Обявиха грипна епидемия в община Троян, считано от днес

* Заболеваемостта за миналата седмица – над два пъти по-висока от епидемичната граница * Свижданията в троянските болници – забранени * Училищата не се затварят, засега

ПРЕЗ МИНАЛАТА СЕДМИЦА (17-23 януари) нивото на заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) в Троян е било 436,8 на 10 хил. души, съобщиха от Регионална инспекция за опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ) – Ловеч. Заболеваемостта е над два пъти по-висока от епидемичната граница (200 на 10 хил. души), което дало основание на Областната комисия за борба с грипа и ОРЗ да обяви епидемична обстановка в община Троян, считано от 24 януари (понеделник).

ИНФОРМАЦИЯТА от Регионалния инспекторат по образование (РИО) обаче сочи, че на територията на общината няма училища с критично висок процент болни и отсъстващи ученици; затова на този етап не се предприема преустановяване на учебните занятия (грипна ваканция). В Ловеч и другите общински центрове в областта нивото на заболеваемост е далеч по-ниско от троянското.

РАЗПОРЕДЕНИТЕ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ са следните: 1. Медицинското обслужване на болните от грип и ОРЗ се извършва по домовете; 2. Преустановяват се плановите консултации на бременните жени и кърмачетата, както и всички профилактични прегледи и имунизации; 3. Болните с леки и среднотежки форми на грип да се изолират и лекуват в дома си; 4. Хоспитализиране на болните с тежки форми на грип и ОРЗ и на пациенти, страдащи от хронични заболявания; 5. Преустановяване на свижданията в МБАЛ - Троян и СБАЛББ – Троян и засилен дезинфекционен режим; 6. Засилен контрол в училищата и детските заведения; 7. Препоръчително ограничаване на масовите прояви.

Т21

3 коментара:

Анонимен каза...

Защо да не се затворят училищата??? Ще чакаме да се разболеят децата ни и тогава ли? Поредното безумие, на което сме свидетели!

Анонимен каза...

Не ги затварят да ни се разболеят децата.Какво ги интересува тях тази работа.

Анонимен каза...

Идиотизмът на управляващите надминава всякакви граници.В момента са болни почти половината деца в училищата но нали всячески трябва да ни изтребват.Чудя се защо рпдителите мълчат???

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |