Зам.-министър Иво Маринов проведе работна среща в Троян

* Инициативата бе на Предприемачи ГЕРБ, основната тема – подготвяният нов Закон за туризма
 

РЕСОРНИЯТ ЗАМ.-МИНИСТЪР ПО ТУРИЗМА в мегаминистерството на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов проведе работна среща в Троян на 2 март. Инициативата за срещата бе на Предприемачи ГЕРБ („браншово” гражданско сдружение към партия ГЕРБ, сходно с Жени ГЕРБ и Младежи ГЕРБ, които имат свои структури в Троян и Ловеч – бел. Т21), а целта й – обсъждане на проекта на новия Закон за туризма. Присъстваха основно хотелиери и ресторантьори от района, както и областният управител на Ловеч Николай Нанков, кметът на Троян Минко Акимов, тукашните депутати от ГЕРБ д-р Станка Лалева и д-р Анатолий Йорданов, областният председател на Предприемачи ГЕРБ Ценка Лазарова. Припомняме, че подобна среща в Троян г-н Маринов имаше и в края на 2009 г.

„НА ПРАКТИКА С ТАЗИ СРЕЩА В ТРОЯН, за която изключително много благодаря на Предприемачи ГЕРБ, стартира общественото обсъждане в страната на проекта на Закон за туризма. Темите, които ще дискутираме тук, са важни, както е важно и да се знае, че това е само проект, тоест до неговото окончателно приемане има достатъчно време и могат да се променят много неща”, направи уговорката в началото на срещата зам.-министърът.

Г-Н МАРИНОВ РАЗЯСНИ идеите за създаване на предприятие „Български туризъм”, чиято основна задача ще е маркетинг и реклама на българския туризъм. Бе акцентирано ивърху създаването на туристически региони, като основната цел е по-добро управление на туристическите продукти. Стана ясно също, че в новия закон се предвижда разширяване на правомощията на кметовете - те вече ще могат да дават „звезди” за категоризация на обектите (за хотели и прилежащите им заведения – до категория 2 звезди; за мотели и къщи за гости – до 3 звезди; за самостоятелните заведения за хранене и развлечения – също до 3 звезди).

ОСНОВНИТЕ ПИТАНИЯ НА ХОРАТА ОТ БРАНША бяха свързани с размера на данъците и таксите. Зам.-министър Маринов заяви откровено, че туристическият данък, влязъл в сила от тази година, е бил въведен заради провала със събираемостта на досегашната туристическата такса. А минималното му ниво на база 30% годишна заетост не било определено произволно; „Ако за дадено място за настаняване средната годишна заетост е по-ниска от 30 %, то този хотел или къща за гости би трябвало да фалира според пазарните принципи. Не е нормално 3-4 месеца даден хотел да не отчита нито една нощувка, обясни Иво Маринов, изразявайки категоричната си позиция срещу сивия сектор в туризма.

НА СРЕЩАТА БЕ ПОСТАВЕН И ВЪПРОСЪТ за туристическото райониране. Зам.-министърът поясни, че ще има обществено обсъждане, а целта на районирането е да се подобрят икономическите резултати на отделните райони и планирано да се влагат средства за реклама. Дискутиран бе и проектът „Насърчаване и вътрешен туризъм”; г-н Маринов сподели, че направеното проучване по проекта установило 20% ръст на записванията на българи за почивка в България след проведена мащабна рекламна кампания.

Т21

15 коментара:

Анонимен каза...

Троян е най-смешния град на прехода.Даже си нямаме човек, като Гриша Ганчев, който да подкрепи прехода ни към пазарна икономика.В Ловеч всички популярни вериги вече са на пазара.В Троян вече никой не вярва, че може нещо да се промени. Така, че "ГЕРБ" в Троян е минало, забравимо...

Анонимен каза...

Защото Акимов си взе под масата една хубава сумата,за да прекрати строежите на големите вериги. А кой дава парите, за да не става това, мисля, че всеки може да се досети !!!! Дайте да сваляме ГЕРБ и ВМРО !!!!

Анонимен каза...

Защо на тази реща със зам министъра са канени само определени хора. И аз имах какво да кажа, но...явно не съм симпатичен на организаторите /кмета/.

Анонимен каза...

№2,стига ръси простотии,не Акимов,Енкин плюй и не ГЕРБ и ВМРО а БСП играеха мръсните си игри.

Анонимен каза...

1 и 2, комуняги мръсни! Не стига, че вие ни докарахте на това дередже, ама сте и нагли. Плъхове вмирисани!

Анонимен каза...

Е я ми посочете,1и2,кое предложение на Акимов БСП са блокирали.Те и да искат не могат просто защото нямат необходимият брой съветници,а освен това вие сте си едно и гласувате заедно.Това вече и в детската градина го разбраха!Би ли ми отговорил защо "дясната" Герб на 17 февруари отхвърли законопроекта за това да няма давност за престъпленията на комунистическия реживм след 44-та година!И защо тия същите депутати Анатолий Йорданов и Станка Лалева гласуваха против търсенето на отговорност?"По делата им ще ги познаете!"Мъка,мъка,мъка......АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

ГЕРБ Предприемачи?

Анонимен каза...

Очевидно всички сме грешни,затова моля за прошка №1 и 2-постинга ми е към 4 и 5.То си е очевидно,но все пак....АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Аз не разбрах кои са били предприемачите, и още развитие за региона и съответно нарастване на доходите на домакинствата с направа на грънци, сковаване на чамови дъски и яздене на катъри из балкана трудно се постига. Трябва среща с инвеститори, а общината да представи план как ще ги привлече.

Анонимен каза...

ЕБАТИ ЕВРОПЕЙСКИЯ ГРАД.ГРАД ПУСТОШ,ХОРА БЕЗ РАБОТА,ЗАРАДИ КМЕТ-ЛЕВАК.

Анонимен каза...

ГЕРБ Предприемачи?

Анонимен каза...

На №5 - Нали знаеш - на мъжкия полов орган все вълната му пречи.Та и на тебе 22 години все комунистите ти пречат.Айде стига! Да не ти напомням, че всичко построено по времето на социализма беше съсипано от такива "революционери" като тебе. Нали виждаш какво остана от икономически мощния някога Троян.Разруха.Да виждаш наоколо нещо построено за 22 години? Няма!Това обаче не означава, че оправдавам Енкин и Акимов. Те имат огромна вина за станалото и с основание ги съдите.

Анонимен каза...

ГЕРБ Предприемачи?
ГЕРБ Гробокопачи!
И пред ССХУПИ дупките, дупката до Цанко Мичев,дупките на правата на Кнежки Лъг!
Минко Акимов, вземи свърши нещо!

Анонимен каза...

Г-н Маринов,дайте информация кои са тези предприемачи и кои хотелиери и ресторантьори са присъствали на срещата,защото аз от снимката не виждам нито един такъв.
Цялата работа пак намирисва нещо...

Анонимен каза...

""Да не ти напомням, че всичко построено по времето на социализма беше съсипано от такива "революционери" като тебе""......в голяма заблуда живееш другарю.По време на социализма, имаше управление на една партия която се наричаше БКП,която после пък стана БСП и той оцеля приятелю чрез старата номенклатура, която запази фактически властта си в държавата и обществото .Особеното на българската промяна е, че всичко беше много добре режисирано от ДС и нямаше никаква революция.Така,че и истински"револиционери"всъщност нямаше.Нямаше и смяна на елита и изпълнителите - старото правителство или техните синове и дъщери - останаха във властта, било като политици, като висши държавни служители от БСП или пък икономчески босове, така наречените олигарси. Мутрите, кредитните милионери и разните други престъпни боклуци днешните строители на демокрацията са децата, внуците на комунистическата смет и те са истинските приватизатори и рушители на всичко построено по време на социализма както на местно така и на национално равнище.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |