Благотворителност: Коледният бал на читалището

* Напук на кризата: благотворителното парти събра 6879 лв. * „Някои дойдоха с вратовръзки, други с връзки, трети завързаха връзки, като развързаха вратовръзки…” * Пътешественикът Миро Нанков – герой на томболата

ОТНОВО УСПЕШЕН, напук на кризата, бе традиционният благотворителен Коледен бал на троянското Народно читалище „Наука”. Със сигурност важен дял за успеха има и домакинът на партито – собственикът на ресторант „България” Иван Найденов, който бе предоставил безплатно елитното си заведение (кетерингът и обслужването читалищните хора бяха поверили на паралелката по туризъм на СОУ „Васил Левски”).

ЯСНО Е КАКВО ОЗНАЧАВА успехът за едно благотворително събитие – да събере достатъчно средства за някоя хубава кауза. Че каузата в случая е от хубава по-хубава спор няма – да се подпомогнат наложителните ремонтни дейности на читалищната сграда. А пък събраните общо 6879 лв. (от куверти, билети от томболата, дарителската кутия, други дарения) са добра сума; оставащите след приспадане на разходите 4626 лв. – също. Разбира се, както си му е редът, в началото на партито читалищният и.д. секретар Маргарита Мондешка даде подробен отчет как са изразходвани събраните на миналогодишния бал 3365 лв. – за ремонта на читалищната сцена.

„ЗАПОВЯДАЙТЕ И СЕ ЗАБАВЛЯВАЙТЕ – за това сме се събрали тази вечер. И за да подкрепим нашето читалище!” С тези думи се обърна към многото гости (над 170 души; сред тях и 20-тина, влезли на аванта (!?), но не това е най-важното – бел. Т21) председателката на НЧ „Наука” д-р Виолета Койновска. Водещата, колежката Краси Коларова от ТВ „Оптиспринт”, пък подчерта, че тазгодишният читалищен бал е под мотото „Да завържем връзки”, а препоръчителният дрескод – всички с вратовръзки. Което – мотото и дрескодът – бяха остроумно коментирани (от водещата) по следния начин: „Някои дойдоха с вратовръзки, други с връзки, трети завързаха връзки, като развързаха вратовръзки, важното, че читалището спечели още повече връзки”.

КАКВО ЩЕ СЕ ПОМНИ от читалищния Коледен бал 2010? Разбира се – томболата (водена умело от бизнесмена Христо Ковачев), чийто главен герой бе прочутият български пътешественик и наш земляк Миро Нанков. Г-н Нанков бе осигурил десетина награди за томболата, коя от коя по-екзотични и атрактивни – „артефакти”, донесени от пътуванията му по света. Най-опасната награда – смъртоносна тръбичка (духало) с отровни стрелички – се падна на собственика на бар-клуб „Ривърсайд” Николай Тодоров. „Отровата съм я скрил, но ако се наложи, мога да я дам на жена ти”, в своя си стил се обърна към печелившия пътешественикът.

ДРУГ ЛЮБОПИТЕН МОМЕНТ, пак от томболата – безплатният абонамент за Т21 отиде при бившия градоначалник инж. Дилян Енкин, който видимо бе доволен от късмета си. И още – самият Дядо Коледа уважи читалищното парти; а пък двете му чаровни асистентки Снежанка и Снежинка „безмилостно” изпробваха танцувалните умения на двамата най-първи мъже на Троян – кмета Минко Акимов и председателя на Общинския съвет инж. Ангел Балев.

„МИСЛЯ, ЧЕ СЕ СПРАВИХМЕ и гостите останаха доволни. А събраната сума ще е от голяма полза за читалището”, коментира пред Т21 д-р Койновска.

Т21

16 коментара:

Анонимен каза...

Какви са танцувалните умения на кмета не е видно но погледа показва че фотографа не е долюбван

Анонимен каза...

Я бързо да се спретне една награда "Паркетен Лъв" на годината.Да се номинира и удостои Ангел Балев,че ми писна да го гледам тоя напикан старец по банкетите!
Ачко,кога ще чукнем 2 сета на Общинският корт до стадиона,да ти покажа "бекхенда " колко ми е добър?

Анонимен каза...

Номинирам и Миньо за тази награда....глей колко стръвно денси...

Анонимен каза...

Абе редакторЪТ на вестникЪТ,
що не провери другаря кмет на колко банкета,откривания,чествания,побратимявания,благотворителни балове,обучения и обмяна на опити е бил през годината,че нещата клонят на към световен рекорд май!

Анонимен каза...

Не знам какъв бал на читалището правят ,като то горкото скоро ще падне!!!Тази мадам Койновска защо си мисли,че мястото и е там,като председател?Иначе все едни и същи муцуни гледаме и търпим за срам на троянеца...

Анонимен каза...

Ачко без проблем може да спечели награда за паркетен ПОР на годината!
Мисля, че конкуренцията там е далеко след него!

Анонимен каза...

Абе Аца,я ни осветли по един въпрос.
Коги ти изтича концесията за корта,че мислим да го налазим дългосрочно.Даже се каним да дигнем мизата на 15 лева.Ти нали досега по 12 плащаш,3 кинта горница за Общината!Че кво далавера си е !

Анонимен каза...

към 5
Г-жа Койновска се справя отлично!Много по-добре от предишния председател.

Анонимен каза...

Този Енкин, до кога ще е в джаза, б,? Той срам няма ли, че окради и ликвидира града?

Анонимен каза...

Според мен статията трябва да се казва"Коледния бал на чудовищата".

Анонимен каза...

Или по-скоро "Последният бал",така или иначе минца е пътник...

Анонимен каза...

Бал си направили..., а за събитията в читалището правят по един плакат и се чудят що им е празна СТУДЕНАТА зала!
Всички са се нагушили там и лапат и гледат все да са най-отпред. Никакво отношение към културата и гражданите.

Анонимен каза...

Пак дежурните във форума са се разлаяли!

Анонимен каза...

аз ходя в другото Троянско читалище в квартал Велчевски-там е винаги топло и входа е винаги СВОБОДЕН

Анонимен каза...

я не ме разсмивайте с тези селски вечеринки и къде и как било по-топло.да се сравнява едното махленско читалище с другото..........

Анонимен каза...

да съмнение няма,читалището е в квартал на града, но през тази година се направи мащабен ремонт на сградата и вече не е лиценеприятнатната сграда от преди няколко години....а и все пак се прави нещо,хората са амбицирани и се трудят здраво.......но на такива като номер 15 явно не може да се угоди

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |