Илиян Илиев спечели конкурса за директор на НГПИ

* Трима се състезавали за шефското място в троянското арт школо

ПРЕПОДАВАТЕЛЯТ по история на изкуството в НГПИ „Проф. Венко Колев” Илиян Илиев (р. 1962 г.) спечели конкурса за директор на известното троянско арт школо, обявен след пенсионирането на дългогодишния шеф Христо Йонков. Кандидатите са били трима, като всеки е представил концепция за развитие на училището, а на 21 октомври се е състояло събеседването в Министерството на културата (училището е държавно и е в системата на културното ведомство); решението на комисията по избора е станало ясно в края на миналата седмица.

„НЕ ПРЕДВИЖДАМ СТРУКТУРНИ ПРОМЕНИ, на първо време усилията ни ще са насочени към подготовката за 100-годишния юбилей на училището, който ще се чества догодина”, сподели пред Т21 новоизбраният шеф на НГПИ. Илиян Илиев е роден в Ловеч и е завършил изобразително изкуство във Великотърновския университет. В момента тече 7-дневен срок, в който конкурентите за поста могат да обжалват избора.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |