Какво (не) ни донесе Дядо Коледа?

* „И аз имам една молба – бихте ли ми помогнали мъничко!? Че много работа, не смогвам!”

Миналата година, преди Коледа 2009, в сайта на Т21 пуснахме анкетата "Какво искате да донесе на Троян Дядо Коледа". После сумирахме исканията и ги пратихме на Добрия старец по електронната поща. Тия дни Дядо Коледа ни "мейлна" отчета си за свършеното (виж по-долу - публикуваме го без абсолютно никаква редакторска намеса). Но трябва да си признаем – не сме особено доволни.
Т21

*****

УВАЖАЕМИ ТРОЯНЦИ, пиша ви това писмо, за да отчета кое от миналогодишните ви желания успях да изпълня и кое – не. Вашият списък "Какво искате да донесе на Троян Дядо Коледа" пристигна на служебния ми имейл от името на някакъв вестник "Троян 21"; и беше придружен с обяснение, че сте попълнили исканията си във виртуална анкета. Но държа да отбележа - не познавам издателите на вестника и не може да се говори за платена рекламна кампания на Коледата, нито пък за конфликт на интереси. Също така, не работя за Кока-Кола, каквито злостни клевети се чуват.

НО ДА КАРАМЕ ПОДРЕД. Почвам с искането за хипермаркет, което при някои ваши не особено скромни съграждани се е уголемило до искане на два. Малко ми е неудобно точно аз да го кажа, но някои работи не са дори по моите сили. Ще ви призная – много по-лесно ми беше да пусна хипермарект на Северния полюс. Но за компенсация подарих един "Лидъл" в съседния Ловеч и моите съгледвачи ми донесоха, че цял Троян се изнесъл по ловешките опашки.

ИСКАХТЕ СЪЩО обновени улици и закърпени дупки по пътищата. Признайте, че "Димитър Икономов" и още няколко из тукашните села бяха ремонтирани. Знам какво ще ми отговорите и много добре ви разбирам – и на мен ми призлява, като кажа на Рудолф, че трябва да минем през Троян. Запъва се, върти рога, прави уговорки, иска и увеличение на заплатата. "Само не в Троян – вика ми, – миналата година щях да си счупя копитото по троянските улици, пък от препускащите наляво-надясно каруци лошо ми става!". Трябва да видя и календара, дано тази Коледа не се пада в четвъртък.

НОВО КИНО. И за какво ви е? "Селце мое, централно" можете да си го гледате на живо. Хо-хо-хо, хо-хо-хо! Извинете, малко прекалих. Извинете. Такъв съм си – веселяк. Нови фонтани? И тук май е същото. Като с киното...

ПОЖЕЛАХТЕ: инвестиции и работни места; работа за хората с висше образование; „работодател, който да ме хареса по това, което мога и зная, а не по това чия дъщеря, снаха или съпруга съм”. Знаете ли на колко места ме молят за същото? Но мога ли да огрея навсякъде? Плашите, че ще бягате от тук? Недейте, защото за догодина ще трябва да ви подаря табела „село Троян”. Май прекалих, или пък не?

НЯКОЙ Е ПОИСКАЛ кметът да изпълни: 1. Решението на Общинския съвет за премахване на нелепата каменна грамада, стърчаща между двете музейни сгради в центъра на Троян; 2. Обещанието си общинските обяви и реклами да се разпределят по равно между двата троянски вестника. За грамадата – какво да ви кажа, като толкова се чудите какво да я правите, що не вземете да ме сложите мен отгоре, само това не сте предлагали. А по №2: Генчо, хайде да направим така – Общината да налива в единия вестник, а аз в другия, а? Хо-хо-хо! Извинявай, извинявай. Такъв съм си – веселяк.

„ДА ЧУЕМ КАКВИ СА превантивните мерки на господата от охранителна полиция”. Мене лично от охранителната полиция не са ме спирали, макар че ми е червен носът, карам без книжка и се вра по чуждите комини и къщи.

ПОИСКАХТЕ СЪЩО: посещения от театрални групи; „повече градски места и събития”; „по-малко мангусти”; „по-малко еснафлък”. Не че не опитах – опитах. Пратих някоя и друга трупа, проводих Милена да ви попее рок, отворих модерен градски ресторант, дето си го знам като „Кооп”… Обаче… трудна работа. Щях пак да кажа нещо за новата табела, ама ще вземете да се разсърдите.

„ДА ОТВОРИМ СЪРЦАТА СИ за тези хора, които са по различни от нас – инвалидите”, бе поискал някой. Съгласете се, близо до вас стана чудо – един инвалид след две години митарства по инстанциите успя най-накрая да тръшне морално дядо ви игумен, същият, дето бе напъдил от храма младежи в инвалидни колички.

ПОИСКАХТЕ ОЩЕ: здраве за всички съграждани; много усмивки; добри приятели; „много сила и вяра в тези трудни дни”. Дано сте доволни от здраве и от приятели. Но с усмивките нещо не ми се получи. Свършиха преди Калотина…

ЗНАМ, ЧЕ НЕ СТЕ ОСОБЕНО ДОВОЛНИ ОТ МЕН, ама какво да се прави. Случват се и такива неща. Но и аз имам една молба – бихте ли ми помогнали мъничко!? Че много работа, не смогвам! Пък и вие отговаряте само за един град, а аз – за цял свят. На кого му е по-трудно, а?

18 декември 2010 г., Лапландия

Ваш: Дядо Коледа

P.S. Вече имам и профил във фейсбук - да не мислите, че туй момче Марк (Зукърбърг) самичко я направи тази работа, хо-хо-хо!


Още по темата:

44 коментара:

Пол..... каза...

Дядо Коледа,е това вече ме разби.Накара ме както да се смея,така и да ми се доплаче.А аз ти пожелавам повече оптимизъм за Троян през Новата 2011 година.И моля те запиши моето първо желание за следващата година:
1-Изпрати ни Кмет,който с добрите си менъжерски способности да докара някой и друг инвеститор,та да ни е по-леко на душата.
2-Хайде моля те,забрави заканата си за табелката "Село" на входа и направи така,че да обновят изцяло входа и изхода на града,та като идват така наречените туристи,да ахнат от кеф,че влизат в супер град на европейско ниво/Боже,как се размечтах/:))
3-Когато заведем гости на центъра с гордост да посочим паметника на Иван Хаджийски.Да казваме:Ето това е паметника на най-великия ни съгражданин , който е със изключителни заслуги и изключителен и оригинален принос към българската ни социология.А не:това е най-великата ни стърчаща ху-на,която я няма никъде другаде по света и сме достойни за книгата на Гинес/извинявай и аз като теб съм голяма веселячка,да не се засегнеш хе-хе-хе/
4-Хайде и няколко действащи заводчета дееее,стига си се стискал....
5-Я дай малко терен и за детски площадчета,да има дечицата къде да играят,къде да изразходват енергията си,защото борчетата в градинката пред Шокото пресъхнаха от цигарения дим и димът от марихуаната.А и стана много тясно.
6-Направи така,че общинските съветници да си изтъркат подметките, като тичат сред гражданите и се интересуват за нашите проблеми,кое как да направят и какво искаме.
7-Оххххх Илиянката П-ски-мъка ми е за него,на сърце ми лежи,направи така,че по малко да говори и много да действа.../Моля те много,а аз ще изпълня три твои желаня ;)Обещавам!/
8-Не мога да съм толкова лоша и само да искам,трябва и да ти благодаря-изпълни ми желанието за инвалидите,но моля те,обърни внимание,че Петър Качишки се бори сам самичък.Дай повече вяра и смелост и на другите,за да се борят за правата си.Дай им приятели за да не се чувстват самотни и пренебрегнати.И следващия Игумен да е поне по-в час и по-човечен.
9-Последното ми желание е-следващата година,когато си напълниш торбата с усмивки да минеш първо през Троян.И да се свършат преди Калотина,какво от това?Важното е и за нас един път повече да има,щото ще те обвиня в конфликт на интереси.За някои все има,за нас все няма...що така????
Аааа,пардом има още едно,да ги закръглим до 10-Айде спусни едно Лидълче дееееееее....
Е,не е само едно желание ,но ми прости лакомията;)))

Анонимен каза...

Ако трябва Дядо Коледа да спасява Троян, ега ти и глупостта! Спасяването на давещите е дела на самите давещи! Чакайте кметът Акимов да ви спаси, а вие пийте сливовица и яжте картофи! Няма да стане! Запретвайте ръкави и според дарбата, която Бог ви е дал, работете и печелетете! Дедите ви от занаяти са се прехранвали, а не от писане във форуми. Ат вашето "клечене" във форума печеле единствено собственикът на сайта! Вие духате само чорбата!
Плевен

Троянка каза...

До №2: Хубава работа, ама полендашка!!!
Троян

Троянка каза...

До №1: Чудесно, Пол, сгря ме! Благодаря! Весела Коледа!

Пол..... каза...

До 2-ало,градски,не така бе човек.Много ме разочарова.То спора може да се получи,щом така го искаш,но не трябва така.Вярно,че си имате вериги магазини,ама това не е всичко.Що,вашата икономика е цъфнала та завързала,а?Къде е рафинерията,къде е циментовия,къде е стъкларския,къде е бирената,къде е единствения Институт по металолеене и леярска техника на Балканския полуостров,къде са всички други които няма да изброявам вече????А там работеха хора,хиляди хора които останаха без работа и останаха само няколко шивашки цеха.Плевен е голям град,терени много и удобства има,но това не е всичко за да се тупаш по гърдите и да обиждаш някой в по малък град.Обичам си Плевен и ми е болно,че като ида там и там пътища разбити и там оковръстните пътища не са пипани с десетилетия,прекрасния ни Кайлъка няма кой да го погледне и си личи,че е пипано само по времето на баба ми,нищо ново няма.Ама си обичам и Троян.И затова сме граждани да си даваме мнението и във форумите,но повярвай не правим само това.И не чакаме,някой да ни оправи а ние само си тупаме с крачета.И тук има живот и тук се случват хубави неща,но не си ти човека,който ще разбере.А като знаеш много за града,значи си идвал,а ако си идвал повече пъти,значи все пак нещо ти е харесало и ти е било приятно,нали?Щом влизаш и ти във сайта,значи има защо,надявам се нещо хубаво да те е провокирало.Поздравявам те с песента на покойния ни певец Цочо Владовски-"В този град в който аз съм роден........."
Троян-Полендачката

Анонимен каза...

Най-голямата трагедия - вероятно Ловеч ще издърпа нагоре, Дядо Коледа там изсипа чувала.

Анонимен каза...

абе,един град за да живне не му е крайъгълният камък-хипермаркета.трябва производство,а дано Дядо Коледа помогне па макар и с др.име.

АРВи каза...

№6, не завиждайте на Ловеч, ами се радвайте защото кмет там е човек от троянско котило.
Какъв дядо Коледа бе брат, аз лично мисля, че Казанджиев доста поработи и при стеклите се обстоятелства - наличието на Г. Ганчев, който много критикуваме тук, но който поне прави нещо за Ловеч, там се случва нещо и то не е никак малко на фона на нашето тук, почти НИЩО.
Но не се отчайвайте много, изборите идват, мисля, че и в нашия град ще изгрее слънце. Стегнете се и този път да мислим и преценяваме точно, кое, как, защо, кой, по какъв начин и колко. И крайно време е да си зададем въпрос,а защо тук не се случват нещата, както ни се иска на всички нас и кой в крайна сметка е виновен за да избегнем следваща такава грешка.

Анонимен каза...

Дядо Мраз да можеше да направи така,че възмездието да настигне възможно на-бързо човека докарал Троян до това дередже...Дилян Енкин...
А Минчо от трапето ,е един глуповат дядка,станал заложник на собствената си немощ,полова и умствена...

Анонимен каза...

Обяснявам ви за пореден път за да спрете да пишете глупостите си и да се вълнувате по въпроси които не са ви ясни. Значи догодина на местните избори ще бъдат издигнати:

1.Минчо Трапчански от ГЕРБ
2.великия троянски спец Илиянчо Пеевски от 3.великата АТАКА
4.някой пореден НЕИЗБЕРАЕМ толуп издигнат от (СДС, ССД, ДСБ, ВМРО, НДСВ И Т.Н.)
5. НЯКОЙ още по неизбераем толуп от БКП(БСП)
6. Дилян ЕНКИН от АБВ(вероятно с подкрепа и на РЗС за Троян специално)

ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ МИСЛЯ ЧЕ ТРАПЧАНСКИ НЯМА ДА ИМА ПРОБЛЕМИ СЪС СПЕЧЕЛВАНЕТО НА ВТОРИЯ МАНДАТ И СЪС ДО РАЗБИВАНЕТО И ЛИКВИДИРВАНЕТО НА ТРОЯН.
ТАКА ЧЕ СТИГА СТЕ ПИСАЛИ БЕЗМИСЛЕНИТЕ СИ КОМЕНТАРИ.

Анонимен каза...

ЕТО и класирането, ако искате си го запишете и догодина ще говорим пак

1.Минчо Трапчански (3500-4000)
2. БКП номенклатурата(3000-3700)
3. СДС-етата+ другите и неизбераемия им кандидат(2500-2800)
4. Дилян Енкин (1200-1500)
5. Илиян Пеевски (500-600)

забележка: данните важат при висока изборна активност тъй като в Троян не са останали да живеят много хора, КАКТО БЕШЕ ПРЕДИ И КАКТО НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА БЪДЕ.

Анонимен каза...

№5 кмет!!!!ДС на вуйка му ще помага

Бай Бочо каза...

Към 12 -Може да е луд и от комунистическа фамилия но ако е и доносник вече става множко

Анонимен каза...

Оле малееее дребното плямпало пак ли ще се кандидатира..:):)

Пол..... каза...

Дядо Коледа в типичния си хумористичен стил ви показа лошите неща в много интересен стил,за да приповдигне настроението,което аз подех въпреки нашите неудачи.Жалко,че не подехте и вие в същия дух.Това ме кара да си мисля,че у вас не е останала капчица хумор.Подехте в същия мрънкалски стил,което е нищо ново,но жалко за пред коледното настроение.

Анонимен каза...

Страхотен материал. Направо ми повдигна настроението. Ето я истинската троянска картинка, поднесена в нетрадиционен стил. Поздравления за автора.

Анонимен каза...

Олеее чичо Игнатчо,за много години.Да си ни жив и здрав!

Петрови!

Анонимен каза...

Не ни донесе голям магазин и голяма бензиностанция, та да затворят тези бакалници!

Анонимен каза...

Смееех, голям смеех,
Искрено се моля 11-ти да не е прав. Първия път заради идеята по ГЕРБ и все пак заради това, че сме му чували името на Минко Акимов гласувахме за него. Ок - кредит на доверие. Ами сега се чудя колко трябва да си си набил главата в задника и нищо да не виждаш настрани за да гласуваш пак за сегашния кмет. Според мен като гледам листата избавлението е да видим какво ще предложат десните. Дано да е някой около 35-45 годишен дето да е излизал често от Троян и това дето го е видял навън да иска да го направи и за нас. И все пак да се сетим, че Троян на времето минаваше за СИН град.
Ако 11-ти е пророк:
1.Минчо Трапчански (3500-4000)
2. БКП номенклатурата(3000-3700)
То Дядо Коледа е прав. Ще си позволя да го перефразирам: Кмет от Трапето и табелата на троян ще е като на Трапето. От друга страна си мисля че основния дял от червените гласове идва от селата, а и там май заблудата е най-голяма.
Затова драги мои дайте вместо да си говорим само по форумите да си поговорим по-сериозно и с родителите ни, и бабите, и дядовците ни. Този град е и техен и наш, но бъдещето е основно наше и на нашите наследници. Трябва да кажем, че сегашното състояние на града е не само благодарение на сегашното управление, а и функция от управлението на Енкин (то май е едно и също).
Така, че дайте да поговорим и с нашите роднини близки и приятели, да им помогнем да видят блатото в което сме и да изберем един по-читав кмет.
Илюзия е че ще намерим идеалния. Просто да намерим най-малко лошия.

Айде и умната както беше казал някой: Спасението на Троян е в ръцете на самите троянци.

Анонимен каза...

Горният е много прав,че бабите и дядовците вярващи че "наще" ще оправят положението,само ни дърпат назад.
Да вземе всеки в къщи да поговори със старците,а и той ако има малко акъл,ще разбере че дали Енкин или Акимов,все е развнозначно на унищожение на Троян!
А какви десни има в Троян,това е друг въпрос вече...Даскали алкохолици,озлобени доктори ,ламтящи само за пари,другаря Станчев свикнал да папа,а да създава и гради май по-скоро не...
Войводите вече ги видяхме ,що за мъже без ташаци излязоха...

Анонимен каза...

Минко Акимов ще бъде новия кмет догодина и вече е решено. Нищо не зависи от вас. Така че го приемете и престанете да ме карате да се смея с вашите "ценни мисли" и коментари.

Анонимен каза...

Решено от кого? Все пак хората гласуват, това не става ей така - с нечие решение.

Анонимен каза...

Ако троянци повторно изберат Миньо Трапчански, верно сме станали село. После да не сте посмели да мрънкате колко е зле тук!

Анонимен каза...

Браво на решаващите!
За да не ви разсмиваме с коментарите моля "решаващите" да кажат само горен и долен Троян на какъв принцип ще се дели. Може би интуитивно най-добре е от Калейца до центъра да е долен Троян, а от центъра до кнежки лъг да е горен Троян. И да почерпим ноу-хау от други населени места може на центъра да сложим табелите начало и край една над друга за да спестим от колове :)

Ай - сиктир както казват и други съфорумци.

Анонимен каза...

До №21 -кой си ти бе сульо че ще ни даваш тъпите си акъли решено било ама без кръчмарят!!!!!!!

Пол..... каза...

Аз предлагам Дядо Коледа за Кмет на Троян.Така всички благини и подаръци барабар с Лидълчетата ще са за нас ;)

Анонимен каза...

Ха врякайте си не ми пречете.
Акимов кмет! Акимов кмет!

Анонимен каза...

Абе аз мога ли да ви на всичките....

Анонимен каза...

Я дайте да направим Анитка,кметската секретарка кмет!
Че кво,така и така има нема 15 години е в Общината,все още е млада,има визия,сменила е(или минала)2-ма(двама) кметове,понаходила се е по екскурзии и с двамата баджанаци и е придобила знания( и опит).Пък аз ще кандидатствам да и стана сексретар,че ми се плющят каки!
Който е за Анита,да мръдне с лявото ухо!

Анонимен каза...

28 бил голям мераклия бе

Анонимен каза...

Значи на по-следващите избори през 2015г. понеже Троян все пак няма как да изчезне напълно, та изборите през 2015г. ще бъдат за кмет на село.

Анонимен каза...

Криза за коледни истории-така бих олределил накратко ситуацията.Абе то направо си е революционна ситуация по Маркс,защото редакторите искат,ама писателите не могат.....И в такава ситуация се включват дилетантите,като мен-все пак днес е Игнажден,наближава "да славим Млада Бога",да шетат коледари,да ври в котлето кървавица и да си прощаваме грешки волни и неволни.И както си мислех всичките тези работи,блаженно изтегнат на дивана,замаян от красотата на настъпващите празници и 2 чаши MAVRUD & MERLOT съм заспал.Спя и сънувам:....Коледна нощ,почти заспал град с най-голямата коледна почти елха в почти Европа,покрит със сняг площад в стил "късен соц" и купчина камъни в единия край и над всичко това-Витлеемската или някаква друга,но почти звезда.Бодра група коледари потропват с криваците пред съседната сграда,приличаща и на Музей и на Конак и пеят,явно съвременна коледарска песен:
Сурва весела година
до година до амина.
Здраве,щастие и рози
бесен секс във всички пози
пожелаваме на вас
от страна на дядо Мраз....
След като свърши песента,коледарите събраха глави и заспориха от къде да започнат коледуването.-Ама как от къде,та то си има традиция-не се стърпях аз.-Почва се от Кмета,Даскала и Попа.Слава богу,послушаха ме и....е го отсреща Кметството.Вратите отворени,лампи мигащи и немигащи,но в кметският кабинет -само леля Пена чистачката.-Де го Кмета,лельо,да му честитим,че се роди Млада бога,песни да му попеем?-викат коледарите.-А-а-а,нема го,нема.Или е в Ерланген,или във Виньо сюр Сен,а може и у Брюксел да е.Оправят водния цикъл или нещо друго.....
Е,така е,като се забави цикъла си е гайле,спогледахме се ние с коледарите,ама я да попеем на съседния кабинет,на Ачо Балев,той свети.Отвътре се чуваше гюрултия,сигурно комисиите още заседават,проблемите на общината решават,че малко ли са?Така се и оказа!В началото решаваха как "во Струга града дукян да имам",после сума време белиха платно с някаква Биляна чак на Охридското езеро,молиха се на некакъв ветър да отвори пътя за Драма/нали затвориха пътя за Кулата/ и накрая Миле Попйорданов болен ми легна!Явно от изтощение.Мислехме вече да влизаме,да помагаме,но точно тогава Ачо изрева "земи огин,запали ме,направи ме пепел" и усетихме,че работата става дебела.Само това оставаше,да ни обвинят,че сме запалили общината.А както се е наострила милицията.......
Викам им на коледарите:-Я да вървим у Даскала,те даскалите кротки хора,сигурно още прелиства читанките и ще ни се зарадва.Ядец,няма го и няма да се върне скоро,както ни обясни една бдителна и осведомена комшийка.Не им привели още септемврийските заплати,бюджета им "делегиран но изконсумиран",както тя се изрази.Затова кара такси при Иван Макариев и в момента сменя гума пред "17-ти век" в Терзийското.Чака да свърши банкета на Комуналните,че ромите като пийнат са ларж....
Е,викам си,ще вървим у дяда Поп,той ще се отсрами,може и по някой суджук да нанижем на криваците,па и по някоя благословия да отнесем!Не би-поп Марин пак беше на дискотека.Само расото му се ветрееше в антрето,а калимавката украсяваше главата на снежният човек в комшийското дворче.Явно дядо поп обичаше децата и тази вечер беше без униформа......
И тука вече се събудих.Слава богу,всичко е било един сън!Само Витлеемската звезда или някоя друга,която много прилича на нея проблясваше в мразовитото небе,сякаш ми намигаше....АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

Ох, правилно са казали хората, че светът е оцелял, защото се е смял.

Анонимен каза...

Смееех, голем смех,
ехооо 31-ви ти си бил голям ентусиаст. За какви избори говориш през 2015г.?
След като има дървени глави като 21-ви, 23-ти то тогава през 2015 г. ще сме със кметски намесник. Няма да има избори направо ще назначат Анитка. :)

Анонимен каза...

Сладурска статиика със типичен троянски черен хумор!
АЙ с-с-с-с... ти ме развесели напълно ! Страшен си!

Анонимен каза...

Аз пък ще предложа за кмет АЙ с-с-с-с-а. Ако не свърши нещо в ползу рода и народа - поне ще си припадаме от смях. Тъй и тъй нищо не върви и едва ли ще потръгне скоро. Пък видно е, че в Общината темите за писане и сънуване са боллук. Весели празници от мен: АЙС РОМ (пуерторикански)

Троянка каза...

Съгласна съм с пуерториканския АЙС РОМ. Искаме Ай с-с-с-с-а, искаме Ай с-с-с-с-а!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

До 29

Явно "натрупания опит" не е достатъчен, защото сропед някои общински служителки, въпросната персона през тази година доста опит понатрупала-международни конференции, "обучения", семинари...
И все на наши(общински)разноски!

Анонимен каза...

Абе и аз мога да я понауча тая секретарка как млад мърличар стара коза мърли!
Па барем и мене мое да ме заведе на международна конференция,на общински разноски.
Пък за нейно добро ще е ,че после като покаже на баджанаците кво съм я науичл,ония де си пикаят из краочлите ептен ще луднат след нея.
Ех Анитке моя,чакам те зад завоя.Ще полегнем по дебела сянка на оназ тучна полянка...
Баджанак,ти не се сърди,а Анитка за баджака хвани и се учи!!!

Анонимен каза...

Стана ми забавно, коя е таз Анитка дето много "джитка" ?

Анонимен каза...

Анитка е една ортачка,също и е баджаначка!
Кметската метреса,жъне и движи прогреса.
Но аз се чудя двамата кметски ортаци,също още баджанаци,как Анитка те делят,и дали не я следят.
Щото искам и аз с Анитка да се заиграя,с таз кметска бандитка да си поиграя...

Анонимен каза...

Късно ли е да помолим дяда ви Коледа за по-малко простаци?

Анонимен каза...

Мисля,че никога не е късно,старецът е добър и отзивчив,но....за съжаление желанието е неизпълнимо.Производството е в напреднала фаза,има държавна логистична подкрепа и безброй примери за подражание на най-високо ниво.Достатъчно е да гледате редовно телевизия.....АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

към 29,голям сладур!мръдвам с двете:)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |