Гореща тема: Какъв е хлябът ни?

* Правим това, в което сме най-силни - насъщния хляб на всяка трапеза: истински, вкусен и здравословен!
* Осигурен е 24-часов контрол на производството
* Хлебозавод - Троян успешно защити
ISO 22000:2005

МЕДИИТЕ ЕЖЕДНЕВНО НИ ЗАЛИВАТ с информация - твърде сериозна, а понякога и стресираща, - за това с какво се храним. Забързани, понесли товара на грижите си, не се замисляме дали всичко чуто и написано е вярно?! Като например - може ли типовият хляб да се прави от бяло брашно тип 500 и да се постигне цветът му с... утайка от кафе?! Категорична съм - в троянския Хлебозавод („Хлебопроизводство и сладкарство” ЕООД - Троян) това не може да стане!

ТИПОВИЯТ, ПЪЛНОЗЪРНЕСТИЯТ И РЪЖЕНИЯТ ХЛЯБ се произвеждат от съответните брашна: типово - тип 1150, пълнозърнесто - тип 1850, и пълнозърнесто - тип 1000. Брашната се доставят от мелниците „Техра” ЕООД и „Мелком” ООД (гр. Червен бряг), със съответните анализни свидетелства за състав и качество (мелниците притежават сертификати по ISO 9001:2008 и ISO 22000:2008). Сертификат ISO 22000:2005 успешно защити и Хлебозавод - Троян.

УСЛОВИЯТА, при които се произвеждат диетичните ни хлябове, отговарят на европейските стандарти за качество. Високо квалифициран, с многогодишен стаж е персоналът в завода. Осигурен е 24-часов контрол на производството от инж.-технолози. В Хлебозавод - Троян правим това, в което сме най-силни - насъщния хляб на всяка трапеза: истински, вкусен и здравословен!
Стаменка Дамянова,
изп. директор на Хлебозавод - Троян

* Повече за продукцията на Хлебозавод - Троян можете да прочетете в сайта на предприятието: www.troyahleb.com

49 коментара:

Анонимен каза...

Изпичайте хляба достатъчно,не се правете на гяволи!!!!!!

Анонимен каза...

Защо в LIDL Ловеч троянският бял хляб е 0.80ст,а в Троян е 1.00лв.

Анонимен каза...

Стаменка,да вземе да отговори на питането на 2-ри,и да вземе под внимание забележката на 1-ви...

Анонимен каза...

Много добър въпрос №2! Ама да ли ще ти отговори някой?

Анонимен каза...

Изглежда доста секси.Защо се е забутала в това Хлебопроизводство.

Анонимен каза...

Току-що прочетох,че същият хпяб от 650грама,който при нас струва 1 лев,във Бургас,произведен от Общинска Фирма "хляб и хлебни изделия"-Бургас струва 85 стотинки!Казва го управителят на фирмата.Аз от хляб не разбирам,но г-жа Дамянова-би трябвало.Е,нека обясни!Гледам-сайт имат,вероятно има и компютър и Интернет. АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Няколко пъти пазарувам от LIDL и свикнах на ниски цени и промоций(нещо непознато за троянци),в4ера бях в нашето CBA и ужас-голяма скъпотия ,но нали сме богати в ТроянъТ,има работа и нещата вървят!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Че кой не пазарува от ловешките Лидл и Пени?
То направо си излиза оферта да запалиш и да напазаруваш от там, отколкото тук да пълните гушите на....
Адски смешно е изпълнителният директор да си хвали фирмата! Това трябва да го направят хора, които не работят там, а са потребители.
Хлябът ни е скъп - ФАКТ, но не мисля, че е и толкова хубав.

Клиент каза...

Троянският хлебозаводски хляб е много добър и това е истина.

Анонимен каза...

Беше хубав,вече не

Анонимен каза...

Умря циганката,а?Отворих сайта ви-там за цени не пише и затова коректно пак ви питам-защо същият хляб в Бургас е с 15 ПРОЦЕНТА ПО-ЕВТИН от вашия?Чувал съм и други работи,па и май не само аз.....Иначе наистина като жена сте много симпатична,но тук ще ви оценяваме по друго.Ако и цените ви бяха като бургаските,щяхте да сте ни още по-симпатична. АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

Нали трябва да потдържаме стандарта на Н.Сираков и неговите ръфли...ще плащаме най-скъпия хляб в България.И само хляба ли?

Анонимен каза...

Стаменке,да си бе замълчала мама...Сега понеже сме сигурни всички че си чела статията си и си видяла коментарите,щеш не щеш ще отговоряшя...И гледай да го скалъпиш горе долу отговора,щото ние не сме втора ръка хора,че да плащаме на Наско Сираков масрафа....

Анонимен каза...

Аз не разбирам от производство и търговия,но смея да кажа,че от математика разбирам. Незнам каква е тази българска психика против всичко да се говори,а когато се отнася до цени ако може всичко да е без пари. Вчера попаднах на тази новина: http://news.data.bg/4/economics/200094/%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8_%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8_%D1%83_%D0%BD%D0%B0%D1%81_%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82_%D0%B4%D0%B0_%D0%BF%D0%BE%D1%81 . Ако може някой да ми изчисли ако той купува брашното и от него прави хляб и го продава за колко ще го продаде???
Пепи

Анонимен каза...

Пепи,ти като математичка що го не сметна,па да ни кажеш.Ние хляб няма да правиме,само питаме.

Анонимен каза...

...Мили деца,
Започвам с тези думи, за6тото от прочетеното по-горе оставам с впечетлението, че някои от коментарите са писани от едни и същи хора, които за съжаление са запазили детските си представи и разбирания. Далеко съм от мисълта да защитавам хлебозавода, защото и аз си купувам хлябя като вас, но смело мога да твърдя, че с чиста съвест храня семейството си с него за разлика от продукти на конкурентни фирми!!! Многократно ми се е случвало да наблюдавам по нац. телевизия кадри от Софийски и други хлебозаводи в които е пълна мизерия. А тука в репортажи по местната кабелна телевизия винаги съм виждал чистота и ред.Повярвайте всичко това си има цена и тя си заслужава.

Ил. Ст.

Анонимен каза...

От много време виждам, че в рекламата за "Библейския хляб" има грешка в "бРашното" и мисля сега е времето да се оправи. Моля админът или създателите на рекламата, оправете го. Не, че е нещо кой знае какво, но....?

Анонимен каза...

Към 15.
На мен може да не повярвате, а ако не можете да смятате вървете на частни уроци при админЪТ...ама трябва да се мисли, това е трудното...
Пепи

Иванова каза...

До ном.2
Аз често посещавам LIDL (живея в Ловеч)но за съжаление там няма Троянски хляб или поне не съм виждал до сега хлебозавоски от Троян. Посещавам често Троян и повярвайте ми си нося от там хляб.
...Ах защо нямаме и тука като вашия поа нека да е левче... Иванова

Анонимен каза...

Мили Ил.СТ.,на мен пък най-много ми харесва това,че ти си запазил съвестта си чиста.Но така става обикновенно с нещата,които не се ползват.Продължавай за едни неща да гледаш Националната,а за останалите-местната кабелна телевизия.Така,след време нищо чудно да стигнеш до АБСОЛЮТНАТА ИСТИНА и да те обявят за БЛАЖЕН.Само дето не съм сигурен за ударението.....АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

Какво има да се смята ...???? На борсата 1kg.брашно вече е 0.90 лв.Като се добави мая, сол,вода, газ за изпичане(или ток)плюс труд и др. Не виждам как една фирма или каквото там да е да да го направи за по малко от 1.00 -1.20лв.Помислете сами!!! Ако е по-ниска цената, каво в крайна сметка получавате!!! И друг въпрос. Защо тези фирми в магазините си в европа цените не са такива каквито са тука???

Анонимен каза...

Ясно-о-о!Насоката е дадена-1.20лв за самунче!Само че,г-не/г-жо/ самунчето в случая тежи точно.....650грама.Виж сайта на фирмата.Килограма излиза към 1.55 лв,нали Пепи! АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

До 21-и
Ако не греша, на запад на веригите магазини е забранено да продават със закон под себестойността. Тук те явно извиват на всеки доставчик ръцете. Но някой по-запознат трябва да го потвърди.

Анонимен каза...

Нищо не е е ясно!Ясно ще стане след около 2 месеца. Работя в конкурентна фирма на Хлебозавода и да ви кажа честно не е толкова лесно и просто!!! Не мислех да се намесвам, но след като прочетох горните постове се изкушавам.На всяка следваща поръчка ти дигат цената на брашното, на горивата, на маята и т.н. Бавничко, по малко, но постоянно. Ще възникне въпроса "Ами защо не се откажеш?" Не става ...когато си заложил всичко...? А и ако всеки се отказва от това което прави?

Анонимен каза...

Ай-с-с-с-е ти какво ще кажеш на 23-и.

Анонимен каза...

Не мога нищо да му кажа,още сутринта декларирах,че от хляб не разбирам.Затова попитах г-жа Дамянова.Но се намесихте вие.АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

Това казах на 23-ти,но 24-ти бих попитал-според теб ние имаме ли правителство,политика в тая област,държавен резерв?Чувал съм,че тези неща влизат в действие в такива случаи,стига да ги има.АЙ с-с-с-с....

Г-н всезнайко каза...

Това си е ама направо по темата!Материала е от новините по BTV. :)))))

Всезнайко :P

Г-н всезнайко каза...

http://www.btv.bg/news/ikonomika-biznes/u-nas/story/1338003439-Yadem_hlyab_za_140_lv.html#Comments


пропуснах гоооо.... това е линка

Анонимен каза...

Вижте последното изречение.
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/01/13/cenite-na-hliaba-i-olioto-skachali-lavinoobrazno-bez-prichina.108608,2
Хляба не се прави само от брашно с вълшебната пръчица, че да излезе за няколко стотинки. И на мен ще ми е по-добре,ако храните са ефтини,ама...не от крайния производител зависят нещата.Който работи на загуба има някаква цел.

Всевиждаща

Анонимен каза...

Сакън,да не искаш да кажеш,че е виновно правителството.Пепел ти на устата.
Всеискащдазнае

АРВи каза...

Сага пак има заигравка с хляба. Без да съм специалист в тази област си спомням по Жанвиденово време и Чечибаба стана нещо подобно, дори и по фрапиращо.
"Никой не е по голям от хляба", навярно си спомняте това. Да видим какво ще стане сега. Инфлацията и безработицата растат, доходите намаляват, до кога така, не ми се споменават дори тези въпроси? Ето това вече е въпрос с повишена трудност, който е от компетенцията на управляващите. Магистрали и метра не се ядат, въпреки че не ги умаловажавам и тях. Нещо, като че ли се нарушава баланса? Ще видим!

Анонимен каза...

Имам следните въпроси към г-жа Стаменова - какъв е % на основните суровини /брашно, мая, набухватели/, какъв е % на труда, какъв е % на режийните разходи, какъв е % на амортизациите и в крайна сметка каква е себестойността на хляба от...грама. Останалото до крайната цена в магазините е надценката на търговците. И още - като се хвали някой със стандарт за качество, защо хляба се пипа с голи ръце, а не с ръкавици, каквото е изискването, защо шапките не прибират плътно косата? В крайна сметка това е продукт за директна консумация.

Анонимен каза...

Че има заиграване с цената на хляба, има.Същото е и с качеството му.
Към 21.Да, изброеихте разходите за хляба, но аз искам да добавя , че един 1кг хляб не се прави само от брашно.Хлябът се замесва с вода, а специалния с прясно млако, но количеството и е над 250 грама течност зависи от пепелното съдържание.Обесняваме ли си ние защо на втория ден хлябът образува мухъл?Социалистическият хляб издържаше до три дни и вкусът се запазваше до последния ден.Защо го наричам социалистически?Защото същия завод и същите технолози работеха там с по-обикновенно технологично оборудване, а сега хлябът е различен.Качеството на хляба най-много зависи от качеството на житото и от там на брашното, но........Житото от 2010г, въпреки твърденията на производителите, че не е качествено се изнесе, а се внася друго, чуждо.Зряло из чуждите полета.Ползваме турски набухватели, а не нашата мая, произвеждана в Русе./ май нашият хлебозавод ползва още такава мая/.Та спомняте ли си/ тези от по-старото поколение какъв хляб се продаваше в Царево село/Правец/преди 20 години.Още тогава имаше голяма разлика във вида и вкуса на хляба.Като си идвахме от София си купувахме по 3-4 хляба за цялата седвмица.И тогава имаше лоши години, но хлябът беше истински, вкусен, ароматен с тънка коричка, която беше добре сраснала и не се отлепяше от сърцевината му.Шупливостта беше еднаква.Като го натиснеш с палец си възвръщаше формата веднага.Плесенясването се получава при суров хляб.Значи него изпичат добре, за да се намали фирата и т. н. и най-важното - ДА СЕ ПЕЧЕЛИ МНОГО - да се строят дворции,да се купуват скъпи коли.Производителите на зърно и хляб демонстрират и живеят в благоденствие от залците на народа и се стремят да осигурят такъв живот и на неродените си внуци.Защо в тази държава не се намери държавник , който да помисли за обикновенния народец, а не за върхушката.Защо са си плюли в устата тези управници?С алчната си политика ще ни заличат от света.Вероятно това е далечната стратегия на "великите" държави? От самото ни създаване като държава със сила не са могли да ни заличат от земята, но сега вероятно ще успеят.БОГ да ни е напомощ? Чичо Гошо

Анонимен каза...

Дано не си прав, чичо Гошо!

Анонимен каза...

Лошо. Прав е човека...

Анонимен каза...

Сещам се за онзи слух преди време,когато Наско Сираковите копои на входа на Троян охлаждаха мераците на външни доставчици да им "изяждат хляба" на местните феодали...
Освен заиграването с хляба,захарта и олиото също готвят висок скок.
Лошо няма...Говори се за какво ли не,най-ниски данъци,нарастваща икономика,Барозу,леля му,срс-та ,а никой не споменава дори на майтап че България е най-бедната държава в цяла Европа по ДОХОДИ мили мои.Доходи,заплати,левчета които вземаме в края не месеца които да преживяваме и да плащаме дивидени ан бабичките акционери в ЕОН,ЧЕЗ,ИВН,ВиК и прочие...Кво е казал онзи в Детроит преди почти век.Не ме е страх от големи разходи,страх ме е от малки приходи...
Всички трябва да печелят,за това са фабриканти,но не и на нашият гръб,който всеки ден натежава под бремето на постоянно нарастващите разходи.
А лудостта да гледаш ТВ ,където зомбита твърдят че цената на хляба нарсатва заради нарастнала консумация на хляб в Индия и Китай,това е безумие.
За Бога,братя китайци и индийци,намалете хляба,яжте пържоли!

АРВи каза...

Май, като няма хпяб и не ни стигат парите за него, ще ядем пасти.
Чичо Гошо, много си прав, но няма да хванат декиш твоите призиви за грижи и управление в името на "бедния народец". За управляващите, колкото по-беден и гладен е народът, толкова по-добре. Богатите брат, не плащат, нито данъци, нито сметки. Бедният народец плаща, макар и с отвръщение, но кокво им пука на тях. Нищо! Сега пак ще ни излъжат на поредните излори и то няма да е за последен път.

Анонимен каза...

Този апел да яде пасти обеднялия френски народ гилотината отсече главата на фреската кралица .Харесва ми призъвът "Като няма хляб да ядем пържоли.Супер! Аз съм диабетик и нетрябва да ям хляб, но пържоли и то без сланинна част ДА МОЖЕ и то в по-глямо количество.Така, че да намалим производството на хляб, а да увеличим производството на пържоли от всакакъв вид животни. Тук нямаме шап.Горките хорица! На тях им вземат хлаба и избиват добитъците.Те ще живеят на фотосинтеза?

Анонимен каза...

Имаше един индийски йога дето се храни от слънцето и нищо друго - ни хляб ни пържоли.Там е спасението...

Анонимен каза...

Айс, сметката ти не е вярна.Едно самунче от0.650 кг хляб по 1.20 лв излиза, че за 1000гр.х 1.20 лв:0.650 e 1.85 лв.Абе да го направят на 2.00 лв ,че по-лесно се смята от търговците като пишат на амбалажната хартия.По-лесно и за нас.Имаме банкното по 2 лв, а инак трябва да се бъркаш за стотинки.

Анонимен каза...

"Сещам се за онзи слух преди време,когато Наско Сираковите копои на входа на Троян охлаждаха мераците на външни доставчици да им "изяждат хляба" на местните феодали..."
Какъв слух това си беше абсолютната истина.Тогава в Троян се продаваше хляб почти от всички населени места на областа и имаше истинска конкуренция.Всички бяха прогонени СИЛОВО,а в селата на нашата обшина не без участието и на месната управа бяха затворени повечето малки фурни.Само с братята фесове удариха на камък.

Анонимен каза...

Така е,№41,ако килограма е по 1.20.Аз говорех при сегашната цена 1лв.Но какво да правим сметки,приятелю,сметките трябва да ги правят други,ама те си прилагат фатки пред камерите в Япония.И ръсят простотии как щели да нахранят и напоят светът!!!Посмали,Манго!Помните ли Жан Виденов-имаше хляб по списък,купони,па и други работи.....АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Мисля че слагаме каруцата пред коня. Нещата за брашното и зърното тръгват още и преди "Октопод". Защо някой не каже защо се изнесе Родното жито а се внесоха боклуци???
Родолюбец

Г-н всезнайко каза...

Еееей изядохте го тоя хлебозавод!Не разбрах какво са ви виновни хората.Я потайте Ловчалий до прди 4-5 години какво им костваше продажбата и затварянето на тамшния хлебозавод.Да не мислите че да се работи по цяла нощ е много привликателно или до пещите е рай особено през лятото. Предполагам че тези дето пишат едвали са се сблъсквали с практическат страна на въпроса...и дано не им се налага , че... друга песен с други нотки ще запеее

Анонимен каза...

Нека си кажем истината,скъп е хлябът пък и го развалиха отдавна.Бих казал че е много скъп на фона на умрелия до скоро град,вече село от градски тип.И да лаете се тая,намаляйте и хляба,друго спасение няма.

Анонимен каза...

Към № 45
Аз знам при какви условия се работи там и питам защо при нови технолигии,ново технологично оборудване и хора с опит, хлябът не е с такива вкусови качества както беше в стария завод.Това , да работиш на 40 градуса е жестоко.Знам и познавам работата на тези работници.Но затова си има изисквания и правила за подобряване на условията на труд, които всеки работодател е длъжен да спазва.Ако работите при тези жестоки условия на огнен ад - търсете си правата.Да, вярно е, мълчите си и стискате зъби , щото Сираков-брат ще ви изхвърли и ще живеета само на студ и глад.Вярно е и това, че работниците и технолозите работят това, което им се нареди от собствениците.Счетоводителите остойностяват също каквото им се каже.На тези хора им трябват ПАРИИИИИИИИИИ И ТО МНОГО.Идва летния сезон и Карибите чакат нашите изхвърлячи там да демонстрират висок стандарт на живот взет от залъка на народа.
Един човек, който си купува хляб само от хлебозавода - защото е най-добър от всички други, но може още. С тези машини, с тези специалисти и инициативна директорка трябва да е №1.Питам Стаменка защо нямат собствен магазин в града - прилича им !
P.S
Моля обърнете питата на снимката с кръста както трябва/ изправен кръст/, защото така
направен Х е знакът на дявола

Анонимен каза...

Ех,Айс
сега разбрах, че простотия и първичност можем да изнасяме и в далечния Изток, в Европата вече доста добре ни познават.На времето се възмущавах от простотията на Желев при подобни ходенки по света.Абе тия управници имат една сюрия лакей около тях- завеждащи , привеждащи и т.н все в кабинети седнали.Няма ли кой да ги научи като ходят по света, в коя държава каква етикеция се спазва.Видяхте ли този наш премиер при ръкостискането с японския лидер как го стисна и как го подпря в лакътя с другата си ръка.Видяхте ли го как си беше прегърнал чашата с кафето или чая които бяха сервирали домакините сякаш някой иска да му ги вземе? Как японците си държаха ръцев в скута , а някой от нашите в делегацията бяха полегнали на маката.И на този премиер няма ли кой да му каже, че не е на спортно състезание и да си извади ръцете от джобовете когато върви и по този начин облечен може да ходи да рита топка и още и още и още НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГИ НАУЧИ ТЕЗИ ТАРАПОНКОВЦИ.! ЕДНА ПРЕПОРЪКА: Уважаеми господин Борисов оставете изучаването на английски - този език не Ви пасва, не е за Вас.Времето отделено за изучаването му насочете за практика на малко протоколни маниери, щото станахме за резил.Това , че познавате и практикувате японски бойни изкуства, навярно не сте ги впечатлили толкова, но с балканската Ви простотия и дървенящина ДА!Те ви се подмазваха, като сами ви предлагаха подобни занимания,щото само от това разбирате, но уверявам Ви , че в Япония могат да се видят доста и други нещица,за които ние май си нямаме акъл.Добре , че има други канали, че ми омръзна простотия по тази телевизия!

Анонимен каза...

Към 48-ми....
Очевидно си прав,тя простотията си е като въшката-излиза на челото.В сайта е поносимо-щрак с мишката и готово.Но с оная,голямата простотия е по трудно-която и телевизия да отвориш,все нея дават,мултиплицира се.А и записите и едни фалшиви,фалшиви-пак ще се окаже,че Папата стрелял първи....АЙ с-с-с-с.....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |