветераните Георги Миленов и Огнян Иванов. „Беше доста тежко, но съм доволен от момчетата – раздадоха се напълно. Времето също беше с нас и мисля, че ще се получи нещо много добро”, сподели след приключването на снимките г-н Доков. И той, а и всички от клуба са убедени, че този клип ще бъде отлична реклама на „Маунтин Хил” и на любимия спорт, набиращ все повече почитатели и сред троянци.

ПРЕЗ НАСТОЯЩАТА ГОДИНА „Маунтин Хил” (Троян) ще бъде домакин на две състезания. Първото, както вече казахме, ще е през лятото (4-5 юни) в Троян и се организира с подкрепата на Община Троян. Следващото е през м. септември на Беклемето – то пък се организира със съдействието и подкрепата на фирма „Сима” и на нейния собственик инж. Светослав Дочков.

ПРИПОМНЯМЕ, че първата изява на „Маунтин Хил” пред троянска публика бе миналата година на Петковден (14 октомври, празника на Троян) – демонстративна езда по изкуствена екстремна пътека, монтирана на централния градски площад. Преди това клубът записа няколко успешни участия в големи състезания в страната, а лидерът на отбора – 20-годишният Стивиан Гатев, влезе в световната ранглиста. И през 2011 г. състезателите на „Маунтин Хил” ще имат спонсорската подкрепа на троянската фирма „Балкантрейд” с управител Емил Цоневски. За покриване на разходите по подготовката на клипа пък помага друга троянска фирма – „Викис хидравликс” със собственик Пламена Сиракова.

Т21

20 коментара:

Анонимен каза...

Генчо качи някакви данни за преброяването в Троян.

Генадий Маринов, Т21 каза...

До №1: Малко търпение, за да имаме точни данни; темата наистина е гореща и вълнува всички ни.

С уважение: Генадий Маринов

Анонимен каза...

Браво,значело можело и нещо смислено да се случи в Троян!

Анонимен каза...

Браво и от мен!
Този спорт е много екстремен и много популярен в Европа и Северна Америка.
Като гледам снимките ,много млади момчета са избрали байковете пред кръчмите и наркотиците!
Поздравления за Доков и за тях!А това , че най-екстремната българска банда им прави песен с клип е невероятно!

Анонимен каза...

И от мен браво!
Възвръщането към спортовете,стимулиращи физическата активност,мускулните усилия сред чиста природа,без многодецибелови топурдии и бензинови пари е един от пътищата за нормализирането на народа и държавата ни.
Браво,момчета! АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

Поздравления!!!

Анонимен каза...

Браво,момчета!Поздравления!!!

Анонимен каза...

Браво на юнаците! Те сигурно ще се нуждаят от подкрепа и занапред. Дано се намерят още спонсори и спомоществуватели. Ползата ще е взаимна. А и ще има добър пример в Троян за това, че съединените усилия правят силата. Днес най-много се нуждаем от заедност, която да крепи надеждите ни!
ЕзопнатиЯ

Христо Доков каза...

Благодарим на всички за моралната подкрепа ,че оценявате това което правим.Смятаме,че това е правилния път.

Анонимен каза...

Г-н Доков, имахме разговор с Вас за този спорт. Предлагам, да повишим интереса и в Орешак. С каквото трябва и мога да съдействам. Имате ми телефоните, ако имате интерес, обадете се. Ще направим заедно живота на много млади хора, по-интересен. Христо Терзиев - кмет на с. Орешак.

Анонимен каза...

Кметче,нящо си са объркал май.Ти трябва да го търсиш и не само него,още повече че разговорите ти ги плащаме ние.Свободно време имаш много.А какво стана със съсипания стадион на Орешак-нали те избраха уж за да го възстановиш.Ами главната улица-не дупки а кратери като след бомбардировки.И си купи колело лично за теб-имаш нужда да си поразмърдаш задника.

Анонимен каза...

Ало кметчето, бегай да правиш на друго място PR!
На Доков му трябва реална помощ,материална, а не хвалебствени приказки и слагачи!
И като си имал разговор какво си направил РЕАЛНО?

Анонимен каза...

Терзиев никой,даже и жена му не го приема на сериозно.Рекъл и той да напише нещо единствено защото идат избори,взема му се заплата 600 лева още четири години,а професия той няма.Мъка,шок и ужас.

Анонимен каза...

С първите няколко коментара ми се струваше че има и положително настроени хора в този град / Община /, но виждам че е било за кратко.

Анонимен каза...

На Доков скоро му предстои състезание, на което ще е домакин.Доколкото знам над 50 участника от цялата страна ще има.Клубът всеки ден се разширява и вече надхвърля 20 момчета.
Навместо някои неграмотни кметски натури да си правят фалшива реклама,а други да злобеят, вземете се хванете да помогнете.
Състезанието ще е първо за клуба и важно,защото не само че Доков не получава никаква помощ на местно ниво,а и "Столичани" гледат само да пречат на провинциалния мераклия.

Анонимен каза...

Преди доста години имаше идея,според мен добра,между Троян и Орешак/фактически в Троян/ да бъде изградена алея за велосипедисти,в края на пътя.Всеки ден пътувам по този път и гледам много хора с велосипеди,а и пеша,няма даже тротоари и се движат по платното.Очевидно Троян,Орешак и Черни Осъм ще станат една агломерацияДали не му е дошло времето да се мисли за транспорта на бъдещето по тази долина?
АЙ с-с-с-с.......

Анонимен каза...

Особено дупката на завоя над бившето "Родопа", бе показателна за намеренията...Благодарим все пак на човека залял я с бетон.

Анонимен каза...

14,естествено,че е за кратко,то положително настроено хора има,ама много малко за жалост.Има хора в Орешак,които уважават и признават качествата на кмета си,но те не биха влизали тук да четат изцепките на някои незначителни анонимни,които само за предстоящи избори мислят и нищо,ама нищичко не би ги накарало да се помръднат и да сторят нещо полезно за тях си,не за другите.А такива като 12,не си заслужава даже да се четат.Тази особа дори не е от Орешак.Един път чух от Орешашкия кмет една приказка,която никога няма да забравя:Да си кмет е въпрос на чест,не на власт,не на пари.На ЧЕСТ.Прави каквото трябва,а да става каквото ще".Това не всеки го казва,камоли да го мисли.Помагай с каквото можеш кмете и не обръщай внимание на такива като 11,12,13.
Василева

Анонимен каза...

За избори трябва да се мисли,Василева,щото Стоянчо Мондешки ще ви измести.И за него това е въпрос на чест!

Анонимен каза...

Малко позитивно мислене не е излишно -
http://www.facebook.com/PozitivniMisli?sk=app_4949752878

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |