„Чавдар” загуби в най-стойностния си мач до сега

* Паднахме у дома срещу „Берое” (Стара Загора) - 88:100, но нямаше обидни подхвърляния * Отличиха се Петър Христов и Деян Денчев * Една пропусната възможност да се решат наболелите проблеми и да се изгладят недоразуменията

Рубриката се води от треньора по баскетбол Стефан Генков

С МАЧА „ЧАВДАР” – „БЕРОЕ” се завъртя Пролетният полусезон на мъжката ни "А" РБГ. В неделя, 23 януари, от 18:00 ч. най-верните приятели на баскетбола в града, въпреки студеното време, отново бяха изпълнили зала „Чавдар”. Вярно - не бе претъпкана като при срещите от Есенния полусезон, но затова пък присъстващите бяха още по-гръмогласни и възторжени. Срещу гостите от Стара Загора нашите започнаха равностойно, играха така през целия мач и както стана традиция… не устискаха накрая. За разлика от предишния домакински мач обаче сега феновете не бяха така гневни. Разбират я, разбират я троянци тази игра и макар повечето от тях да знаеха, че ще паднем, пак деряха гърло и аха, аха да поднесат момчетата изненада!

НЕ СТАНА! Но от такава добра игра, от показаните смислени действия и, подчертавам, разумните и правилни решения от треньорската скамейка загубата не боли така. Затова и нямаше след мача обидни подхвърляния, а само окуражителни думи и скандирания: „Ние пак сме тук!!!”. В отделните части резултатът се движеше така: 23:29, 22:22, 22:21 и 21:28. Краен резултат - 88:100 за „Берое”. И ако искате вярвайте, ако искате - не, инж. Милко Вачев отново беше полуясновидец; на полувремето бившият президент на БК „Чавдар”, който позна с абсолютна точност мача на нашите с „Евроинс – Черно море 2” в края на миналата година, рече: „По-добри са, „Берое” ще вкара 100 точки”.

НАЙ-ДОБЪР ОТ НАШИТЕ в този двубой беше Петър Христов (25 т.), отличи се и Деян Денчев (22 т.), а с атрактивните си забивки и 18 т. Юлий Арабаджийски изправи на няколко пъти публиката на крака. Активът на другите участници в мача: Венци Кукенски (11 т.), Красимир Коев (5 т., далеко от отличното представяне в предишния мач), любимецът на публиката, признавам, и мой - Йордан Църов-Дучо (4 т.), Илиян Павлов (2 т.), Петър Лалев (1 т.). Липсата на изявен лидер, на стрелец с постоянен мерник и вещ плеймейкър - това е ахилесовата пета на отбора; що се отнася до дух и желание - имаме ги в изобилие и това е което ни привлича в залата.

В ДРУГИТЕ СРЕЩИ ОТ ГРУПАТА се получиха две изненади: „Спортист” (Своге) победи „Балкан 2” с 80:78, а „Видабаскет” (Видин) надделя над НСА в София с 96:77. Очаквано - последният „Академик” (Благоевград) загуби у дома от „Евроинс – Черно море 2” (Варна) с 91:100.

КАКТО БЕШЕ ОПОВЕСТЕНО ПРЕДВАРИТЕЛНО, след мача се състоя купон в хотелски комплекс „Острова”, организиран от фен клуб „Приятели на баскетбола в Троян”. Явно подтиснати от загубата, ръководителите на отбора братята Димитър и Никола Пиронкови, треньорът Петър Петров и „чужденците” от отбора не уважиха проявата. Според мен това беше една пропусната възможност в приятелска атмосфера да се РЕШАТ редица наболели проблеми, да се изгладят някои недоразумения и да се начертае бъдещата стратегия. Непонятно!?


НО И БЕЗ ТЯХ КУПОНЪТ СЕ ПОЛУЧИ и се вихри до 4:00 ч. сутринта. Домакините - бившите играчи Георги Георгиев и Тони Йорданов, се бяха погрижили подобаващо: изискана обстановка, перфектна кухня и обслужване, симпатичен и весел диджей и всичко това с много хумор и настроение. На момчетата от отбора - като награда за труда им на терена - собствениците подариха часове за релаксация в Спа центъра на комплекса до края на сезона. До следващия мач! Айде, наш`те!

Стефан Генков, бивш треньор

3 коментара:

Анонимен каза...

Този т.н. отбор,освен да пада друго дали може?
Но от статиите ,става ясно че показват висока банкетна култура....

Анонимен каза...

Няма ли да победим някой път...за разнообразие?

Анонимен каза...

наи-лесно е да критикужаш...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |