Петър Петров: Знаех, че ще бъдем пълни аматьори, но се надявах

* „А то се оказа, че се събираме в пълен състав само преди мачовете. За каква тактика да говорим, какви комбинации да заучаваме?!”

От доста време по електронната ми поща, при срещи в града преди и след домакинските мачове, както и в коментари в сайта на Т21 баскетболните фенове поставяха въпроси, на които отговор можеше да даде единствено наставникът на чавдарци. Затова потърсих за интервю Петър Петров, използвах свободните минути преди домакинския мач на „Чавдар” с „Академик” (Пловдив) тази неделя (13 февруари). Припомням – Петър Петров е шампион на България с „Плама” (Плевен), играл е и в други елитни родни клубове, доста време е бил национален състезател; от миналата година се присъедини като играч към „Чавдар”, а през настоящия сезон 2010/2011 г. бе назначен за треньор на отбора.

*****

- Пешо, миналата година ти беше играч в отбора, с много положителни изяви, в последния мач с НСА в София, който спечелихме, влезе и в ролята на треньор. Кой официално ти предложи кормилото на „кораба „Чавдар”?
- Предложението дойде от ръководството на клуба и персонално от Никола Пиронков. Те прецениха, че съм достатъчно авторитетен пред състезателите и мога да се справя и като треньор.

- Не считаш ли, че липсата на опит в треньорската професия и нарушаването на принципа на последователността при нея - т.е. да се мине през работа с подрастващи, е твой минус?
- Не! Мисля, че образованието, което получих в спортното училище в Плевен, треньорската школа и най-вече опитът ми като състезател в шампионския отбор на „Плама” (Плевен) и националния отбор ми дават достатъчно самочувствие.

- Така ли си представяше нещата в „Чавдар” в началото на сезона?
- Определено не! Знаех, че ще бъдем пълни аматьори, но се надявах поне, че ще водим нормален тренировъчен процес, а то се оказа, че се събираме в пълен състав само преди мачовете. За каква тактика да говорим, какви комбинации да заучаваме?!

- Прав си, напълно споделям мнението ти. И все пак, при наличието на „Машината” Николай Балев в цели 10 кръга, не бяха ли малко само 3 победи?
- Да, можеше много повече. Имам вина и аз.

- Ти ли доведе Балев в Троян? Имам информация, че съществува вариант - понеже първенството в Италия завършва по-рано - той да доиграе сезона тук?
- Да, аз го доведох. А що се отнася до втория ти въпрос - от теб чувам за подобна възможност?!

- Как понасяш загубите? Аз навремето като треньор щом загубех някоя среща, главата ме болеше до следващия мач. Слава богу случваше се рядко. При теб как е при тази поредица от загуби?
- Не питай! Тежко е.

- Как мислиш? Обективно погледнато имаме ли шанс да спечелим мач до края на сезона?
- Да! Много мачове ще спечелим. Дори и днешния - убеден съм.

- Сериозно?
- Може да бъде с 1 точка, но ще бием!

- Имат ли потенциал троянските юноши до 18 години и това ли е бъдещето на „Чавдар”? Разбрах, че са загубили мач с три продължения от „Етър” в опит за преодоляване на Зона Мизия?
- Да! Има 4-5 перспективни момчета, ето ще играят и в днешния мач.

- Безпокои ме подбора, нямаме ръстови играчи!
- И тези стават.

- Конкретно за днешния мач - готови ли сме да опазим братя Хорозови? Статистиката показва, че вкарват общо по 56 точки на мач. Прогнозата ти за изхода?
- Ще се справим. Венци и Папи ще ги захапят още от началото. А резултатът ще бъде, да кажем, 71:70 за нас.

- И накрая - какво е посланието ти към троянските приятели на баскетбола?
- Да обичат играта, да бъдат в залата и да ни подкрепят, повече деца и младежи да искат да тренират и играят баскетбол.

Интервю на Стефан Генков
Начало

Още по темата:

18 коментара:

Анонимен каза...

Реално погледнато,трудно на този етап можехме да победим отбор като пловдивският Академик и то при липсата на няколко основни състезатели и при елементарните грешки в стрелбата даже от непосредствена близост,много слабата игра на центъра и очевидните проблеми в борбата и под двата коша.А иначе г-н Петров е абсолютно прав-без осигуряване на условия за що годе нормален тренировъчен процес с тези отбори трудно ще делим мегдан.След толкова години прекъсване на традицията възстановяването и ще отнеме време,усилия и....средства!Имаме ли ги?Може би,но въпросът е и на приоритети.Една община като нашата задължително трябва да има приоритети във всяка една област,предвид малките си потенциални възможности -хора,пари,сграден фонд,специалисти в съответните области и прочие.Интересно в тази връзка е мнението на Общинското и Клубното ръководство,но не поотделно,а като постигнато общо становище и договорености.Иначе ще участваме напълно на основата на Олимпийският принцип,формулиран от Пиер барон дьо Кубертен-важното е участието!Наистина е важно,но дали е достатъчно? АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

Според мен ако погледнем представянето на отбора досега и го съпоставим с условията предоставени за подготовка изаплащането на състезателите излиза,че сме на едно прилично ниво и сме на място отговарящо на действителността,лошото е другото че се чуват коментари защо примерно треньорът пускал Гатев а не Пиронков и това едвали не го прави слаб треньор,само че решението си е негово и кой ще играе определя той,така че разбирачите са много и най-лесно е да говориш отстрани....

Анонимен каза...

Чакай,чакай,някой може да си помисли,че има заплащане-не,заплащане на състезателите няма!

Анонимен каза...

В едно сме убедени всички форумци че като го има отбора е хубаво за публика , за младите.Но можем ли да чуем и видим някъде становището на Общинското ръководство по въпроса. С какво се помага. Защо го нямаше Макариев на баск.среща ?

Анонимен каза...

Чувал съм от бащата , когато е играл баскетбол в Чавдар преди 45 години , че след мач е имало кебапчета за награда. Сега ние дори вафла не получавваме от някой. За какво ни плюете

Анонимен каза...

И пак излезе,че треньорът е добър,а момчетата са лоши?! Генков, защо не му зададе въпрос на какъв принцип взема прекъсвания и прави смени на играчите? Трябва ли хора,които никога не са играли баскет, да виждат очевадните неща, а именно ,че треньорът изпада в някакъв транс като почне мача...,че вече има поне 1 загубен мач поради треньорска грешка... Що не го попита защо при почти спечелен мач той изкара титулярите и вкара за първи път малките в игра...

Анонимен каза...

До 5:Вярно ли е, че играчите не получавате поне храна?! Това е идиотщина - каква е тази организация, каква е тази управа, какъв е този клуб?!Нека председателя на клуба Макариев и отговорниците за мъжкия тим Пиронкови обяснят.Ако е така, това е аматьорщина на ента степен и подигравка с труда на момчетата.И съм сигурен че така не може да продължава дълго и ако не се вземат мерки отборът ни скоропостижно ще се спомине...Този отбор е едно от малкото хубави неща в Троян за последните години,да не го убиваме!!!

Анонимен каза...

Добре де и аз питам , а къде отиват парите от вход . Ицата разправя че Макариев от Радевски взел от Даков , а и от Балев някай се е офайдосал , а момчетата без вафла , на мускул само Не е за вярване. Мирише яко в този клуб.

Анонимен каза...

МИРИШЕЕЕЕЕ......ВОНИИИИИИИИИИ...якооооооооооооо

Анонимен каза...

Ясно е че доста хора се вълнуваме за отбора,но на аматьорските начала на които е и Пини Гершон да е треньор резултатите ще са такива,част от момчетата работят,други са част от други отбори и на практика тренират предимно юношите,така че е хубаво въпреки всички трудности че има отбор,и виште само какви градове с традиции нямат отбори....

Анонимен каза...

podkrepyam te 10-ti

Бай Бочо каза...

Номер 10 е прав,но въпросът е колко време ще устиска милият ни Чавдар при тази организация и няма ли опасност още от другия сезон "заведението" да затвори?!

Анонимен каза...

Дружеский совет
Совет наш "комитетчикам" таков,
Не вредно огласить его в печати:
Всемерно уважайте стариков
И молодьiх не забивайте кстати!

Анонимен каза...

Кога е било последното Общо събрание на баск.клуб и кои са вътре? Трябват промени,интереса който събуди отново мъжкия отбор не трябва да секва,не се предавайте момчета.Ще дойдат и добри дни

Анонимен каза...

Много си прав 14,интереса не трябва да секва и подкрепата.Иначе как ще се запалят малчуганите по тоя хубав спорт и да се откъснат от глупостите.Сърцето ми се пълни като гледам дечицата в залата.Аз пропаднал в живота баскетболист не познавам,а иначе-боклуци колкото щеш.

Анонимен каза...

Много хубави и вярни коментари 14 и 15 но за жалост ако не намерим сериозен спонсор това ще бъде последната година на мъжкия отбор а оттам и школата ще се доразпадне. Имаме много идеи но за жалост сме много зависими от финансите. Казвам се Петър Лалев, и се надявам да има добри хора който да ни подадът ръка и сега.

Анонимен каза...

Господин Петър Лалев , сподели тези идеи които имате,за да преценим за какво да наливаме пари.
Бизнесмен който иска да помага.

Анонимен каза...

Мишока Петров,измисления треньор на баскетбола продаде поредния мач взе си заплатата и ни остави сами в Благоевград .Да ни е честита Баба Марта.
Един от излъганите

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |