Заливат ни кражби

* Въпреки енергичните полицейски действия, купищата досъдебни производства и ескалиращото обществено негодувание

КРАЖБИТЕ В ТРОЯНСКО НЕ СПИРАТ - въпреки енергичните полицейски действия, образуваните купища досъдебни производства по членове от Наказателния кодекс (НК), предвиждащи години затвор и други тежки санкции, и ескалиращото обществено негодувание. И като че ли зачестяват.

НА 14 ЯНУАРИ през нощта неизвестен извършител срязал катинара на входната врата и проникнал в складово помещение в района, познат като Белишки Орешак; нощният „гостенин” отмъкнал 77 кг цветни метали (мед и месинг) и два ъглошлайфа. По същото време, и най-вероятно със същия автор, е извършена кражба в съседна сграда, собственост на друга фирма – отнети са медни шини за електрожен, два ъглошлайфа и три бормашини. По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 195 от НК, санкцията по който е затвор от 1 до 10 години, а за по тежките случаи – от 3 до 15 години.

НА 15 ЯНУАРИ била установена кражба в с. Борима – неизвестен апаш разбил входната врата на частен дом и си тръгнал с 10 л ракия, бакърени съдове и циркуляр. В периода от 10 до 15 януари били разбити и две къщи в с. Гумощник (мах. „Реката”) – откраднати са телевизор, DVD и CD плейъри, други електроуреди.

НА 15 ЯНУАРИ в 23:00 ч. вечерта мъж на 79 години от Троян подал сигнал в Районното управление „Полиция” (РУП), че от портфейла му, оставен на масата в една от стаите на дома му, са откраднати 200 лв. и лична карта. След бързи оперативно-издирвателни действия извършителите са разкрити и заловени – 19-годишната Д.А., регистрирана за множество предишни кражби, и непълнолетният й авер И.П. (16 г.), цигани, живеещи в с. Горно Трапе. Срещу крадливата двойка е образувано досъдебно производство по чл. 194, ал. 1, грози ги затвор до 8 години.

В ПЕРИОДА 7-17 ЯНУАРИ е била свалена „жицата” от няколко междустълбия на електропреносната мрежа в района на селата Скандало и Патрешко (общо 600 м). Извършителите се издирват, а профилът им е до болка познат на всички ни.

НА 18 ЯНУАРИ в РУП – Троян е подаден сигнал от мъж на 73 години от с. Врабево, че от дома му са откраднати казан за варене на ракия и моторна резачка „Щил”. Извършителите са разкрити – 19-годишният М.Х.М. от Троян и съучастникът му Н.М.П. (18 г.) от Врабево. Образувано е досъдебно производство по чл. 194.

НА 19 ЯНУАРИ посред бял ден неизвестен престъпник проникнал в дома на 88-годишен мъж от с. Голяма Желязна и откраднал 840 лв. Образувано е досъдебно производство по чл. 195.

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 18 ДО 20 ЯНУАРИ от междустълбищни площадки в кооперация в жк „Лъгът (Троян) били откраднати два велосипеда марка „Крос”. Извършителите са разкрити – 28-годишният Д.С. и криминално проявеният В.Х. (22 г.), и двамата живеещи в Троян. Велосипедите са намерени и иззети по надлежния ред, образувано е досъдебно производство по чл. 194.

НЯМА ДА КОМЕНТИРАМЕ ПРИЧИНИТЕ, те със сигурност са комплексни и не са една и две. Но ще си позволим да напомним, че малко повече обществена солидарност и нетърпимост към явлението и вършителите му би свършило работа. И би било добра подкрепа на органите на реда.

Т21

29 коментара:

Анонимен каза...

Само до преди 20-тина години, балканджиите не знаеха що е кражба...Ама нямаше и цигани по нашия край...

Анонимен каза...

Гладът е по-силен от тока,както е известно.За 200 лева и лична карта-до 8 години затвор.Това е добре,а за 2.2 промила колко?Цяло щастие е, че Горов не е прегазил и полицаите.Не чух мнението на тези,които са гласували за този боклук,без извинение.На него въобще не му личи да е от глад,което не значи,че извинявам който и да е айдук!Всички под "ножа",ама ножа май е дървен....за някои...АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

В 95% от случаите кражбите са извършени от роми /цигани/. Няма какво да ядат и пият, не са научени да работят и крадат - това е! После с нашите пари лежат буквално в затвора, на парно, алуминиева дограма, кабелна телевизи, храна - 3 пъти на ден, баня - 2 пъти седмично. Та там е прекрасно!

Анонимен каза...

Че нали Енкин и Акимов заселиха цигани в нашия град! Да има кой да гласува за тях.

Анонимен каза...

За процентите не съм сигурен,но за останалото си прав.Нашият Хаджийски прекрасно го е описал в"Из философията на съвременния затвор" още през 30-те години на миналият век.Заслужава си да се прочете! АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

Може би,казвам може би,ако някога Троян се командва от Троянец,а не от крадливи и видимо некадърни селяни от Трапето и Желязна,може би ще се промени нещо в положителна насока....

Анонимен каза...

Да Благодари на г-н Енкин за "циганизирането" на града ни. Двамата с Първанов може да направят нова партия - Циганска България.

Анонимен каза...

Аз предлагам да я нарекат "БЪЛГАРИЯ отначало от АБВ" и да я рестартират тая държава с циганите начело! Искам да съм малцинство, а те да плащат данъци, и аз да живея от социялни помощи и от ебан и да зимам децки и да ги къркам!

Анонимен каза...

Кой човек с възможности ще си сложи таралеж в гащите да управлява тази съсипана община? Само да се плюе по него и никой с нищо да не помага. То Троянци има, но не искат.

Анонимен каза...

Чувам,че Бойко Пъдарски ще бъде кандидат за ГЕРБ.

Анонимен каза...

пази боже сляпо да проледа е казал класикът

или жаба, кон, крак - ей такива ми идат на акъл...

що ли?

Анонимен каза...

Абе какъв Бойко Пъдарски нали производителя на ментета Данков каза ,че си имат кмет.

Анонимен каза...

Имат си така е, но до ноември месец тази година!

Анонимен каза...

Към 11
Сигурно, защото толкова акъл имаш...

Анонимен каза...

Прав е 13, Сашо нагажДанков не е излъгал - той каза "ние кмет си имаме". И към момента, това е така.
Тук става въпрос за кандидат на предстоящите избори.
Не съм убеден обаче, че Бойко ще приеме такова предложение дори то да стане факт. Дано обаче троянските гербери са разбрали, че Акимов е загубена кауза и за тях и най-вече за града.

Анонимен каза...

Вярно ли,че РЗС ще издигне Румен "Кашона".

Анонимен каза...

Руменчо не е лошо момче,напротив.Ама РЗС.....

Анонимен каза...

Кой е този Румен "кашона"?

Анонимен каза...

В Бургас бутнаха вече всички катуни,незаконните.Има си и закон за това нещо,защо община Троян си мълчи и се прави на мома неощипана,ами бутнете незаконните катуни в Троян.Неощипана ли???,всичко се краде пропищяха хора,фирми,енерго,нужно ли е да изреждам.Докога трябва да търпим този номадно племенен строй,сеещ само разруха и престъпност.Има ли държава за тези хора,има ли закони,има ли питам,докога бе???????????????

Анонимен каза...

Верно ГЕРБ кмет си имат и верно е до края на годината. :)
Незнам от къде е информацията за Пъдарски, но се молете да е верна. Като му направя анализ на профила от това което съм чувал за него, май е коренна противоположност на Миня и ако му се даде възможност май има шанс за града. Не го познавам лично и не казвам, че е перфектен, но за момента май ще е най-приемливата кандидатура ама дано той да знае че ще се кандидатира :)

Анонимен каза...

Бойко Пъдарски е мъжка секретарка.

Анонимен каза...

Всеки човек си има недостатъци и не бива да се оплюва на всяка цена. Въпросът е дали Бойко има нужните качества да управлява, има ли управленски опит, какви проблеми на града е решил за трите си години работа в общината, знае ли поне един западен език, че то и комуникации се налага при срещи и т.н.

Анонимен каза...

Аман от Бойковци!!!!!!!

Анонимен каза...

Пъдърски става!!!!!!

Анонимен каза...

Защо бе хора? И името му е бойко, и фамилията му пъдарска. Такъв човек ни трябва. Борбен и строг. Ако искаме да опазим нещо от обрания бустан.
Езопнатия

Анонимен каза...

Прав си 25, такъв човек ни трябва. Но понеже го познавам доста добре от кампанията на ГЕРБ през 2007, все си мисля че много трудно ще се престрашат троянските гербери да го издигнат. Те търсят послушко, а не човек с характер. А още тогава, той показа с поведението и думите си, че има такъв и не си прави тънки сметки.
Доколкото сме разговаряли напоследък, оставам с впечатлението че е много разочарован и надеждите от онази 2007 за промяна, в голяма степен са останали такива...

Николай каза...

Днес подкарах процеса на преброяване онлайн и мога да потвърдя всичко, описано в тази статия в Дневник към края на дена:
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/02/01/1034928_elektronnoto_prebroiavane_problemi_s_parolite_i/

Още не сме попълнили данните на всички членове на нашето "домакинство", продължаваме нощес като се приберем всички вкъщи...

п.п. Може би е добре тази публикация да бъде изнесена на видно място за известно време...? Вероятно ще (надявам се да) има полезни коментари от препатили.

Николай каза...

Горният коментар очевидно не е за тази тема, а за преброяването - не знам защо се появява тук...

Анонимен каза...

Тя всяка крушка си има опашка -> http://troyan21-statii.blogspot.com/2010/06/blog-post_20.html .До това водят "мъдрите" решения на кмета за икономия на електричество.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |